127612
  • Dick Riddick
    Hát Írországban egészen biztosan nem kell erőltetni a munkavállalást. Jó pár évig még nem.
  • Molnibalage
    Ki mondta, hogy csak azon belül? Ilyen végzettséggel SEM kap állást. Addig karitatív munkát folytat, mert még mindig jobb, mint otthon ülni.

A férje is még a válság előtt kapott melót és asszem csak a főnöke közbenjárására nem bocsátották el, mert X év tapasztalat ment volna vele.

Azért tök jó, hogy folyamatosan arról beszélsz, amiről fingod sincs.
  • Dick Riddick
    A monopólium nem kettőt vagy hármat jelent.
  • SötétBarom
    Csak egy példa volt. Ismerek festőt, meg egy csomó más szakmunkást akik kint nyomják. Nem tudom mi olyan hihetetlen ebben :DDD
  • Molnibalage
    Na, azért ez finoman szólva nagyon durva elferdítése a valóságnak...
  • Rundstedt17
    De nem érted itt sokan azt hiszik külföldön a kerítés is kolbászból van...
  • QuippeR
    azt egy interjú során két perc alatt lehet bizonyítani, nem szükséges két évig totál irreleváns munkát végezni. (egyébként én is szeretnék külföldi tapasztalatot, de a szakmában, nem pedig egy szálloda recepcióján.)
  • SötétBarom
    Repülőmérnök XDDD

Őszintén, szerinted egy országban hány darab repülőmérnökre van szükség? Ha valaki csak a szakterületén belül hajlandó elhelyezkedni, nem csoda, ha nem talál munkát.
  • Rundstedt17
    Már rég kihaltak.
  • Rundstedt17
    Mert,szerinted más országokban hogy van?Amerikában van több száz párt,de esélye mindig csak 2-nek van....europában is hasonló,habár mostanában már inkább 3 az új szélsőség mindenhol kezd divat lenni....
  • Rundstedt17
    Magyarországon gyakorlatilag nincs munkalehetőség,legtöbb esetben csak azoknak van akinek valakije valami.....Ez a új kredites rendszer is arra megy ki hogy minél tovább bent maradjanak a tanulók,mert nincs munkalehetőség....
  • Molnibalage
    Egy lófaszt, már bocsánat. A csacsogást és a ételneveket esetleg, de a műszaki angolt meg semennyire.
  • Rundstedt17
    Az egy dolog hogy kint dolgoznak,de mostanában is tárt karokkal várják a magyarokat pincérkedni?:DDDD
  • Molnibalage
    És mióta? Mert nekem legalább két ismerősöm speciel hazjött, mert kirúgták őket.

Egy nemrég vézett repülőmérnök a BME-ről Németországban nem kap állást. Legalábbis eddig nem sikerült.

Azért, mert az ismerőseid szerencsések, vagy mert kint vannak egy ideje, az nem jelenti azt, hogy mindenki az.

Magyar szemmel meg én vagyok az. Egyetem után 1 hét alatt találtam állsát. Egész életemben voltam 1 azaz egy interjún. Ehhez képest nézd meg, hogy az ország másik fele, hogyan nem kap állást...
  • SötétBarom
    "hogy hogyan néz ki egy mérnöki önéletrajz kellős közepén néhány évnyi pincérkedés"

Jól, mivel bizonyítja, hogy kurva jó beszél azon az idegen nyelven.
  • SötétBarom
    Te Szigetszentmiklósról biztos jól átlátod az osztrák munkalehetőségeket :DDD

Én meg ismerek két-három tucat embert aki kint dolgozik :D
  • Dick Riddick
    Egy jogász ismerősömmel beszéltünk erről, hogy miben fog különbözni a mostani 2/3-os többség a kilencvenes évek közepén létrejöttől. Egy egész estét átbeszélgettünk, hosszú lenne végig leírni. A lényeg, hogy nagyon könnyen kialakulhat egy politikai monopólium, hasonló a korábbi egypárt-rendszerhez. Természetesen nem biztos, de sokkal könnyebben megtörténhet mint ahogy sokan gondolnák. Ezt értettem veszély alatt.

