35806
IWimv2m.jpg
  • Jim Morrison
    egy kis retro
  • Terawatt
    Gamespoton egy ílyen cikk volt: Police Say Man Shoots at Pokemon Go Players, Thinking They Were Thieves
  • RatBaG #33959
    sniper wars
  • Palinko
    egyébként nagyszerű alkalmat biztosít, már többeket is raboltak ki a go miatt....

de nem is nehéz összerakni, új, értékes telefonok, tuti megjelennek, sokszor egyedül :D
  • Pio
    Itt van egy nagy kedvenc hasonló stílusban:

• Count Adyn
    Én azt várom hogy valaki team rocket szerkóba elkezdje lopkodni a telefonokat a kezekből:D
  • broman191
  • Terawatt
    #TeamElderScrolls

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.07.17. 18:38:14
  • Palinko
    de legalább jól érzik magukat, mi meg európaiak a 3000 éves "kulturánkkal" ülünk itt csendes melankóliában és beszólunk nekik miközben legtöbben valahol örülnének ha ők is el tudnák magukat ennyire engedni :D
  • Aquir
    hobbiként is mindent lehet egészséges mértékben vagy teljesen károsan csinálni, függ a hogyan-tól:)
  • Pio
    De hogy egy kis ON is legyen:

• Pio
    Nana, érett felnőtt férfiember csak sportról, politikáról, alkohol tartalmú italokról, autókról, gyúrásról és nőkről beszélgethet, a többiek mind primitívek!

Apropó az itt jelenlévők közül hányan is felnőtt férfiemberek...? :)

Komolyra fordítva azért szerintem ezt az "aki az én értékrendem szerint értéktelen dologgal foglalkozik az gyökér" gondolkodást már meghaladtuk így a 21. századra, szerintem azon célszerű igen gyorsan túllépni, hogy ki primitív/nemprimitív azért, mert videójátékkal tölti a szabadidejét és arról beszélget a barátaival.
    Arról lehet vitatkozni, hogy lehet-e tényleg mérhető hasznossága ennek a játéknak vagy nem. Hangsúlyozva azt, hogy ha nem, akkor sincs hátrébb, mint a szabadidő eltöltésére alkalmas dolgok igen jelentős része.
    Ide be tudnék dobni pártucat példát olyan megnyilvánulásokról, mely szerint valaki vagy annak közvetlen környezete örül, hogy a nagyon depresszív, szorongásos, egész nap a szobájában ülő egyén a játék hatására kimozdult, beszélget másokkal, satöbbi, de nyilván ezt is le lehet torkollni azzal, hogy inkább vennének el tőle minden elektromos eszközt és kiabálnának vele, hogy takarodjon már játszani és különben is a szülő a hibás vagy az ilyen inkább rohadjon meg a szobájában (mert Magyarországon a mentális problémákkal küzdőket a mai napig nem tudjuk egyenlően kezelni egy tüdőgyulladásos vagy törött lábú emberrel, hisz ő csak idióta, a többieknek pedig igazi bajuk van) vagy hogy ez elszigetelt eset, mindenki más viszont tönkreteszi magát ezzel a játékkal, úgyhogy nem teszem.

Egyébként az szerintem egyértelmű, hogy pár héten belül csillapodik a jelenség és nagyon esik a dolog népszerűsége, de én azt továbbra is fenntartom, hogy noha sok szempontból veszélyes és rossz dolog ez, ugyanakkor mindenképp vannak pozitiv aspektusai is az eddigi hasonló kocka tömegjelenségekhez képest.

