127612
-
Hülye pestiek -
"vidék elmaradottsága, a higiénia hiánya okozhatja a rövidebb vidéki életről szóló statisztikát."- úgy mondod,mintha vidéken semmi se lenne csak termőföldek A:SD_SAD -
gabesz012 #64591 #64559 -
gabesz012 #64590 Igen... Nagyon vidéken is jártam már párszor, meg pár nyarat töltöttem már a Balatonon is, és nem Siófokon, de még csak nem is kisebb városban, Fenyves kőkemény falu (község). -
én most 20 tulipánról beszélek nem 20 fáról :DD de hülyének magyarázhatsz :D -
am en is olvastam/hallottam ilyenrol, hogy, ha a szmogos varosbol felmesz a hegyvidekre, akkor vannak karos hatasai a szervezetedre. hozzaszokik a szervezeted vagy mar nem tudom pontosan es hulyeseget se akarok irni, de van valami ilyesmi. -
Hát jó nagy hülyeség lehetett az a film.
Csak annyit mondok, hogy mikor pestre jöttünk a barátokkal, nem sokkal utána a fősulin volt valami szűrés, hogy kinek milyen a tüdeje. Meg kellett fújni valami biz-baszt. A kisvárosból jött haveromnál a dokinő kijelentette: "na Te sem Pesten nőttél fel". Pedig a srác még dohányzott is és még így sokkal jobb értékei voltak mint egy pestinek. És én ezt nem filmben láttam.... -
gabesz012 #64586 Az előbb még fa volt. :) És igen, 20 fa sokat számít, fogják a port, árnyékolnak, és még oxigént is termelnek. A kikopott földes területek meg nyáron aszfaltként működnek, csak szívják be a meleget, viszont ha az meg pázsit lenne, és locsolnák is, hűtené a levegőt, meg az is fogná a port, stb. De aki nem szereti a természetet, annak lehet magyarázni... -
nem tudom mi az a gerillakertészet :D gondoltam 20tulipánt elültetnek és kész :DDD -
Fbn Lx #64584 végül is a tbc is pozitív hatással van az emberre ha azt vesszük, mozgásba hozza az immunrendszer.
De ezek az adatok, hogy a nagyvárosi ember tovább él, nem tudom honnan származnak, de remélem nem baj, ha ezt így nem hiszem el. -
jártál már vidéken? -
Fbn Lx #64582 a szennyezett levegő jótékony hatásai az emberi szervezetre
minden nap tanul valami újat az ember -
Fbn Lx #64581 az egész gerillakertészet világszinten 20 darab tulipánról szól.
gratulálok -
gabesz012 #64580 Nem tudom milyen tudományos alapja lehet ennek a dokunak, nem lehet valami nagyvárosi propaganda film? :) Én csak a saját példámon tudom, hogy míg Bp-n a belvárosba jártam suliba, kb. 2 hetente voltam beteg, főleg télen, amikor ugye jobban megül a szennyezett levegő. Most meg mióta külterületen lakunk, kb. 2-3 évente vagyok beteg, de a városba érve köhögök, folyik az orrom, és nem por allergia, mert az erdő is elég poros hely, főleg nyáron, de ott nincs semmi bajom (persze ez sem egyértelmű bizonyíték, mert más oka is lehetett, de azt tudom, hogy rosszul érzem magam a belvárosban)... És az sem igaz, hogy a vidéki emberek előbb halnak, hány eldugott helyről lehetett hallani rekordokat, hogy 100-120 évig élt vki. (Magyarországon) max a vidék elmaradottsága, a higiénia hiánya okozhatja a rövidebb vidéki életről szóló statisztikát. -
na most az a 20tulipán sok oxigént ad AS:D_ASD:AS -
Jah. Sry. A kép alatti szöveg elkerülte a figyelmem. :) 
Egyébként tényleg nem a legjobb kép, mert a fás-erdős rész sokkal jobban mutatna. Csak arról én sem találok most képet. :) -
Akkor miért rossz példa? :) Pont arra hoztam ezt, h panelházak környezete is lehet emberi. -
le is kopogom :D -
Gyerekként kerekeztem rajtuk. ;):) -
A Tóci pont egy rossz példa mert asszem az országban is valahol az első hely környékén van a nm-es zöldterület arányát tekintve. (lakótelepek között) -
Azok a dombok jók bicópályának is:D -
a mi házunkba nincs egy ci..khm.. se ,de mégis belülről szar.
