• Epikurosz
    Szerintem te jó felé kapisgálsz.
    Én meg visszatérek a kőolajas és fénysugaras hasonlatomra, mert imádok ilyen mesekönyves szinten érvelni. :-)
    Ahhoz, hogy a kőolajból kerozin, és a fénysugárból optikai üvegszálban száguldozó bitfolyam legyen, azért kell egy kis evolúció. Tán még biológiai is.

Én az elmélet primátusát vallom, tehát szerintem először elméletileg kell megoldani a kérdéseket, hogy majd a gyakorlati megvalósítás is, esetleg, következzen. Tehát, a kőolajból csak úgy tud kerozin lenni, ha ízeire szeded a kőolajat, megismered, leírod, stb. de ez nem elég, ki is kell fejleszteni min. labor szinten azt a technológiát, amelyet úgy hívnak, hogy kőolajfinomítás. A száguldáshoz persze kell a gépgyártás is, meg még sok segédiparág.

Az áttörést én a gravitáció megismerésében látom, lényegében a gravitáció az a bizonyos aranykincs, amely itt "hever a lábunk előtt".
    Az, hogy a gravitáció c-vel terjed, persze, lelombozó, de talán itt vannak azért rejtett lehetőségek. Annál is inkább, mert a gravitáció szorosan kapcsolódik a térhez - ez aszem biztos - és az időhöz is - ez még nem biztos.