Obama feloldotta az embriói őssejt kutatás korlátait
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Minden jog fenntartva!
"szerintem ha a témákra koncentrálnál, nem rám, és fõleg magadra (önfigyelés), sokkal jobban éreznéd itt magad."
"Bár a koppintás, másolás csúnya dolog, de én mégis örülök, ha visszhangozod a tõlem hallott gondolatokat. Végülis, gyõztem."
Ezt úgy hívják hogy logikai baki.
#toto66: A lélekkel nem érdemes operálni, hacsak nem kimondottan a hívõk szempontjából nézed a dolgot. Mit változtatna az etikánkon, ha kiderül(het)ne, hogy nincs lélek - bármit értsünk is a lélek fogalmán? Egy terminális stádiumban lévõ beteg megölése is gyilkosság, ha az illetõ beteg akarata ellenére történik, pedig neki sincs esélye az életre. Bár lehet, hogy nem így értetted, hiszen õ már/még él.
A többit egy paptól kérdezd meg.
De, nagy valószínûséggel, ez nem egy cikk erejéhez mér kérdés volt.
Egyébként a Biblia szerint Isten lehellete, amit az élettelen testbe (Ádám) lehelt.
Ha neked jobb válaszod van a lélekre, nyugdtan vitatkozhatsz eme elmélet ellen.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Az Ádám és Éva sztorihoz pedig annyit, hogy az adama, ami héberül földbõl valót jelent, egy gyûjtõ név volt, mint mondjuk ma az emberiség. (Az éva pedig vagy életet adót vagy aki a férfi mögött áll jelentéssel bír. ) Emlékezzél csak a porból lettél, porrá leszel idézetre!
Az Isten férfinek és nõnek teremtette az embert.
Erre szinoníma az ádám és éva (direkt kis betûvel írtam, mivel itt a szó gyûjtõ mivoltát szeretném kiemelni). Tehát nem egy pár voltak, hanem kezdetben több nõ és férfi volt. Csak a sokból Káin és Ábel esetét emelték ki.
Másrészrõl meg nem mondhatod, hogy isten nem létezik, mert így van, nem tudod bebizonyítani, hogy él e! Errõl ennyit.
Hadd világítsam meg egy egészen más szempontból, mire gondolok. A jog ismeri az elmaradt haszon fogalmát és az elmaradt haszonra perelhetõ az, aki szándékos tettével a haszon elmaradását idézi elõ. Na mármost, itt csak elmaradt pénzrõl van szó - az "elmaradt" emberi élet nem értékesebb ennél???
(Tudom, sokak számára nem, de ebbe most ne menjünk bele.)
Ugyanis szerintem akinek nincs esélye az életre, azt nem lehet megölni, addig a hívõk azért gondolják hogy mégis, mert feltételezik a lelket egy ilyen teremtménynél is!
Pedig akkor meg kell vizsgálni, mikor keletkezik a lélek (arról nem is beszélve, hogy mi a lélek). Csak abban az esetben van értelme errõl beszélni ha ezt a két kérdést megválaszolják.
meg sose felejtem el, mikor megkérdeztem hittan órán, hogy ha volt ádám és éva, nekik meg két fiúk káin és ábel, s káin megölte ábelt, akkor voltaképp hogy is szaporodott el az emberiség?
enyhén perverziótól szaglik a sztori 😄
persze akkor a 7-8 éves fejemmel nem nagyon értettem, hogy miért zavartak haza az óráról, ahelyett, hogy megválaszolta volna a tisztelt pap elvtárs a kérdésemet 😄
aztán mondjuk azon is röhögtem mindig, amikor valaki azt mondta, hogy ne olvassak sok fantasy könyvet, mert még megárt, meg köze sincs a valósághoz.
hát jah...végülis jogos.
csak akkor nem vágom, miért olvassák annyian a bibliát.
