127612
  • Dick Riddick
    Akkor meg mi a francról beszélsz.
  • Dick Riddick
    Ennek a kérdésnek egyébként semmi értelme nincs. A legális letöltésnek semmi köze az internet szolgáltatókhoz. A letöltés lehetősége opcionális, senkit nem lehet kényszeríteni általános pótdíj fizetésére. Olyan mintha minden autótulajdonosnak külön pótkocsi-használati díjat kellene fizetni. Nonszensz. Ha valaki zenét, filmet, játékot vagy szoftvert akar legálisan megszerezni, annak most is megvan a módja. Ehhez nem kell semmiféle új adó.
    Az internetárakkal kapcsolatban: Én most egy megás netet használok, a szolgáltatás kitűnő, egyszer volt egy pár órás leállás, ennyi volt az összes gondom (kop-kop). Előtte hat megásat használtam, szintén semmi gond nem volt. Az árakkal viszont már kevésbé vagyok megelégedve, ahogy Molni mondta eléggé magasak, gyanítom egyedül a jó üzleti helyzet miatt engedhetik meg maguknak (PR Telekom, Kiskunfélegyháza). És nem úgy tűnik hogy mostanában esni fognak az áraik.
    Sok jó árral dolgozó szolgáltató van, de a lefedettséget nem szabad elfelejteni. Én is skubizni szoktam a lehetőségeket, csak akkor fogok váltani ha találok olyan szolgáltatót, ahol jók az árak, minőségi a szolgáltatás, és nem nézik az ügyfeleket komplett idiótának. Majd meglátjuk találok-e ilyet.
  • clio1616v
    honnan tudjam mire van igényed?
  • Dick Riddick
    Áruld már el hogy szerinted milyen szolgáltatást várok el. Hátha jobban tudod nálam.
  • clio1616v
    szolgáltatást, amit a szavazás ellenértékeként elvársz
  • Dick Riddick
    Mit?
  • GregSB
    Aham. Ezesetben az 1.-re szavazok.

Igazából én annak örülnék a legjobban ha lenne valami legális alternatíva a torrentre. Egy on-line zene és filmbolt, persze nem túl elszállt árakkal.

A lényeg hogy azt a kényelmet nyújtsa mint amit a torrent ma megad. Kijön egy sorozat új része akkor pár gombnyomással le tudjam tölteni és meg tudjam nézni. Ugyan ez filmekkel és zenékkel. Ha lenne ilyen én fizetnék érte.
  • clio1616v
    te rá vagy szorulva ilyenre? nem kapsz máshol?
  • OrioN the S
    Nem torodnek ezek a szolgaltatok semmivel... Helpdesk is csak annyit tud, hogy inditsd ujra a modemed. :\

Nekunk a tv-nettel volt olyan, hogy a t-comra mutogatott...hogy miattuk nem tudnak valtani az altalunk kivalasztott csomagra, de a t-comosok meg azt mondtak, hogy a tv-net baszta el... :D vicces volt. Vegul betevedt hozzank egy t-comos no ajanlatokkal es kozbe felhivtuk a tv-netet es atadtuk, hogy akkor most beszelgessenek :D Utana tudtunk valtani persze kozbe szemelyesen is bementunk, hogy anyatoker kell 3 honapot varni egy tetu atvaltasra.

#63777: en mindig megnezem neten, hogy milyen akciok vannak.
  • Dick Riddick
    Én szívesen szavazok rád, de ilyen SMS árak mellett már szolgáltatást is várok el tőled!
  • QuippeR
    Milyen jogvédett anyagokat? Tudtommal zenét és filmet legális letölteni, a szoftverletöltést meg az életben nem tennék ilyen feltételekkel legálissá, mivel a valóban értékes szoftverek jelentős része százezrekbe kerül. Szóval ez egy hülye kérdés.
  • Dick Riddick
    Nem hiszem hogy ez megvalósítható.
  • Molnibalage
    A mailcímemre külden egy levelet az luxus? Ott van a szerződésben...
  • gabesz012
    Igen, de csak korlátozás nélkül.
  • Ability
    Ennél az én hasonló szitum cifrább. Bejött az ISP a városba, elindította szolgáltatásait x csomagokkal. Kedvőek voltak, hűséget kötöttünk. Eltelt kis idő, a hűség még érvényben volt, de a szolgáltató kikukázta a régi csomagokat, helyette újakat hozott be. Szerettünk volna átállni egy nagyobb csomagra, de nem engedték, pedig sokkal többet fizettünk volna nekik, mert egy nagyobb és drágább csomag volt. Nekik is megérte volna, azárt általában a "fentebb lépést" nem szokták lekorlátozni.
  • kovacsgellert
    Igen, de csak akkor, ha nincs korlátozva a legtölthető anyagok száma.
  • angelslie
  • somdav95
    De az átlaghoz képest, ennyi pénzért, legalább viszonylag normális netet kapok..
  • OrioN the S
    Sztem, ha Te nem nezel utana O is pont leszarja :) Tobbet fizetsz szarabb szolgaltatasert. Neki ez igy tok jo, miert szoljon? Ujsagokban/tv reklamokban hirdeti es akit erdekel az utanajar es valt.
  • Molnibalage
    Hát nekem se. Ja, és amíg a net szolgáltató olyan tetű, hogy nem érvényesíti rám automatikusan az új netcsomagot, addig dögöljön meg.

