• Epikurosz
    Az elektron engem nem érdekel most, csak a foton. A fotonnak is van spinje, és frekvenciája is (amely az általa hordozott energiát határozza meg).
    Őszintén szólva nekem a foton spinje eléggé misztikus valami.

Belenéztem a Wikibe, és ott ezt találtam:
    "Hogy lássunk egy példát az összefüggések alkalmazásra, egy részecske annihilációja az antirészecskéjével legalább két fotont kelt a következő okok miatt. A tömegközépponti rendszerben az ütköző részecskéknek nincsen lendületük, míg egyetlen fotonnak mindig van lendülete, tehát a lendületmegmaradás törvénye miatt szükséges, hogy legalább egy másik foton is keletkezzen, és így a lendületek vektori összege nulla legyen. A két foton energiája, vagy ami ugyanaz a frekvenciája, megállapítható a négyesimpulzus megmaradásból.

The classical formulae for the energy and momentum of electromagnetic radiation can be re-expressed in terms of photon events. For example, the pressure of electromagnetic radiation on an object derives from the transfer of photon momentum per unit time and unit area to that object, since pressure is force per unit area and force is the change in momentum per unit time."

Az utolsó bekezdést még nem fordították le, a fiúk a bányában még dolgoznak. :-)
    (Rám nem számítsanak!)

A roliika által említett kvantumösszefonódás érdekes lenne, de én mindjárt megyek lefeküdni, így a világmegváltást elhalasztom. :-)