a legrégebbi fantasy mû, ami csak létezik a világon, tele mágiával, varázslókkal, mágusokkal, stb. 😄
na szóval kb. ennyit az egész 1házról, meg a bibliai maszlagról.
vicc az egész...
roliika: Legyél nyugodt majd jön Orbán, élvezettel fogom nézni, amikor az emberek rájönnek (aki egy kicsit is gondolkodik már most is tudja), neki sincs varázspálcája hiába ígér fût fát/mondja azt amit az emberek hallani akarnak elvégzi ugyanazokat a fájó átalakításokat ami ellen most foggal körömmel harcol, ugyanis mást õ se tehet.... Persze ebbõl is kimagyarázkodik majd, hisz õ még sose hazudott
Kara kánként folytatom tanításom.
Egyébként, ha valaki keresztény szeretne lenne, azt önként kell, hogy eldöntse. Kényszeríteni nem lehet senkit sem. Max. azt mondják rá, hogy õ nem fogadta el Jézus hívását. Szerintem elég korrekt hozzáállás. Valamint sosem az egyház maga volt a romlott, hanem az egyes vezetõik, akikre a mai egyház se büszke.
Az inkvizíció pedig Spanyolországból indult, és a mórok kiüzetését tûzték ki zászlajukra. VILÁGI szervezet és nem egyházi volt, tehát Isten nevében beszéltek, de nem az egyház egyetértésével.
Én úgy látom, hogy inkább te vagy az, aki elõítélettel kezeled az újonnan érkezõket. Lehet, hogy te már bizonyítottál itt valamit (én még bizonyítani sem akarok, nincs rá igényem), de egy újonnan érkezõnek te éppúgy ismeretlen vagy, mint õ neked.
Kétféle hozzáállás van. Az egyik az, hogy csak azután veszek komolyan valakit, ha az már "bizonyított" - ez vagy te. Ez is jogos lehet, ha van valami komolyabb tét, ami persze itt nincs. A másik az, hogy mindenkit komolyan veszek mindaddig, amíg nem járatja le magát - ez vagyok én, hiszen itt nincs különösebb tét. Szerintem az utóbbi hozzáállás igazságosabb és liberálisabb, persze nem politikai értelemben.
a tipikus öngól esete?
ha valakinek valamirõl gõze sincs, akkor szvsz inkább maradjon csendbe...
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Ha nincs a középkorba kereszténység ,akkor már sokkal elöbb tartanánk a tudományos fejlödésbe ma,ez tény!A keresztes hadjáratokba igazából nem nagyon vigyáztak az emberi ertékekre.Tudományra ,eretnekekre,boszorkákra hallál járt !
De nem azért, mert az alap gondolkodása a vallásnak rossz,hanem mert az ember alapvetöen lusta,önzö,hataloméhes.
Mindegy ,de akkor is lehetne némi "tisztelet "azok elött,vagy iránt, akik viszont hisznek valamiben,vallás és szólás szabadság van!
mindenki azt mond amit akar ,ahogyan akarja,de ezt saját bizonyítványa(amit ír)
Ugyan ez megy a parlamentbe,MI nem fogunk megválltozni a büdös életbe....
(én még csak meg se vagyok keresztelve,még sem ugatok egy fórumon)
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
(Persze, nem kényszerítették, csak megölték ha nem követte a megfelelõ elõírásokat, és/vagy megtagadta az adott vallást.)
Minden jog fenntartva!
Röviden: milyen alapon pofázik bele a katolikus egyház a saját hívein kívül másnak a dolgába? Tessék csak a saját háza táján sepergetni.
(Fõleg, míg az egyházak számos kedvezményt kapnak, pl. az adófizetés alól. Én bizony egy fillér támogatást, kedvezményt sem adnék egyiknek sem, fõleg ha olyanba ütik az orrukat, amihez semmi közük.)
Minden jog fenntartva!
