• Dick Riddick
    Egy jogász ismerősömmel beszéltünk erről, hogy miben fog különbözni a mostani 2/3-os többség a kilencvenes évek közepén létrejöttől. Egy egész estét átbeszélgettünk, hosszú lenne végig leírni. A lényeg, hogy nagyon könnyen kialakulhat egy politikai monopólium, hasonló a korábbi egypárt-rendszerhez. Természetesen nem biztos, de sokkal könnyebben megtörténhet mint ahogy sokan gondolnák. Ezt értettem veszély alatt.

Nem tudom, hogy ezt a fajta negatív átalakulást meg lehetett volna-e úszni, nem biztos. Talán a mértékében lett volna különbség. A rendszerváltás után azonnal a vadkapitalizmusban találtuk magunkat, és ezt a pártok ki is használták. Szétzúzták a szakszervezeteket, megosztották a lakosságot. Ennek a levét isszuk most is.
    Az én véleményem egyébként sokban megegyezik Clio-éval. Olyan választási lehetőségeket kaptunk/kapunk, amiknek a nagy része legjobb esetben is kétes kimenetelű. Nem is biztos hogy van.
    A politikusi és a polgári rétegnek szöges ellentétben állnak az érdekeik. Ahhoz hasonló mint a munkáltató-munkavállalói viszony. Az átlagember inkább ellenségként mint szövetségesként tekinthet a politikusainkra.