127612
  • Magic Boy
    Én telefont adtam egyszer vissza személyesen a tulajnak.
    Mindenáron adni akart volna érte valamit, mert megtaláltam és visszaadtam, de nem fogadtam el.
  • Magic Boy
    Pontosan így van.

Sose lehet tudni, hogy tényleg gazdag vagy jó ideje gyűjtötte már azt a pénzt valamire.
  • DJKonya
    Felveszed a kapcsolatot a tulajjal és érintetlenül átadod.

Történt már ilyen, egy Miskolci hölgy pénztárcáját találtam meg benne 20 ezer forinttal, személyesen átadtam neki és kaptam belőle 5 ezer forintot, amit rám kellett erőszakolnia, ha kellett volna a pénz akkor nem egyszerűbb lett volna kivenni belőle?
  • Fbn Lx
    persze, az iratok is külön tartóban vannak, ráadásul csak akkor viszem magammal, és csak azokat az iratokat, amikről tudom hogy feltétlenül kellenek majd...
  • chhaya #72537
    Ilyen magas összegnél azon gondolkoznék, hogy mi van, ha ez mondjuk egy havi fizetése vagy valami, igen súlyosan megkárosítanám. Vagy ha mondjuk csóró az illető, és valamire úgy kaparta össze. Nem olyan egyszerű ez.

Lopták már el táskám (mobilostól, tárcástól), határozottan nem esett jól, mert csórók vagyunk... Szóval visszaadnám érintetlenül. Nem mintha nem jönne jönne jól plusz pár ezer (vagy 10 ezer) forint, de ha megvannak az iratai meg a címe, akkor gyakorlatilag ez is lopás. Én meg szeretek jól aludni.
  • Magic Boy
    A rendőrségen jegyzőkönyvet vesznek föl aggol, hogy mi volt benne, ha leadod.
    Amúgy nem az ő dolguk visszaadni, hanem az önkormányzaté és ők is oda adják tovább.

Én is adtam már le iratot a rendőrségen ezért tudom.

Amúgy én is hagytam már el pénztárcát és másnapra megjött postán hiánytalanul.
  • Molnibalage
    Nekem meg irat sincs a pénctárcámban...

Soha nem értettem azokat az embereket, akik egy helyen tárolnak mindent. Ha az igazolványom veszik el, akkor még a pénzem meg lehet és fordítva.

Mellesleg az iratok, bankkártyák olyan nehezek, hogy ha még pénz is lenne mellette 1 kg-os pénztárcával sétálgathatnék, ha sok fém van benne. Elég unpraktikus.
  • byzhouse
    Kiveszed a pénzt, majd felveszed a kapcsolatot a tulajjal és személyesen átadod, mondván, hogy így találtad. akik azt mondják,hogy nem vennék ki azok hazudnak... magyarok se erről híresek :D

1szer 7éves koromban találtam 1 tárcát amiben benne voltak íratok->elvittem neki(könyves nő volt) és ingyen odaadta Zoo Zoo mese könyvet :$ (nagyon örültem neki)
  • Fbn Lx
    mondjuk így jobban belegondolva segítene rajtam, ha találnék egy 10est
  • Fbn Lx
    nekem egyébként a "pénzen" (kb ezer forintokon, néha csak aprón) kívül nem szokott lenni a pénztárcámban semmi, úgyhogy ilyenektől nem kell tartanom
  • MR ME
    szted ha a rendőrségnek odaadod úgy h van benne pénz, azok nem fogják lenyúlni? :) aprót is kiszedik belőle...
  • Fbn Lx
    ha jó kedvem van akkor úgy ahogy van leadom a rendőrségen
    bár a rendőrök meg fogják és elsörözik a pénzt.
    de ha leszarom kedvem van, akkor meg leszarom hogy ott van és szándékosan meg sem találom.
  • somdav95
    telefont találtam már, felhívtam egy hozzátartózót és visszaadtam, de a pénzt azt lehet lenyúlnám
  • tommygear
    ha nagyobb összeg akkor lenyúlom
  • Rage47
    ha sok a pénz a felét elveszem, aztán odaadom a tulajnak vagy a rendőrségnek
    ha kevés a pénz odaadom neki úgy ahogy volt
    :D
  • tenkenorman
    Attól függ kié, ha látni hogy gazdag az illető kiveszem a pénzt és eldobom,ha egy idős emberé érintetlenül visszaadom
  • immovable
    Uruk Hai. :DDDD
  • MR ME
    ja mutálódnak a gecik, egyre többet merészkednek elő nappal is :D
  • Wolfsnack
    elég szomorú hogy csak a fele adná vissza úgy ahogy találta
  • tigeroo
    Kiveszed a pénzt, majd felveszed a kapcsolatot a tulajjal és személyesen átadod, mondván, hogy így találtad.

