Epikurosz#56
Az ötleteddel nem sokra megyünk. Ha már feltételezés, akkor feltételezhetünk akár egy videótelefont is. A világegyetem térszerkezete olyan, amilyen, ott már lehet valamit kapisgálni, hogy ha lemész szubatomi szintre, akkor mit tudnál kezdeni.
Én még mindig azon rugózom, hogy 200 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt az internet. Az emberek levelet küldözgettek egymásnak, pedig a fény ott volt az orruk előtt, de ki hitte volna, hogy a fénnyel, az elektromágneses hullámokkal egy nap ki lehet váltani a levelet, sőt, mozgóképes, animált leveleket is lehet küldeni.
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy olyan ez is, mint a tolvajoktól félő trükkös háziasszony, aki a pénzt nem a matrac alá, hanem majdhogynem szem előtt, banálisan hozzáférhető helyre rejti el.
Szóval, ez is egy lehetőség, hogy itt van körülöttünk a jövő kommunikációs lehetősége, csak nem tudunk róla, de az is lehet, hogy már túlléptünk ezen a szinten, ide már CERN-es, bonyolult alapkutatások kellenek.
Na, mondok egy másik példát: 2000 évvel ezelőtt is ott hevert az őseink lábai előtt a kőolaj, de halvány gőzük sem volt róla, hogy azt a fekete, undorító folyadékot egyszer az emberek kicsit megtisztítják, és a segítségével a repcsik 1000 km/h-ás sebességgel is tudnak száguldozni, ráadásul nem is a földön, hanem fent az égen? Hát nem hihetetlenül csodálatos?
Házifeladat:
Tessék otthon benézni a lábtörlő alá!