A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

N1ggA
kötelezõ megadni az elsõbbséget, de ezt nem teszik, erre gondoltam

Spread De Love!

Pepsi Twist
igen, ha én megyek legelöl...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

tigeroo
amúgy a magyar gyalogosok nagyon be vannak fenyítve az utakon, tiszta terror ami itt megy
Molnibalage
Hát én pont fordítva látom. 50-es tábla vagy beleterület, mintha nem is lézetne egyeseknek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tigeroo
tévedsz.
akkor van elsõbbséged, ha megadják.

én mindig várok, aki leáll annak pedig köszönésképpen intek.

motoron/autóval pedig általában megállok és akkor is intek a gyalogosnak hogy mehet:)
N1ggA
Engem csak az zavar, hogy ha lelépek a ZEBRÁRA, ahol ugye elsõbbségem van, és jön az autó, akkor rámdudál. Kurva anyjukat ezeknek. Én is szoktam vezetni, mégis mindig megállok a zebránál ha gyalogos van

Spread De Love!

jackcsabi
Akkor te nem nagyon mozdulsz ki peströl...

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

Hegi90
Pesten szar, máshol oké.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

autoszimulator
városjárók, autópályások sose értik meg, milyen az, mikor kamionsorok cammognak elõtted 70-el az egész 84 85 86 87 fõúton... Én sem hittem el, amíg buszoztam, hogy ez zavaró lehet, azóta tudom, hogy agyrém.

.: mobilize.hu :.

SötétBarom
Te egy idióta vagy. :DD

Majd te fogod megérteni amit én magyarázok, ha egyszer a 100 lovas szarral le kell zavarnod 800 km-t, vagy a 85ösön nagy forgalomban le kell menned Gyõrbe mondjuk, és a 70el közlekedõ kamionokat kell(ene) elõzgetni..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

birdo
Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora...egyszóval : szar ((

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

REPS0L
<#eplus2>

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Pepsi Twist
Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora.

70es táblánál mindenki 50el tötymörög....

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

REPS0L
nyugodt vagyok így is :D

ezzel biztosan megnyugtattad

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

szucsy89
jáj...akkor te már félve mehetsz ki az utcára
nemtom, sok bajom nincs vele, azon kívül, hogy kissé szar.
predator1982
nem nem olyan vagyok...

pred

Scottt
Lehetne javítani a közlekedési morálon jócskán

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

TheRock18
akkor örülj,hogy még élsz... :S

BMW Über Alles!

REPS0L
Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora

Én még életemben nem okoztam balesetet, de engem nem tudom hanyadjára basztak el utoljára... Nincs már ép végtagom a nagyszerû közlekedési morálnak köszönhetõen!

[HUN]FaTaL
Egy szóval: borzalmas.

Voltam Bécsben egy hete, bõven van mit tanulni. Ott mindenki elõzékeny, mind a gyalogosokkal, mind a többi autóssal. Nem tol le az útról, megállítja a kocsisort és beenged.

Van mit tanulni jócskán.

http://goo.gl/gd6Zi5

szucsy89
errõl jut eszembe, én Szabolcsban lakom, itt elég gyakoriak az ukrán, román autósok...ha a magyarokra azt mondtam hogy bunkók akkor pl. az ukránokra nem tudok már elég súlyú szót találni:)
az egy dolog hogy mennek mint állat, kanyarban elõznek, záróvonalon elõznek, dudálnak össze-vissza, olyan elõzésekbe mennek bele hogy én félek amikor látom hogy kielõz és nem fog beférni, nem egyszer kétszer volt már ilyen, persze ilyen magyarokkal is elõfordul, de én ukrán rendszámú autót még nem láttam normálisan vezetni:\ igazság szerint leszarják, úgy vannak vele hogy nem otthon vannak, lehet csinálni bármit, majdnem 90fokos kanyarba 100al mennek bele, aztán meg nyomják a féket mint süket a csengõt....
NEOreg3
káposzta

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

az 1 dolog h nincs jogsim... attol az autom már meg lehet ez az egyik a másik meg h háát ott volt kb a kettövel ezelötti kérdés otti s elmondtam a véleményemet...

üdv ...:: Petyke ::...

Ahova ti mentek, én onnan már rég vissza fele jövök ;)

Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora

Magyarországon mindenki stresszes... mindenki siet mindenhova, mindenki fellöki a másikat, mindenki karambolozik, mindenki idegbeteg, mindenki tapló paraszt... és ez rohadtul nagy baj...

