17438
  • Istencsászár
    És ki állította ennek az ellenkezőjét? bár a pró hc kontroller huszárok ugyan ugy tudnak sznájperrel miliméter pontosan lőni, minden csak gyakorlás kérdése...
  • Chocho
    HAHAHAHAHA!!! PWNZ!!!
  • gazgoblin
    nem mondom hogy teljesen realis legyen csak azt modnom hogy ne legyen ennyire irrealis....

a kontroller egyfajta fék a habzoszaju geekeknek es ezert halisten nem is talalkozom veluk soha amiota konzolon multizom
  • rumkola
    azt tudom, de ugyanúgy el kell találni pc-n és konzolon is
  • Krinyo
    a kellemességgel egyetértek, de hogy ha összeeresztenek egy kontrollerest egy egeressel, akkor a konzolosnak nem lesz kellemes a játék :D
  • Chocho
    Nem én mondom meg, hanem több ezer másik játékos. Meg lehet tanulni konzolon is pontosan lőni, de SOHA nem lesz olyan könnyű és olyan gyors a dolog, mint egérrel. Nem lehet. Ennek mechanikai okai is vannak. De ugye Te, aki ilyen félisteni státuszban vagy már tapasztalatok terén, biztos jobban tudod. Bocs, apu.
  • rumkola
    :DDDDDDDDDD

ezen beszartam, te nem vagy normális
    :ÐÐÐÐÐÐÐÐÐ
  • Istencsászár
    Érdekes én ilyet egyik fpsen sem láttam:) pedig 360on mindent kipróbálok.
  • gazgoblin
    igen az UT kb ilyen...meg ezt lattam allandoan BF2-ben is

roppant egszeru az erv...amelyik jatek irrealis mint az UT oda eger a jo...ahol mar katonasdit jatszunk (cod,BF,rainbowsix) oda mar inkabb a kontrollert valasztanam mert ott nem er olyan meglepetes hogy valaki tulzottan irrealisan mozog
  • Chocho
    Röhögni fogsz, de sokszor igen. A régi játékoknál pl. minden egyes karakter egy téglatestben volt elhelyezve, melyet ha eltaláltál, az sérülést okozott.
  • Istencsászár
    Szerintem aki pécén kitolt 10 fpst és konzolon is 10et, multizik pécén sok sok éve fpsel, és konzolonis multizik fpsel, az csak megtudja állapítani hogy mind akettő ugyan olyan kellemes, nem? ja nem, majd te megmondod.
  • Krinyo
    ugye tudod hogy egy játékról beszélsz? :D
    Vagy te otthon úgy játszol fps-t hogy egy héten keresztül fekszel a növények között menetfelszerelésben, teljes fegyverzettel, álcahálóval és egy kontrollerrel a kezedben?
  • gazgoblin
    nem tudok ps3-on olyan jatekrol ahol osszkerulhetek PC-s jatekosokkal FPS multiban...ha talalok is olyat ezt az opciot tuti kikapcsolom mert nem vagyok kivancsi a 24/7-ben gyakorolo "pro" geekekre

• Chocho
    He?? Igen, az UT kb. ilyen... de most mi köze van ennek ahhoz, hogy konzolon jobb-e az irányítás vagy PC-n? Nevetséges, tanulj meg érvelni!
  • cicai
    internetes játékoknál PC-n nem nyerö a kontroller, mert egérrel gyorsabb és könyebb:)
  • gazgoblin
    az eger pixelpontos celzast tesz lehetove..a kontroller mar nem annyira

az eger ezredmasodperc alatti megfordulast tesz lehetove...a kontroller ugye meg nem...

