127612
  • Armagedown
    nem értem miért ne kelljen ezt megkérdezni , talán zavarná a zsidókat ?
  • Jimmyke
    Fontos a statisztikák miatt, ha már én szívtam a KSH adatokkal a vizsgákon, akkor az utókor is túléli.
  • Bruk
    Nem erre gondoltam (nem a parancsokra), de mindegy. Fáradt vagyok ehhez. Amúgy is, 7 évig tömték ilyenekkel a fejem.. elég is volt.
  • Calver
    pedig mennyivel viccesebb lenne... lásd az apját szidó fiú és a homoszexuális jövendőmondó törpe esete (utóbbit emlékeim szerint négyszer kellett volna megölni, ebből egyszer megkövezéssel)
  • Lacee86

#72648: Ószövetségben pl. ilyenek vannak, h ha káromkodsz, vágd ki a nyelved, ha lopsz, vágd le a kezed stb. Szted ezt szó szerint kéne érteni annak aki hívő??
  • immovable
    Hívő lehet, de vallásos nem, teljesen máshogy látnánk a világot, így nem működne a dolog.
  • Molnibalage
    Nekem volt vallásos barátnőm. Igazából csak a házasság előtti nuku szex jött be eddig nálam, mint kizáró ok. Ha nem valam elvetemült szektás, idióa vallású, akkor nincs vele semmi bajom annak ellenére, hogy én nem vagyok vallásos. Ettől függetlenül viszont nem nevezem birkának őket nem úgy, mint egy nagy arcca bíró egyének itt...
  • immovable

Feleségem is ateista. Kizáró ok is lett volna ha vallásos.
  • Flammius
    A modern logika/filozófia már a múlt század közepére kifejtette, hogy mit is takarnak a "magyarázni bizonyítás nélkül" típusú mondatok. Egyszerű visszaélés a nyelvvel.
  • Flammius
    Az ateistáknak is van egy mágikus igényük, a nagy emberi észközösség. Én nem tartozom azok közé az ateisták közé, akik ne lennének meg e nélkül. De állítom, hogy az ateisták 98%-a ilyen.
  • tigeroo
    az a baj hogy annyira materialisták vagytok, és annyira a tudományt teszitek a hit elé...pedig a kettőnek ki kell egészítenie egymást. a hit magyaráz dolgokat bizonyítás nélkül. a tudomány pedig bizonyításokon alapszik. na már most, ha egy materialista tagadja egy (magasabbrendű/terészetfeletti) dolog létezését bizonyítás nélkül, az roszabb mint amit a hitről gondol, mivel bizonyítás nélküli áltudomány lesz...

most komolyan... sok ember tagad minden ilyesmit. tudom hogy mindenki ember, mindenki tévedhet, de akkor szerintük jézus, buddha, arisztotelész, platón, konfúciusz, mindenki egytől-egyig tévedett. csak ők nem :/
  • tigeroo
    lol
  • tenkenorman
    ezért nem szereTEM a vallást.
  • Bruk
    Sehova sem tudom tenni ezt a hsz-ed. Ha nem szó szerint kell értelmezni akkor tényleg sehogyan. Részletesen le van írva minden, akkor szerinted annak a nagy része kamu. Szebben fogalmazok, mese.
  • Flammius
    Azt hiszem ez egy komoly szakadék is marad ember és ember között. El nem tudnám képzelni, hogy közeli barátaim ne legyenek szintén ateisták, pláne barátnő. Ettől függetlenül semmi bajom a legtöbb hívővel, sőt sok szimpatikussal is találkoztam, haveri szinten jól elvoltunk. De egyszerűen más szempontból nézi a két tábor a világot, sőt gyakorlatilag két külön világban élünk. Ez pedig annyira más reakciókhoz vezet a gyakorlatban fontossá váló kérdések során, hogy elképzelhetetlennek tartok bármiféle komolyabb viszont is egy hívővel. Főleg olyannal, aki túlvilági, vagy bónusz életekben, meg antropomorf, a világ dolgaiba beavatkozó, vagy azt szemlélő isten(ek)ben hisz.
  • tenkenorman
    ...lsőt mi több lehet hogy még előnyt is kovácsolhatnak ha előnyt is kovácsolhatnak belőle pl. ahol sok a vallásos és nagyrészük olyan vallású hogy drága templom kell akkor meg lehet nézni hogyy hova kell erre támogatást adni.
  • Rockynhooo
    nekem8
  • kastil
    A bibliát a jelenlegi formájában szerintem inkább sehogy, bár engem az eredeti sem hiszem, hogy nagyon lekötne mindaddig, amíg vallási formában van.

