• franko2
    Én sem értettem soha hogy miért nem lehet fénysebességnél gyorsabban menni, láttam egy dokfilmet amiben pár évtizeddel ezelőtt a sok kudarc után már a tudósok is kezdték azt mondogatni hogy lehetetlen légkörben hangsebességnél gyorsabban menni aztán mégis sikerült, persze a fénysebesség egész más de mi van ha Einstein tévedett. Einstein különben is azt mondta hogy minden relatív, a világürben minden égtest mozog de mi van ha veszünk három ürhajót példának mondjuk az A ürhajó van egy pontban hozzáképest balról fél fénysebességgel jön B ürhajó és ugyancsak A hoz képest jobról jön C ürhajó szintén fél fénysebességel, de ha én a C ürhajóban ülök és semmi más referenciapont nincs csak A és B ürhajó akkor én úgy látom hogy A ürhajó megy fél fénysebességel B ürhajó áll és a C amiben én vagyok az fénysebességel megy de mivel nincs más pont ezért lehet hogy nem csak így látom hanem ténleg így is van, akkor viszont átlehet lépni a fénysebességet. Másik gondolatom hogy mi van ha egy csomó minden van ami fénysebesség fölött képes menni csak mi nem érzékeljük mert mindent csak fény és elektromágneses hullámokkal érzékelünk ami szintén csak fénysebességel terjed.