35806
IWimv2m.jpg
  • PeeTeR
    kihullik a hajad mikozben mellbe cuccolod :C
    (jo neked mar nem Pixy)
  • pxxl
    mer' ez higany
  • SzirmosSzisza
    őőőő a vaslemez szerintem nem így működik
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.08.25. 12:24:09
  • RatBaG #34038
  • broman191
    I don't belive you, M'aiq the Liar...
  • kissssss
  • SzirmosSzisza
  • morcosqtya
    Ughh...
  • BarneyK
    Jaj. :D
  • SzirmosSzisza
    "A mobilos játékban szereplő pokémonokat nyilvántartó dokumentumorientált NoSQL adatbázis a PokéMongoDB?"
  • mtibee
    5 emeletes BSOD
  • kissssss
    wasted... :D
  • RatBaG #34029
  • LasDen #34028
    19 különböző játékban tűntek fel a szimbólumok...
  • orichalcos
    Jobban aggódom én a Sniper: Ghost Warrior 3 miatt. :D
  • Moby
    Mi? A Watch Dogs 2? Jön nemsokára!
  • kissssss
    de szép is lenne...
  • Szabi #34024
    it's a traaaap
  • Dzsini
    háttér
  • LasDen #34022
  • Calver
    látványos trailer, remélem hozni fogja a szokásos Bethesda-féle Fallout minőségét*!

*fos lesz, meggyalázva és kifacsarva mindent, amiről a franchise valaha is szólt.
  • Palinko
    jah gondolom milyen küldetések lehettek :D mint a skyrim "végtelenül játszható mert mindig lesznek új küldetések". eredmény, hogy végigjátszod és a legszarabb repetitív küldiket újra bedobja. sőt néha még kötelező is, pl a tolvajcéhmesterré való válásnál :D
  • LasDen #34019
    A Witcher 3 után azért a Bethesdanak is fel kell kötnie a gatyót a következő részhez...
  • Dzsini
    Persze, van benne 227 kézzel kódolt küldetés, és a hozzá tartozó kézzel összerakott épületek, dungeonök, NPC-k, a többit tömegesen generálták le - több, mint 15 ezer helyszín (városok, falvak, boszorkánykörök, ilyesmik), több, mint 4000 dungeon... többszintű reputációs rendszer (személyes, családi, frakciós, régiós, országos, fajhoz tartozó...), és a Morrowind-Oblivionhoz képest még összetettebb mágiarendszer, likantrópia és vámpirizmus...

Nem véletlen, hogy később felhagytak ezzel a jellegű világgenerálással, és inkább kézzel rakták össze a kisebb világokat. Ezért is írtam, hogy a számok önmagukban nem jelentenek semmit.
  • Palinko
    a Daggerfall ennyire elszállt? :D nem is játszottam vele, de ez brutális :D egyébként az Oblivion nagy területéből sem sok minden maradt meg... valahogy a Morrowind meg a Skyrim jobban előttem van.

de a Daggerfallt generálták nem? és elég sivár volt, csak így statisztikailag néz ki brutálisnak igaz? 750 ezer NPC omg.
  • Pio
  • Dzsini
    Persze, egy része procedurális volt, egy része (a random generált küldetésekhez a dungeon) pedig modulokból épített random (ezért buggyant meg a savegame egy idő után, mert az összes bejárt dungeonben az összes otthagyott tárgyat és mindent elmentett). Az NPC-k (és azok ismeretei, kapcsolatai, stb.) volt talán a legrészletesebben kidolgozva, simán meg lehetett csinálni, hogy összebarátkozol X karakterrel egy városban, és a szomszéd faluban a boltostól kedvezményt kapsz, mert ő az apja, és tudja, hogy te jót tettél a fiával-lányával, vagy egy másik faluban a kocsmáros tuskó volt veled, mert ő meg utálta azokat...

Teljesen a korát meghazudtoló játék volt, olyan lehetőségekkel (és bugokkal), amiket azóta se nagyon tudtak reprodukálni játékokban :)
    Itt van a doboza a polcomon.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.15. 17:50:51
  • SzirmosSzisza
    Azért tegyünk hozzá, hogy Dagerfall eléggé erősen procedurálisan generált térképet használ (vagy legalábbis a dolgokat rajta), úgy meg nem olyan nehéz nagy térképet csinálni. Illetve én kifejezetten utálom, ha túl sok NPC van 1 városban, mert szeretek minddel beszélni, de az n+1. generikus npc szöveg után eléggé unalmas már a dolog :D
  • Dzsini
    Daggerfall városa

Daggerfall provinciában (minden pötty egy település)

a Daggerfall játék térképén (minden provincia egy, a fentihez hasonlóan lakott terület):

161 ezer négyzetkilométer bejárható terület (Morrowind 27 (nem ezer), az Oblivion térkép 54 (ez se), Skyrim pedig 37 (ez se))
    750 ezer NPC, családi kapcsolatokkal, klánokkal, stb. (Morrowind 2700, Oblivion, Skyrim ~1000)
    Nem a méret számít, a kidolgozottság.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.08.15. 17:11:17
  • Calver
    persze, 2014 decemberében a holt-tisza torko...
    khmmm... ügyes próbálkozás, TEK.

#34011: de ez a dialógusos rész a Skyrim-ról is elmondható Morrowind-ben amúgy nem is voltak dialógusok, párbeszédablak jobb szélén fel voltak sorolva a témák amiről faggathattad az NPC-t, ő meg cukin válaszolt, ennyi.
  • Evoluti0N
    Redditen valaki okosan megírta, h könnyen nagyobb, amikor mindegyik épület tökéletes mása a többinek, mind kívül, mind belül, valamint mindegyik NPC-nek ugyanaz a dialógusa.
  • Caliph
    alaszka is az usa legnagyobb állama,mégsem a legnépesebb,sőt a harmadik legkisebb :D
    meg aztán ástál e már gödröt fagyos földben ?:D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.15. 16:30:04
  • Palinko
    nem csoda hogy sokak szerint még mindig a Morrowind a legjobb TES rész :D viszont hagy magyarázkodjak a fejlesztők helyett egy kicsit, talán azért kisebb a Skyrimos rész, mert rohadt hideg van és kevesen akarnak azon a tájon élni
  • LasDen #34008
  • Palinko
    nem vagyok benne teljesen biztos, de mintha épp a dota 2 döntője közben keresne párt valaki a közönség soraiból :D amennyire én tudom az telefonszám ott :D most lőttem :D

• Rage47
    fú :D
  • mtibee
    Nosulus Rift
  • SzirmosSzisza
    https://www.reddit.com/r/skyrim/comments/4x5nve/cool_reference_i_noticed_in_skyrim/d6czp9v :)
  • PeeTeR
  • RatBaG #34002