Obama feloldotta az embriói őssejt kutatás korlátait

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valószínû a pol. nyomás miatt nem akarta pl. Bokor Gyuri (Bush) visszavonni a a tiltást... de lám jött Barack és õ már magas tett rá midenre... s eltörölte...
Nem tom neked milyen képed van az egyházról... de szerintem kicserélhetnéd...

Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"

"Alapvetõen arról, hogy milyen alapon pofázik bele bármely vallás/egyház olyanok életébe, aki nem híve/tagja?
Erre eddig nem kaptam választ senkitõl itt!"

Szólásszabadság van. Miért mutogatnak nekem hüvelygomba reklámokat? Miért akarnak leszoktatni a dohányzásról? :p Ha nem tetszik, ne figyelj oda, vagy ne fogadd meg, amit mondanak. Hogy mered kétségbevonni azon jogát, hogy elmondja a véleményét?

"Ki beszélt a pápáról? Ne tulajdoníts nekem olyat, amit nem írtam! Én vallásokról, egyházakról beszéltem!"
De mégiscsak arról is beszélsz, hiszen hozzáteszed:
"Ezek különbözõ vallások, egyházak mai nap élõ gyakorlatai, némelyik éppen a katolikus egyházé is! "

A kényszerítõ eszközökrõl: a kézlevágás meg a többi fasság, amit felsoroltál, az mind erõszak. Természetesen erõszakkal lehet erõszakosnak lenni.

A vesztegetés, lobbizás, ezek kezdeményezése illetve elfogadáse, satöbbi mind egyes emberek döntése, nem "az egyházé" meg "a vallásé". Könnyû rájuk kenni, kitalálni valami mumust, hogy "azééé, mera zegyház" meg "azééé, mera vallás", de igazság szerint a szar alakok egyház meg vallás nélkül is szar alakok maradnak, csak akkor majd " a rendre" meg "az igazságra" fognak hivatkozni.

Ha kirúgatod magad, mert harcos ateista vagy, a fõnököd meg húdenagy vallásos, akkor ez van, ez a fõnököd döntése, nem valami misztikus hatalom vágott ki, hanem õ maga, személyesen. Nem az egyház kényszerített, a fõnököd maga tette ezt, akkor se rontott volna be a sötétcsuklyás spanyol inkvizíció, ha nem ezt teszi.

Keress másik mumust, ez nem létezik.
.

+a sok buta ember nem akar pokolra jutni, ha már az élete igy is egy nagy rakás szar volt, és szenvedett.
sok embernek nincs semmilye, mert nem kapott, vagy elvették.

Már rég válaszolva lett, csak a szemellenzõt kellene levenni. S a válsz a "milyen alapon"-ra: semmilyen alapon, mert nem szól bele... én is leírtam már, más is leírta már, nem írom le még egyszer, olvasd el.
Itt a kat. egyházról van szó, nem az iszlámról és társaikról. ezek közül a kat. egyház melyeket használja? Kiátkozás-t, pol. nyomást ki vaszi ma komolyan... 1oo éve ezek komoly érvek lehettek. Vesztegetés, lobbizás ... azért én kétlem...ezek koholt vádak. A többit nem sorolom, azokat sztem nem a kat. egyházra értetted (rem)
A válasz egyszerû...neked fáj az egyház létezése

Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"

Ki beszélt a pápáról? Ne tulajdoníts nekem olyat, amit nem írtam! Én vallásokról, egyházakról beszéltem!

Alapvetõen arról, hogy milyen alapon pofázik bele bármely vallás/egyház olyanok életébe, aki nem híve/tagja?
Erre eddig nem kaptam választ senkitõl itt!

Egyébként úgy véled, nem lehet rákényszeríteni semmit valakire kiátkozással, a munkahelyérõl kirúgással, törvényekkel, politikai nyomásgyakorlással, vesztegetéssel, lobbizással, kézlevágással, megkövezéssel, kivégzésekkel? Ezek különbözõ vallások, egyházak mai nap élõ gyakorlatai, némelyik éppen a katolikus egyházé is!

Minden jog fenntartva!

Szerintem csak erõszakkal lehet valakit akarata ellenére rákényszeríteni valamire. Nem látom, hogy a pápa hol alkalmaz kényszert vagy erõszakot, ezért állításodat, miszerint a pápa "rákényszerítí a nézõpontját másokra", nem tudom igaznak elfogadni.
Keresztel riogat, vagy kiprédikál??? Ezelõtt 1oo évvel igen...de ma ezek nem mûködnek... Hogyan másképp "erõszakolja rá" (pofázik bele) az egyház a nemhívõk életébe?

