1739
A Two Worlds folytatódik.
-
#137 Azért az az orrszarvú nevetséges, hiszen egy másodperc alatt megölné a valóságban emberünket. -
#136 A harcrendszer ígéretesnek tűnik. -
#135 Német nyelvü harci bemutató.
A végén a srác betéved a serengeti nemzeti parkba...
-
#134 A hivatalos boritok, nekem nagyon tetszik mindegyik.
Original.
Premium, ez gyakorlatilag a CE.
Royal.
-
#133 Two worlds 2 VGA/CPU benchmark
Szereti a gyors 4 magos procit! -
#132 A legújabb cinematic trailer.
-
#131 Na ezt jól leírtam faszba sötétbe nem látom miket ütök!
Na szóval nehéz lenne a Gothic 4-nél rosszabbat csinálni még ha akarnák se! -
#130 Annál nincs rosszabb és nehezet is rosszabb létrehozni,szóval jobbat nem lesz nehéz megcsinálni! -
Hunor1 #129 na és a ghotic 4 -nél is! -
Was #128 Annál azért jobb legyen! -
obe #127 az jó hír, már mint hogy sok az előrendelés, bár ez lehet marketing duma is, és az sem garancia arra, hogy a játék legalább olyan jó, mint az első rész -
#126 Mi a forrásod ?
Mert itt még a nov 9 szerepel.
A játék aranyon van tehát kiadásra kész csak a tul sok elörendelés miatt csuszik. -
Hunor1 #125 kösz, akkor ez egy korábban publikált megjelenési dátum lehetett.
Na mindegy legalább be tudom fejezni az Arcániát.. -
ratgab #124 nem! nov. 12 :-( -
obe #123 tudja valaki hogy magyarorszägon lesz -e PC-re royal bundle kiadäs...vagy esteleg tervezi meg valaki ezen verzio megväsärläsät külföldröl ?...szivesen tärsulnek egy közös külhoni väsärläshoz -
Was #122 nem. nov.9. -
Hunor1 #121 Hello.
Az létezik hogy holnap jelenik meg??? -
Was #120 Ne idegesíts! :o -
#119 Two Worlds II / hu - csak úgy, ismétlésként.
-
#118 Na ez nagyon jól hangzik, elkezdtem várni a játékot. :D
Nem tudjátok megjelenik nálunk? -
#117 Gyönyörű lesz, talán még a Gothic 4-nél is szebb. A gépigény (persze ha valós) jóval alacsonyabb. -
#116 És én még erre a dátumra se fogadnék... -
Was #115 Csak eltolták még a megjelenést november 9-ig! Pedig megesküdtek az október 21-re. -
#114 PCGH-exklusive Screenshots -
Jocisan #113 Nagyon jó lesz a game!
A teszt fordítása!
Two Worlds II – Teszt, Térkép, Képek -
Was #112 Rendelte valaki (rajtam kívül) az amazon.de-ről? -
#111 Hogy ne csak flameljünk itt van Antaloor térképe rajta minden lényeges hely bejelölésével.
Ugyanez megtalálható a hivatalos oldalon is interaktiv formában.
Ráadásnak a achievements list. -
#110 Ebben nem értünk egyet de ez legyen a legnagyobb bajunk. -
#109 A számítógépes RPG mint műfaj az asztali szerepjátékokból jön, ugye ez nem kétséges. Aki a régi, hagyományos módon szerepjátszott/ik, az semmilyen PC-s (vagy egyéb platformos) játékot nem tekint igazi szerepjátéknak, de nem is lehet hiszen azt a mértékű randomitást és választási szabadságot, amit egy élő játék magában hordoz, lehetetlenség leprogramozni. Ha úgy vesszük, igazából minden sz.gépes RPG csak egy erősen csonkított változata azoknak a gyökereknek, ahonnan a műfaj ered.
Azonban minél több közös vonást mutat fel egy gépi RPG játék az asztalival, értelemszerűen annál közelebb áll ahhoz, amit szerepjátéknak lehet nevezni, és minél távolabb, annál inkább valami más(hack&slash, akció, kaland, stratégia stb.) -
Was #108 Szerintem azon nem múlik, hogy milyen tipusú a harcrendszer, csak legyen jól megcsinálva. Ha belegondolsz a kocka alapú úgy működik, hogy a karakter értékeihez hozzájön még a kocka dobásból származó véletlen. Tulajdonképpen így működik a legtöbb rpg (már ami a harcot illeti, a képzettségek nem biztos)
Egyébként ajánlom neked akkor a Drakensang sorozatot, ha nem próbáltad még -ami mostanában jelent meg- az pl. 20 oldalú kocka alapú rendszert használ (be is lehet hozni egy ablakot, amiben írja az adatokat, mint az NWN-ben)
Én körülbelül azt várom el, amit Encore is írogat. Mondjuk én szívesen játszom varázsló karakterrel is. A Two Worlds 2-ről eddig megjelent videókban pl. a varázslatok elég jól mutattak - az az örvényes kifejezetten tetszett- remélem élvezhető is lesz.
Ha jól emlékszem a történetet most "hivatalos" írókkal készítették, ami rá is fér a játékra az első rész alapján...
-
#107 A lehetőségekkel egyet értek, nekem is azok a legfontosabbak (azért van még más is), de engem nem érdekel a kinézete, hovatartozása, stb... engem a küldetések megoldásának lehetősége érdekel. Például Risen egyik küldetése a fogvatartott kalózhoz való bejutás.
