567
Open Transport Tycoon Deluxe
  • Zomil
    Ejjj, nem semmi hogy el lehet baszni ezzel a játékkal egy fél napot :D
    Tegnap 3-an kb. 3-4körül kezdtük el, majd 11kor hagytuk abba :D
  • REPS0L
    köszönöööm, megkönnyítetted a játékot! :)
  • Benevolens
  • REPS0L
    sziasztok!

Hogyan tudom a járműveim egyszerűbben lecserélni ha kiöregednek? előre is köszi! :)
  • Penge88
    meg kell nézni, hogy milyen megbízható az adott vonat/teherautó. Pl. egy nagyon új, még kiforratlan jármű megbízhatósága lehet akár 40% is, hiába vaci új, sokszor fog lerobbanni. Általába, ha kis kék ablak ugrik fel, hogy van egy új vonat, teszteld, akkor az ilyen. Tesztelgeted és egyre jobb lesz. Az elején szopó.
  • Benevolens
    legszívesebben én is, de akkora azt mondanák, hogy cheat
  • sanyicks
    én igazából kikapcsolnám a lerobbanást, mert vicc ahogy működik, még ritkára állítva is képes a vadi új mozdony 4 kockánként lerobbanni újra és újra.
  • Penge88
    Na hallod, ez eszembe se jutott :D Akkor jelen esetben nem arra a vonalra rakom a depót, ahol mondjuk 15-20 vagy akár több vonat közlekeik, hanem ahol csak 3-4. Lerobbanásokat meg nem tudom állítani, általában fellépek valami public szeróra és ott nyomom. Ott meg adott a dolog. Köszönöm a tanácsodat :)
  • Benevolens
    ja igen, még annyi, hogy a beállításokban szerintem állítsd át a lerobbanásokat úgy, hogy ne kelljen sok depót építeni, mert alapvetően nem lehet normálisan megcsinálni. Nagyon lassítja a vonatokat. Ezért én csak állomásokra szoktam. Nyílt vonalra nem.
  • Benevolens
    a 15 vonat egy vonalon nem sok. Nekem 70 is van elég sok helyen. A probléma azzal lehet, hogy a bejárati/kijárati jelzőt felejtsd el a fenébe, és azt használd, ami az előtte lévő térköz függvényében irányítja a vonatokat. A másik, hogy mindenféle speciális jelzőt csak váltókörzet esetén kell használni, nyílt vonalon csak ugyanazt csinálja, mint a sima egyirányú jelző. Szerintem elegánsabb, ha lecseréled a nyílt vonali jelzőket simára, mert akkor aki a képet nézni, az úgy érzi, hogy tudod melyik jelző mire való.
  • Penge88
    KÖszi, majd kipróbálom. :) Most ismerkedem újra a játékkal, régen játszottam már vele, de akkor egy vágányra max 2 vonatot indítottam. Mostanában próbálom kicsit szebbé tenni a hálózatot :D
  • sanyicks
    ha meg beállítod hogy menjen a depóba akkor is oda fog menni, ha zöld a lámpa ha vörös, csak feltételes utasítással lehetne kikerülni, de olyan nincs jelzőblokkra vonatkozóan.
  • sanyicks
    nem magyon értem az egészet minek ennyire kacifántos pálya ez nem jó?
  • Penge88
    Üdv. Segítségre lenne szükségem. Építettem egy vasúthálózatot, 2x1 irányú, és volt egy szakasz, ahol nagyon sok vonat járt (15 körül). Nem is volt ezzel gond, viszont a depóknál feltartották egymást. Kényszerítve voltak ugye a depóba, és arra gondoltam, hogy míg az egyik depózik, addig a mögötte jövő kerülje ki a depót egy megkerülő sínen, majd legközelebb bemegy a depóba (vagy a megkerülőre is teszek egy depót és kialakítom úgy, hogy mindenféleképpen bemenjen.

!KÉP!

A gond csupán az volt, hogy a megkerülő pályát ha simán beépítettem bejárati kijárati jelzőkkel, akkor azt a pályát vette alapértelmezettnek a vonat, így mindenféleképpen kikerülte a depót. Valami olyasmi trükk kéne, hogy amíg a depó előtti bejárati lámpa zöld, addig a megkerülő pálya bejáratija piros legyn, és ahogy a depó lámpája pirosra vált, akkor legyen a megkerülő bejáratija zöld.

Tudom, hogy nem ez a leghatékonyabb megoldás, de azoknak a bonyolult ialakításoknak a megvalósítására nem mindig van az embernek helye.