"Galilei 1996-ig Pápai átok alatt volt mert azt mondta a nap körül forog a föld."

Erre tudnál valami forrást hozni, mert én nem találtam, enélkül pedig elég hiteltelen...

Viszonyt ilyet találtam:
http://szkeptikus.blog.hu/2007/10/22/tevhitek_lexikona_az_inkvizicio_aldozata
(Ott a Walter Krämer és Götz Trenkler: Lexikon der Populären Irrtümer c. könyvet jelölik forrásként)

"Galilei egész életében jó viszonyt ápolt az állami és egyházi hatalmasságokkal. Legnagyobb ellenségei valójában saját kollégái voltak, az egyetemi professzorok, akiknek gúnyolódásaitól félve Galilei csak idõsen, 50 éves kora után merte elkezdeni Kopernikusz tanait hirdetni."

(Hmm.)

"Az egyház azonban figyelemre méltó toleranciával kezelte Galileit: a pápa audiencián fogadta, a jezsuiták kitüntetéssel jutalmazták tudományos érdemeiért, sõt, belenéztek a távcsõbe, és a Jupiter holdjait látván hagyták magukat meggyõzni arról, hogy a geocentrikus világkép tudományosan tarthatatlan."

"Galilei azzal tette próbára az egyház türelmét, hogy saját elméletét az egyetlen igaz elméletnek nevezte. Munkahipotézisként ugyanis gond nélkül elfogadták volna téziseit, de végsõ igazságként nem."

(hoppá, ezen a fórumon a vallásellenesek dogmákban hisznek? :p)

"Elõször a Medici-villában lakott a firenzei követ vendégeként, késõbb pedig a Vatikánban kapott egy háromszobás lakosztályt, saját szolgával és kilátással a kertre. Nem sínylõdött tehát kazamatákban."

(ez kb. olyan lehetett, mint manapság a gazdag maffiózók "háziõrizete")

"azonban a tudományos érvek nem voltak elegendõek ahhoz, hogy ejtsék a vádat, miszerint Galilei tiltott és téves módon abszolút igazságokról beszélt."

(tehát jól látható, nem az volt a baj Galileivel, hogy mit mondott, hanem hogy hogyan - tanait az egyetlen igazságként hirdette)

"A vád engedetlenségrõl szólt, a büntetés heti hét zsoltár felmondása volt három éven át, valamint egy börtönbüntetés, amit azonban Galileinek sohasem kellett letöltenie."

(jaj szegény)

Nah kb. erre meg az lesz a válasz, hogy "de akkoris fújfúj keresztesháború inkvizítor pedofilpap", nem pedig az, hogy "oké, tévedtünk, Galilei mégsem volt se kiátkozva, se meghurcolva".
"Galilei 1996-ig Pápai átok alatt volt"

Ezt az állításod alá is tudod támasztani, vagy csak üres locsogás volt, hogy mondj te is valamit?

Kara kánként folytatom tanításom.

Nem, megfélemlítéssel is.

Kaoszapetik: Hogyne tudnék, számosat.

Archenemy: Szerinted csak hadsereggel lehet rákényszeríteni valamit másokra?

Minden jog fenntartva!

Akkor Galilei 1996-tól már a mennybe van...😊

dilofekete
jó, rendben <#law> hehehe

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

A Biblia LOL ennyit lehet rá mondani az egész könyv egy nagy mese.(aki nem hiszi az járjon utána a dolgoknak és a ma ismert biblia születésének) De nem tudom, hogy jutottunk el az õssejt kutatástól a tudomány vs. vallás vitáig. Amúgy az egész katolikus egyházról annyit hogy Galilei 1996-ig Pápai átok alatt volt mert azt mondta a nap körül forog a föld. Ennél többet nem is kell mondani róluk.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

Nem, mert van összehassonlitasi alapod. Tudod bizonyitani, és nem csak egy értelmetlen vita alapja.
de figyelj komolyan hasznald mar a válasz gombot

De hogy örülj;

Amikor senki sem lát, tudok repülni.

