330
Miért van az, hogy tőlünk nyugatra az emberek kedvesek, nyitottak, nem méregetnek az utcán, nem olyan feszültek vagy idegesek mint mi, kelet-európaiak?
  • joebacsi
    "- Budapesten, ha segíteni akartam, akkor mindig elutasítást kaptam, egyszerűen attól félnek, hogy aki segít, az azért csinálja, mert lopni akar..."

ilyet én sose tapasztaltam...
  • Narxis
    Ez egészegyszerűen történelem.A gyanakvás, pesszimizmus az "átkosból" maradt ránk.A szovjet típusú nagy """"demokrácia"""" szűk életteret biztosított az embereknek.Sok volt a spicli és senki nem bízott meg senkiben.A szovjetek előtt hasonlóan a Horthy érában is ez volt a mód.A történelem Mohács óta nem kedvezett a magyaroknak.Mi igazából határ vagyunk Nyugat-Európa és a Balkán között.Vagy a törökök(Balkán), vagy az osztrákok(Ny-Eu) alatt majd a 2vh alatt is mindig mi szívtunk.Szerintem pár gneráció múlva már eltűnik ez a fajta gondolkodásmód az országunkból.Ha belegondoltok, pl. az angolokat sose uralta egy nagy hatalom se.El se tudják képzelni, hogy mi az a kommunizmus.Tanulták, hogy Lenin meg Sztálin és kész.De még Franciaország se szenvedett hosszabb időt megszállás alatt.
  • Pretorian
    Igen igen, értelek, persze, a jó csajokat én is megnézem, ahogyan a csajok is megnézik a palikat néha...
    Én a prosztó, személyeskedő méregetésről beszélek igazából...
  • Pretorian
    Igen...ez is igaz, de ez csak a jéghegy csúcsa...
    Londonban, ha valaki rózsaszín hajjal egy szál kifingott klottgatyában megy ki az utcára, az sem fog sokmindenkit érdekelni...itthon, ha kiáll egy hajtincsed, vagy gyűrött fejed van, mert nem aludtad ki magad, minden második köcs' gúnyos pofával méreget az utcán...mondjuk én ebben nem vagyok partner, ha valaki néz, hangulatomtól függően vagy elküdöm a k*rva anyjába, vagy kétszer olyan megvetően nézek vissza, de idegesít a dolog, nagyon...
    Mé', mé van erre szükség?
    Az irigység csak egy része ennek a dolognak...
  • G_ArchAngel #6
    szerintem London nyitottabb ennél...

nem tudom, hogy mi az általános, de én a mai napig megnézem a szép afro/indiai/japán csajokat, míg az afro srácok az én barátnőmet...

ami zavar, hogy néha nem tudom, hogy segítsek-e bizonyos helyzetekben:
    nemrég két muszlim nő elég nehezen vitt fel egy nagy lépcsőn egy babakocsit - én meg nem tudtam mit tegyek, mert...
    - nem tudom, hogy idegen (ráadásul hitetlen) férfi segíthet-e nekik
    - Budapesten, ha segíteni akartam, akkor mindig elutasítást kaptam, egyszerűen attól félnek, hogy aki segít, az azért csinálja, mert lopni akar...
  • Mersant
    mert itt mindenki irigy a masikra, es a szomszeddal van elfoglalva nem sajat magaval...
  • Pretorian
    Én is próbálok mindenkihez kedvesen közelíteni, de sajnos azt látom, hogy szinte minden harmadik-negyyedik ember a fennt említett archetípusba tartozik...engem pl. nagyon idegesít, ha az utcán végigmér valaki, legyen az bárki...tudom, sokan ezt fel sem veszik, egyszerűen nem vesznek róla tudomást, de szerintem ennek az az oka, hogy a prosztóság sajnos általánosan elfogadott társadalmi jelenséggé vált idehaza...
  • Pretorian
    Tavalyelőtt Londonban töltöttem néhány hetet-hónapot, és nem akartam elhinni, hogy ez odakint tényleg nem úgy működik, mint nálunk...rendesen rossz volt hazajönni utána...
  • PíszLávJuniti
    fake
    én kedves vagyok mindenkivel -
  • Pretorian
    Tényleg, miért?