327
-
#47 Haggyátok már légy olyan szives ezt abba!NIncs egyikötöknek se igaza
Ha nincs a középkorba kereszténység ,akkor már sokkal elöbb tartanánk a tudományos fejlödésbe ma,ez tény!A keresztes hadjáratokba igazából nem nagyon vigyáztak az emberi ertékekre.Tudományra ,eretnekekre,boszorkákra hallál járt !
De nem azért, mert az alap gondolkodása a vallásnak rossz,hanem mert az ember alapvetöen lusta,önzö,hataloméhes.
Mindegy ,de akkor is lehetne némi "tisztelet "azok elött,vagy iránt, akik viszont hisznek valamiben,vallás és szólás szabadság van!
mindenki azt mond amit akar ,ahogyan akarja,de ezt saját bizonyítványa(amit ír)
Ugyan ez megy a parlamentbe,MI nem fogunk megválltozni a büdös életbe....
(én még csak meg se vagyok keresztelve,még sem ugatok egy fórumon) -
Polemius #46 Nem megtérítésről beszélek, hanem az álláspontjuk, a dogmáik másokra kényszerítéséről. Ezt régen is komolyan vették, jól el is bánt az inkvizíció azzal, aki nem követte.
(Persze, nem kényszerítették, csak megölték ha nem követte a megfelelő előírásokat, és/vagy megtagadta az adott vallást.) -
Epikurosz #45 Csak szólok, hogy még az inkvizíciónak sem volt joga erőszakkal megtéríteni bárkit is. A szabad akaratot ők nagyon komolyan veszik. A kollektív pszichológiai nyomásgyakorlás, az más. -
Polemius #44 Nekem senki ne jöjjön egyetlen egyház, vallás védelmében/nevében sem se szólás- se véleményszabadsággal addig, míg az adott vallás/egyház azt (és a vallásszabadságot) semmibe veszi, és a saját véleményét, vallását akarja rákényszeríteni olyanokra, akik nem ahhoz a valláshoz/egyházhoz tartoznak.
Röviden: milyen alapon pofázik bele a katolikus egyház a saját hívein kívül másnak a dolgába? Tessék csak a saját háza táján sepergetni.
(Főleg, míg az egyházak számos kedvezményt kapnak, pl. az adófizetés alól. Én bizony egy fillér támogatást, kedvezményt sem adnék egyiknek sem, főleg ha olyanba ütik az orrukat, amihez semmi közük.) -
toto66 #43 Persze csak most nem a rabbik tiltakoztak. C: -
toto66 #42 Jelenleg nem lehet embert létrehozni mesterséges környezetben, mert néhány nap után elpusztul az embrió a természetes anyaméh nélkül, tehát addig nem beszélhetünk emberölésről, amig ez így van.
Attól fogva van esélye az életbenmaradásra a mesterségesen megtermékenyített petesejtnek, mikor "beültetik" az anyaméhbe. Mivel ezt nem teszik a kutatás alanyival, így nincs miről beszélni. -
Epikurosz #41 Én nem vagyok elvakult, és tudom, hogy sok mindenben egyetértünk, de te olyan görcsösen, olyan rögeszmésen éled meg a fórumozást, és gondolom az életedet is, hogy az már árt, persze, elsősorban neked.
Csak figyeld meg a toto66, vagy dez és a közöttem zajló vitákat. Sok mindenben ég és föld a különbség közöttünk, de élvezem a velük való vitát. -
ihateworkdays #40 1. A katolikus egyház, soha semmilyen körülmények között nem áldott meg fegyvereket, mivel a fegyvereknek nincs lelkük. A papok a háborúba vonuló katonákat áldották meg. Az hogy a fegyver a kezükben volt nem számít semmit, épp olyan tárgya a katonának, mint a hátizsák, az egyenruha.
2. A "sötét" közpékor adta a világnak, Morus Tamást, a ferences rendet, Szent Ágostont. Az Árpád-ház meg 19 szentet adott a világnak, amelyet egyetlen más uralkodóház sem tud felülmúlni. (Pl. Szent Kinga, akit ma Lenygelország anyjaként tisztelnek. Vagy Skóciai Szent Margit, aki a skótok államalapítójának a felesége volt.)Ha csak a rosszra emlékezünk, akkor tényleg sötét marad. Minden érmének két oldala van, és ti csak a sötétebbiket nézitek.
