127612
  • Picar77
    Nem mert leszarom
  • chhaya #63949
    Mit tudom én.
    Nem is érdekel, nem is értek hozzá, változni sem fog semmi...
    De lehet, hogy megyek majd.
  • clio1616v
    Nem, elég idős vagyok, hogy tudjam semmi értelme olyan dolgok közül választani, amibe nem te rakod bele a választható elemeket.
  • LoDMaSt
    Elmegyek, de csinálok egy új mezőt, Hellomarci néven, és azt ikszelem be, mert egyik párt sem szimpatikus annyira, hogy szavazzak rájuk, és mivel olyan mező, hogy mindenki ellen, -mint Oroszországban nincs,- nincs mit tenni.
  • Molnibalage
    Aki megy el szavazni, az onnantól fogva ne panaszkodjon, és kussoljon. Nincs alapja pozáfni, mert mikor megkérdezték, akkor nem válaszolt. Pont-

Ha minden olyan ember elmenne szavazni aki azért nem szavaz, mert a két nagy nem érekli és szavazna, egy harmadikra, akkor lenne kb. egy másik 20%-os párt bent, vagy egy másik régi köcsög meg találn eltűnne abús picsába, mert a nagyobb részvétel mellett még 5%-ot sem érne el...
  • QuippeR
    több előnye van:
    - kiszúrsz a nagy pártokkal. ha valakit ez mozgat meg, akkor hajrá, itt a lehetőség!
    - ha sokan csinálnák ezt, az szélesíthetné a politikai palettát, ami nagyobb embertömegnek adna lehetőséget a politikai nézetük képviseletére. (értsd: ha 30% az érvénytelen szavazatok aránya, akkor a jelenlegi pártoknak is változtatnia kell a politikájukon a 30% megszerzéséhez, és természetesen új pártok is alakulhatnak ennek a tömegnek a megszólítására. ha nincs nagyarányú érvénytelen szavazat, akkor maximum tippelni lehet, hogy van-e értelme ilyesmikkel foglalkozni, hiszen nem egyértelmű, hogy milyen okból nem jelentek meg a szavazáson az emberek.)
    - fenntartja a demokrácia legitimitását. ha egy országban az emberek 25%-a szavaz, akkor abban az országban nem feltétlenül a demokrácia az emberek által preferált rendszer. ez egy matematikai esély, amit mindenféle érvrendszerekbe behelyezve szoktak (valóban demagóg emberek) demokráciaellenes törekvésekben felhasználni. ha 85% megy el szavazni, akkor ők egyértelművé teszik, hogy demokráciában akarnak élni. (tehát azt javaslom, hogy akkor ne menj szavazni, ha anarchista vagy, vagy kitaláltál a demokráciánál jobb rendszert.)

a "hozzád hasonló emberek" nem valamiféle szófordulat, amit gyakran használok, szerintem érthető, hogy mire gondoltam. nem vagyok politikai aktivista. nem vagyok szélsőséges szavazó. valójában a pártrendszerben meg a képviseleti demokráciában sem hiszek (modern technikai eszközökkel megvalósított közvetlen demokráciát akarok), de ez most nem lényeges eleme a társalgásnak.
  • jhetedikj
    Csináltam ebből egy gyors számítást is, ha valaki nem értené meg én is kíváncsi voltam mik az eredmények:

10 szavazatnál:

Józsi 5 50%
    Béla 3 30%
    István 2 20%

13 szavazat(3 érvénytelen):

Józsi 5 38,46%
    Béla 3 23,08%
    István 2 15,38%
    Érvénytelen: 3 23,08%
  • Lacee86
    Igen, de csak formalitás miatt. A marha nagy titkosság mellett azért azt mégiscsak lehet látni, ki volt, és ki nem. Anyám közalkalmazott, kisváros stb. hadd ne ragozzam, nem szeretném ha abból hátránya származna, mert nem voltam szavazni.
  • SötétBarom
    Úgy istenigazából ez a szavazz érvénytelent is egy elég demagóg duma, hiszen a nagyobb pártokkal szemben erősíti a kisebbeket. SZóval óvatosan ezzel is. Én teljes mértékben meg tudom érteni azt, aki nem megy el szavazni.