A pápának nincsenek hadosztályai, tehát senkire nem tud rákényszeríteni semmit. Az meg, hogy emberek hallgatnak rá a saját szabad akaratukból, az lehet, hogy nem tetszik, de nagyon kicsit sem tilos.
Ima 😊

Azért annyira jó, hogy akik markánsan a vallás ellen foglalnak állást, azok legtöbbször megmaradnak a primitív mémbüfögésnél, hogy fújfújvallás, tüzesvasinkvizíció meg pedofilpapok... Komolyan, nevetséges. Magatokat minõsítítek ezzel a demagóg hörgéssel.

Nem arról van szó, hogy ne lehetne valakinek olyan álláspontja, ami fölöslegesnek tartja a vallást (ilyen pl. toto66 meg molnibalage), de figyeljétek meg, hogy õk képesek normálisan, és nem sértõen/általánosítva/demagóg módon megfogalmazni a dolgaikat.

Megfigyelésem szerint az itteni valláspártiak, ha nincs is igazuk, akkor is valamennyi tisztelettel és érvekkel állnak hozzá a vitához, míg a vallásellenesek között nagyon sok a beszólogatós, köcsögpápázós hülyegyerek. Nem kétséges, melyik oldal a szimpatikusabb.
dilofekete
Ez is hülyeség?
1. Az emédem sós volt
2. Az ebédem ízetlen volt
3. Ugyan olyan volt mint tegnap

Én nem tudok mondani egy olyan kényszerítõ eszközt sem, ami a demokráciában nem elfogadott, és az egyház használja a társadalomban. Te igen?

Polemius-nak akartam...bocsesz

Az egyház nem "pofázik" bele senki nem hívõ életébe. Egyszerûen az a helyzet hogy az egyháznak az a dolga hogy tudtára hozza a társadalomnak hogy szerinte mi helyes és mi nem. Ilyen pl. hogy a kat egyház szerint kéne jobban böjtölni, vagy az hogy állást foglal az össejtkutatással szemben... De ennyi, többet nem tud tenni. Mivel a kat egyháznak nincsen végrehajtó hatalma, így nem is tud beleavatkozni jobban a társadalomba...
Az a baj hogy fáj neked hogy létezik még egyház...

Hülyeség.

dilofekete
Ha valki csináltat egy lombik babit akkor ha az "felnõ" akkor azt mondhatja rá mindenki:
1. Az emberi evolúció csúcsteljesítménye vagy és jobb vagy mindenkinél
2. Az emberi evolúció csúdje vagy és rosszabb vagy nálunk
3. Ugyan olyan vagy mint mi.
A lényegen eggyik sem változtat csak felfogás kérdése.

te télleg' dilo vagy

dilofekete
Az hogy az ember csak így marad életben az eggy dolog, de az anya méhben is él, pedig ott nincsen levegõ ám.

De mindegy:
"Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded."

Szóval inkább befejezem mielõtt még elkezdeném.

dilofekete
Szerintem meg maradjunk annyiban, hogy az élet a tudósok szerint egy sejt önállóságától kezdõdik és nem az elsõ levegõvételtõl.

Szerintem neked kéne nekifutni mégegyszer...

Úgy véled, hogy van alapja a szólásszabadságra hivatkoznia annak, aki nem ismeri el az alapvetõ jogokat, melyekbe a vallásszabadság és maga a szólásszabadság is beletartozik?

Egyébiránt a szólásszabadság semmiképpen nem jelentheti azt, hogy rákényszeríthetjük másokra a nézõpontunkat, hiszen ez alapvetõen mond ellent a szólás- és véleményszabadságnak.

Minden jog fenntartva!

"... mikor keletkezik a lélek ..."
"... Egyébként a Biblia szerint Isten lehellete, amit az élettelen testbe (Ádám) lehelt. ..."

Egy kis gúnyos eszmefuttatás következik (ne vegyétek túl komolyan, nem flamenek szánom):

Tehát ha szó szerint vesszük ezt akkor ebbõl a mondatból definiáltnak lehet tekinteni mitõl kezdve van lelke az embernek (legalábbis a keresztény embernek, nehogy megsértsük mások hitét).
Viszont ez további problémákat szül, hiszen vagy mindenki keresztény és így lett lelke, ami meglehetõsen sértõ más vallásúak, illetve a hitetlenek szempontjából, vagy a keresztelkedés utáni elsõ lélegzetvétel kell hozzá. Maradjunk ennél a változatnál.

Namármost, ezek alapján nem lehet semmi kifogásuk se az ellen ha egy nemkeresztény önként beleegyezõ abortáló nõ felajánlja az õssejtjeit a tudomány illetve mások gyógyulása javára.