3. Nem szidhatod az egyház nevében a papokat, mivel a papok is az egyház tagjai. Ha hiszed, ha nem, az egyházban minden ember egyen értékű, mint a modern demokráciában, csak ezt a bírálók nem hangoztatják. ( vö. "Isten színe előtt mindenki egyenlő") Ugyanolyan tagok, mint minden hivő, csak az ő feladatuk a közösség vezetése. Az ókorban a nevük persbiter volt, ami előljárót jelent.
4.A pápa másik neve pedig servus servorum dei, azaz Isten szolgáinak a szolgája. Önmagától nem szólhat, csak a klérus és a hívek egyetértésében, a Szentlélek szavával/szavára. -
Alvarez999 #39 Ha az önteltség nem vakítana el téged, akkor észrevennéd, hogy több dologban értünk egyet, mint gondolnád.
"Bár a koppintás, másolás csúnya dolog, de én mégis örülök, ha visszhangozod a tőlem hallott gondolatokat. Végülis, győztem."
Mindketten koppintottunk, mégpedig az életünk során elolvasott könyvekből és a saját józan eszünktől. -
loky #38 Az a baj hogy az egyház is sarkít dolgokat meg egyes hsz-ek is sarkítanak. Eleve badarság hogy soha nem fért meg a vallás a tudomány mellett. Erre már hoztak fel tucatnyi példát (Mendelson, iskolák, egyetemek amiket az egyház működtetett stb.), de persze az is helytálló, hogy az kat. egyház sokszor nem volt következetes magával szemben sem, nemhogy a híveivel (mikor pl kimondta hogy embert ölni bűnt, de a keresztesháborúban minél többet ölsz, annál jobb helyed lesz a mennyben...)
Természetesen én örülök ennek a hírnek, mert pl ahogy egy korábbi egyházellenes hsz mondja... biza nem örülnék ha a gyerekem meghalna egy olyan betegségben amire lehetne gyógymód, csak nincs engedélyezve a kifejlesztése...
Úgyhogy nem kell rögtön le "bugyifejezni" a pápát és az egyházát. Neki az a dolga hogy nemtetszését fejezze ki ez iránt... de konkrét módon úgyse tud beleszólni semmibe szinte... -
Epikurosz #37 Ez így, ebben a formában nem igaz. -
#36 Ha annak idején nem terjed el a kereszténység Európában, akkor még mindig lovas futár lenne az sg helyett.
Ekkora hülyeséget egyre gyakrabban hall az ember. A kereszténység volt a tudományos gondolkodás gátja majd 1200 évig. -
Epikurosz #35 "ezért a Vatikánt nyugodtan szidom, de a hívőket nem!"
Ezzel én is így vagyok. Soha nem a zsidókat támadom, hanem az őket is megtévesztő cionistákat. -
Epikurosz #34 A Vatikánt ide felesleges belekeverni.
Ezzel az erővel a zsidó rabbikat is belekeverhetnéd. -
Alvarez999 #33 Az embrionális élet megítélése (embernek lehet-e tartani) elsősorban etikai kérdés, nem biológiai. A jelenlegi törvények szerint pl. az abortusz a 12. hétig legális. Nos, aki valaha látta a Néma sikoly című rövidfilmet, az jó érzéssel nem helyeselheti az abortuszt.
toto66 #22: Az érvelésed látszólag logikus, de mégsem, mert az élet nem a megszületéssel kezdődik. A te érvelésed alapján ui. egy mesterséges méhben kifejlődött magzatot is simán meg lehetne ölni akár a 9. hónapban is, mert hát soha nem tudna megszületni - sőt akár felnőttkorában is, hiszem még mindig nem született meg. -
Epikurosz #32 Bár a koppintás, másolás csúnya dolog, de én mégis örülök, ha visszhangozod a tőlem hallott gondolatokat. Végülis, győztem. -
toto66 #31 A hit pedig nem egyenlő a vallásal, a hívőket a vallás vezetői kihasználják, ezért a Vatikánt nyugodtan szidom, de a hívőket nem! -
toto66 #30 Szóval nem kell sértegetni, csak meg kell mutatni mi a helytelen!
Vallási kérdés, maradjon meg a vallásosaknál, ne próbáljon nyomást gyakorolni a tudományra, mert az helytelen!
Ebben az esetben már leírtam, miért nem erkölcsi probléma a kutatás.
Vedd észre ez direkt "csinált" ürügy a tudás elleni harcban. Az ugyanis aláásta a Vatikán dogmáit.
