327
  • Justil
    OFF

rosszul tudod, a füvet azért illegalizálták, mert amerikában "ott" tudták megfogni a század elején és közepén a mexikói bevándorlókat. azoknak volt kedvelt szokása a marihuána fogyasztás, így bár kétségtelenül vannak roncsoló hatásai (pl a tüdőre nézve, bizonyos fogyasztási módszerek mellett), valójában eredetileg tisztán rasszista indíttatásból nyilvánították veszélyes kábítószernek...és sokakban még ma is ez a kép él róla.

ON
  • Justil
    100 szónak is 1 a vége, lehet itt jönni kilométer hosszú pro és kontra érvekkel, de aki szerint ebben a kérdésben az egyháznak igaza van, az majd meggondolja magát amikor a saját apja/anyja/testvére/barátja/barátnője lesz halálos beteg. akkor majd nem fogja úgy sajnálni azt a pici embriót.
    Nagyjából ez a véleményem softcore verziója, a hardcore-t meg gondolom nem nehéz kitalálni...
  • bl0kiM
    ne haragudjatok, lusta voltam mint az ötmillio hozzászólást végigolvasni. nem áll hozzám különösebben közel a biológia, de érdekelne ez az őssejt-téma.
    mit jelent az a mondat hogy "ehhez ugyanis rendszerint egy néhány napos emberi embrió elpusztítása társul"?
    az egyház pedig nem a kutatásokat ellenzi, hiszen a betegségeket gyógyítanunk kell. csupán amellett tart ki hogy minden emberi lény egyszeri megismételhetetlen és Isten ajándéka... ezért pl nem az eész klónozást ellenzi, hanem az emberit. hiszen akkor nem lehetnének szőllőültetvényeink, mert minden egyes tő egy jónak a klónja. de ez embereknél nem működik. még állatoknál se nagyon, láttuk mi lett szegény tehénből.
  • Epikurosz
    (gondolva Polemius hsz-aira)
  • Epikurosz
    Azért az nagyon ironikus, hogy jobbára a ballib politika képviselői (maszop és szadesz), az egykori kommunista elit fiai és leányzói, akik 45 évig kegyetlen terrorral nyomták el a másként gondolkodókat, most a kezüket tördelik az emberi szabadságjogokért aggódva.
  • Archenemy
    Sajnálom, de nem tudok azzal az axiómáddal mit kezdeni, miszerint a vélemények elmondása = kényszerítés. Szerintem nem így van, szerinted meg igen. Te valamiért azt várod tőlem, hogy én bizonyítsam be, hogy nem kényszerítés, holott a pozitív állítást kéne bebizonyítani, azaz azt, hogy a vélemény elmondása az kényszerítés.

Ezek alapján tényleg csak azt tudom mondani, hogy nagy ívben kerüld el a többi ember társaságát, nehogy a véleményüket hallva azt gondold, hogy kényszerítenek arra, hogy te is egyetérts velük.
  • Archenemy
    Nyugi, tényleg csak vicc volt, nekem tetszett :p Ha valakinek ebből az jön le, hogy te rasszista vagy, nos annak a véleményét vélhetően a súlyának megfelelően fogjuk tudni kezelni :p
  • who am I 7
    csak nehogy a terroristák kez.....
  • Kaoszapetik
    "Aha! Szóval mégis vannak határai a szólásszabadságnak?
    Mégis, szerinted hol vannak a határai? Milyen módon szabad kényszeríteni valakit egy vallás előírásainak vagy tanainak betartására, vagy akár azok hirdetésére?

Mik azok a módszerek, amelyeket te a szólásszabadsággal takarózva megengedhetőnek tartasz? Akár egy vallás/egyház érdekében, akár más hitet vallók részéről?"

A szólásszabadság határait a demokratikus értékek mondják meg. Minden társadalmi csoportnak (egyesület, párt, egyház) a demokrácia szabályai szerint kell viselkedni, ha nem úgy tesznek, az állam végrehajtó szerve ténylegesen rákényszeríti őket ezekre a szabályokra - remélhetőleg.