Anno 10 ropiért kaptam 4M/256k-t. Aztán elkedztem melózni és lett pénz. Növeli akartam. Akkor derült ki, hogy a 8/512 is már csak 8 ropi.

A jó kurva édesanyjukat azt. Kíváncsi lennék, hogy a Fogyasztóvédelem mit szól ahhoz, hogy két vásárló ugyanazt a terméket más áron kapja, csak azért, mert a másik szerződő utánam lépet be. Megáll az ész. Ja, és akkor már hűségnyilatkozat sem volt...

Magyarország, én szeretlek. Anyád...
  • Ability
    Szegeden a TvNetwork pl. 50/25-ös netet ad ugyan ennyiért. De van, ahol ennél is olcsóbban adnak szimmetrikus (50/50) internetelérést. :P Egyetemek mellett nem ritka az _ÉVES_ szinten 1-2-3 ezer Ft-ért minimum 50 MBit-es net. Sajnos nekem egyikből sem jutott. :D
  • somdav95
    30/3-as net, 3500 ft :)
  • somdav95

• RS
    Nem, nem vagyok hajlandó többet fizetni egy talán korlátolt szolgáltatásért.
  • pista89
  • Ability
    Ez csak digitális művészetekre (zene+film) vonatkozik. Programokra, játékokra már nem, az továbbra is illegális. Ráadásul manapság egyre inkább csökken az adathordozók forgalmazási értéke is (ár+kereslet).

Többiek: Azért vicces, ahogyan egyesek nyilatkoznak. Azzal kapálóznak, hogy hadd döntsék már el ők, hogy miért adnak ki plusz pénzt, miközben lehet van egy szűk megszállottan warezoló réteg, ugyanakkor kb. mindenki lewarezolja ennek a 3 ezer ft-nak a többszörösét. Tényleg annyira szar lenne, ha így sokkal olcsóbban _legálisan_ lehetne hozzájutni a jogvédett anyagokhoz? Az ötletet meg nyilván lehet finomítani, egy lassú, olcsó internetes csomagot nem adóztatnának, de egy 10/2+ netet már simán lehetne.
  • dartonita
    Eszemben sincs.
  • clio1616v
    nem sokkal jobbanesik, ha ingyen tölthetek le és még izgalmas is mert illegális

jóhogynem azért fizetek pénzt, hogy még nekem rossz is legyen... se ingyenesség se izgalom ráadásul még díszcsomagolás se jár a letöltött akámicsodáért?
  • byzhouse

internetet adóztatni? na na röhögtessetek már ilyen hülye kérdést...
  • Molnibalage
    A magyar netpiac vicc. Amig 1/16 arányú fel/letöltés arány érhető el az ország nagy részén, addig én csak röhögök meg bosszankodok. Egy 8Mbit/512kbs net is 8 ropi. Vicc. Ennek a reális ára valahol 2k szerintem...

Először talán legyen emberi árú a net. Akkor mehet rá felőlem plusz pénz. de ez mag azokat zavarja, akik nem töltenek le. A torrenetes forgalom 90%-át a megszállott warezolók adják, ők a teljes nethasználók arányához képest 1-2%. Miattuk fizessen többet a maradék 90+ %? Meredek...
  • Petka
    Igen, de ennyi pénzért a frissítéseket is kérem!
  • tommygear
    nem
  • PesSim
    Nem.

Most is olyan minimális a letöltési sebességem, hogy nem tudok letölteni, ha azt is növelik, akkor talán.
  • GregSB
    Jelenleg nem az van, hogy azért fizetjük az Arti$ju$-nak a sarcot az összes adathordozóra, hogy büntetlenül tölthessünk le bármit a netről?
  • immovable
    Nem.
  • Lacee86
    Hadd döntsem már el én, h mit akarok megvenni és mit nem... Ez úgysem szorítaná vissza a torrenteket.
  • Dean Winchester

hát ha havi 3000 ft-ot kéne fizetni és akkor tuti minden legaláis lenne hát áldásom rá :D
  • MR ME

de erre soha a büdös életbe nem fog sor kerűlni...
  • Unreal1942
    Pedig ilyen tuti lesz majd. Meg fogják adóztatni az internet használatot is...
    Majd hivatkoznak valami uniós szabályozásra amit kötelező betartani.
  • chhaya #63749
    Nem tudom, annyit nem szoktam letölteni, hogy megérje többet fizetni.