Mindezek ellenére nem szabad sértegetni, mert ide az "áldozatok" írnak a Vatikán védelmébe, azok akiket becsaptak, nem a hazugok. -
blessyou #29 Fogjátok már vissza magatokat lécci! Amikor a vallást fikázzátok ilyen indokokkal, ti sem vagytok különbek, mint azok a egyházfiak, akik hozzá nem értésből kritizálják a tudományt, csak ti hozzá nem értésből a vallással teszitek ugyanezt.
Az egyház nem tudja, miről van szó valójában, ezért mond ilyen marhaságokat. Én sem értek egyet velük, de azért nem kéne mindjárt a vérpadra küldeni őket. Egyébként Obama lépését én is üdvözlöm.
-
#28 neked is annyi eszed maradt mint amennyi embrió korodban volt -
Alvarez999 #27 Kb. 700-900 év, vetted? A mai katolikus egyház nem a középkori katolikus egyház. Ezzel az erővel Szent István királyon is számon kérhetnéd a demokrácia és az emberi szabadságjogok megsértését, a női egyenjogúságról nem is beszélve. -
toto66 #26 Amit írsz nem cáfolta senki, csak mára elavult ám néhány dolog!
Pápa pedig nem biológus és nem orvos, erkölcsi kérdésekkel kell foglalkozzon akkor ott vannak igazán problémák, "csináltak" nélkül is! -
Alveus #25 "Laurion #18: Sajnos nem értik, csak a szájuk jár. Az élet tiszteletéről meg halovány fogalmuk sincs."
ez kicsit felrántotta az agyam, Keresztes hadjáratok, rémlik valami? ott aztán kurvára tisztelték az életet valóban... -
WiLDoR #24 igen, és ha nem lett volna kereszténység, akkor nem lett volna sötét középkor se, ahol perverz papok és egyházi személyek kitalált indokokkal nőket kínoztak halálra boszorkányság vádjával, amihez azoknak a legkevesebb közük sem volt, s semmi másra nem volt jó, mint hogy beteg, szadista perverzióikat kiélhessék valakin.
ja arról nem is beszélek, hogy az összes pap/püspök/etc. arról prédikált a történelem folyamán, hogy a háború igy, meg úgy rossz dolog, mégis ők azok, akik megáldják/megáldották a katonák fegyvereit...
mi ez, ha nem álszent képmutatás?
nem mondom, hogy nem voltak előnyei a kereszténységnek, de attól még a fenti tények tények maradnak... -
Alvarez999 #23 Nem csak hívő emberek ítélik el a meg sem született élet elpusztítását.
#11: "a vatikán egy réges-rég elavult intézmény, amit már rég el kellett volna törölni egyházastól, meg vallásostól, pápástól, mindenestől a föld színéről."
Azt, hogy te ezt itt leírhatod, azon szólás- és véleményszabadságnak köszönheted, amelynek értelmében a katolikus egyháznak is éppoly joga van kifejteni a véleményét.
#16: "Soha nem fért meg a vallás és a tudomány egymás mellett."
Ezt gondold át még egyszer. Egyházi iskolák (a legjobbak között voltak és vannak), középkori kódexmásoló szerzetesek, a katolikus egyház mecénási szerepe - mondanak ezek neked valamit, vagy csak a betanult szöveget szajkózod ész nélkül?
Laurion #18: Sajnos nem értik, csak a szájuk jár. Az élet tiszteletéről meg halovány fogalmuk sincs.
-
toto66 #22 Nem ölnek ember, mert még nem született meg, hogy a embriót is embernek tekinthessük ahhoz lenni kellene egy csöpp esélynek arra, hogy megszülessen. Az anyaméhen kívűl megtermékenyített, oda soha be nem ültetett szedercsira nem ilyen. Mivel sohasem születhetne meg nem is lehet megölni (emberként).
Tehát a Vatikánnak nincs igaza! -
WiLDoR #21 kedves laurion.
gondolkozz egy picit elöbb, mielött hülyeséget irkálsz.
ezek sejtek, nem emberek.
embriók, tudat, személyiség, intelligencia, belső szervek, végtagok, meg minden nélkül, ami az embert emberré teszi.
gyakorlatilag azon kívűl, hogy egy emberből származnak, semmi közük sincs ahhoz a lényhez, amit te embernek hívsz.
de ha szerinted az frankó, ha az ilyen kutatásoknak gátat szabunk, akkor nem tudom mit fogsz szólni majd akkor, ha mondjuk a te gyereked fog meghalni egy olyan betegségben, ami gyógyítható lett volna, ha engedélyezték volna az ilyen kutatásokat.
boldog lennél?