KÖszönöm előpre is a segítséget!
  • sanyicks
    Érdekes egy logikája van a játéknak. Ha én bevásárolom magam egy ai cégbe 75%-ban nemhogy nőne, hanem csökken a company valuem, pont annyival mint amennyiből vásároltam, pedig a logikus kb az lenne hogy akkor hozzáadódik az én eredményemhez a másik cég értékének 75%-a. És ha jól látom részesedést nem kapok a profitból.
    Amikor megvan a 100% akkor meg hirtelen megugrik a cégem értéke, és persze már enyém a full profit is.

Az meg a másik hogy az ai készít 10 repcsit szállít néhány utast távoli helyek között, és exponenciálisan nő a company value-ja, miközben én meg több ezer utast vonatoztatok, és több tízezer tonnányi árut, mintha a repülés kicsit túl lenne pörgetve, lehet nem véletlen sok multi szerveren a NoAir felirat.
  • Benevolens
    eze gy technika. De be lehet hozni egy cheat ablakot, és ott beállíthatod, hogy manuálisan fel tudd húzni a termelést a bányákban
  • sanyicks
    Hogy is van a termelésnövelő csít? 1 megálló és körbeutaztatja, vagy 2?
  • Man19
    De azért nem volt rossz... :D ;)
  • Man19
    Nem linuxos vagyok, de mind1... (és igen, XP-t használok XD )
  • akyyy
    Üdv all!

Elnézést mindekitől!
    Aki Windows XP-t használ, nézzen be ide, mert van neki egy topik:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=964622373

Előre köszi, és bocsi!
  • Man19
    Üdv all!

Elnézést mindekitől!
    Aki Pidgint használ, nézzen be ide, mert van neki egy topik:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1288896825

Előre köszi, és bocsi!
  • Benevolens
    az a megfejtés, hogy az alapszettben nincs villanymozdony északi pályán. Ezért nem kapsz villamos sínt. És szerintem trópusin sincs. De különben mutass a trópusiról is képet.
    Azért zavarodtam meg egy kicsit, mert a egyik képen a vonatod mindkét végére raktál mozdonyt, és azt hittem, hogy az a mérsékelt klímájúban lévő ikermotorkocsi, csak az OPEN GFX miatt más a kinézete.
  • bazza
    nincs megfejtés? :)
  • bazza
    http://www.kephost.com/images3/0tex3k5gl6mhdpe1h0cs.jpg

Egyébként itt villanymozdonyok sincsenek, sivatagos pályán viszont jöttek az üzenetek új villyanmozdonyokról. (??)
  • Benevolens
    ezt a GRF-et ki is törölheted, mert ezt alapból is tudja a játék a beállításokban. Viszont még kérnék egy képet az elérhető mozdonyokról, aztán megadom a megfejtést :P
  • bazza
    http://www.kephost.com/images3/dumj2q99ln1xhk2mpojw.jpg
  • Benevolens
    nem ezt kérem, hanem a New GRF beállításokat. Belépsz a mentésedbe és ahol a beállítások fül elérhető, ott tudod ezt is elérni.
  • bazza
    Nincs TTD-m, csak az openTTD 1.0.5-öt szedtem le és hozzá a három open szettet.
  • bazza
    És 1996 áprilisa van most.
  • bazza
    http://www.kephost.com/images3/dua0ks265refsla979rf.jpg
  • Benevolens
    ja nem. Ha jól látom akkor északi pályán játszol a mérsékelt övi vonatszettjével?? Csinálj egy képet a GRF-listáról
  • Benevolens
    azért nincs villamosított vasútvonalad, mert a játék alap vonatszettjével játszol északi pályán és abban nincs villamos mozdony
  • bazza
    http://www.kephost.com/images3/pxc0g8q3m50pdzhwhsn5.jpg
  • bazza
  • bazza
    http://kep.psharing.com/475842.t.jpg[/IMG]
  • Benevolens
    nem, de tegyél be képet, mert valamit nem mondasz. Ha nincs bent szetted, akkor az egysínű vasút 2000-ben jelenik meg.
  • bazza
    OpenGFX 0.31 erre gondolsz?
  • Benevolens
    akkor lehet, hogy nincs a szettben villamos vonat
  • bazza
    Olyan beállítást találtam, hogy ->Járművek ->Vonatok ->Villamosított vágányok letiltása: Ki

Ebből én arra következtetek, hogy engedélyezve van...
  • Benevolens
    nincs beállítva a haladó beállítások között a villamos vasúti pálya engedélyezése.