Új kozmikus rejtély, itt a "sötét áramlás"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenesetre, érdekes feltevés, akár igaz is lehet.
Kara kánként folytatom tanításom.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
Aham.
Akkor mégiscsak te vagy lola, wanek, arrakistor.
A metamorfózisok során miért nem fejlõdsz?
Ja, hogy te is állandó vagy. Így már értem.
A matematikai számítások megkönnyítésérõl majd akkor nyilatkozz, ha megtanultál számolni. Alaposan leégtél lentebb, kiderült a tudatlanságod, ezek után bármit írsz, teljesen hiteltelen vagy.
Ami az idõ állandóságát illeti, erre csak annyit mondok hogy GPS, müonok bomlása a felsõlégkörben, állandó fénysebesség (ami a mértékrendszerünk alapja, a méter definíciója), Thomas-precesszió (hidrogén spektrumvonalai), stb stb stb. Ráadásul egy olyan masina billentyûit vered, aminek a mûködési elve teljes egészében a speciális relativitáselméleten és a kvantummechanikán alapszik.
Ennyire nulla tudással hogy sikerült túljutnod az érettségin? <#gonosz3>#gonosz3>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
1915 jó dátum mindenféle devianciák születésére. Ha elfogadjátok a fizikában általánosan elfogadott energiaminimumra való törekvést beláthatnátok, hogy teljesen fölösleges 3d fölé menni. Az idõ meg egy képzetes eszköz fizikában és teljesen fölösleges negyedik dimenzióba fölvenni. Megkönnyíti ez a matematikai számításokat? Frászt. Jóval értelmesebb ha csak referencia pontnak veszed föl. Ebbe és ebbe az idõpontban ilyen és ilyen mozgások, ütközések stb történtek kész. Ennyi.
Korrigálnám még elõzõ hozzászólásomat is annyiban, hogy az idõ nem gyorsul az anyagi világban lefelé és nem lassul a makrovilágba kifelé, hanem csak relatíve mondjuk ezt megfigyelési pontunkból kinézve. Az idõ állandó s ha valamire rá lehet mondani, akkor lehet hogy meg van a megfejtés az idõ a semmi. Csak referencia pont a referencia pontok között.
Nézz ki este az ablakodon vazze, de lehetõleg nyitott szemmel, hogy láss is valamit.
Azt hiszem veled kapcsolatban feladom.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
A relativitáselméletben a téridõt egy görbült 4-dimenziós indefinit metrikájú felülettel modellezzük. Nem "valamije" görbült, hanem "õ maga" görbült. "Görbült" értsd hétköznapi értelemben, mint egy gömb, vagy egy tojás, vagy egy nyereg.
De hátha te másképp írod le a "téridõt"...
Pontosan mely összetevõje (vagy összetevõi) görbülnek a térnek a relativitás elmélete szerint?
Melyik megfigyelés?
Ugyanis az ember szem kb 5000 objektumot lát az égen. ehhez képest egy gyenge távcsõvel ennek sokszorosát, a rádiótávcsövek pedig már milliárdos nagyságrenden is felül vannak talán.
Tehát a megfigyel azt igazolja, hogy az eszköztõl függ a megfigyelhetõ objektumok száma, lehet hogy még azt az eszközt nem fedeztük fel amivel teljesen beborítható az égbolt észlelhetõ objektumokkal...
Azután pedig itt van a háttérsugárzás, meg mindenféle sötét energiával magyaráznak...
Kiváncsian várom milyen megfigyelésre gondolsz...
..oda szuletni kell...
Az éteren az nem fog segíteni, ha valami egész mást nevezel ezentúl annak. Ha kihalnának a macskák, hiába hívod ezentúl a kutyákat "macskának", nyávogni attól még nem fognak. Elõbb talán nézz utána, hogy mit jelentenek a szavak amiket használsz <#szomoru2>#szomoru2>
uljunk be egy vendeglobe a vilag vegere, es gondoljuk at a dolgokat...
Végtelen (euklidesi) tér csak 1 lehet,és ez csak bentröl értelmezketõ.
Pereme, határa, felülete, kerülete nem lehet hiszen végtelen.
Infinitum non creata.
Én az egytömeggel rendelkezõ részecskére ható erõ hatások között
tartom gyengének.X-n hatványon már nem gyenge.
Infinitum non creata.
Nem cáfolta meg ,hiszen a görbült 'téridõ'az éteri szerkezet leirása.