A közösséghez tartozás vágya pedig teljesen alapvető emberi tulajdonság, csak sokakat a szorongás megfoszt ettől és emiatt boldogtalanok lesznek, ami akár depresszióhoz vezethet, ennek pedig nagyon sokféle oka lehet, az egyén hülyesége, bullying a suliban, rossz szülők, sikertelen magánélet, mentális probléma, satöbbi... Szerintem ezen bizonyos esetekben tud lendíteni egy ilyen ember életvitelén ez a dolog. Amíg az ember nem ismer ilyen történeteket közvetlen közelről addig amúgy totál megértem, hogy könnyű úgy elintézni, hogy ezek idióták, értük nem kár, ezek fogyatékosok, satöbbi... ilyen embereknek nagyon bátran merem ajánlani, hogy valamilyen önkéntesség révén próbáljanak foglalkozni ilyen emberekkel, akár a környezetükből valakivel, akár szervezeten keresztül. Igen komolyan tudja építeni az ember lelkét és a világlátását az, ha elkezd némi empátiát kifejleszteni azok irányába is, akiket korábban semmibe vett, lenézett.
  • broman191
    De tudod, hogy ők azok a 'felnőttek' lehetnek, akik hatalmas Mickey egér fülekkel a fejükön down-kóroskodnak 30 évesen is Disney landben, mert azon nőttek fel...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.17. 14:20:19
  • SzirmosSzisza
    Vagy arról, hogy a mesén/játékon nőttek fel és most kijött egy ilyen kaliberű játék :) (bár sokaknak biztos egyszerűbb elintézni annyival, hogy birka aki játszik vele)
  • RaidenHUN
    Szerintem meg ez nem igazán a közösségről szól, inkább csak arról, hogy mindenki olyan együgyű, primitív mint egy bárány és mennek a nyáj után. Ez pont egy tipikus példa arra, hogy legtöbb embernek bármilyen hülyeséget be lehet adni.
    Ha csak közösségről szólna akkor mindenki kondiba meg bulikba járna, ahol úgyszintén van társaság.
    Kocsmát meg azért ne hasonlítsuk a pokemon go-hoz :D

1-2 hét múlva meg remélem leül az egész dolog, mert ezek a birkák csak magukat járatják le.

Bár lehet én állok túl messze ettől a színvonaltól, mert őszintén nem tudom elképzelni azt a Central Parkos dialogust 2 30 éves embertől amint azon veszekednek kinek van több pokémonja.
  • Pio
    Öööö, akkor Te most ISIS-es vagy vagy nagyon elvesztettem a fonalat?
  • Szabi #33945
  • SzirmosSzisza
    Teljesen ugyanaz a kategória a 2 :D

Amúgy környéken tök jó pontok vannak:

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.07.17. 13:22:45
  • broman191
    Csak ha elmenekülnek egy 'másik világba', attól még utoléri őket a valóság előbb-utóbb...amely részben azért lett olyan amilyen, mert már elmenekültek(/tünk?) 'más világokba', hanyagolva a valóságot...megjátjuk meddig fog működni a struccpolitika...kíhívás lesz majd a pokémonozás a 'szebb jövőben', folyamatosan teherautók elől elugrálva az úton...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.17. 12:01:40
  • LasDen #33941
    A Pokémon mindig is népszerű volt. Bár nem ennyire, de szinte mindenki ismeri, legalábbis amerikában. A másik, hogy nem akarja jobban a játék, hogy játssz vele, mint bármelyik másik mobilos játék. Pár hét múlva pedig úgyis hígul, csendesedik a dolog. Most még mindenki rá van izgulva, de majd szépen kikopnak az emberek, marad egy akár mekkora mag, akik tovább játszanak. Aztán talál magának valami mást a net, amire rá izgulhat és lehet azt szapulni :D
  • Pio
    A Pokemonnak szól főleg a siker, pláne, hogy a fejlesztő, a niantic előző játéka az Ingress is lényegileg ugyan ezt tudta, sőt, többet, tulajdonképpen annak az átültetése ez a pokemon univerzumba.

A Pokemon meglepően nagy siker a világ más tájain, főleg az USA-ban, ahol mindenki a nintendo konzolaival nőtt föl. Nálunk ugye helyette inkább a commodore 64 volt a sláger, aminek az USA-ban elhanyagolható volt a piaca.