Egy Shrek mesefilm legalább vizuális formában tár elém egy rakat marhaságot, amin még jókat is nevetek.
  • Lacee86
    Hát ott bibi van, ha vki a teremtéstörténetet szó szerint veszi. :D Az csak egy szép történet. Csomó ilyen van benne természetesen. Az a baj, vannak ilyen-olyan szekták, akik a Bibliára hivatkoznak a hülyeségeikkel, mert h ott szó szerint ez vagy az van. De könyörgöm, mióta kell a Bibliát szó szerint értelmezni??

Szóval asszem akkor mégiscsak hasonlóról beszélünk. :)
  • Bruk
    Nem tudom hol írtam hogy nem hiszek ennek a valaminek a létezésében (lehet most én értelek félre téged).
    Csupán azt írtam, nem hiszek el mindent amit leírtak a mindenféle szent könyvekben. (Pl.: teremtéstörténet)
  • Motoroj

Nem, mert én is kíváncsi vagyok (az összesített) adatokra
  • BaliBoy
    Üres.
    Egy olyan opciónak örültem volna, hogy nem érdekel, felőlem azt csinálnak amit akarnak.
  • szabii98
    Üres.Nem értek hozzá o.O
  • Lacee86
    Hát itt a különbség hit és nem hit közt. Te azt mondod, semmi sem úgy van, én azt, h sok minden úgy van (persze nem minden nyilván), legalább is az alapkérdések stimmelnek.
  • Bruk
    Valami lehet van, én úgy gondolom. De semmi sem úgy van ahogy az le van írva a szent könyvekben.

• Lacee86
    Nekem, mint hívő embernek, furcsa elképzelni, h hogyan nem lehet hinni semmi transzcendens dolog létezésében. (Szándékosan nem istent írtam, mert sokféleképpen meg lehet fogalmazni). Persze aki nem hívő, az nem agyal ezen.
  • gabesz012
    Nem. A tudományok/statisztika számára ez fontos adat.
  • Bruk
    Amúgy az miért olyan nagy probléma hogy sokakat nem érdekel a vallás? (nem kötekedés, csak kíváncsiság)
  • Bruk
    Sok mindenre képes vagyok, de szerintem te nem arra gondolsz amire én. Ez esetben sajnállak, mert nagyon buta gondolat volt.
  • Lacee86
    Hát egy szavazást lehetne tartani itt is, de sztem nem sok jó sülne ki belőle...
  • Flammius
    De azért jó lenne látni is, hogy mennyire kevés már a vallásos ember:)
  • tenkenorman
    miért mi baj van evvel? ez csak egy adat.
    jónapot, ön milyen vallást vall? katolikus.
    köszönöm viszlát.

ebbe már többen belehaltak.
  • NEOreg3
    leszarom
  • kastil
    Ja, és tényleg egyre szarabbak a kérdések.
  • RS
    +1
  • Hegi90
    Üres: szarok rá.
  • DIESEL DOG #72625
    Na hát engem aztán hidegen hagy a téma... nem vagyok vallásos, nem is érdekel...
  • Doddy a düdő
    viszlát
  • byzhouse
    ez se az életem legfontosabb kérdése
  • tommygear
    nekem aztán olyan mind1