Lehetőség egy: leverem az őrt, elveszem kulcsot.
Lehetőség kettő: Ellopom az őrtől a kulcsot..
Lehetőség három: Lefizetek egy k*rvát, hogy foglalja le az őrt én meg meghackelem a börtön zárat...
Lehetőség négy: Megdumálom/lefizetem az őrt.. (most hirtelen nem emlékszem, hogy a Risenben melyik volt, de lehet hogy csak három lehetőség volt).
A lényeg, hogy többféleképpen oldhassam meg ugyanazt a feladatot. Az nem pálya, hogy elvállalok egy küldetést, hogy szerezzek meg a tárgyat, de azt a missziót csak egyféleképpen tudom megoldani...
Meg az is fontos, hogy a cselekedetinek látható/érezhető hatása legyen. példa a Fallout 3-ból. Egy kis településen megkérnek, hogy segítsek megvédeni őket a mutánsoktól. Ha nem vállalom, akkor mikor legközelebb arra megyek kihal a település és egy szellemváros lesz belőle. Ha segítek, akkor később gyarapodnak, aztán még pár szívesség és egy fejlődő kis település lesz tele élettel, robot őrökkel, stb...
Ezek érdekelnek egy RPG-ben, nem a varázslatok, nem a loot, nem a különféle fajok. Sorry, ha a hardcore RPG fanokat megbántottam... -
#106 A választás lehetősége mindenképpen kell.
Ezért nem szerepjáték egy FPS feltétlen..illetve bármi más sem.
Lehetek én autóversenyző is, de ha nincs választási lehetőségem, akkor nem tudok szerepet játszani, csak játszom.
Viszont ha több lehetőségem is van, sőt lehetőségek sokasága...szereplők hovatartozása, kinézete, viselkedésem megválasztása az adott környezethez, tulajdonságokat tudok kidomborítani...lehetek kegyetlen, vagy éppenséggel kegyes...bárdolatlan gyilkos és akár gyilkos bárd (ez kicsit olcsó volt bocsesz :D ).
Szal mindenképpen a lehetőségek az elsődlegesek nálam...másodsorban már jöhetnek a kitalált világok, fajok...tök mindegy, egy jó könyv ezeknél sokkal többet ér.
Viszont lehetőséget/lehetőségeket csak játék tud kínálni, egy szerepjáték pedig kihelyezhet egy 'más' világba és elérhetővé teszi hogy ott a választásom szerinti 'életet' éljem....ez minnél sokrétűbb annál inkább cRPG szvsz ....és annál tovább készül és kell rá várni :DDD -
#105 Talan majd az Age of Decadence visszahozza kicsit az oldscool RPG-k hangulatat. -
#104 Az én definiciómban csak és kizárolagosan ha kocka alapu a harcrendszer, ilyet ma már nem csinálnak.
Ha nem az akkor már csak akció-rpg, mert az rpg jelzöt nem lehet elvenni ezektöl a játékoktól mert ha csak nyomokban is de van bennük rpg elem.
Nálam ehhez a legközelebb a DA:O volt az utobbi idöben.
Mivel old-school játékok már gyakorlatilag eltüntek én már beérem ezekkel mert valamivel azért kell játszani...
Utobbi idöben már a storyt meg a hangulatot nézem és egy Witcher vagy egy Bloodlines azért a kedvencem tudott lenni. -
Was #103 Szerintem akkor definiáljátok már azt, hogy mi az RPG és akkor az alapján el tudjuk dönteni, hogy (szerintetek) melyik játék az és melyik nem.
És akkor nem vagdalkozunk, hogy a Gothic, vagy akár a Two Worlds például RPG vagy sem, illetve lehet, hogy kiderül, hogy a Dragon Age meg egy mászkálós-stratégia! :D -
#102 Már bocs hogy beleszólok, de az a mondatod ordított a "kiforgatásért".. :D Mert tényleg ezek szerint, az összes FPS, és a legtöbb akció és kaland játék is szerepjáték.. :D Mondjuk az tény, hogy manapság már mindenre ráaggatják az RPG jelzőt, amiben tárgyakat rakhatsz a karakterre és vannak benne skill-ek :S -
#101 Nem kell kiforgatni a szavaimat, tudom, hogy a fórumokon ez bevált módszer, de inkább ne.. :D -
#100 "Nem azért, de a szerepjáték nálam legalábbis azért szerepjáték, mert úgy játszom, mintha valóság lenne és lennék az adott karakter"
Tehat akkor neked egy ver FPS is RPG, azert mert ugy jatszod mintha valosag lenne es te lennel az adott karakter ?
Ertem. :DDDD -
#99 Ezért nézem értetlenkedve, mikor valaki olyanokat kérdez egy RPG topikjában, hogy mire érdemes gyúrni, meg hasonlók... minek nyomul akkor RPG-vel, neki hack&slash kell, ha nem tud úgy játszani, ahogy szeretne... -
#98 Ez igaz,..ha maxolt csapattal mész, akkor dara pl. a DA, de ha valóban, és valóban olyan csapattal vágsz neki amivel több érdekességet kínál a játék...vagy talán a rokonszenv szerint választasz, akkor komoly a kihívás, és egy jól belőt automatizálással kíváló is tud lenni.
...persze rögtön le is vívva magammal a dolgot, ehhez több és érdekesebb karakterek kellenének...illetve az ilyen lehetőségre fektetett sokkal több energia.