127612
-
clio1616v #72621 -100 -
Egyre szarabb kérdések vannak. :/ -
qrvára leszarom :D és a saját vallásom követem és kész -
+1 -
Dean Winchester #72617 Nem, ha már évszázadokra visszamenőleg vannak adatok a témáról akkor ne most szakítsuk meg a sort!
-
Kíváncsiságból jó lenne tudni. -
Meg nem kell ahhoz semmi plusz statisztika, h lássuk, h sajnos az emberek döntő részét nem érdekli a vallás, mi több, még csúfolja/megveti stb. azt, aki vallásos... -
Nem, mert én is kíváncsi vagyok (az összesített) adatokra -
Nekem tökmind1, úgyse kötelező válaszolni. Meg ez mindenkinek a magánügye. Lényegtelen kérdés ez sztem. -
+1 -
+1
-
Blum #72610 Üres szavazás. (Idióta kérdés) -
-
A történelmi egyházak állami támogatása lehet, hogy ez alapján megy. -
"Nem, mert én is kíváncsi vagyok (az összesített) adatokra"
tudni akarom hogy a magyar nép mekkora része béget, na. -
Igen, mert NINCS szükség arra, hogy tudjuk a lakosság mekkora része vallásos és melyik egyház tagja.
ki a f@szt érdekli -
Igen, mert NINCS szükség arra, hogy tudjuk a lakosság mekkora része vallásos és melyik egyház tagja.
(Ideje lenne racionálisan gondolkodni és felhagyni a mítoszokban, legendákban való hittel.) -
Fbn Lx #72604 Nagyon erősen közrejátszik az, hogy tudod, a többi ember mindent megtesz saját öröme és sikere érdekében.
Tehát például ennek az eredménynek fejében tudod, hogy az embereknek legalább a fele soha nem adná vissza a pénzed, amivel jól járna. akkor te miért tennéd, mért ne tartozhatnál mondjuk az úgynevezett "élelmes" emberek közé, és nem abba az 50%-ba, akit lehúznak.
Én is nagyon elgondolkodnék rajta. Ha lenne benne egy fénykép, látnám az illetőt arcra, akkor tuti jönne a lelkiismeret, és megsajnálnám. Egyéb esetben... nem tudom megmondani, hogy hogyan döntenék. Nagy összeget tuti nem vennék el, mert az akár létfontosságú lehet. Talán 5 ezer a maximum, amit le tudnék nyúlni, de ez nagy dilemma lenne... -
Felveszem, és abban bízok hogyha visszajuttatom, akkor kapok egy kis jutalmat. -
Ne haragudj, de ha képes vagy lopni akkor másra is képes vagy. -
"Kiveszed belőle a pénzt és azt amit értékesnek találsz, majd eldobod."
Nem vagyok szent... :) -
Jó oké, ez már fárasztó, nekem mennem kell. Ha egy ilyen dolog lesz itt a legnagyobb gond, akkor majd megértem a rinyálást. De amíg az emberek egymást tiporják, lopják, átverik, addig engem ennyiért ne kövezzenek meg. Attól függetlenül lehet nagyon rendes vagyok az emberekkel, és ha bárkit megkérdeznének rólam azt mondanák: ez egy jó ember. -
Én értem, de te nem érted amit én mondok.
Bármi lehet abban a tárcában az alapján nem ítélhetsz, hiszen nem tudhatod, hogy hogy került bele.
Az én tárcámban pl. támogatói kézilabda bérlet van, mert a menyasszonyom cége támogatja a helyi NB1-es kézilabdacsapatot és a csapat 20 ilyen bérletet adott a cégnek cserébe. A cég meg aki kért annak adott amíg el nem fogyott.
Ez alapján én is gazgagnak tűnök, pedig csak lelkileg vagyok az. -
Hiányzik az az opció, hogy elteszem a lóvét, majd jó pénzért cserébe visszajuttatom az iratokat.
-
Felveszed a kapcsolatot a tulajjal és érintetlenül átadod.