Persze a vatikán biztos ezt se helyeselné, hiszen ez az elõbb említett nõ megtérhet a kereszténységre és ekkor rögtön lesz lelke, sõt a meg nem született gyereke is megtérhetett volna és lehetett volna lelke... Viszont felmerülhet a kérdés, istennek mi szüksége ennyi lélekre, amik ráadásul az õ lehelletébõl készülnek?

A cikk kapcsán csak annyit mondanék, hogy ideje volt ennek a döntésnek. A fejlõdés nem állhat meg, és ha problémát okoz a vatikán akkor kívánom, hogy szülessen olyan rendelet ami megakadályozza a "vatikanisták" számára ezen eljárások által kifejlesztett gyógyszerek használatát. Nehogy már a gonosz módszerek gyümölcse mentse meg a testüket, hiszen nekik úgyis a lélek a fontos.

(Utólagos elnézést kérek mindenkitõl akit esetleg megsértett amit fentebb írtam, de a Vatikán által kiadott nyilatkozat engem sértett meg. Hiszen potenciális gyógyszerektõl foszthatnak meg engem és mindenki mást ami egy nap életet menthetne.)

dilofekete
A lényegen nem változtat.

Minden hsz fejlécénél van egy "válasz erre" szöveg, kattints rá mielött irsz pls

dilofekete
Az egyház nem nyilatkozik a technikai találmányokkal. Ezért fura a böjtössms is, de hogy ha a bibliában is lenne technika, akkor nem lenne fura.

ziipp
Az itt a gond, hogy a sok egyházat és vallás becsmérlõ hozzászólásról látszik, hogy nulla ismerete van az adott témában, de azért nagy mellénnyel nyilatkozik, hogy õ bizony leszarja a pápát. Ezt azért nem kéne.

#83 | Polemius

"Amúgy továbbra sem kaptam választ, hogy milyen alapon pofázik bele bármely egyház azok életébe, akik nem tagjai az egyháznak?"

Ezzel a kérdéssel is az a probléma, hogy már eleve provokálóan van megfogalmazva. Egyébként ha egy fokkal figyelmesebben olvasnál, észrevennéd, hogy Alvarez999 #23-as hozzászólásában már választ kaphattál felvetésedre.

NEXUS6
OK ez rendben, de majd ha a Bibliába is bekerülnek az olyan szavak, hogy részecskegyorsító, meg evolúció, meg népességszabályozás, meg embrió, stb. stb. akkor nyilatkozzon az egyház erre hívatkozva, hogy szerinte mi teccik és mi nem az õ Istenüknek.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

dilofekete
Másrészrõl ha te elolvasol eggy bármilyen könyvet akkor az összes szavát elhiszed maradéktalanul? Én péládul kiválogattam azt, hogy feláldoznám az életemet valamiért, mert hülyeségnek tartom én is.

Megpróbálok én erre válaszolni (bár csípi a szemem a "Minden jog fenntartva!", tudod miért :-)

Azért, hogy bármit megérts, bele kell bújnod a bõrébe.

A keresztény egyházaknál hivatalos elv, hogy ugyan politikába nem avatkoznak bele, de felelõsséget viselnek a társadalomért. Ez az egyik.

A másik pedig az, hogy az egyháznak is joga van kifejteni véleményét a világi helyzetrõl. Bibliai hasonlat is van erre. Jézus mondja saját tanításáról, hogy a mécses nem azért van, hogy eldugják a sufniban, hanem azért, hogy kirakják a nagyszoba közepére este, hogy megvilágítsa a sötét helyiséget.

Nincs ez másként egyéb tanokkal sem. Marx például mindjárt egy Kiáltványban kürtölte világgá eszméit, de a politikai pártok is programot állítanak össze, amelyet közzétesznek. (Ilyenje még a FIDESZ-nek is van, mindenféle híreszteléssel ellentétben.) Azt már Csurka vetette fel kb. 10 éve, hogy különbséget kell tenni, amit ezek a nyilvános programok tartalmaznak, és amit nem írtak le.

NEXUS6
Ja, szerintem is tök jó fej ez a Zobama.

Pl, tök jó, hogy bezárják mostmár ezt a Guanomanót is, és végre valahára, hozzánk is kerül abból a sok törvénytelenül fogvatartott rabból, akikkel õk már nem akarnak semmit kezdeni.