valszeg ez...

• DIESEL DOG #72521
    Ezek már mindenre immunisak... :DDD
  • immovable
    Nappal nem kell izgulni, nem bírják a fényt. :D
  • DIESEL DOG #72519
    Hát akkor nagyon körbe kell nézni... :DDD
  • BIZ0906
    Akinek nem gond a pénz az vissza adná. De ez Magyarország!
  • MR ME
    pff akkor gyorsan eldobnám és mennék hipóval kezet mosni :|
  • immovable
    És arról még nem is beszéltünk, hogy mi van ha a tárca egy orké. :D
  • immovable
  • MR ME
    napersze :D
    találnak egy pénztárcát benne 10-20 ezer forinttal, tuti visszaadná mindenki, hagyjuk már egymást :D nem azt mondom h nincs ilyen ember, de h nem a szavazók 56% ilyen az egyszer biztos...
  • QuippeR
    ami egyeseknek hihetetlen, az másoknál a norma.
  • MR ME
    ez nem álszenteskedés, a magyarok ilyenek hát nem tudtad? 56% visszaadná, full hihető
  • BIZ0906
    "Felveszed a kapcsolatot a tulajjal és érintetlenül átadod."
    Ne álszenteskedjünk már...emberek.
  • DIESEL DOG #72510
    Egyértelmű... ha kis összeg van benne akkor visszajuttatom, ha nagyobb akkor simán elrakom... :D
  • MR ME
    általában az iratok fontosabbak mint a pénz ami benne van
  • ba32107
    Valami sztori is volt (valami topikban volt itt sg-n), hogy a fickó házhoz vitte a talált pénztárcát hiánytalanul, és majdnem megverték, mert azt hitték, lopott belőle.... -.-
  • immovable
    Őszintén lóvét kivenném, a tárcát pedig bedobnám egy posta postaládájába, vagy vmi hivatalos helyre, ott visszajuttatják, de én nem juttatnám vissza, max postán, mert akkor gyanús leszek, hogy hol a lóvé. Persze a lóvé mennyiségétől is függ. :D
  • ba32107
    Mondjuk attól is függ, mennyi pénz. Ha pár ezer forint, akkor inkább visszaadom, tök jó érzés lenne. De ha benne van 50 rugó, akkor azért már elgondolkodik az ember...

Mondjuk én szerintem visszaadnám, egyszer én is elhagytam az irataimat (nem a pénztárcámat), és másnap jött postán :)
  • MR ME
    mennyi kedves ember van itt :) és mennyien vennék ki gondolkozás nélkűl apénzt azok közűl is valszeg akik arra szavaztak h nem :)

Kiveszem a pénzt, majd felveszem a kapcsolatot a tulajjal és személyesen átadom, mondván, hogy így találtam.
  • DIESEL DOG #72504
    most kissé eltöprengve, én is hasonlóképp tennék... pénzt elraknám, a többit meg postai úton visszaszolgáltatnám... vagy nem...
  • immovable
    Kivenném a lóvét a tárcát meg rituálisan elásnám.
  • NEOreg3
    felkiáltanék, hogy vótmá