63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Rayden02
    Na én is eljutottam ideáig,viszont blender nélkül,én sajnos nem értek hozzá!
  • Six006
    de már tényleg jó lenne egy topik erről a témáról:D
    De lehet, hogy felfújom magam azt komplett leírom ameddig tudom!
  • Six006
    Kérdésed a válasz!
    -title fület válaszd ki!
    -jobb klikk a pálya területe mellett(fehér részen)
    -akkor aktív lesz a create new title here
    -kattints rá!
    elvileg de nem vagyok benne biztos de csak Ny-i és D-i irányban lehet bővíteni a pályát.
  • Haulin
    elkezdtem egy új pályát a végállomás környéke készen van, vagyis egyenlőre csak annyi mivel felépítenék egy 300m-es egyenes útszakaszt és már az is kilóg,(pedig egyik sarkából a másikba van) arra próbálok rájönni hogy a beépíthető területet hogy növeljem meg, valakinek van ötlete?
  • discrete
    Ez nem ebbe a topicba való téma.
    Egyébként ha már rázni szeretne azt tudom mert elkezd sipolni.
    Előfordult már nálam is jó párszor, de minden utasom ép bőrel megúszta.
  • cSuwwi
    nem téged fog megrázni esőben, hanem az utasokat :)
  • discrete
    Igaza van ZIU-9, Ikarus 412 Kiepe, és Solarist vezetek.
    És nem félek beülni a ZIU-ba az egyik legjobb gép ha karban van tartva.
  • cSuwwi
    Miből gondolod hogy ziu-t vezet?
  • ZTM
    Ebben a játékban az autósoknak nincs nagy fogalmuk a KRESZ-ről, mivel elindultam a megállóból és kb 20-30m-re volt egy kereszteződés ahova az autósnak medvesajt volt kirakva(elsőbbségadás kötelező tábla) gond nélkül kikanyarodott elém és már a buszt nem bírtam megfogni szval... De, legalább tudta a játék hogy nem én voltam a bűnös, bár így is 11 perc késéssel kellett számolnom -.-
  • Apocalipto
    Nem félsz beülni a ZIU-ba? :)
  • discrete
    Ebben van valami.
    Mondjuk én itt Pesten, nem mondom németül a turistáknak a megállót. :D
    Érdekes lenne 1 megállót 3 nyelven bemondani.

Üdv. Discrete (Trolibusz vezető)
  • mk452001
    Egyszer hallottam, hogy valaki Bp.-t akarja megcsinálni bele, aztán lehet, hogy csak "hülyült" az illető.
    Na, én meg hála egy gyalogosnak, bemutatót tartottam az utasok számára az SD77 blokkolásos fékezéséről
  • Máté94
    Ha gondolom Berlinben buszon, vagy bármilyen más tömegközlekedési eszközön utazol, ott is magyarul van kiírva minden. :)

Szerintem legyen egy menü magyarítás amiben nincsenek benne az utcák magyarul, meg legyen egy olyan amiben igen. :)
  • papi08
    És ha egyszer lesz magyar térkép is?:P :D
  • discrete
    Akkor ennyi erővel a játékot se kéne magyarosítani nem?
    Ha már 1x Német a játék.
    Lehet magyar térképet is csinálni persze, de kinek van arra ideje és energiája, hogy lemodellezen mindent.
    Én csinálom tovább a kijelzőt és az álltalam tervezett kiegészitett vagy új térképet ami magyarosítva lesz.
    Akinek kell majd az ugyis le fogja tölteni, akinek meg nam az meg játszon "Németesen". :-D
  • Máté94
    Szerintem meg kellene tartani a német utca neveket. Ha már Németországban vagyunk, ne magyar utcanevek legyenek már...
  • discrete
    Küldtem egy PM-et.
  • papi08
    Ha gondolod, akkor tudok segíteni a Grafikai magyarításban, így lehetne hogy magyar megállónevek legyenek. Csak akkor a táblán, és a kijelzőn is ugyan annak kell lennie:D
  • discrete
    Most kisérletezem vele. Ha minden igaz estére vagy holnapra meglesz a leírás.

