35806
IWimv2m.jpg
  • Rage47
  • RatBaG #33877
    vélemények :DDD
    http://store.steampowered.com/app/389510/
  • SzirmosSzisza
  • PeeTeR
    ha egyszer reddit beindul, azt senki nem allitja meg :C
  • RatBaG #33874
    már hajnalban láttam, hogy gyűlik a fos, reggelre ki is borult a bili... :DD
    Small dev gets game taken down by Activision over 'BS' copyright claims, calls on Reddit for help. Redditors proceed to prove the small dev actually copied Activision's content.
    Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2016.06.28. 12:40:48
  • karajjj
    jaj baszki

• RelakS
    Már vége is ... legalábbis a kliensnek :D
  • Pio
    Még 20 perc!

• RatBaG #33870
    a csirkés...

• karajjj
    kicsit hosszú kép, szóval spoilerbe raktam
  • Kepek
    tegnap volt 20 éves a Quake

• SzirmosSzisza
    GoT spoiler

• Palinko
    nektek meg abban van igazatok, hogy egy sikeres budapesti stódiót, követhet más is és egyszer csak lesz annyi ember amiből megszülethet a magyar cd projekt. csak nem számítok ilyesmire ebben az évtizedben.
  • Jim Morrison
    Igaz. Akkor legyem a crysis warhead!:)
  • Palinko
    de ők is inkább németek, az assassin creedet se mondanám román vagy kanadai játéknak.
    a cd projekt története egészen más.
  • Jim Morrison
    ja, de úgy vettem észre pörögnek a srácok. Ma volt rajtam először a cryengines póló :p (itthon voltam végig, azért :D)
    Utóbbi nagy játékok minőségi cucc lett (Ryse), szóval tudnak a srácok ha akarnak :)
  • Palinko
    igen, dolgozott, de a marha sokkal vitába szállnék. más azért pár szakembert adni, mint felépíteni pár száz emberes stúdiót. én is végig néztem a creditst
  • LasDen #33861
    Még létezik a stúdió. Legutóbb egy mobil játékot csináltak, szóval képzelem mennyire pöröghet a cég.... De Crytek is eléggé visszafogottan működik mostanság. És a VR hullámon próbálnak újra nagyot alkotni...
  • Jim Morrison
    Doom on Is dolgozott magyar.

Sajnos budapesti crytek studio bezart.. legalabbis nem hallottam feloluk semmit az utobbi idoben. Oda szivesen mennek dolgozni, olyan ign 10/10 jatekokat csinalnek, csak sajnos ahhoz kellene vagy moddellezobol vagy 50 fo :(
  • SzirmosSzisza
    Witcher 3-on marha sok magyar dolgozott, ha jól rémlik a vezető fejlesztő vagy ki a fene is az. Amúgy mobiljátékokban jók vagyunk, Gameloftnak is van itt irodája, meg 1-2 Disney által rendelt SW/egyéb játék is itt készül.
  • Palinko
    stratégiai játékokban mi is ott voltunk a topban mindig, csak az is olyan hogy nem sok embert érdekel.
    de ez másnál is megfigyelhető, mire legalkalmasabbak a borvidékek? édes fehérborra, nemzetközileg azt kevés ember szereti (mondjuk szarni a trendekre mert sztem a legfinomabb :))
    vízilabda, kajak kenu, csupa olyan sportok amikben mi vagyunk a legjobbak, megint csak nem a legnépszerűbb dolgok.
    meg lehetne rakás dolgot sorolni, hogy a műfaj egyik szeletében mi vagyunk a legjobbak, csak épp senkit nem érdekel :D

cd projekt redhez hasonló meg nem talált volna nálunk piacot, kevés a fizetőképes kereslet, kevés a világszínvonalú szakember, legalább is ami ilyen játékokhoz kell, nem jó a képzés se, szóval aki akar valamit máshol keresi a boldogulást az iparban. ráadásul a fantasy kereslet össze sem vethető a lengyellel... ott a könyvesboltokban másképp néz ki a fantasy részleg a witcher könyvek fordítója mesélte, a többi infó meg olyan cikkekből van ahol azt elemezték, hogy hol a magyarországi cd projekt. nem mellesleg állam is támogatta és büszkék rájuk nagyon, nálunk meg mennek és megtámogatják a nyomdaipart

egyébként a 2004-es E3-on ott voltak már? :D én úgy gondoltam nagyjából akkor kezdték el fejleszteni :D
  • LasDen #33857
    hát ha nem is CDR, de 2004-2007 között volt a Digital Reality meg a StormRegion a csúcson. Aztán az RTS kiment a divatból és ők is mentek a kukába... bár DR még létezik, de mobil játékokat gyárt...

És azért CDR-nek szerencséje volt a Witcher könyvekkel. Itthon is biztos van ilyen, amit sikerre lehetne vinni, de egy ilyen projekthez sok pénz és idő kellene, ami meg nincs.

