325
Trine - új játék a Shadowgrounds készítőitől
-
Pio #165 Egyet értek, az Oddworld sokkal jobb, minden idők egyik legjobb PCre is kihozott platform játéka volt szerintem... :) -
gregtom6 #164 Nekem az 1 pályán belül állandóan ismétlődő zene zavart. Még nem vittem végig, a fáklyás pályán járok...
Nem vagytok annyira egymásra utalva a csapatoddal, mint a Lost Vikingsben.
Tereptárgyak, karakterek ismétlődnek legtöbbször, kicsit unalmas.
És ezt mondom úgy, hogy nem rég vittem végig az Oddworld első 2 részét, és jobban tetszett:D Bár annak a világa is jobb, a karakterekkel együtt, és gondolkodtatóbb is. -
#163 én msot fejztem be :)
egyszerüen végig élveztem a játékot, egy pillanatra se gondoltam ugy, h legyen már vége a pályának
a történet a játékhoz képest nagyon jó volt, kellő poén volt benne és ezek nem eröltetettek voltak
a zene külön dicséretet érdemes rég hallottam ennyire szép muzsikát
igazábol nincs negativum amit feltudnék hozni, max. az, h vége lett :DDD
najó talán az, h lehettek volna kicsit gondolkodtatósabb boss-ok
9.5/10
megéri megvenni, ha lemegy az ára egy picit biztos megveszem, támogatni kell a fejlesztőket hátha összedobnak egy mégjobb 2. részt :) -
#162 Hát valószínűleg az idegesség beszélt belőlem az előző pályán történtek miatt. -
Pio #161 Szerintem nem nagyon lehet ott meghalni, elég nagy peched volt így is. Mondjuk olyan sokat nem teszteltem, mert onnan, hogy feljutottam elsőre a végére is értem... :) -
#160 és az az apróság halálos tud lenni ? XD -
Pio #159 Jaja, onnan a csontiölésen kívül egyetlen apróság kell csak és ott a játék vége, szóval közel a cél :) -
#158 A torony teteje az már amikor jönnek a csontik? Nagy nehezen feljutottam, de belepotyogtam mindenkivel a lyukakba, nem vettem észre őket XD -
PunkZoli #157 hja, én is már, de most megpróbálom felszedni az öösszes szirszart 100% ra -
Pio #156 Szerintem csak annyi, én legalábbis mást nem csináltam velük és végigjátszottam :) -
PunkZoli #155 a világító kiskékkövek mire jók? vagy csak annyi hogy világít és jólvan?
-
Pio #154 Ha hatodikra sikerült akkor nem is értem miért írtad rá, hogy "rémálom"... -
PunkZoli #153 fasza lett, köszönjük
bannerba vele! -
#152 Hát ez azért túlzás, mert kb. 5-6 próbálkozásra sikerült ebben benne van az idegeskedős állapot is, mikor újratöltöttem másodjára feljutottam. -
Jocisan #151 Sziasztok!
Nagyon tuti kis játék. Szórakoztató, játszható, gondolkodtató. A titkos helyek egyszer-kétszer nagyon elvannak dugva. Ezért jól jön a segítség!
Kincsvadászat 1- 2 rész: (Az összes titkos hely a játékban)!
Jó játékot! -
Pio #150 Az utolsó pálya úgy működik, hogy meg kell tanulni, mint egy verset. Kis túlzással nulla hibát enged meg, be kell tanulni, hogy pontosan hogy fogsz feljutni és így fogsz előrehaladni próbánként akadályról akadályra mígnem egyszer csak felérsz. Persze kivételek vannak, de általában így működik a dolog.
Ha egyszer sikerült és nem mázlid volt akkor jó eséllyel akárhányszor meg tudod ismételni és az egész nem több, mint 3 perc.
Coopban szinte lehetetlen. A készítők is írták, hogy 3 fős coopban 3-4 órákat szívtak vele, mire sikerült :) -
#149 Nem vagy egyedül azon mi is szívtunk haverokkal:S -
#148 Na csak meg csináltam az utolsó pályát is, igazából nem is nehéz ha az ember nem idegesen kezd neki, mint én először. (az előző pályán 2x visszarakott a legelejére, mikor már majdnem a legvégén voltam) -
#147 Hali!
Ja tegnap este meg ma toltam haverokkal a végig kivéve az utsó mappot mert azt még egymagam se tom megcsinálni:S Van jópár negatívum coop nál:S
PL ha már gamepad al nyomjátok akk alapból a knightnak nincs védekezés gomb beállítása:S Az ijjásznak meg ugye kéne a célzó de az meg sehol sincs szal azzal is bajos lőni:SDe azért mi haverokkal végig nyomtuk és jót szórakoztunk:D Azért ez a játék egy örök játék marad nállam :D
Jó volt szép volt és az is marad egy ideig:D -
#146 Hát ez a 15. pálya egy rémálom, ez miért kellett bele? Na mindegy majd végigszenvedem. -
#145 Próbálta már valaki cooperativban? -
Pio #144 Azért szerintem annyira nem túlozták el itt sem a logikát igénylő feladványokat, én inkább ügyességinek éreztem a játékot, de tény, hogy kevés a sikeres készségfejlesztő játék manapság... :)
Vannak ennél sokkal inkább logikus gomndolkodást igénylő ingyenes platformer flashjátékok. Például amelyikben meg lehet fordítani a világot vagy amelyikben csak ott lehet közlekedni ahol fény is van (címkere sajnos nem emlékszem, de ezek eléggé közismertek). -
#143 Egyébként nekem az a véleményem ,hogy a kis hugyosoknak is inkább ilyenekkel kellene játszani nem pedig az ilyen vérengzős, lövöldözős játékokkal, mert itt legalább gondolkodni is kell, nem csak a bal egér gombot nyomni ész nélkül. Félre értés ne essék nincs bajom a lövöldével én is meg vagyok értük veszve, de azok nem egy fejlődő szervezet számára lettek kitalálva. -
#142 Na rájöttem :) -
#141 Hát ok, de nem találom a másik gombot, pedig 2x 3x végigjártam amit lehet. Na megnézem megint. -
PunkZoli #140 tegyél ládákat a gombokra, mert van még egy asszem -
#139 Itt akadtam el. Lent van egy kapcsoló ami látszólag semmit nem csinál, dobtam rá ládát is de semmi, körbenéztem mindent de nem látok másik kapcsolót. Ide egyébként egy lifttel jöttem le, ez egyből a pálya eleje. (12.)