• MauroN
    Köszönöm a segítséget.
  • mk452001
    Egy kérdés: találkozott már bárki is babakocsisokkal, vagy tolószékesekkel?
  • Haulin
    vannak utcatáblák.
  • aerolive
    nem Manual German.pdf, hanem Poster.pdf.
  • aerolive
    Megnézed a megálló nevét, utána megnyitod a Manual German.pdf-et a játék könyvtárából és megkeresed.
  • MauroN
    Hülye kérdés lesz, de azt honnan tudom hogy éppen hol vagyok?
  • mk452001
    Erről jut eszembe: azt nem tudja valaki, hogy hogyan lehet a kijelzőre új úticélokat csinálni?
  • mk452001
    Az asszem azt befolyásolja, hogy milyen uticélokat tudsz beállítani az IBIS-en
  • MauroN
    Helló mindenki.

Amikor új buszt rakok be, akkor van egy olyan menüpont hogy honállomás. 3 közöl lehet választani. Az mire jó?
  • discrete
    Kicsit szórakoztam a kijelzővel. :-D
  • Six006
    A szerkesztőben a (omsi/templates/newmap)mappán belűl a new map ban lévő cfg-t nyitod meg!
    Az objekteknél pedig load all ra menj és ott betölt mindent! Lerakni N el tudod!
    G:viszed
    R:forgat
  • Ben92
    Én is csak azt tudom mondani, hogy hajrá!
  • discrete
    Hali

Omsi könyvtár ott a "template" és azon belül a New map (global.cfg).
  • muHaHaHa
    a szerkesztőben hogyan kell teljesen új mapot kezdeni?
  • papi08
    Naa, látom haladunk..További sok sikert:)

Én eljutottam az új térképig, de utat nem tudok lerakni..nem találom az objekteket...:D
  • Rayden02
    Én ideáig el sem jutottam!
    Viszont akkor neked hajrá!
  • gumikacsa
    A blender még megtréfál, de lesz a dologból valami

• Roanake
    Van olyan, de ebben az esetben hiába nyomkodod, nem történik semmi... tehát ekkor már ebben a fázisban semmit nem lehet tenni, buszt sem tudsz cserélni, se törölni, semmit nem lehet, mert 'aktív' menetrendben vagy, közben meg mégsem.
  • csige791
    De mintha lenne olyan , hogy "cancel timetable". Ezt bármikor megnyomom valaszthatok újat. Vagy nem ez a gondotok ?
  • mpv1976
    Sziasztok!

Egy megoldás van csak. Vissza kell vinni a buszt a depóba, aztán az AI-nak átadni a volánt és a fölső menüben buszt kell cserélned. Csak így tudsz normálisan kilépni a menetrendből és így tudsz busz cserélni. Én pl úgy csináltam, hogy a amikor a buszt "átcseréltem" akkor hajnal egyről reggel nyolcra átnyomtam az időt (mert azért egy rendes sofőrnek aludni is kell.) és a következő menetrendet már egy másik busszal kezdtem. Egyébként remélem, hogy tényleg javítani fogják valami modban ezt a hiányt.

Üdv
  • mk452001
    Sajna teljesen igazad van.
    Én azt próbáltam, hogy utolsó menetként valami a depóhoz közeli megállót választottam célul a busznak (Am Omnibus...).
    Beállítottam, az útvonalat, minden stimmelt.
    Erre az AI átszálguldott a beállított útvonalon, közben sehol sem állt meg, ahol kellett volna, majd átrongyolva a célállomáson, továbbment Radhaus Spandau felé, majd félúton felszívódott.
    Esküszöm, én az SD202-D92-vel is alíg bírtam követni az ő kis 200-asát