Általában egy új pokemon játék megjelenése garantál egy milliós nagyságrendű eladást (5 pokemon játék jár 15 millió felett) és bármikor, bárhol system sellernek minősül, százezres-milliós nagyságrendben fogy az adott konzol, ha kijön rá egy Pokemon játék. A világ második legjobban fogyó videójáték franchise-a a maga közel 300 milliós eladásával (a szintén Nintendos Mario előzi meg egyedül).

Magyarországon a Nintendo alapvetően egy nagyon periférián levő platform.
  • Rage47
    Mindenképpen egy új jelenségnek vagyunk szemtanúi, érdekes olvasni a gondolatokat ezzel kapcsolatban mindenhol, kíváncsi leszek, hova vezet az egész.
    Egyik ismerősöm szerint az emberek csak el akarnak menekülni egy másik világba kicsit, ahol nincs ennyi szarság, mint mostanában (terror, brexit, stb.)
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2016.07.17. 11:45:22
  • broman191
    Visszaemlékezve, király volt a pokémon kártya cserélgetés még anno, az általános isi alsó tagozatban...de a kártyákat legalább betette az ember a zsebébe és nem rezegtek lépten nyomon, hogy játssz velük és nem kellett x kilométert sétálni hogy kikeljen a f1szem-f4szom... Nem értem hogyan tudtak tömegek pillanatok alatt ráflashelni ennyire a dologra, eddig is volt a világon ekkora pokémon buzér1a, csak nekem nem tűnt fel? Lehet hogy a sárga földig ásva van benne pár értékelhető dizájn koncepció, de szvsz túlértékelt ez a monitor elől kimozdulás és *valódi* közösségi élmény stb. amikor a legnagyobb változás az otthon üléshez képest, hogy a telójuk képernyőjébe görnyedve gyalogolnak a társaságok és többnyire csak a játékról beszélnek, majd fájó nyakkal haza baktatnak... Egy igazán introvertált embert pedig nem tud megváltoztatni az ilyesmi, sőt semmi, mert eleve hibás nézet, hogy megváltoztatható vagy hogy egyáltalán meg kellene változtatni... és régen rossz, ha az embereknek ilyen mesterségesen kreált appokra van szüksége már ahhoz is, hogy kimozduljanak vagy közösségben legyenek. Az szvsz inkább valahol ott kezdődik, hogy kikapcsolom a PC-t, kikapcsolom/elrakom a telefont, kizárom a mesterséges világot és nélkülük csinálok valamit a többiekkel...egy PC-s játékból legalább otthon kilépek és a székből felállva nem jön velem mindenhová, nyaggatva hogy 'játssz velem'... :)
  • ReszegKoldus
    Meg fogok lepődni, ha nem lesz ősszel Pokemon GO-s South Park/Big Bang Theory epizód :)
  • Pio
    10 másodperc google keresés, hogy láss bandázós példát is, ráadásul magyart és ne csak azt, amit a mainstream média az arcodba nyom. :)
  • Jim Morrison
    *geocaching
  • zsgaby
    Nem olyan egyszerű ez, felkelti a vadászösztönt, a gyűjtögető ösztönt és mindez geocatching-el összekötve. Tutisiker látható..
  • PeeTeR
    ne legyel ennyire negativ, szerencsere egyre tobb a baleset, fogynak ;)
  • Pio
    Témába vág:

• Count Adyn
    nem vagy egyedül:D
  • Palinko
    igen a lényegi mondanivalóddal egyetértek, azt hozzá kellett volna még fűznöm
  • Pio
    Ezzel nem is vitatkozom, ez nem egy jó reklám a kocka közösségnek, ez egyértelmű, de ilyet nem is írtam, sőt, tettem is utalást arra, hogy a tematika engem se győzött meg. :) Tényleg egyetlen egy aspektusát emeltem ki a dolognak, ami szerintem örömre ad okot: közösségi élmény, amit nem a gép előtt ülve élnek át a kockák.