Aztán az is tök jó, hogy kijönnek Irakból, mert most már nincs pénzük, hogy a katonai jelenlétet finanszírozzák, újjáépítésrõl meg ugye szó sem lehet. Kell a pénz a Világ szerencsésebbik felének. Nem általában ez sem, hanem konkrétan a bankoknak ugye.😊))

Alig várom, hogy bennünket is megsegítsen a nagy amerikai testvér, mint mondjuk Irakot, ugye! Aztán magára hagyja a saját lábán megállni a mi kis fejlõdõ demokráciánkat, miután az is ugyan úgy megerõsödött😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Bocs, nem szerinted, a biblia szerint.
Nem vagy hülye, okos vagy...

dilofekete
Ki lehet kerülni, nem kötelezõ hinni bennük, amit mondanak vagy nem is kell velük foglalkozni, úgysenm tehetnek, semmit és erre az nem jó, hogy tünjenek el meg hasonlók. Szerintem.

öcsém, belédlehelt mi? mi a faszom, te hülye vagy?
Nevetséges faszság ez az egész vallás. Egyszer régen valami idióta skizo kitalált egy kis faszságot, és lett belõle egy marhanagy faszság. Templomkertbe én bebaszni meg szívni járok, mert ennyit ér. Magasrol szarok az oylan emberek érzéseire is, akik ebben hisznek, és meghalnának érte, én tartom magam ahoz, hogy aki hulye haljon meg.
Vitahoz meg annyit, hogy szerintem kurvamindegy, hogy mitol él, és hogy hogyan lett "letrehozva" az az "eletforma", vagy hogy "meddig" es "mitõl" maradhat életben, akkoris egy élet, és "gyilkosság".
Viszont abortuszt pl teljes mértékben támogatom, és igen, láttam a néma sikolyt.
Mi asszonnyal a kis drágákat egy kis gyomorsavval szoktuk feloldani, csak hogy jo legyen mindenkinek. Röhej már, amit el akarnak érni. Ti is bekaphatjátok.

dilofekete
Az eggyház senkinek az útjában nem áll csak van!

dilofekete
Mert így alakult a történelem, hogy a seggükön maradnak ha csak beleszólhatnak, de nem tehetnek semmit. Ezért fölösleges azon gondolkodni minek vannak, úgysem tehetnek semmit csak tudjátok az emberek, mint fõfejesek tiszteletben tartják a vallást és csak utána döntik el hogy helyes lenne e az amit õk akarnak és igazából bármit megtehetnek. TEhát lehet hogy Barack jól döntött, majd kiderül.

Szerintem aki ateista létére rendes emberként él, az sokkal erkölcsösebb, mint aki a túlvilági következményektõl félve, vagy valamiféle felsõbbrendû hatalom kényszere miatt él "erkölcsösen".

Amúgy továbbra sem kaptam választ, hogy milyen alapon pofázik bele bármely egyház azok életébe, akik nem tagjai az egyháznak?

Minden jog fenntartva!

Fuss neki még1x!

Egy másik topikban valaki erkölcstelennek írta le az ateistákat.
Az erkölcs felelõsséggel jár!
Ha az álerkölcsû vallási vezetõkre hallgat valaki, nem az az erkölcs.
Hanem eldönteni: Vagy segítünk embertársainkon, vagy valami kétes feltételezés alapján lelket tulajdonítunk egy sejtcsomónak!

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

dilofekete
igen én is szeretek olvasni és ha azt veszem hogy ez közel sincs eggy könyvhoz akkor nem ér semmit
szeret a mai civilizáció értelmetlen dogokat csinálni 😊

De akkor mitõl ember az ember? Mert egy "nem ember" élõlényt megölni nem bûn, ha okunk van rá! A zigóta mettõl fogva ember? Miután tudata van? A lelket azért kérdeztem, hogy megértsem miért védenek olyan élõt aminek nincs az emberi élet semmilyen formájára esélye, emberként.
Az elmaradt élet, így írja lentebb valaki. És akkor kérdezem a betegségbõl nem meggyógyult ember élete akit megmenthetett volna az elvesztegetett tudás?
Az erkölcsrõl beszélgettünk egy másik topikban, és írtam a felnõttnek lehet erkölcse!
Azért mert fel kell nõni ahhoz hogy választani tudjunk, eldönteni valamit az erkölcs alapján felelõsségel. Az amerikai elnök most jól döntött, mert nem néhány mesterségesen létrehozott sejtcsomót tekintett embernek, hanem igazi embereket, akik majd talán az életüket köszönhetik a kutatásoknak!

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

dilofekete, te milyen jól elszórakoztatod magadat ...