Attól fogva van esélye az életbenmaradásra a mesterségesen megtermékenyített petesejtnek, mikor "beültetik" az anyaméhbe. Mivel ezt nem teszik a kutatás alanyival, így nincs mirõl beszélni.
Csak figyeld meg a toto66, vagy dez és a közöttem zajló vitákat. Sok mindenben ég és föld a különbség közöttünk, de élvezem a velük való vitát.
2. A "sötét" közpékor adta a világnak, Morus Tamást, a ferences rendet, Szent Ágostont. Az Árpád-ház meg 19 szentet adott a világnak, amelyet egyetlen más uralkodóház sem tud felülmúlni. (Pl. Szent Kinga, akit ma Lenygelország anyjaként tisztelnek. Vagy Skóciai Szent Margit, aki a skótok államalapítójának a felesége volt.)Ha csak a rosszra emlékezünk, akkor tényleg sötét marad. Minden érmének két oldala van, és ti csak a sötétebbiket nézitek.
3. Nem szidhatod az egyház nevében a papokat, mivel a papok is az egyház tagjai. Ha hiszed, ha nem, az egyházban minden ember egyen értékû, mint a modern demokráciában, csak ezt a bírálók nem hangoztatják. ( vö. "Isten színe elõtt mindenki egyenlõ") Ugyanolyan tagok, mint minden hivõ, csak az õ feladatuk a közösség vezetése. Az ókorban a nevük persbiter volt, ami elõljárót jelent.
4.A pápa másik neve pedig servus servorum dei, azaz Isten szolgáinak a szolgája. Önmagától nem szólhat, csak a klérus és a hívek egyetértésében, a Szentlélek szavával/szavára.
"Bár a koppintás, másolás csúnya dolog, de én mégis örülök, ha visszhangozod a tõlem hallott gondolatokat. Végülis, gyõztem."
Mindketten koppintottunk, mégpedig az életünk során elolvasott könyvekbõl és a saját józan eszünktõl.
Természetesen én örülök ennek a hírnek, mert pl ahogy egy korábbi egyházellenes hsz mondja... biza nem örülnék ha a gyerekem meghalna egy olyan betegségben amire lehetne gyógymód, csak nincs engedélyezve a kifejlesztése...
Úgyhogy nem kell rögtön le "bugyifejezni" a pápát és az egyházát. Neki az a dolga hogy nemtetszését fejezze ki ez iránt... de konkrét módon úgyse tud beleszólni semmibe szinte...
Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"
Ekkora hülyeséget egyre gyakrabban hall az ember. A kereszténység volt a tudományos gondolkodás gátja majd 1200 évig.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezzel én is így vagyok. Soha nem a zsidókat támadom, hanem az õket is megtévesztõ cionistákat.
Ezzel az erõvel a zsidó rabbikat is belekeverhetnéd.
toto66 #22: Az érvelésed látszólag logikus, de mégsem, mert az élet nem a megszületéssel kezdõdik. A te érvelésed alapján ui. egy mesterséges méhben kifejlõdött magzatot is simán meg lehetne ölni akár a 9. hónapban is, mert hát soha nem tudna megszületni - sõt akár felnõttkorában is, hiszem még mindig nem született meg.
Vallási kérdés, maradjon meg a vallásosaknál, ne próbáljon nyomást gyakorolni a tudományra, mert az helytelen!
Ebben az esetben már leírtam, miért nem erkölcsi probléma a kutatás.
Vedd észre ez direkt "csinált" ürügy a tudás elleni harcban. Az ugyanis aláásta a Vatikán dogmáit.
Mindezek ellenére nem szabad sértegetni, mert ide az "áldozatok" írnak a Vatikán védelmébe, azok akiket becsaptak, nem a hazugok.
Az egyház nem tudja, mirõl van szó valójában, ezért mond ilyen marhaságokat. Én sem értek egyet velük, de azért nem kéne mindjárt a vérpadra küldeni õket. Egyébként Obama lépését én is üdvözlöm.