a külső az rendben van mert volt ez a panelprogram amiben mi is részt vettünk de már a belsejére nem jutott(?) pénz..vagy csak lenyúlta valamelyik.. -
Gugli dobta, passz. :) Sarkítottam a példákat, tudom h erősen pénzkérdés is, de NEM CSAK pénzkérdés! A hozzáálláson is igen sok múlik.
Nem a legjobb kép, de ezt a helyet konkrétan ismerem. Debrecen, Tócoskert:
Nem egy elit környék, sok a khm... értitek... De a panelházak környezete sztem példaértékű Mo-n. -
Rundstedt17 #64570 Lehet de érdekes módon a mai magyar valóság azt mutatja a mocskos büdös szennyezett levegőjű Budapesten az emberek tovább élnek mint a falukban....
Mégse olyan jó a természet az embernek?Gondolkozz régen mit jelentet a természetben élni,nem igazán tesz jót az élettartamnak...
Most láttam nem olyan rég egy dokumentumfilmet ami merész módon azt állította hogy valójában az úgynevezett szennyezett levegőnek vannak előnyös hatásai,és érdekes módon az állítólag egészséges vidéki levegőn élők hamarabb halnak,extra ráadásként bizonyos légzés rendszeri betegségek gyakrabban fordulnak elő -
Akinek van pénze annak igen -
gabesz012 #64568 Örülök, hogy vannak, akik szabadidejüket a közjóra fordítják, én nem vagyok ilyen. Mondjuk felénk szerencsére az önkormányzat foglalkozik ilyesmivel, így nincs is szükség "gerillákra". -
Fbn Lx #64567 óbaszki :D
a második kép hol készült? -
Lehet választani!
-
Örülök, hogy vannak, akik szabadidejüket a közjóra fordítják, én nem vagyok ilyen. -
Fbn Lx #64564 ültessetek kurvasok fát, bokrot, virágot, midenfélét mindenhová, hajrá gerillakertészek
de tényleg, én nagyon élvezném, ha a legnagyobb betondzsungelekben és növények lesnének ki mindenhonnan :D
régen visszatérő álom volt, hogy mászkáltam a kihalt városban, tűző napsütés, és minden omladozó beton repedését benőtték a növények, a fák ráhajlottak a szétrepedezett aszfaltra.
annyira jó
-
-
Fbn Lx #64562 hohohó
szécsényi! -
Te annyira fasz vagy, hogy azt elmondani nem lehet.
Szerinted Oxigén mitől van?

Fulladj bele akkor a kipufogógázba, és nézd a lepurcant házakat fű meg park nélkül. -
de gondozzak ott ahol kell.
es nem mindegy mennyi fa van. meg hivatalosan se mindegy.
amikor valaki fanak megy annak oka is van es nem csak ugy elrantja random, hogy "nah... hatha ma szerencsenk lesz" -
most a dolgozó emberekre gondoltam :]
"amit te szarsz, hugyozol az hova megy?" csak arra következtettem,hogy teli szemetelik a fákat és nem gondozzák,hanem ott hagyják,ott 1 fa örüljön neki a nép...majd 20év múlva ültetünk oda 1 másikat.
most nem mind1,hogy 10helyett 30fa van? hogy biztosító röhöghessen...megint1 barom aki belement 1ik fába
-
milyen fizetesed? :D amit te szarsz, hugyozol az hova megy? :D meg milyen kerdes az, hogy "nekünk mi hasznunk abból,hogy "jobb" a környezetünk?"
nemaaaaa -
-
te valami iszonyat gyökér vagy bazmeg... -
nekünk mi hasznunk abból,hogy "jobb" a környezetünk? fizetésemelés? :D
igen mi pénzünkből csinálják,de estére 20kutya lefossa/vizeli és így hagyják szóval nem törődnek vele -
Elég szánni való emberek, akik leszarják, milyen a környezetük...