Nem tudom, hogy ezt a fajta negatív átalakulást meg lehetett volna-e úszni, nem biztos. Talán a mértékében lett volna különbség. A rendszerváltás után azonnal a vadkapitalizmusban találtuk magunkat, és ezt a pártok ki is használták. Szétzúzták a szakszervezeteket, megosztották a lakosságot. Ennek a levét isszuk most is.
    Az én véleményem egyébként sokban megegyezik Clio-éval. Olyan választási lehetőségeket kaptunk/kapunk, amiknek a nagy része legjobb esetben is kétes kimenetelű. Nem is biztos hogy van.
    A politikusi és a polgári rétegnek szöges ellentétben állnak az érdekeik. Ahhoz hasonló mint a munkáltató-munkavállalói viszony. Az átlagember inkább ellenségként mint szövetségesként tekinthet a politikusainkra.
  • Molnibalage
    Te nem olvastál egyetlen hírforrást sem 1 éve? Ilyen lótifuti munkákra gyakorlatilag nem vesznek fel nem hazai munkaerőt. Ami régen bödös meló volt az ottaniaknak, arra most diplomás emberek jelentkeznek.

Angolul tudok úgy-ahogy. Kzölépfokú nyelvvizsga van, de szerintem ez kevés a mindennapi élethez, mert én inkább műszaki vonalon használom, meg a hobbim kapcsán, de nem cseveségre...
  • QuippeR
    most írta, hogy mérnöki állása van, nagy valószínűséggel többet tud itthon félretenni, mint ami odakint az 1500 euróból megmaradna. (arról nem is beszélve, hogy hogyan néz ki egy mérnöki önéletrajz kellős közepén néhány évnyi pincérkedés...)
  • SötétBarom
    Elmész felszolgáló gyorstalpalóra, megtanulsz németül, aztán itt egy köpésre labancéknál keresel 1500 eurot, és örülsz. How bout dat? :D
  • Molnibalage
    Nem vagyok lelépve, mert most amúgy sem kapnék kint normális állást. 1,5 éve mérnök gyakorlat az még lószar főleg úgy, hogy a válság matt ez nem olyan 1,5 év, mint egy normális gazdasági helyzett alatt.
  • clio1616v
    egy példa csak, amin legutóbb leesett az állam, a drogosoknak ingyen adják a tűt, nekem cukorbetegnek fizetnem kell érte...

millió hasonló igazságtalanság van...
  • Bulykin
    Igen, de csak a formalitás miatt
  • OrioN the S
  • clio1616v
    az... tehetetlen és hatalmas fejetlenség van, mindenféle logikát nélkülöz a rendszer. Normál esetben a politizálásra nem is lenne szükség...

komolyan, már szándékosan túl van bonyolítva a rendszer, hogy működésképtelen és kijátszható legyen
  • tenkenorman
    Miért nem lehet arra szavazni hogy nincs közte a te választottad. asszem olaszoknál lehet a politikai kiábrándultságra vagy mire.
  • SötétBarom
    Ha már le vagy lépve, nem mindegy ki-mit pampog itt?
  • Molnibalage
    A MSZP + SZDSZ-nek 2/3-os többsége volt 1994-1998 között elmékeim szerint. Akkor meg mire fel a "nem kis veszélyeket rejt magában" szöveg?

Egyesekenk mindig "rettegniük" kell valamitől és kibaszott rövid a memóriájuk. Akkor segítek egy kicist.

Állítólag dübörgött az ország 2003-2008 köztt. Anyád azt bazdmeg.. Mégis a BKV és a MÁV éppen most készült atomjaira hullani. A BKV-val gyakorlatilag már megtörtént. A járműpartk kétszámjegyű százaléka - és akkor finoman foglalmatam - gyakorlatilag fémhulladék szintjén van.