namost biztos fasza lehet ugy jatszani hogy losz valakit hatulrol erre az megpordul es fejbelo...gg
  • Chocho
    A kontroller egy FPS-ben MINDIG szarabb lesz, mint egy egér! Mindig! Ezt ne is akarja nekem megmagyarázni senki sem. Én elhiszem, hogy lehet jót játszani úgy (ha lesz konzolom, én is fogok), de azt már nem, hogy egymás ellen kiegyenlített küzdelmet hozhat a dolog. Emlékszik valaki a Shadowrun-ra? Nem?? Nos, részben a vacak irányítás miatt is bukott meg (mondjuk más tekintetben is gagyi volt, de most ebbe ne menjünk bele). Összeeresztették a PC-s és az X-es játékost, majd nem értették, hogy a PC-s miért pontosabb. Ennyire senki sem lehet hülye, csak egy konzolfanboy...
  • Istencsászár
    100% hogy az egér.. tegnap cséztem egy német szerveren, 2 játékos 99%os aránnyal mindig fejest lőtt ugy hogy én darálom, és neki van ideje awpről uspre váltani és kiosztani 1 golyós fejest... kösz ez nekem nem élmény:) nemtudom mit hekkeltek, valszeg 200 fspel játszott isten cfgvel... konzolon ilyen nincs ott egyenlőrek a feltételek, csak a tudés számít.
  • Krinyo
    Ugye ez most egy vicc?
  • gazgoblin
    hát ezert nem CS-zek hanem inkabb tolom a rainbow six vegast ps3-on csapatban
  • rumkola
    Mi ez a pixelpontos célzás?

El kell találni egy célt ez oké. De mi az, hogy pixelpontos? :)
    Konzolon elég mellélőni vagy mi?
  • cicai
    ennyierövel mé nem CS-vel mennék kontrollerel?
  • gazgoblin
    ha te UT-ként akarod jatszani akkor nemszoltam...

gyorsan kapjal fel egy menetfelszerelest meg fogjal meg egy 4-5kg-os ak47-est toljal magaadra meg par granatot meg oldalfegyvert majd ugrabugralj es forgolodj ezrrel kozben meg probalj pixelpontosan celozni (neadj isten loni is) mindezt modnjuk 40fokos melegben...

persze tudom nem erre vagy kikepezve...erre senki sincs

kontrollerel mindez picit realisabban megy...
  • Krinyo
    azért megnézném 1v1ben melyik lenne hatékonyabb :)
  • Istencsászár
    Vagy inkább egér? szerintem meg érdes mind1, mind a kettővel ugyan olyan élvezetes.
  • rumkola
    Nem elfogult az, aki azt mondja, hogy COD4-hez inkább kontroller?
    Naneeeeeee :)))))))))
  • gazgoblin
    hehe azokat a luzereket megneznem :DD
  • [Jakuza]
    Ez igy igaz.
    Tehat nagyon nem fedi a valosagot, amit allitanak.
    Barmilyen videot mutathatnak, mert ket azonos kepessegu jatekos kozott akkora a kulonbseg , mint eg es fold.
    Persze ilyenkor mindig elkezdenek sirni, hogy wallhack, meg cheat es hasonlokat hasznalunk, pedig csak annyi tortenik, hogy az iranyitas metodikajabol fakadoan, oriasi elonye van egy PCs jatekosnak.
  • Ry0K3N
    Én láttam, és sajnos el kell keserítselek mert egy profi egeres szénné gyalázna bármely kontrollerest.
  • gazgoblin
    "valahogy nem vágyom arra hogy azt olvassam, hogy valaki elkezd faszozni másokat mert más a véleményük"

ha egyszer azok? most mit csinaljak? buksisimi legyen? gondolod nem erveltem/erveltunk eleget az evek alatt? gondolod nem tunik fel nekem hogy ahanyszor szoba kerul a konzolos FPS mindig van par visszatero user akiknek mindig el kell mondani az erveket?

"pláne olyan kérdésben amiben nyilvánvalóan elfogultságból nyilatkozik"

nem elfogult vagyok hanem latom mindket oldalt...es el tudom donteni hogy melyik mire jo.
  • gazgoblin

millioszor leirtam mar de akkor tessek megint:

egér kell az olyan jatekhoz ahol a pixelpontos célzás vagy az irreális forgolódási sebesség az elsődleges szempont. (Ahol ez így van, (pl UT3) ott a konzol támogatja is az egér és a billentyűzet használatát.)

jónéhány játék viszont élvezhetetlenné válhat egy átlagos játékos számára a multiplayerezés alkalmával a századmásodpercek alatt kivitelezhető megpördülések és a rögtön utána kiosztott pixelpontos fejlövések miatt. (Amiket általában az éjjel nappal gyakoroló geekek osztanak.)

melyik a jobb? nehez kerdes...egy UT-ban az eger...egy battlefield-ben a kontroller...
    egy quake-ben az eger...egy COD4-ben a kontroller

aki meg versenyezni akar a jatekban (azmar inkabb munka mint szorakozas szvsz) annak termeszetesen az eger fog kelleni.