Elég szomorú, hogy ennyi cigány mentalitású ember van az sg-n. -
Szóval annak h tavaly elhagytam a diákomat mindenestül és amire visszamentem már nem volt ott, 1/5 valószínűsége volt ... akkor elég szerencsétlen vagyok,
vagy csak az SGs elit lett volna ilyen jófej (-; -
Ahj, direkt nem akarod megérteni a mondanivalóm? :D
Mondok egy hülye példát: ha tele van mindenféle V.I.P. kártyával (kaszinó stb) akkor arra következtetek hogy van pénze, vagy ha nincs akkor is egy gépbe dobta volna, így hát én elteszem.
-
A tárca kinézete nem jelent semmit.
Az én tárcám viszonylag új (a menyasszonyomtól kaptam) és, ha venni akarok valamit akkor 20 ezer forint fölött is lehet benne, de ennek ellenére hónapról hónapra élek és megérezném, ha elhagynám. (jelenleg 2500 Ft van benne)
Annak ellenére, hogy minden plusz pénz (még 1, 2 ezer forint is) nagy segítséget jelent. Mégse jutott soha se az eszembe, ha megtartsam, ha találok valamit vagy elfogadjam, ha adni akar valamit, mert visszaadtam. -
aha. mert neki van pénze úgyis.
sajna ugyan ezt gondolja a csóró cigó amikor esetleg a tiédet találja meg... -
Gáz vagy nem gáz, szerintem ez nem meglepő manapság. Ha látom a tárcán, a tartalmából hogy nem valami pénzes az illető, természetesen én is visszaadnám. -

-
Sajnos magamból indulok ki, és én nem ezt várnám másoktól, még így tőled, látatlanban sem.
De fontos megjegyezni, hogy lopásról beszélünk, nem pedig rablásról vagy rablógyilkosságról, stb. Ahhoz képest természetesen elenyésző, de ha natúr nézzük, szerintem elég gáz, hogy mennyien lenyúlnák és szerintem nem sokkal jobbak, mint egy szimpla zsebes c. -
Cat 02 #72589 Én nem örültem neki, de nem tudtam mi tenni. Szal a világegyetem lóg most egy kis pénzzel :D -
javítás:
Azért egy pillanatra megfordulna a fejemben a pénz lenyúlása is...
Aki meg a pénz lenyúlását komolyan is gondolja, az gondolkozzon el azon, hogy mi lenne, ha ő hagyná el és lopnák el a pénzét... Te sem örülnél neki. Ha csak találok elhagyva 2-5000Ft-t azzal nem nagyon lehet mit csinálni, elteszem, de ha az iratok is ott vannak mellette tényleg nincs mire fogni. -
Felveszem a kapcsolatot a tulajjal és érintetlenül átadom, (reménykedve, hogy kapok egy kis jutalomdíjat, :P de ha nem, akkor sem sértődnék meg!). Sündőröknek nem adnám, főleg ha magam is meg tudom keresni a tulajt, meg nehogy lenyúlják a lóvét. 
(Azért egy pillanatra megfordulna a fejemben a pénz lenyúlásán is!
)
-
#72585 -
Áhh.. nem volt érthető a mondatom ezek szerint. A rossz vagyok én, jobbik rosszat nem említettem csak utaltam rá hogy ő mit tesz, a mami meg a nagyim.
De #72564-ben említettem hogyan lehetne megállapítani.. -
Kiveszem a pénzt, aztán eldobom vagy elküldöm az iratokat a tulajnak postán :D -
A leírásban nem szerepel, hogy kinek a pénztárcája (bár számomra mindegy), de miből gondolod, hogy nem az öreg nagymami nyugdíja lapul benne (miután eltemette a fiát és a férjét), hanem a bulipénz?
Mindegy. Én látatlanba (naívan) több emberből néztem ki azt, hogy nem alacsonyodna le oda, hogy más pénzét zsebre vágja. Ez van. -
Kiveszed a pénzt, majd leadod a rendőrségen, azt hazudva, hogy nem volt benne pénz.