De manapság mi a Digic Picturesnek örülhetünk. Lassan ők lesznek a go-to stúdió, ha cinematic előzetest akarsz.
  • broman191
    Úgy lenne igazán motivációs bomba, ha mellette lenne a mostani állapot is...plusz 'vs.' eladási számok...sszameg' nekünk magyaroknak miért nem futotta még eddig egy 'cd projekt red-re'? Számomra örömtelibb lenne, mint egy sikeres foci eb/vb/abcd szereplés... :)
  • RatBaG #33855
  • SzirmosSzisza
    https://securityreactions.tumblr.com/post/145567054470/dev-first-you-enter-an-integer-pentester :D
  • Jim Morrison
    GoT s06e09
  • Palinko
    na igen, én is beírtam, de aztán visszaolvastam idáig és láttam nem csak nekem szúrta a szemem. jól kigyűjtötted, grat :)
    szóval töröltem az én hsz-m
  • SzirmosSzisza
    Fura egy dolog, pl a CoD az sokkal népszerűbb konzolokon (versenyek is kontrollerrel vannak), pedig az is PC-ről indult el igazán. CS az van xboxon de nem frissítik és nem is népszerű, PC-n meg megy marhára (nagy részt fogadások miatt mondjuk, csaló az egyáltalán nincs annyi, mint amit sokan mondanak), GTA tippre azért népszerű még, mert PC-n van SSD és így a 6 millió töltőképernyő gyorsabban megvan :D
    #33850: akkor nekem még régi infóm volt, ez viszont jó jel a BF1 szempontjából!

Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.06.19. 18:52:59
  • benőmenő
    A BF4 mára pont, hogy az egyik legjobb multi lövölde és köze nincs a megjelenéskori állapotához.
    A 3 multija utána kb. élvezhetetlen.
  • RaidenHUN
    Nem kötekedésből, csak arra írtam, hogy olyan részén nyomta le a PC-t még a XO is, ami régebben kifejezetten a PC-k erőssége volt (fps gameplay) BF személyében.
    Ez a Steam lista meg olyan amilyen... CS:Go tele van cheaterekkel, TF2 egy már 10 éves F2P játék, GTA V is hagy kívánni valót maga után.
  • SzirmosSzisza
    http://store.steampowered.com/stats/?l=hungarian ez csak a Steam, Overwatch, LoL pl nincs benne. BF4-gyel meg gondolom azért nem játszanak olyan sokan, mert olyan lett amilyen, előbb utóbb megunják az EA szenny dolgait az emberek és keresnek mást :)
  • Pio
    Ebben a pillanatban 908ezer ember dota2-zik, 473ezer ember CS:GO-zik. Erre jön a lol (ami elvileg nagyobb, 2014-es adatot találtam, akkor a peak egy időpillanatban 7.5 millió játékos volt) és a blizzard játékok többsége.
    Szerintem azért nem célszerű temetni a PCs online gaminget. :)
  • Jim Morrison
    azt vártam, hogy megjelennek a ledek :c
  • RelakS
    Meg három gombos egér? PFF
    20 gomb alatt nem élet az élet, és még el tudnám képzelni, hogy néhány gombot máshova, máshogy, esetleg 1-2-vel többet raknék

Nagyobb gond, hogy a szoftvere egy gané :S
  • broman191
    'Haldoklik a PC gaming' egésze egyesek szerint hosszú évek óta, látod az E3 alapján a M$ is úgy gondolja... Az új gen konzolokat pedig nyugodtan el lehet sikernek könyvelni, a PS4-et legalábbis mindenképp, elterjedtebb lett mint az Xbone, rengeteg címből a legtöbbet arra adják el. Én is single gamer vagyok, mivel évek óta nem látok olyan játékokat, amelyek multiban igazán lekötnének hosszabb távra vagy akár minden nap belépnék, a megvétel után csak egy hét erejéig is... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.19. 13:40:59
  • RaidenHUN
    Hát, nekem inkább az jön le, hogy haldoklik a PC-s online gaming. Mostanában inkább single player orientált lettem, de valamelyik héten gondolkodtam még, hogy beszerzem a CS:GO-t, régi móka örömére, de Steam-es értékeléseknek sikerült eltántorítani tőle. Most meg látom, hogy BF is ilyen ramatyul áll PC-n. Pedig elvileg ezek a legnépszerűbb fps-ek és az új gen. konzolokat se lehet sikernek elkönyvelni egyenlőre.
  • Dzsini
    Hát, aki olyan mutáns módon elrendezett pgup-pgdn részt használ, az meg is érdemli :)
  • RatBaG #33841
  • akyyy
    hát most majdnem beírtam, hogy - há nekem ott a rise of tomb raider - aztán eszembejutt, hogy csak steam family share
  • Dzsini
    érdekes, mert nem folyamatos az arány - a ps4 gyakorlatilag végig fölötte volt, az x1 nemrég előzte be a PC-t, hardlineon viszont végig vastagon felette volt - de a PC nem szorult vissza stabil 35-40 ezres létszám van BF4-en
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.19. 09:13:14