35806
IWimv2m.jpg
  • papi08
    "azt hittem PC-n mégis sokkal nagyobb játékos bázisa van az fps játékoknak, mint PS4/XO-n"
    Csak kérdezem széttett kezekkel: nem lehet hogy PC-n azért szorul vissza, mert itt van lehetőség cheatekre, és ezt kezdik megunni? (na meg XO/PS4-en kiegyenlítettebb a küzdelem, mindenkinek csak egy kontrollere van) A GTA V multija is jelenleg hemzseg a csíterektől, és így nem sok értelme lett már, hiába a sok dlc :/
    Utoljára szerkesztette: papi08, 2016.06.19. 09:07:28
  • Moby
    GeoW4 és Halo(6) is jön pécére. Minden jön már win10-re is.
  • RaidenHUN
    Azért jó is lenne, ha jönne a GoW 4 és a Halo PC-re de nem jön, többi XO exclusive meg legkevésbé sem érdekel.

@Pio:
    Én már másfél éve nem igazán vagyok nagy játékos, de amennyire tudom warez és a multi nem megoldott jelenleg.
    Csak meglepődtem a statisztikákon, mert azt hittem PC-n mégis sokkal nagyobb játékos bázisa van az fps játékoknak, mint PS4/XO-n.

Utoljára szerkesztette: RaidenHUN, 2016.06.19. 08:56:32
  • Pio
    Quantum Breaknél ha jól tudom valahogy sikerült bypasselni a védelmet, nem lett a klasszikus értelemben feltörve. Rég nem warezolok, de amikor megláttam a quantum break warez install tizenvalahány pontból álló guide-ját redditen (amit persze lehet, hogy azóta automatizáltak/optimalizáltak) áldottam a napot, amikor elszakadtam a wareztól. :D
    Viszont semmi más nem lett megtörve win store-ból (Rise of Tomb Raider, Gears of War).
    Hogy denuvo-e vagy nem azt nem tudom, a lényeg, hogy nincs belőlük warez és tényleg továbbra is úgy gondolom, hogy a warez visszaszorulása hozta el ennek a nagy pálfordulásnak a lehetőségét.
  • Moby
    A már play anywhere programban megjelent quantum break sem használt denuvot (meg is jelent warezban). Abban sem vagyok biztos, hogy a denuvo működik UWP-n.
  • Pio
    A warez szervereket nem számolja be. ;-)

Szerintem eleve ezt az MS féle crossbuy rendszert a denuvo teszi lehetővé, ha továbbra is lenne warez PC-re tuti, hogy nem lépték volna meg.
  • Pio
    Ez nem kicsit volt szürreális. :D
  • RatBaG #33831
  • Moby
    Xbox one-on nincs is többé exkluzivitás, a szó hagyományos értelmében. Play anywhere. Ez az új modell. Jön minden windows 10-re is egyidőben. Crossplay-crossbuy. Elég az egyikre megvenned, kapod a másikra is. Nincs ma már ennek jelentősége.
  • broman191
    Wow, elég nagy bukta lett minden platformon a 4-hez képest, a stat alapján... :)

#33816: Attól függ, hogy honnan nézzük a dolgot...ha valaki PC gamer alapvetően, akkor konzolt már csak exkluzív címek miatt venne, más meggyőző indok aligha van rá. Bár a multiplatform címek ott vannak a két nagyobb konzolon, PC híján egyetlen konzolt tulajdonlóként is, a szolgáltatásaik mellett a másik fő indok mégis az exkluzivitás...aki konzolok eladásából él is elismeri, mint a fő fegyvertények egyikét, felesleges lenne elbagatellizálni. :)

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.18. 23:37:49
  • papi08
    Azért mert PC-n olyat is lehet
  • RaidenHUN
    Úgy fest PC-sek Console peasant-os meme-k készítésével vannak elfoglalva játék helyett :)
  • Moby
    Ott sem jobb a helyzet :)
  • RaidenHUN
    Ezen most meglepődtem, pedig azt hittem volna legalább az egyik legnépszerűbb fps-t sokkal többen játsszák PC-n mint konzolokon o.O
    Vagy lehet most már a Hardline a menő.
  • RelakS
    de legalább vicces lett az eredmény, nem csak hablaty :)
  • LasDen #33823
    a végzet elért engem is. Elírtam valamit.... :D
  • RelakS
    Mi az a dühöngő csönd? :D (gondolom ragequit-re gondoltál :) )
  • LasDen #33821
    köszi.
    Nekem csak az kell, hogy hasznosnak érezzem magam :D
  • Moby
    A kontroller kisimítja a skillkülönbségeket a célzás terén. Helyezkedni attól még tudni kell :)