(Az imént leírtak nem mindenkire igaz)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

bardocz
Apám is tud normálisan menni a 2.0 TDI-vel, pedig ha odalépne neki, egy szaros golf, vagy bravo sem tudná tartani a tempot. Aztán az Avensisban annyi lenne a max fordulat, mint a két említett kocsiban a legkisebb, hogy tartani tudja a tempót:D
Épp ez a baj, hogy egyáltalán levillognak balkáni módon, én nem száguldozok! :) 2.2-es motor ide vagy oda...

bardocz
Amúgy ha nagyon panaszkodtok, menjetek el a románokhoz<#hehe>
Na az igazi katasztrófa, ha itt nincsen morál, akkor ott minuszban mérik, 25 éves golffal akarják apámat lenyomni(1.5 DCI), meg záróvonalnál elõz, és ha egy tizeddel késõbb nyomod a féket, meghaltál, télen a daciaban akkora helyen néz ki a ablakon, amekkorát a tenyerével tudott rajta csinálni, és a hegyen a hóban amikor jön szembe a virsligumin, akkor max imádkozhatsz, hogy ne bassza el:D
bardocz
Lehetne javítani jócskán. Pl pár faszszopó autós ha nem dudálna, amikor lelépek elé a zebrán, ahol nincsen lámpa, azt tudnám értékelni. Nameg a bicikli kormányától nem 3 centire mennének el, amikor van hely bõven...
tugyiti
Magyarországon nincs közlekedés morál se kultúra.
autoszimulator
Egyértelmû hogy az új 1,4 1,6 motorok már nagyon jók, mind végsebesség, mind gyorsulás szempontból, csak valójában ezeket nem használod a mindennapi közlekedés során. Inkább a nyomaték kell, mint már írtam, legalábbis annak, aki nálunk sokat közlekedik, fõutakon, ahol két sáv van, sûrû forgalom, és egy elõzésre nincs sok idõ. Városban, több sávnál tényleg nem annyira jelentõs.
A turbós változatok mondjuk garantálják egy 2 liter feletti mocik nyomatékát is, de ismerõsöm 1.6 turbós gépe, ami egyike a pont általad említett típusoknak, annyit eszik, mint az enyém.

Vaxi
:D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

TheRock18
nem... tudod az a baj,hogy a 10milla feletti autókba irányjelzõkart nem gyártanak...neked kell kitalálni,ha a barom millimos palánta sávot akar váltani... :S

BMW Über Alles!

kuci06
mellesleg a szavazáshoz:
"Mélységesen felháborít a közlekedési partnerek modora"

A házunkhoz a behajtó egy elég forgalmas út mentén van... szörnyû, hogy amikor be akarok kanyarodni, MILLIÓ alkalommal fordul elõ, hogy szépen, már jó távolról kirakom az indexem, nyomkodom a féket, hogy "igen, én most be szeretnék kanyarodni, szal figyelj", erre a köcsögök többsége lassulás nélkül simán tolja neki mögöttem, gyakran a dudát püfölve... (ofkóz sebességlimit tábla csak dísznek van kirakva :/)

nem egyszer fordult elõ, hogy a hülyéje simán belémrongyolt volna, ha nem rántom be hirtelen a házhoz a kocsit...

hálistennek nem nagyvárosban lakom, így legalább az igazi, pesti városi forgalmat nem kell megtapasztalnom nap mint nap...

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

attól,hogy most kezdi attól még lehet,hogy már évek óta vezet jogsi nélkül :P és van bõven tapasztalata ...
illetve lehet,hogy az anyós ülésen ül sokat mert sokat viszik azaz forgalomban van :S
sõt az is megeshet ,hogy simán gyalogosként figyeli az eseményeket és akkor is lehet tapasztalata...
hidd el soknak van jogsija és nem is tudja,hogy mit merre kell mennie az úton ellenben akinek nincs lehet,jobban tudja :)
JohnnyNapalm
Nincsen a közlekedési morállal semmi bajom
amennyit én kimozdulok itthonról, nem is nagyon érdekel

Vaxi
Lehetne javítani a közlekedési morálon jócskán:
kerékpárosként elég sokszor küldenek el a jó édes anyámba a kedves autós kollégák, pedig betartom az erre vonatkozó KRESZ elõírásokat.
Ha meg autóval megyek, kb fél percenként idegrohamot kaphatnék, ahogy vezetnek egyesek. Az irányjelzõ az luxus, erre már rájöttem.
Az a probléma, hogy libáért lehet jogsit kapni. És a gyorshajtás. Aki versenyezni akar, menjen el egy illegal partyra, ott lehet.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

kuci06
" amugy meg én most fogom kezdeni a jogsit"

na, akkor neked aztán biztos van tapasztalatod
BÕÕÕÕÕVEN

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

autoszimulator
hogy van kocsid, mikor elõbb írtad, hogy most csinálod a jogsit?