Én például a politikai nyomás gyakorlását és a lobbizást (a szó pozitív értelmét használva) bármely társadalmi csoporttól elfogadom egy demokráciában. Főleg egy ilyen kérdésben, amiben mindkét nézet egyszerűen hit - tudományos válasz nincs arra a kérdésre, mikortól ember az ember.
  • kukacos
    Az "embriói" őssejtkutatás helyesen embrionális. Ronda, de így szokták fordítani. Elég ciki így a címlapon.
  • szlovákiai hun
    No ezt majd döntsék el a filózusok, én ebben a témában befejezem a vitát, mert nehéz dió, csak még a félreértés kedvéért mikor az ördögűzős filmre hivatkoztam: A lányt valóságban nem Emily Rose-ak hivták, ha nem Anneliese Michel-ek

Annelise Michel
  • Rexhawk
    Obama pártikak meg nézzék meg ezt a linket
    igen azt csinálja amit ígér...
  • szlovákiai hun
    Hát ezt, hogy 12 hét vagy akárhány, no erre mondják, hogy az az igazság oda át van, nehéz eset ez biztos, ezt tényleg csak a filozófusoknak kellene megoldani...

Nehéz dió ez, kell róla beszélni, mert napjaink egyik problémája, de hogy mindkét tábornak is van igaza az is biztos: itt tényleg csak: AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN!

Tudtommal őssejtet már klónozás vagy mia fene is sikerült mesterségesen a kutatóknak előállitani
  • Rexhawk
    GYILKOSOK!
  • dupladurr
    Na ja de ez esetben ez már az abortusz témaköre, és nem az őssejtkutatásé. Azt hogy én hogy gondolkozom erről a dologról azt már az előző hozzászólásomból már láthattad. Én úgy gondolom hogy a mostani rendszer jó, hogy 12 hétig lehet abortuszt csinálni. Amikor még lehetett 5-6 hónapos korban is csinálni, na az tényleg gyomorforgató, etikátlan, és ha úgy tetszik emberölés volt. Viszont én továbbra is úgy gondolom hogy amíg az embrió ilyen fejletlen stádiumban van, tehát még szervei sincsenek, embernek nem nevezhető, ha úgy tetszik nincs lelke. De persze ez már mindenkinek a saját dolga hogy hogyan tekint erre a dologra, mindenesetre akár tetszik akár nem abortusz lesz, és ha már van akkor igenis használják fel tudományos célokra az őssejteket. De ebben szerencsére egyet is értünk, és úgy gondolom minden más jó érzésű ember is.
  • dilofekete
    Kéjgáz formábsn is kapható lesz a boltokban bepalackozva és minden nagy doboz cigi után kapsz eggyet ajándékba, hogy több esélyed legyen a leszokásra.
  • szlovákiai hun
    Olvassátok el, nagyon érdekes, persze mindenki magadönt róla, hogy hisz e benne vahy sem...
  • dilofekete
    Felélesztjük Atlantiszban az életet és körülötte mindenhol multiplázák lesznek.
  • szlovákiai hun
    dupladurr szerintem sokan azt nem értik meg, hogy van másik út is, nem az őssejt használat ellen vagyok, írtam is, hogy köldökzsinór és csontvelőből is lehet kinyerni ős sejtet...

No igen a vita hangsúlya azon van, HOGYHA MÁR MINDENKÉPPEN ABORTÁL az nő, akkor ne vesszen kárba, hát akkor sajnos így igen, akkor már használják fel, de nagyon nem helyeslem az abortuszt...

OFF téma lehet:

Mit hallunk ma a szakemberektől? Vészesen fogy a lakosság, most jó példa itt a romák, ők nem abortálnak nyakra-főre, de sajnos a mi fajtánkból, a fehérekből annál többen, oszt más fórumokon olvasva sokan sírnak, hogy MO-on lassan a romák lesznek többségben, nem a magyarok...ezért mondom etikai, erkölcsi és vallási szempontból is megkell vizsgálni....itt az emberi faj létéről, no inkább nemzetek létéről is szó van én szerintem, nézzétek el, ha most egy kolosszális hülye példával érveltem....
  • dilofekete
    Én a Star Warsban hiszek és ha van eggy kezdetleges erő amiből ha felnő akkor olyan erelye lesz mint nekünk és mi megvédjük az ellenük szegülőket, de ha halottakkal sajnos mi sem tudunk mit kezdeni a legtöbb esetben.