Egyébként a videókat elnézve nagyságrendekkel több felnőtt van, mint mondjuk egy random magyar youtube-er közönségtalálkozóján. Valószínűleg az USA-ban a pokemonrajongó közösség felnőtté vált és most egy picit újraélheti a gyerekkorát.
  • Palinko
    szerintem a kocsmák általában rendben vannak, sőt, de ez valahogy nem szimpatikus, nekem gagyiságnak tűnik és nem azt az oldalát mutatja meg a kultúrának ami szerintem előnyös lenne. valamiért úgy érzem ez lesz az új minecraft... reménykedjünk, hogy lesz valami hasonló játék ami hasonlóan népszerű lesz, de komolyan is lehet venni. sajnos az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig az első a befutó.
  • Pio
    A lényeget nem látjátok, ami a közösségi élmény jellege a dolognak. Századennyien nem játszanák az egészet, ha elszeparáltan, egyedül szaladgálnának a pokemonok után, mint ahogy a vaporeonos tömeg se azért ment oda, mert ott volt vaporeon, hanem az egy szervezett KÖZÖS pokemongyűjtő buli volt, amin történetesen spawnolt egy vaporeon is és ez adott lehetőséget a videó elkészítésére.
    Szerintem semmivel se jobb/rosszabb ez azoknál, akik fesztiválra/kocsmába járnak a haverokkal, legfeljebb még nem olyan elfogadó ezzel szemben a társadalom, mint azzal szemben, hogy valaki közösségi élmény címén alkoholt fogyaszt, nem véletlen, hogy az első kockáknak szóló közösségi élményt nyújtó szolgáltatások a geek pubok világszerte.
    Szerintem pont ilyen kocka körökben örülni kéne annak, hogy ilyen jellegű közösségi szórakozási lehetőségek is kialakulóban vannak. Hogy most ez épp a pokemon, ami sokak szerint dedós, hát... ez van, de a lényeg, hogy ennek a példátlan sikernek a hatására még több alapvetően cég fog megpróbálni hasonló jellegű, kockáknak szánt közösségi élményt teremtő termékkel előrukkolni, amire viszont szerintem baromi nagy szükség van, mert lássuk be, azért mindannyiunknak van nem egy igen introvertált, minden szabadidejében otthon a monitor előtt gubbasztó ismerőse és tök jó lenne, ha lenne valami, ami őket is kibillenti a komfortzónájukból és ráveszi valami közösségibb dologra.

Írtam mindezt úgy, hogy totál hidegen hagy a pokemon go, soha nem volt és soha nem is lesz letöltve a telefonomra.
  • Palinko
    szerintem is gáz nyugi, főleg ha belegondolsz, hogy hónapok múlva már nem lesz menő, jóval kevesebb embert érdekel... aztán már semmit nem ér a beleölt idő, üzemanyag stb stb. bár elméletileg jól szórakoznak, de egy idő után már inkább kényszer. mert sokan nem úgy játszák, hogy na sétálok és ha valami útba kerül azt felveszem, hanem mint a videón is célirányosan mennek mint a zombik egy virtuális fosért.

tudom bennem is ez van mmo játszás közben, hogy most tényleg megéri nekem ez? grindelek oké most fontosnak tűnő tárgyért, de ha 2 hét múlva megunom és törlöm az egész játékot a fenébe nem fog már semmit érni a dolog, mert úgy sem használom a játék felé se nézek...
  • RaidenHUN
    Úgy fest csak szerintem gáz 20+-oknak pokémonok után rohangálni.
  • Rage47
    ez nagyon beteg
  • RelakS
    Ja, mindenki megpróbálta elkapni Vaporeont :D
  • Systore #33920
    érdekes időket élünk
  • Terawatt
    Mi a bajod a vattacukorral?!