De ha így erõsködsz ezen, nekem pl 2,4-es motor van a kocsimban, mégis be tudom tartani a határokat, 8-9 az átlagfogyasztás, pályán kevesebbet eszik, mint az egynullás motor, mert ez 140-nél is csak 3500 környékén pörög.
A nagy motor alapból sem a végsebesség miatt áldásos, hanem a nyomaték miatt, jobban gyorsul nagyobb sebességrõl, tehát elõzések gyorsak, biztonságosabbak.
Témában maradva, a morál nálunk egy nagy nulla, két állatfaj létezik szinte, az egyik aki az útról le akar tolni, bár mennyivel is menjél, másik pedig aki fõúton is 70-80-al megy, mert akkor biztos nem bünteti még meg a rendõr.

picit fejlodott a technika, lehet majd meglepodsz mikor az 1.4-es Golf-ok vagy Bravo-k levillognak - az 1.4-es motor mar nem feltetlenul jelent 90 LE-t...

http://gaborszantai.co.uk/

jackcsabi
Vannak írtó bunkó soförök. Volt már, hogy sétálunk a járdán és akkor csak mert neki van kocsija, húha ö már nagy ember, direkt odahajt marha közel a járdához, hogy már majdhogynem elüt... Szánalom... Az ilyenek remélem felcsavarodnak valami fára és akkor nem lesznek ilyen nagyra vele :)

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

LoDMaSt
Visszatérve a kérdéshez lenne mit javítani, a legmeglepõbb tapasztalatom Spanyolországban volt egy partyvárosban a tengerparton, este 10, zebra, mennénk át, balról egy Ferrari jön, jobbról valami állat BMW, megállnak. Nézek wtf? Megyünk át, nem közelednek a zebrához, állnak, vagy 2 percig mentek át az emberek, és nem jöttek, türelmesen vártak, utána elmorzsolgattam egy könnycseppet, és itthonra gondoltam, hogy ilyen az életben nem lesz itt.

@ Hellomarci

MR ME
lehetne rajta javítani jócskán

ez is vótmá

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Szabi84
aha, és mi a véleményed a közlekedési morálról?

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

TheRock18
erre szoktam mondani,hogy "nem baaaj...menjél csak...egy haldokló éppen a vesédre vár" :D

BMW Über Alles!

annál kisebb köbcentijû autókról nem is beszélve, mert ha tartani kéne a 130as tempót akkor zabálnak, inkább lassabban haladnak. Városba jó az ezres motor, de akkor inkább menjen biciklivel mert a többség csak 1-2-3 kilométerekre használja az autóját városon belül. Én is biciklizek itthon mindig.

én nem vitatkozok csak elmondom a véleményem persze izlések és pofonok.. és nem mondom h nem jo oda lépni neki meg stb de minek? és szerintem ebbe a mondatba igy benne volt minden... :P
üdv ...:: Petyke ::...

TheRock18
szerintem egy 2.0-ásnál tényleg nem szükséges nagyobb...fõleg,ha turbó van benne
mellesleg itt sg-n állandóan vannak akik vitatkoznak :)
"a gázt a hülye is tudja nyomni" elven...nem az a lényeg,hogy milyen autód van...hanem,hogy tudod vezetni...
mellesleg annyi,hogy én egy nagyobb motorterû autóban nyugodtabb vagyok,mint egy kisebb-ben...

BMW Über Alles!

hát figyelj nekem 1.5-ös lancer van és ennek is ha oda lépsz ez is megindul... pedig nem most gurult le a futo szalagrol... de mondjuk ebbe igazad van mert egy 2000-es autoval is lehet lassan menni csak tudod azokkal mi a baj... egy benzintemetö az egész.. és a másik fele h aki olyan autot vesz az nem azért veszi h 50-el menjen a belvárosba vagy itt csepelen ahol mindenhol 50 a megengedett be is tartsa vagy éppenségel az auto pályán a 130-at szoval érted mit akarok mondani :D