Nuff said.
  • SötétBarom
    De BAZDMEG. Az érvénytelen szavazat mindegyik párt által elért százalékot CSÖKKENTI! Itt a lehetőség, hogy KIBASSZÁL AZ ÖSSZES párttal!!!!4444
  • immovable
    Ja értem. :) Kúva matek. Csak ezzel is az a bajom, hogy a mostani pártok közül "választok - arányt befolyásolok" de ezeket mind utálom. :)
  • SötétBarom
    Van 10 szavazt, mind érvényes. Ebből 5 Józsi, 3 Béla, 2 meg István. Józsi elért 50%-ot, és így nagyon örül magának. Ha a 3 arc, aki nem szavazott, érvénytelent szavazott volna, akkor Józsi 13 szavazatból szerzett volna 5-öt, ami már nem 50%.

TECCIKÉRTENI?
  • jhetedikj
    Itt a megoldás: #63933 :)
  • immovable
    :D

#63935 Ok, majd igyekszem, de sajna nekem nincs megfelelő. :)
  • immovable
    Hozzám hasonlóak? Ez olyan mint a magunkfajták? Ezt már hallottam egy "szélsőbb" párt-tól. Érdekes. Tehát aki nem szavaz aláássa a demokráciát. Hmm ez megint érdekes. Amúgy miért is "százszor" jobb az érvénytelen szavazat a nem szavazásnál? Kérdeztem ezt már, előbb mástól is.
  • jhetedikj
    Még van 2 hónap a választásokig, akkor én azt kívánom neked, hogy nézz egy kicsit körbe és csak találsz egy neked tetszőt addig. Sajnos én itt nem adhatok tanácsot, hogy melyik legyen az mert az tényleg tiltott!:D
  • OrioN the S
    Lehetseges! :D Keresztet is egetunk? Joleszjolesz!

Van egy tok jo idezet:
    "Aki a csorda utan megy az mindig szaros fuvet fog legelni" :)
    Kicsit ide passzol.
  • SötétBarom
    Az érvénytelen szavazat azért jobb, mert a leadott szavazatok százalékos eloszlását befolyásolja, így valóban, én is arra bíztatom azokat, akik nem tudnak mire szavazni, hogy szavazzanak érvénytelent.
  • immovable
    De azért nyáron iszol ezzel a szeméttel egy-két bambit.? :)
  • QuippeR
    nem személyeskedünk, csak reagáltam arra, hogy könnyen kiismertelek. nagyon könnyen megy, tömegével vannak hozzád hasonló emberek ebben az országban. meggyőzni nem tudlak, mert mindig előhúzod majd a demagógia kártyát a hátsó zsebedből.

egyébként nincs igazad, a nem szavazásod az én szavazatom értékét devalválja, mivel a demokrácia mint érvényes rendszer legitimitását aláássa. sokkal jobb lenne, ha bemennél a szavazóhelységbe, és ráírnád a papírra, hogy "nem találtam megfelelő pártot". én még mindig a legkisebb rossz választása mellett vagyok, de ha tényleg ilyet sem találsz, akkor a nem érvényes szavazás is százszor jobb megoldás a nem szavazásnál.
  • OrioN the S
    Pedig tudhatnad, hogy itt mindenki egy kibaszott geniusz es mentalista! Arrol ne is beszeljunk, hogy annyi dolgot megelt/atlelt, hogy siman-lazan megmondja, hogy Te milyen vagy! Es joga van kopkodni rad! :D Mert Te nem tudsz semmit az eletrol es porbafingo vagy! :D
  • immovable
    Igen érdekem lenne, de nem látok olyat aki érdemi munkát végez(ne)hetne. Ez van. Ha találok olyat aki így tenne, biztos szavaznék rá, de szerintem nincs. Tovább nem is érdemes belemenni, mert akkor politizálnánk, itt meg az tilos.
  • jhetedikj
    Hát szerintem a politikának még ahhoz is van köze, hogy mi itt most tudunk beszélgetni, szóval azért azt elég felelőtlenség kijelenteni, hogy eddig semmi köze nem volt hozzád. Neked is érdeked, hogy ott fent ne lopjanak hanem érdemi munkát végezzenek amíg itt élsz Magyarországon.
  • immovable
    Furcsa. Nem tudtál meggyőzni máris személyeskedünk? Felelőtlen vagyok? Ezt még nem mondták rám.
  • QuippeR
    ez van, a felelőtlen embereket könnyű felismerni.
  • OrioN the S
    Nem remelek valtozast es nem is nagyon ertek hozza.