A bibliának semmi köze a kisdinnyékhez.
  • dupladurr
    Várjunk csak, te szerintem itt felcseréled a dolgokat. Nem azért ölnek meg embriókat hogy kutatásra felhasználhassák őket, hanem ha már egyszer úgyis abortálják őket, akkor már felhasználják őket kutatásra. Eddig is éppúgy volt abortusz, annyi különbséggel hogy kárba veszett az a rengeteg őssejt, így meg talán majd egyszer a jövőben wemberek millióit menthetik meg vele. Érted? Akkor most még is ki az aki embereket öl? Mert azok akik majd meghalnak az alatt a 8 év alatt, amennyivel később fognak célba érni a kutatások, azok valóban emberek lesznek, nem pedig holmi szedercsírák.

Egyébként azon gondolkoztam, hogy mekkora hülyeség már hogy pont a keresztények vannak ennyire a dolog ellen. Mert az korrekt ha egy ateista azt hiszi hogy hogy ha megölünk egy zigótát akkor az a "személy" már nem fog semmilyen más testben megszületni, na de egy keresztény csak nem gondolhatja azt hogy egy pár sejtből álló képződményben LÉLEK van?

Szóval én nem kívánok senkinek soha semmi rosszat, így most sem fogok, mert én erkölcsös ember vagyok, még ha az egyház nem is gondolja így (De kik ők hogy ezt megmondják? Pont az egyház, akiknek tetteitől bűzlenek a történelemkönyvek. És tudom ma ez már egy másik egyház, igen, egy olyan egyház ahol pedofil papok vannak és még sorolhatnám, de ebbe most ne menjünk bele... És mielőtt bárki felhördülne, semmi bajom a hívőkkel, ez teljesen két különböző dolog, a hithez nincs szükség semmiféle egyházra, az mindenkinek a saját maga dolga.) Tehát azért csak ezek az emberek akik olyan rohadtul ellenzik ezt gondoljanak bele hogy mi lesz ha véletlenül (tényleg nem kívánom ezt senkinek, de sajnos bárkivel megtörténhet) ők vagy az ő szeretteik kerülnek olyan helyzetbe hogy segíthetett volna rajtuk ez a dolog? Tényleg csak abba gondoljunk bele hogy hány ember hal meg évente akin segíteni lehetne... Minden egyes év amivel késleltetik a dolgot emberek életébe kerül... Nem hólyagcsírák, EMBEREK életébe. És akkor most kinek nincs erkölcse, az egyháznak vagy nekem, őszintén?
  • dilofekete
    Hát én tényleg nem tudok írni.
  • B0nFire
    <off>

Kösz! A mai napig még nem sikerült rájönnöm, hogy kell az sg-re képet linkelni...

</off>
  • dilofekete
    Jó cucc lesz, mert 10000x többet ér az ezer forintos viagránál szemben.
  • dilofekete
    A füvet is azért illegalizálták, mert kipróbálták és azt gondolták, hogy ez nem jó, de ilyen még nincsen, nincsen rőla itt információ, mert senki sem smeri, hogy milyen mellékhatásai vannak.
  • szlovákiai hun
    Bocs valamiért kétszer dobta be a rendszer.
  • szlovákiai hun
    Én arról nem tehetek, hogy nem érted meg az írásom, senki sem akar rákényszeríteni a kereszténységre: szabad akarat, látom ennek a szónak az értelmezését sem ismered...

Tegye fel a kezét, aki még soha nem tapasztalt olyat, hogy józan ésszel nem talál rá magyarázatot: paranormális jelenség

Gondolom az ufókban hiszel
  • szlovákiai hun
    Én arról nem tehetek, hogy nem érted meg az írásom, senki sem akar rákényszeríteni a kereszténységre: szabad akarat, látom ennek a szónak az értelmezését sem ismered...

Tegye fel a kezét, aki még soha nem tapasztalt olyat, hogy józan ésszel nem talál rá magyarázatot: paranormális jelenség

Gondolom az ufókban is hiszel
  • dilofekete
    Az is lehet hogy csak eggy új viagrát találnak fel ezzel.
    Miről vitatkozunk? Miféle gyógyszerről, eggyáltalán mire is jó?
  • dilofekete
    Én meg a Star Wars ban hiszek és ha a sötét birodalomnak is árulni fogják a szert akkor azok a hátányok amiket ők szenvednek megszünik létezni. Például Dart Wadernek kinő a keze.
    A Bibliások nem tudom ,hogyan értelemznék ezt, de nem is érdekel, mert én is a gonosz vagyok és azt akarom, hogy kinőjön a kezem.
    Vagy csak hogy a spermakészletem helyre áljon.
  • szlovákiai hun
    Olvasva itt a hozzászólásokat, megemlítik az az egy házat, istent, bibliát, hogy az minden rossz forrása, hogy ilyen a világ amilyen...