• DarkSector
    "HANEM 1 ÉVVEL EZELŐTT TÖBB ÚJABB MINŐSÉGI JÁTÉK JÖTT PC-RE, MINT MOSTANÁBAN"

mert én erről beszéltem.
    ha ebben valaki lát olyan szót kifejezést, ami stílusra utal, vagy játékra, akkor legyenolyanszíves és mutassa meg.
    Mert ha igen, akkor kurvára el kell mennem szemészetre.
  • DarkSector
    Az a baj, hogy azért igaz amit mondasz a játékokról, mert nem ugyanarról beszélünk...
    Érted ezt próbálom megértetni veled, meg a többiekkel.
    Nem a kibaszott játékok típusa a lényeg...faxt érdekel, hogy melyikből milyen gépre milyen stílus van.
    NEM EZ A LÉNYEG, ÉS TELJESSEN MÁSRÓL BESZÉLSZ, MEG NÉHÁNYAN AKI NEM ÉRTI MEG MÉG NAPOK ALATT SEM.

Írjam le japánul?
  • DarkSector
    jidd = hidd....
  • DarkSector
    Igen lassabb, de jidd el, hogy konrollerrel is tudnak nyomulni rendessen, ahhogy te begyakorlod az egér billentyűt, úgy más levágja a joy-al. nem olyan gyors, de ha gyakorlod, akkor ott is érdekes dolgokat lehet művelni.
    Én mindkettőt vágom, nem mesterfokon de játszottam eleget.

És reakcióidő az lassabb, de erősség az a két játékostól is függ.
    asszem ut3-ban össze lehet mérni...PC-és -PS3 asszem összetud kapcsolodni.
  • rumkola
    a kontroller sebbességével van a gond

egeret megrátod és 4x körbefordulsz

kontrollert elhúzod oldalra és nézed-várod ahogy szép komótosan elforog táj...
  • Dante73
    Öcsémnek megvan boxon, láttam, próbáltam. Sokat volt kezemben kontroller, de eszembe sem jutna FPS-hez használni. Tomb Raider (pedig ott is kell lőni) tökéletes vele. Mással nem is próbálnám. De pl GTA SA-ban kocsit kontrollerrel, CJ-t bill+egér kombóval irányítottam.
    Aláirom, meg lehet szokni. De tuti, hogy bárkit 2 perc alatt lenyomok, egy PC-s FPSben, ha kontrollerrel irányit. (tehát nem elég fél méterrel fej mellé lőni, nem csap agyon a "menetszél"...)
  • bardocz
    Halo3-ról nézz videókat jútubon,olyan mintha egérrel játszanák,az egész csak megszokás kérdése.Egy profi konzolos ugyan úgy letud verni egy pécést,mint profi pécésegy konzolost.
  • Dante73
    Kezdem érteni, hogy nekem miért 1 fejlövés 1 koreai a sokat szidott Crysisban, másoknak miért SOK. Lehet kontrolleren játszanak, és pc-n nem elég körülbelül eltalálni ahhoz, hogy megpusztuljon?
    Keveset próbálkoztam a kontroller+FPS kombóval, de valahogy sokkal pontosabb az egér. Ez olyan, hogy autót vezetni is lehetne vele (akár) de van egy jobb, pontosabb, beváltabb módszer... És így a baleset sem annyi, mint úgy lenne...
    Halo3 pedig valahogy nem hiányzik pc-n. Nekem valahogy nem jön be.... (egyéni vélemény, de szerintem nem a warez miatt múlná alul a várakozásokat)
  • rumkola
    valahogy nem vágyom arra hogy azt olvassam, hogy valaki elkezd faszozni másokat mert más a véleményük

pláne olyan kérdésben amiben nyilvánvalóan elfogultságból nyilatkozik

akkor szeretnék megkérdezni tőled valamit: szerinted az egér jobb FPS-re vagy a kontroller?