Ha lehetne olyan eredmenye a szavazasnak, hogy csereljek le az egesz bagazst, akkor szavaznek :) Lehet, hogy igy is fogok, de /pill annyira leszarom, hogy most nem tudok konkret valaszt adni. Szarbol ugyse lehet varat epiteni csak eladni.
  • immovable
    Akkor eddig szerencsés voltam. Eddig nem befolyásolt egyetlen egy tervemben sem, hogy ki lop épp fent. Mindent véghez vittem amit akartam, max nehezebben/könnyebben s remélhetőleg ezután is így lesz. :)
  • immovable
    Nem. Azzal, hogy nem veszek részt rajta, nem akadályozok mást ebben, indifferens a magatartásom a "az alkotmányos működés egyébként legalapvetőbb eseményét"-re, hivatkozhatok alkotmányos jogra.
    Ilyet mondtam volna, hogy demagóg vagy? Idéznéd. Demagógiát említettem, mint a mondandód jellemzését, de téged nem jellemeztek így. Ha te magadra vetted az téged minősít.
    Amúgy örülök, hogy ilyen gyorsan kiismertél, kevesen képesek erre, sőt eddig te vagy az egyetlen. :)
  • Rundstedt17
    "Aki azt hiszi, hogy a politika vagy a politikusok határozzák meg a sorsát, s majd ők jobbá vagy rosszá teszik, azt kicsit sajnálom, mert ezek szerint nincs benne annyi erő, hogy saját maga igazgassa az életét. Mit tud tenni egy politikus, megemeli/csökkenti az adót, elveszi valamelyik jogom,...ezek hatással vannak az életemre egy ideig, de a sorsom befolyásolásától messze vannak. "

A kis naiv...akár hiszed akár nem a politika határozz meg mindent,te elindulhatsz egy úton de ha politika beleszarik akkor vége lehet minden jó tervnek.Csak egy pár példa amit az egyszerű mezőgazdaságban dolgozó emberektől hallottam:
    Volt egy év mikor a meggynek nagyon jó ára volt 360ft/kg erre a kormány támogatást kezdett osztani hogy ültessenek meggy fákat,eredmény köv évben 50 ft már ha átvették....
    Aktuálisan pl a méhészetből élők nagyon jól kereshettek az elmúlt években 800ft/kg,erre a kormány lépett 12 millió vissza nem téritendő támogatás aki bele akar kezdeni...eredmény?várható már nem lesz semmi ára...a kormány olyan törvényeket hozhat amivel egy pillanat alatt tönkre tehet akiket csak akar...
  • QuippeR
    azt egyébként nem tartod nevetségesnek, mikor olyanok hivatkoznak az alkotmányos jogokra, akik az alkotmányos működés egyébként legalapvetőbb eseményét (ti. választás) is bojkottálják?

tudom, hogy szerinted demagóg vagyok, mivel egy ideje már ismerem a hozzád hasonló emberek definícióját erre a szóra: ellentétes az érdekeimmel.
  • jhetedikj
    Adók mindig is voltak de azért azt ne mond, hogy mindig jogod volt szidni gondolj csak a középkorra például. Meg az sem mindegy hogy hol és hogyan szidod a rendszer, mert mindent azért most sem tehetsz meg. Mostanában nagyon előtérbe kerültek a jogok és a kötelességeikről már sokan megfeledkeznek...
  • immovable
    Érvénytelenül szavazni miért jobb, mint nem szavazni? Csak kérdezem, múltkor láttam erről egy cikket, de nem volt időm végigolvasni.
  • N1ggA
    Igen, mindenki menjen el szavazni, és ha nem tud kit választani (mer miér tudna), az szavazzon érvénytelenül
  • immovable
    Nem bíztam rájuk a sorsom. Nem ők határozzák meg a sorsom, hanem én. Aki azt hiszi, hogy a politika vagy a politikusok határozzák meg a sorsát, s majd ők jobbá vagy rosszá teszik, azt kicsit sajnálom, mert ezek szerint nincs benne annyi erő, hogy saját maga igazgassa az életét. Mit tud tenni egy politikus, megemeli/csökkenti az adót, elveszi valamelyik jogom,...ezek hatással vannak az életemre egy ideig, de a sorsom befolyásolásától messze vannak. De aki szavazni akar, az szavazzon, joga van hozzá, de ez a szavazatmaximalizáló duma nagyon átlátszó.
  • z99999
    nem, mert nem érdekel.
  • geo91
    Igen, minden embernek így kellene tennie!
  • Dick Riddick
    Amíg valaki adót fizet, MINDIG, BÁRMIKOR joga van a rendszert szidni. Ezt jó lenne ha végre megértenétek.
  • Rundstedt17
    Mert?
  • Rundstedt17
    Szidhatod de elég nevetséges lesz egy olyan embertől aki másokra bízta saját sorsát,azaz nem ment el szavazni és a valóban szavazókra bízza a választást.....
  • Dick Riddick
    Egy ideje én is ezen gondolkodom. De a képlet sajnos nem ilyen egyszerű.