Minden más rohad szét és hülyeségekre baszták el a pénzt.

Az utóbbi 3 évben hetene van annyi korrupció ügy, mint 8 éve 4 év alatt. Pedig akkor sem jobboldal haverja volt a sajtó, csinálhatott bármit is...

Akkor tegyük fel a kérdést. 20 évből 12 évig a demszky haverjai vitték az országot is. Ebből a 12-ből 8 egyhuzamban és most. Mégis kik alatt lopták szét és züllesztették le az egészet?

Van még kérdés, hogy akkor kire nem kellett volna soha szavazni, max. ha a lámpavasra kerülés sorrendjéről van szó?

• BIZ0906
    Nem mert ebben a kórupt világban és ebben a szemét országban ahol jutalmat kap aki lop semmilyen változás nem lesz.
  • Molnibalage
    Azért ez tényleg kurva jó. Tehetetlen ország. Akkor meg ideje elmenni, ha itt szerintetek soha nem jutunk 1-ről a kettőre. Akkor meg a turbómagyar tábor feszít keresztre, hogy hogyam merek elmenni innen...
  • ba32107
    ték
  • clio1616v
    fel kellene tudnod fogni, hogy egy tehetetlen országban élsz, amit nem hozzáértő és igazságtalan emberek irányítanak

alkalmazkodni kell, a szavazati jogod meg semmit nem ér
  • Dick Riddick
    Furcsa, de éppen azt írtad le, amin mostanában én is sokat gondolkozom.
    Nekem az az igazi problémám, hogy nem igazán látok olyan alternatívát ami az átlag magyar embereknek pozitív előjelű lenne.
    Forradalom... na az végképp betenné az ajtót az országnak, körülbelül lehetne is bezárni a boltot.
    A FIDESZ jó eséllyel megszerzi a 2/3-os többséget, ami nem kis veszélyeket rejt magában (egyébként láttuk hogy mit eredményez két, közel egyforma erő a parlamentben), főleg annak fényében hogy mit is tudtak villantani négy év alatt. Valószínűleg nem ők lesznek Magyarország számára a messiás (adja az ég hogy tévedjek).
    Az igazi baj az hogy a szavazók lényegében ki vannak zárva a döntéshozásból, nincs semmiféle visszajelzés az állami pénzek vándorlásáról, lényegében nem kapunk érdemi információt semmiről.
    Nem látom azt az irányt amibe bizalmat fektetnék.
  • angelslie
    Nem vagyok elég idös és nem is érdekel. De azért a "jobbik országra" nem vagyok kíváncsi
  • OrioN the S
    "elválaszthatatlan a sorsuk amig itt élnek"

lehet nem akar itt elni es amint tud lelep az orszagbol, mert nem lat remenyt viszont, ha kimegy akkor nem kell ezt elviselnie. ezert mar baszik a szavazasra es megmondja kerek-perec, hogy nem szavaz, mert ugy gondolja labda passzolgatasra kar szavazni.

csak tippelek.
  • Dick Riddick
    Aminek én nagyon örülök!
  • Magic Boy
    Nézd a jelenlegi nagy pártok egyike se alternatíva. Azzal meg nem sokat érek, ha elmegyek és szavazok valamelyik kicsire, hogy legyen max. 0.5%-uk.
  • HöfEE
    Ezt akár én is mondhattam volna! Egyetértek
  • Rundstedt17
    Ezek az emberek semmit sem tesznek azért hogy javuljon az ország helyzete,amitől pedig elválaszthatatlan a sorsuk amig itt élnek.....De tényleg vajon mire várnak,vagy mit?
  • Rundstedt17
    Akkor te mégis hogy vársz változást?Illetve azok akik nem szavaznak azok száj jártatáson kivül mit tesznek a változásért?
    Lehet várni a csodára de magától nem fog bekövetkezni...