-
Pio #138 Kérdés, hogy ki szerint mi számít rövidnek. Rutinosabb platformosoknak 4, rutintalanabbnak 5 óra lehet végigvinni. Én kicsit több, mint 4 óra alatt végeztem, a titkos ládáknak is és az xp potiknak is kábé a kétharmadát-háromnegyedét szedtem össze. -
#137 Akkor annyira nem is rövid. -
Pio #136 15, amibe az első "tutorial" is beleszámít. A 2.-13. pályák hasonló nehézségűek és hosszúságúak, a 14. szerintem legalább akkora, mint 3 korábbi pálya együttvéve és jóval nehezebb is néhol, az utolsó pálya pedig más jellegű, mint az összes többi. -
#135 Egyébként hány pálya van? -
Pio #134 Illetve a végefelé tudsz vele csinálni lebegő platformot, ami két fejlesztés után bombaként is használható de aktiválni kell a másik két kaszt valamelyikével... vagy valami ilyesmi, én egyáltalán nem használtam :)
A legjobb csontik ellen a tolvaj triplavesszővel (esetleg a gyors ajzás fejlesztéssel), a leggyorsabb pedig a lovag kalapáccsal (de persze ez messzi csontvázak ellen csak a kettes fejlesztéses villámmal használható). -
#133 Beletolod egy dobozzal a tüskékbe,vagy ráejted magasból.
Más még nem sikerült ellenük. -
#132 A mágussal van valamilyen eszköz a csontvázak ellen? -
#131 Igazából az őűŐŰ-t meg kell csinálni, mert az nincs. Ami ott jelenik meg, az az Arial font-ből van, azért olyan nyomott. -
#130 Nekikezdtem a fullnak én is, első pálya kész, de nem ajánlatos kilépni egy már megkezdett pályán, mert lehet elölről kezdeni. Eddig nem vészes, néhány XP potion és láda megszerzése volt húzósabb. Rettentően tetszik, így az eleje alapján már elmondható, hogy örök klasszikus lesz. :D -
#129 Hm én a demóban is elakadtam akkor bele sem merek kezdeni a teljesbe :D -
Pio #128 Végeztem én is.
Számomra amiatt vált némileg unalmassá, mert a pályák nem nehezedtek egyáltalán és a játékmenet se sokat változott. A környezet állandó változása viszont megmentette a dolgot.
Aztán jött az utolsó előtti pálya, na az már kihívás volt a javából és kellően hosszú is lett. Az volt egyértelműen a játék csúcspontja.
Az utolsó pályáért pedig járna egy kiadós verés a készítőknek :D Bár lehet, hogy csak azért ment nehezen, mert már atomfáradt vagyok.
Nem ismerem a készítők előtörténetét, de szerintem rutintalanok vagy kevés teszterrel dolgoztak, de sajnos voltak olyan "kombók", amikkel az akadályok egy jelentős része teljesen szkippelhetővé vált. Gondolok például a lebegőplatform első fejlesztésére vagy volt jónéhány olyan hely is, ahol csak simán végigdeszkáztam a tüskéket alul és keresztülsétáltam rajtuk.
Illetve szerintem arányaiban túl sok volt a harc, vagy harmadennyi kellett volna, hogy legyen vagy háromszor ilyen változatos ellenfeleket kellett volna kitalálniuk. Bosszantó, amikor egy amúgy változatos környezetben ugyan azokat az ellenfeleket kell pályánként hetven példányban meggyakni. Ráadásul "miniboss" is csak kettő különböző volt és egyik ellen se kellett igazán taktikázni. Nekem NAGYON hiányzott 1-2 ügyeskedős, taktikázós bossharc a játékból, sajnos az utolsó pályán se ilyesmit kaptunk. A sok "invázió"t is sokkal változatosabbá tehette volna 1-2 erősebb, trükközve ölhető ellenfél.
Mindettől függetlenül kellemes szórakozást nyújt a játék a néhány apró, bosszantó hiba ellenére. Nálam messze nem durrant akkorát, mint amit a legelső videók után vártam, de ezt már a demóból sejtettem, szóval egyáltalán nem ért csalódás.
Bátran ajánlom a játékot mindenkinek, lehet vele szerezni egy kellemes délutánt az utolsó két pályán pedig a HC-bb játékosok is megtalálják számításaikat.
U.I.: a honlapon írták, hogy a tolvajjal lehet majd időt lassítani, ezt kicsalták a játékból... :) -
PunkZoli #127 jo, nem kérdeztem semmit, közben rájöttem, hogy átlehet rakni :) -
PunkZoli #126 az számít melyik karakterrel nyitom ki a ládát? szóval annál lesz a képesség aki megszerzi?