De nem olvastam még megemlítve minden gonoszság forrását: Lucifert vagy közismertebb nevén sátán vagy az ördög, kit oly sok névvel ihlettek a történelem folyamán és számos egyházi vezetőt is a kárhozat útjára terelt és vele együtt a nyájból is sokakat a megrontott egyházi vezetők miatt, de a sátán nem csak azokhoz szól, akik vallásosak, ha nem azt mondatja azokkal, az abortusz nem bűn, mert az még nem élet...

Az megfogaztatás áldás kellene, hogy legyen, öröm és nem bánat tárgya...

Akik azt írják, hogy csak az egyház gátolta a tudomány terjedését, azok nem tudják mit beszélnek, csak egyoldalúan vizsgálják a tényeket, más kultúrák, pl. a kínai, mond valamit, mert ott bizony nagyon vakon hittek a saját vallásukban...
    Másrészt a tudomány nem csak jót adott, ha nem számos rosszat is..: atombomba, vegyi fegyverek modern eszközökkel való célbavitele és sorolhatnánk egyszerűnek tűnő dolgokig is...

Ördög űzés Emily Roose üdvéért, ezt a filmet gondolom sokan láttátok, pedig valóságon alapszik a története, ezt a film elején is kihangsúlyozzák...

Igazok van azoknak is akik azt hangoztatják, hogy a túl buzgó vallásosság (fanatizmus) is bűn....

Lelkiismereti tükörben is benne van: ...Tovább vétkeztem, hisz Isten úgy is megbocsájtja (fanatizmus)...

És bevallom magamról, én is sokszor belesek ebbe a bűnbe, amit feljebb felvázolta, de az ember gyarló, minden ember gyarló, legyen az keresztény vagy nem....
    Ami még a gonoszság, sátán hatalma abban is rejlik, hogy Isten szabad akaratot adott, ebből kifolyólag Isten nem fogja megmondani, hogy higgyél benne, azt te döntöd el, hogy hiszel-e benne....

tehát mindkét tábornak van igaza egy bizonyos fokig, etikai kérdéseken dőlnek el a háborúk is, még ha az fegyverekkel is zajlanak..........

Az őssejt kutatáshoz is hozzászólva: nem emberi zigótákat kellene megölni, hogy őssejthez juthassunk: az köldökvér rengeteg őssestet tartalmaz, a csontvelő is számos sokat....
  • dilofekete
    Ez valószínű.
  • Hydroceph
    Ugyan, lazán fedezni fogja a TB.
    Fegyver, Olaj, Gyógyszer.
  • dilofekete
    MEgpróbálom, moderálni magamat, de ehez időt kérek.
  • dilofekete
    Tuti hogy csak eggyes körökbe fog eljutni ez a szer és jó ha 1% kap ilyet az egész földön vagy az eggynek a felét sem fogja elérni. Ráadásul majd ha hozzá is juthatnál, akkor is évekig kell várni mire megkapod és már félúton meghalsz, mert a gazdaság része a kereskedelem és van aki többet fog adni azért az ampulláért és az idő sokat jelent, mert van olyan akinek több a fizetése, mint neked és mindig lesz ilyen ember előtted. Szinte megfizethetetlen lesz, ha lesz.
  • AzUs
    Obama legalább azt csinálja, amit megígért anno, ilyen kéne MO.-ra is!
    Mellesleg..: IDE KLIKKKKK
  • Hydroceph
    Hubazz. Az is fasza, ha egy HSZbe irod, és beirod a hsz számát, akkor mindenki tudja, hogy mi kinek szolt. De ha mégis mindent kulon postba akarsz, akkor tényleg használd azt a hülye válasz funkciot, mert igy kegyetlen visszabogarászni.
  • dilofekete
    Ami irányítani akar mindent csak nem tudunk ról és ezért nem vesszük észre.
  • dilofekete
    kivéve a gazdaságot, mert az nem létezik hús vér formában, nem feltétlenül függ töle eggy ember, olyan mint a számítógép, eggy fejletlen nagy valami
  • dilofekete
    ha elteszik a képből az eggyiket utána elteszik a másikat is, semmi értelme annak, hogy itt hibás legyen valaki is