Az agy titkos élete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mi is hiányzik? ezt csinálja az agyad.
"vajon ha egyszer egy gépet odáig fejlesztünk hogy azt mondja magára. "Én létezek, én én vagyok", hogyan tudjuk eldönteni hogy most akkor tényleg létrejött valami vagy csak irányított elektromos reakció."
mesterségesen tökéletes embert szerintem nem igazán lehet elõállítani, így valahogy el lehet dönteni. ha pedig mi "teremtünk" valahogy tökéletes embert, nyilván sehogy nem lehet eldönteni róla, hogy mi teremtettük-e, mint ahogy klónozni is tudunk, semmi akadálya, hogy istent játszunk, egyedül a tudomány fejlettsége és morális kérdések szabnak határt.
Úgy érzem itt most lesz elég sok értelmes ember és leírom az egy gondolatmenetemet amit hátha valaki megért vagy mond valami okosat.
Nem hiszem a teremtésben és Istenben. Viszont sokáig gondolkodtam azon hogy van-e lélek. Ha kivülrõl megnézünk egy élõlényt azt látjuk hogy a külsõ ingereket befogja az érzékszerveivel, azt feldolgozza és reagál valamit. Gyakorlatilag olyan az eész csak egy biológiai és kémiai folyamat. Egy roppant bonyolult szimbiózis. Bejön jön a fény, receptorok felfogják, inger az agyba, neuronok feldolgozzák, inger ki, izmok mozdulnak. Ez így egy tiszta sor, de ez nem magyarázza meg az ÉN-t. Azaz hol van benne ebben az a személy aki én vagyok aki ezt felfogja. A sok kis sejt együttélése nem elegendõ ehhez. Olyan mintha valami hiányozna ami a test információit felhasználja. Ez vagyok én. Innen haladtam tovább hogy vajon ha egyszer egy gépet odáig fejlesztünk hogy azt mondja magára. "Én létezek, én én vagyok", hogyan tudjuk eldönteni hogy most akkor tényleg létrejött valami vagy csak irányított elektromos reakció. Kivülrõl nézve csak egy program ami reagál az inputra, de kivülrõl az ember is csak ennyit csinál. Csak te magad vagy tisztában az éneddel, és sose tudjuk meg hogy a gép most csak reagál vagy neki is éne lett. Szóval én egyre inkább úgy érzem hogy az embernek tényleg van lelke, de ezzel már el is bizonytalanítottam magam hogy akkor van Isten vagy nincs.
Viszont ha az ember magába néz és ezt átértelmezi hogy pl.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Igen, ez az, még ilyen a világon semmit sem jelentõ, viszont annál jobban hangzó mondatokat a népnek!
Önmagában az a maroknyi (3%) aktív neuron képtelen lenne a tudatot , az én tudatot és emlékeket raktározni. Más is van itt a kulisszák mögött mait nem látunk.
Hogy a "para" képességekrõl ne is beszéljek.
Ajánlom figyelmetekbe a Mi a csudát is tudunk a világról c. filmet.
Minden ember önmagában egy csoda, és minden ember magában foglalja a mindenséget, noha azt hisszük, hogy a mindenség független tõlünk, és szétválasztható.
na de komoylra fordítva a szót... tényleg nagyon érdekes a cikk, ahogy az ember ránéz az olvasás végén a képre, olyan fura érzés önti el (lehet csak az én hülységem?).
Evolúció: úgy vélem ez is egy bizonyíték lehet az evolúcióra, hisz nem valószínû, hogy van bármi funkcionalitása ennek, viszont a túlélése (útódnemzési) arányon nem ront, ez egyfajta csökevény... szerintem. (ugye a csökevények hiányát sok anti-evolucionista felvetette már az evolúciós elmélettel szemben)
Az evolúciónak nem az az alapja, hogy a nem elõnyös nem marad életben, hanem hogy a nem elõnyös változat kevésbé hatékonyan képes a reprodukcióra, adott környezetben. Ami adott esetben azt jelenti, hogy az agyban rengeteg olyan folyamat/gondolat van, ami adott körülmények között kevésbé célszerû, minthogy pl. reggel amikor csörög az óra felkelsz és mész melózni, suliba.
Azért szükségesek ezek az alternatívák, mert ha teszem azt hirtelen kitör egy vasutasztrájk, akkor evolúciós szempontból is jól jársz, mert nem bennt kell rájönnöd az üres irodában, hogy otthon kellett volna maradnod, ágyban párnák közt a barátnõddel.
Sokkal gyorsabban felismered a bonyolult szitukat is, és rögtön teljes stratégiával rendelkezel az új helyzetre vonatkozóan.
Szal az agy nem úgy mûködik, mint egy mai számítógép, hogy fut rajta egy az az egy darab program, (max néhány), az agy adatfeldolgozó kapacitása minden pillanatban az internet teljes forgalmát bonyolítja le.
Valójában semennyire nem ismerjük az agyunkat, a gondolkodásunkat, és még nagyon sokáig csak sötétben fogunk tapogatózni, nincsenek olyan magunk által kreált megfogható rendszereink, ami összemérhetõ lenne vele.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem éppen csak a véletlen volt képes megalkotni ezeket, leginkább a tápláléklánc legalja az érdekes figura, hiszen õt mi készteti az életre.
(off: néha szoktak adni a baptisták ilyen újságot
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kicsit off, de én azt tartom furcsának (miután már ennyire ismerjük az agyunkat, az élet tulajdonságait), hogy vannak akik 100%-ig hisznek abban, hogy minden teljesen véletlenül fejlõdött ki, genetikai másolás hibák során alakult ki mindez (evolució, materializmus, stb.).
Félre ne értsetek, nem hiszek Istenben, sem az ún. "tudatos tervezõben", de én nem tudom elfogadni a materialista felfogást sem.
Az evolucióban sok logikus dolog van, a véletlenszerû változásokra (azzal, hogy ami nem jó irányba változik, az nem marad életben), de hogy ilyenek kialakuljanak nem tudom elhinni. (remélem értitek mire gondolok).
Azthiszem ez után jó sok hozzászólás lesz utánam :P