/isten éltessen!
  • LasDen #33819
    én csak annyit akarok, hogy 10-ből 7-szer ne ragequiet legyen a vége, 2x meg nagy nehezen összejön egy 10/25-ös k/d. Nagy élmény... :D Főleg mikor ott rohan előttem én meg körbe lövöm... :D
  • Rage47
    Amúgy ezt észrevettem magamon. Akár a Halo 5, akár az Ovewatch, több sikerélményt nyújt multiban, mint PC-n szoktak az FPS játékok. PC-n nyilván lehet trükközni eszközökkel, jobb géppel stb., konzolon meg mindenki egyenlő esélyekkel indul.
  • LasDen #33817
    lehet nekem is konzolon kéne játszanom, ott biztos több sikerélményem lenne :(
  • Moby
    A ps4 meg az xbox rég nem a rájuk megjelenő exkluzívokról szól. Azok főleg olyan területeket próbálnak lefedni, amiknek játéktörénelmi előzményei vannak és/vagy nem követik a muliplatform trendeket.
    De a valóság ez (ma reggeli állapot):

Mindenestre ez itt rohadtul off :)
  • broman191
    Valamilyen szinten a Sony felhozatalának pont a sztoriorientáltság és a moziszerű játékok támogatása az átka, legalábbis a pénzügyi helyzetükre nézve, mivel én sokszor még kölcsön sem kérek PS4-et hogy játszhassak velük, hanem egyszerűen végignézem a YouTube-on a cinematic Quantic Dream-féle és hasonló játékokat és nem fáj, hogy nem én játszom velük, mivel gyakorlatilag nincs is mit játszani rajtuk, pár gomb megnyomása időnként számomra nem számít fizetséget érdemlő játékélménynek... :D Könnyen lehet találni olyan csatornát, amelyen mindenféle 'jó/rossz/stb.' döntést megmutatnak, avagy végig úgy játsszák a játékokat, ahogyan én is tenném... :) Egy Uncharted játék esetében már jobban hiányzik hogy nem én lövöldözök - ugra-bugra kevésbé :D - de annyi baj legyen, azon kívül pedig nem rémlik olyan cím, amelyet a játékélménye miatt játszanék... :)
    Számomra az Xbone felhozatalból sincsenek olyan címek, amelyeket szörnyen tegnapra játszanék, PS viszonylatban főleg töredék. Inkább csak a Halo részek tetszenek a sztori és a mindenféle vizuális dizájn miatt, bár az utóbbi rész sehol sincs a régebbiek tükrében, így azt különösebben nem sajnálom hogy nem játszhattam...viszont az fog először jönni az első és második rész után sok-sok évvel újra PC-re...aztán gondolom kapunk majd Master Chief Collection-t is valamikor, ha már az Xbone átiratot eleve megcsinálták, a PC-s minimális munka lesz...na akkor majd nekiesek minden résznek. :)
  • Pio
    Igen, Sonyt jobban jellemzi a cinematic setting, a sztori orientált játékok, sokszor teljesen átlagos vagy akár átlagon aluli játékmenettel rendelkező játékaik lesznek - teljesen megérdemelten - hatalmas szenzációk a történetvezetés/mesélés miatt.

Én nem arra gondoltam, hogy a last guardian már mióta várat magára, hanem ettől teljesen függetlenül arra, hogy a konferencián a microsoft inkább arra koncentrált, hogy bemutassa, milyen játékfelhozataluk lesz a jövő évi konferenciáig a sony pedig arra, hogy lenyűgözzön. Az általad említett 2 címen felül talán a Horizon kapott megjelenési dátumot, más nem, azokat csak mutogatták, hogy nézd már, egyszer majd lesz ilyen is. Szerintem azok már inkább PS Neo címek lesznek (persze menni fognak PS4en is butítva).

Arra gondolok, hogy PS-en annyira szűkös az igazán AAA exkluzív felhozatal, hogy bőven el lehet lenni úgy is, hogy havertól évente 1× 2 hétre kölcsönkéred a PSt és végigtolod azt a 2 komolyabb exkluzív címet, ami az egész évben kiadott 4-ből még érdekel is.