kötve hiszem...
szóval szakadjunk már el ettől a begyöpösödött gondolkodásmódtól, s próbáljunk meg végre nem középkori, hanem 21. századi szinten gondolkodni.
az ilyen kutatásokra igenis szüksége van az emberiségnek.
de mondok jobbat: ilyen alapon, akkor szerintem legyen betilva az orális (és anális) szex is, mert micsoda szörnyűség, hogy egy ilyen aktus során emberek millióit itélík halálra.
szörnyű...felháborító...TICCSUK' BE!
ja meg le az összes fogamazásgátló szerrel, pirulával, gumival, satöbbivel is, AZOK IS EMBEREKET ÖLNEK..Ó.EM.GÉ.!!!
-
ihateworkdays #20 Na akkor egy kis "ködoszlatás":
A kereszténység nem középkori vallás. Az időszámítást is hozzáigazították. Emlékeztek még arra, Kr.e. és Kr.u.?
A kereszténység, sok más világvallással ellentétben, folyamatos változásban van, és az iszlámmal vagy a zsidó vallással szemben, sokkal rugalmasabb.
Ha annak idején nem terjed el a kereszténység Európában, akkor még mindig lovas futár lenne az sg helyett.
Szóval ezt ne felejtsétek el, középkorozó tudatlanok.
Történelem órán nem repülőt kellett volna gyártani.
Egyébként meg a (növényi) genetikai kutatások megalapozása (keresztezés) egy Mendel nevű szerzetesig vezethető vissza, rémlik a név?
(Csak itt jegyzem meg, hogy 1890-es évek végéig keresztény kézben voltak az oktatási és közigazgatási intézmények is. Na most eme dátum előtt is voltak tudósok, ha jól emlékszem. Mengyelejev? Newton? Szerintem ne menjünk bele abba, hogy itt osztjuk a keresztényeket meg a pápát, mert ahhoz ti kevesek vagytok.) -
Alveus #19 mint korábban valaki említette, abortusz, és 1 nap nem 1 db abortusz csinálnak a világban. a kérdésed, meg szerintem ebbe a formában butaság, ugyanis nem kifejlett emberről van szó (nem rendelkezik öntudattal), így érdemleges választ se lehet adni rá. De, ha agyhalott vagyok, akkor nyugottan, nekem már úgy is mind1 lenne :D továbbá, valahol olvastam hogy a köldökzsinorból is lehet nyerni őssejtett. -
Laurion #18 A Vatikánnak természetesen igaza van: nem lehet kutatási céllal embert ölni, akkor sem, ha az az ember még embrió. Ti, kedves hőbörgő hozzászólók, szívesen meghalnátok a tudomány haladása kedvéért? -
#17 NA azért ezt nem kellene!Abba egyett értünk,hogy a vallás a modern világban átalakult valami mássá,és hohy a Pápa ne szóljon mindenbe bele!
Hajrá haladás!
DE CSAK TISZTELETTEL -
Romel #16 Szarok a Vatikán fejére. Annál inkább örülök ennek az eseménynek :) A Vatikán imádkozzon csak szüntelen, mást nem tudnak csinálni. Soha nem fért meg a vallás és a tudomány egymás mellett. Obama powa! :) -
Wolfsnack #15 ennyire nem kéne alpárinak lenni -
emp #14 Jó fej ez a barack. Végre történik valami! A vatikán meg nyaljon be csontig! Ha rajtuk múlna, akkor ma is égetnének boszorkányt... -
Justil #13 ahogy mondod... -
#12 #7 South Park :)
#11 10000%-os egyetértés -
WiLDoR #11 a vatikán egy réges-rég elavult intézmény, amit már rég el kellett volna törölni egyházastól, meg vallásostól, pápástól, mindenestől a föld színéről.
nem a középkorban élünk, jó lenne már végre normálisan gondolkodni.
a pápák, érsekek, meg társaik meg menjenek csak szépen vissza a szobájukba, aztán babusgassák tovább a kecskéiket -
nyalógép #10 Először minden eljárás drága, idővel ez is rutineljárássá válik. Ennyi erővel soha ne csináljunk semmit. Egyébként hihetetlen, hogy a 21.században még mindig vallási szempontok mentén dőlnek el a dolgok. -
who am I 7 #9 az még, hogy hány millió...de mindezt EGY "alkalommal" ... -
#8 és mi lesz a fő állású anyákkal, azért ez biztosan nem így van, hogy sorozatban fogják gyártani a gyerekeket és kap érte 10000 dollárt.