Infinitum non creata.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
A Discovery Science "Holnapon túl" c, mûsorában épp az LHC-t mutatják be.
de a legfontosabb megvan,... a kivancsisag:D
..oda szuletni kell...
"Heisenberg viszont megmutatta, hogy még végtelenül pontos mérõeszköz esetén sem lehet tetszõleges pontossággal megmérni egyszerre a helykoordinátát és az impulzust."
A megfigyelés igazolja az Olbers-paradoxon érvényességét. Ezt nem lehet megkerülni, kivéve, ha be tudod bizonyítani a „fáradt fény” feltevést, vagy valami hasonlót. Én drukkolok neked.
A Heisenberg-féle határozatlansági elv nekem személy szerint rendkívül ellenszenves, neki is mennék szívesen, ha lenne bennem több erõ hozzá. A jelenlegi mérõeszközeink fejletlenségét ugyanis nem kellene objektív behatároló tényezõként kezelni. A legpontosabb méréseink ma valamilyen formában az elektromágneses hullámok, ill. a fotonok felhasználására épülnek, és sejtésem szerint ez az oka annak, hogy a gravitont nem tudjuk érzékelni, ugyanis az valszeg eggyel kisebb mérettartomány.
gybfefe: Nyugodj meg, én nem fogok rád követ dobni. Amúgy, jó veled kötözködni, nekem szimpatikus vitapartner vagy. Egy-két lökdösõdés belefér. Szerintem bvalek2 is felfoghatná humorosabban a veled való vitát, nem kell itt tüdõre leszívni a dolgokat.
Nem a tétel szerint egyszerre nem vizsgálhatóak! Ez nagy különbség...
És pont ez is az én elméletemet igazolja... Bár az csak légbõlkapott... Érdekes...<#wow1>#wow1>
Érdekes, a térgörbületes hozzászólásomra nem haraptak! C:
EZ NEM IGAZ!
Olvasd el legalább a matematikai lexikont! Nagyon leegyszerûsítem:
A megszámlálható végtelen két eleme között nincs végtelen sok elem, a megszámlálhatatlan végtelennek bármely két eleme között végtelen sok elem van!
Már látom magamelõtt Epikurosz és bvalek2 meg a többiek félelmetes fenyegetõzését amint az egyházzal karöltve... (nem számít hogy ateista vagy sem) a lényeg hogy én le legyek vágva a tudás fájáról, már hallom is egyikõjüktõl gúnyos megjegyzését, nem is voltál ott, ó jaj én siralmas énekem :)
..oda szuletni kell...
en nem azt kerdeztem hogy mit latunk hanem hogy mi van, es hogy mi lehet.
nem erdekel hogy mit latunk, az erdekel hogy mi lehet ott?
az hogy mit lat az emberiseg mar regen a mult, most a lenyeg hogy mit erzekelunk a vilagbol, lehet 100 ev mulva mar azon ragodunk hogy mi van a vilagban.
szeretnem ha nemternenk vissza oda hogy a feny eddig es eddig jutott el az evmiliok folyaman es nem latunk tovabb ennel, oke de voantkoztassunk el
mert egy galazisban az univerzum "peremen" marhogy ha van ilyen akkor o is erzekeli szepen a tobbi galakszist korulotte, mivel ohozza is ugyanugy jut a feny ahogy
a masik kerdes akkor hogy vilagosabb legyen amit szeretnek tudni (tudni:))) en aniv, nem fogok ne megtudni semmit, es ezt nem ratok ertem hanem hogy hamar kihal a jambor csalad:) inkabb kerdezni szeretnek
azt koztudott hogy beszelhetunk egy univerzum kozponti reszerol, igaz?
es ebbol "indultak" ki ha volt osrobbanas a kulonbozo energiak ami atalkult porfelhobe majd szilard anyagga surusodott es kialakultak a galakszisok
ha van egy kiindulasi pont kell legyen egy vegpontnak is, hiszen volt egy t0 ido, ha volt persze ilyen
de ha volt ilyen akkor kell legyen egy t idonek ami a valos idonk ezaltal kell lennie egy zart ternke is ami behatarolja az univerzumunkat.
vagy nem jo a kiindulasi pont, az osrobbannas
en inkabb az univerzum vegletessegeben hiszek, ami nem azt jelenti hogy a vilagunk ami magaba foglalja az univerzumunkat is az vegleges. bar erre enged kovetkeztetni
..oda szuletni kell...
Ha te is belátod a végtelenek relációját akkor mi a fennakadásod az Olbers paradoxon érvénytelenségét tagalaló vitánkban?