Persze lehet, hogy Boxon se jobb a helyzet, PC gamerként annyira nem vagyok képben, PS-t szoktam néha kölcsönkérni. Annak viszont örülök, hogy minden Xbox játék jönni fog PCre (a pénztárcám kevésbé :) ).
  • broman191
    A dátumokban valamelyest igazad lehet, így hirtelen egy példának, már nem tudom, hogy hány E3 alkalmával mutatták a The Last Guardian-t...az utóbbi két évben biztosan. Viszont most már ott volt egy megjelenési dátum is a végén...kissé mintha ez lenne a Sony-féle Duke Nukem Forever. Az első éven amikor mutatták, szájtátás volt, hogy milyen grafika 'nyááád, mára már csak egynek elmegy, de októberben - elvileg - megjelenik... :) Viszont ez csak egy példa és több hirtelen nem jut eszembe, tehát ennyiből általánosítani hogy a Sony éveken át csak tologatja a húzócímeit nem lehet mérvadó, annak ellenére, ha nagyritkán meg is történik egy-egy címmel. Ilyesmi minden platformon megesik és valószínűleg inkább a fejlesztők/menedzsment fekete pontja, mint a Sony-é.
    Én a vonzó felhozatal alatt inkább a számomra tetsző témájú, világú címekre gondoltam és az ilyesmiben mintha a Sony több remek csapatot tudott volna bevonzani, mint a M$. Attól függetlenül, hogy ki milyen távoli címeket demózott és demózott-e gameplay anyagot vagy csak cinematic bullsh1t volt. A Resident Evil 7 szvsz várós, mert szeretem a sorozatot, de a figyelmemet nem igazán tudták felkelteni a demózott anyaggal, mivel gameplay nem volt benne, legalábbis hosszabb összefüggő nem. A sztoriról nem mondtak semmit, a gameplayről nem mondtak semmit, csupán odatettek pár...megfelelő setting tudatában ijesztőnek hatható környezetet, de az egésszel nem csináltak semmit, annyira szörnyen unalmas teaser anyag volt... :) No de a Resin kívül több játékot amelyet demóztak sajnálom hogy exkluzív anyagok, mert mintha a Sony exkluzív holdudvarában több lenne a fény mint a M$ esetében, mintha a Sony háttere szellemi fölényben lenne...bár valamilyen szinten, érdeklődési terület kérdése is lehet, de a Sony játékai mellett mintha a M$ felhozatala csupán az átlag amerikai Joe-t célozná meg, akinek nem kell magasra tenni a lecet hogy élvezzen egy játékot, nem szükséges ilyen-olyan morális-, világnézeti-, társadalmi- stb. dilemmák/kérdések elé állítani, vagy nem is látná meg a a többé-kevésbé mögöttes elgondolkodtató tartalmat vagy nem is érdekli és csak 'I wanna shoot some fools and chillax on the couch'... :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.17. 20:01:39
  • Pio
    Persze, a Sony lehet, hogy jobb show-t vág össze cinematicokból, de megjelenési dátumot azt hiszem 3-at kaptunk, amiből 2 2017-es M$ oldalon pedig tippre ~10 dátum esett be így hirtelen jövő tavaszig.
    Most nem szedem össze, lehet, hogy összeszedve totál nincs igazam, de a fíling számomra ez volt, néztem mindkét konfot, egyiken kijött valaki, játszott, aztán mondtak egy megjelenési dátumot, másikon pedig kaptuk az előregyártott videókat dátum nélkül.

De egyetértek, mozifilmként jobban működött a sony konferenciája. Gamer szemmel, aki játszani szeret és nem csak látványos trailereket nézni, háááát...
  • LasDen #33811
    Ubisoft és Aisha Tyler a cringe királya. De ők már rá is játszanak... :D
  • Terawatt
    Mai napig sírok a Last of Us és társai hiányától :) Egyet értek veled és már évek óta ők(sony) viszik szerintem a showt. Poncsó, xbox tv, meg a tököm tudja mik nem voltak túl jók vissza nézve.

Ezen is sírtam, itt minden van:
  • broman191
    A Sony is csinálhatna egy PC-s oprendszert, aztán jöhetne a sok " 'SonyOS' & PS4 exclusive" és végre a PC lenne a mindent a legjobb minőségben megkapó gaming masterrace...

ui.: Üdvözlendő a M$ üzletpolitikai változása, végre felismerték, hogy a csak konzolos game eladások számukra is fájnak...üröm az örömben, hogy számomra inkább a PS-es felhozatal vitte a pálmát az E3 konferenciákat elnézve... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.17. 16:41:03
  • Terawatt
    Éljen a Windows 10 masterrace

• RatBaG #33807
    díjnyertes alkotás!
    http://store.steampowered.com/app/485890/
  • LasDen #33806
  • SzirmosSzisza
  • broman191
    Troll science... :D
  • Dzsini
    Ha ott akadtál el, akkor olvasd még át :)
  • LasDen #33802
    A faszság meg helyesírási hiba hagyján, de ezt nem értem. 1 kontroller 2 kutya, 2 kontroller már 5 kutya...what?
  • pajti
  • Jim Morrison
    ez feature!
  • Palinko
    jó nektek én 17 nyelvről még nem is hallottam