Kelet-európai befordultság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
görögök: logika
egyiptomiak: csillagászat
japán: szamurájok"
magyarok: hunok, kalandozások, magyarok nyilai, Európa bástyája (törökök ellen), Nobel-díjasok szülõföldje, Liszt, Bartók, Mátyás, 1848-1849-ben legtovább kitartó szabadságharcos nemzet, 1956, Rubik-kocka...stb...stb...elég lesz?
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
<#nevetes1>#nevetes1>
Amúgy Magyarország jogállamisága 1944-ben megszûnt és azóta sincs egy létjogosult államrendszerünk, ugyanis még mindig egy a magyar nemzettõl idegen alkotmány van érvényben...
Na de ez nagyon OFF 😊
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
a szamurájnál pedig a busidóra koncentrálj ne a holywoodi marhaságra, azt hogy hány szamuráj élt valóban úgy ahogy a busidó megkövetelte az más kérdés
a politikust pedig nem is szabad emberszámba venni
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szép szavakat mondani én is tudok. A nemes szó mond valamit neked? NEMES! Ehhez képest a magyar történelem és fejlõdés legnagyobb gátjai õk voltak majd 400-500 évig. Hajrá.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Van egy régi vicc a németrõl, az izraelirõl és a magyarról, amelynek a poénja "dögöljön meg a szomszédé is."
Ez egész mentalitásunkra jellemzõ.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
A stagnáló állapotok nem a boldogság irányába vezetnek. Nem vezetnek sehová.
Az ember természeténél fogva mindig többet, és jobbat akar, és ha eléri a céljait, akkor boldogabbnak érzi magát, majd újabb célokat tûz ki, hogy majd azokat elérve még boldogabb lehessen. És itt látszik, mennyi igazság van a fenti mondatban.
Arra gondoltam, hogy az arabokról élt bennem egy nagyon erõs sztereotípia, ugyanúgy, ahogy sokunk elõtt a "cigány" szót hallva megjelenik a kés, a lila nejlonöltöny, az ezerkettes zsigulátor...vagy éppen a betörés, rablás, lopás fogalma pörög végig az agyunkon...ettõl még nyilván nem minden cigány bûnözõ...
Egyébként látom, hogy jó érzékkel ragadod meg a téma esszenciáját, lényeges dolgokba
kötsz bele...😊
HP+
Ott is voltak polgárháborúk és a "nemes" szamurájok gyilkolták egymást halomra.
#56 de ugye itt egy bizonyos iq szint feletti egyénekrõl beszélünk (pl egy átlagember (nem amerikai 😄), õk tudni fogják
#55 ez az így ássuk saját sírunk, pl Bukarest nagyobb "hírû" város mint Budapest (értsd többen hallottak róla)
más: nézze vki pl a cnn idõjárásjelentését, beszél a nõ bla bla bla európa felett anticiklon, stb, majd Bécs után a térképen nincs is feltüntetve mi a köv nagyváros, és a nõ úgy kezdi a mondatot mikor fölénk ér a keze, hogy: and the Balkan 😞
Nobel dijak pl?
Born to win
DFTBA ಠ_ಠ
de már nagyon OFF van szerintem
de remélem értik néhányan mire is gondolok
tehát ha megkérdezel vkit a világ másik végén kik is azok a rómaiak, tudják, és kik azok a magyarok????? pedig volt itt annó "birodalom", híres-hirhedt/rettegett magyar lovasok,
vagy itt van a magyar bor, költészet, stb, de mégis eltününk a süllyesztõben, és ez csak magunknak köszönhetjük szvsz
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
de a sportot természetesen aláírom
de hogy tisztázzuk mire is gondoltam mint nagy magyar eredményre, amit nekünk tulajdonítanak és társadalmunk elismeréseként is lehet értelmezni, akár múltban akár jelenben
római birodalom: csatorna rendszer, mûvészet
görögök: logika
egyiptomiak: csillagászat
japán: szamurájok
csak néhány el nem évülõ eredmény egy egy adott nemzetnek
Born to win
a részvétel a fontos címszavak marhaságok
nem kell jönni itt a golyóstollal meg helikopterrel, Szilárd Leóval, Neumannal, "senki" sem tudja, hogy magyarok voltak
hanem vmit amit a magyar mint nemzet elért, önerõbõl, kreatívan, mások elõtt, és a többi és a többi
thx
na ez az amit minden nap tapasztalok... a másik ami zavar, hogy a sok öreg pl a buszokon, villamosokon meg egyéb tömegközlekedési eszközön, amint felszabadul egy hely, rohannak. Nem azzal van a bajom, hogy jajj én szeretnék leülni, kibírom állva az utazást, csak ez a mentalitás, hogy szinte vadásznak rá, akkor is amikor tényleg csak pár megálló nem igaz hogy azt ne bírná ki.
a másik, hogy mostmár szerintem az sem oldaná meg a problémáinkat ha nyugatra költözünk, hisz ott is lassan ugyanígy bánnak mindennel, az egyetlen megoldás egy idõutazás lehetne, de mint tudjuk ez egyelõre lehetetlen 😄
DFTBA ಠ_ಠ
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Persze, nyavajgással sem lehet elérni semmit, tettekkel viszont igen.
A nyugatot meg nem imádni kell, hanem mint élõ, jó példát, követni...
Hát ez rohadtul nem így van.
Ha valaki hosszabb idot eltolt valahol szerintem elobb-utobb rajon bunkok mindenhol vannak (nagyobbvarosban ugye nagyobb az elofordulas) ugyanigy rendes emberek. Nyilvanvalo ha valaki nyaral ugysem veszi ezeket eszre de huzamosabb ido utan ugyis kijon. Szamtalan kulfoldivel talalkoztam mar aki odakat zengett Budapestor es hogy miert nem elek otthon stb. Ok sem szembesulnek ugye az ottani problemakkal, ugymint aki Mo-rol kulfoldre utazik par napra.
Born to win
"Ha valamit nyilvánavalóan meg kell tenni a közjó érdekében, akkor az a pártpolitika fölött van a fontossági sorrendben..."
Én a mindenkit érintõ problémákról beszélek, az életterünket, és a szociális helyzetünket közvetlenül érintõ problémákról, amelyekkel egy teljesen hétköznapi Nagy-Britannia területén élõ személy találkozhat, legyen akár tõs-gyökeres brit, vagy éppen bevándorló...nem a nacionalista tömegek képzelt betegségeirõl, akiknek az fáj, hogy szabad munkavállalás van az országban, és "a beáramló olcsó külföldi munkaerõ elveszi tõlünk a megélhetést", mert ez úgy baromság, ahogy van. (gyanítom hogy erre céloztál, ha nem, akkor bocs)
Összeomlik a társadalmuk...? Mi omlik össze? Ha valaki lelép, az már nem része többé annak a társadalomnak...a külföldrõl érkezettek szerinted nem részei a társadalomnak? Írsz példákat? 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
- mint elõttem írták évszázadokig el voltunk nyomva
- majd hírtelen megkaptuk a (vad)kapitalizmust
ezekbõl kifolyólag hihetetlen mértékû a bizalmatlanság (jogosan)
- a másik örök magyar tulajdonság az pedig az irigység, de nem a dögöljön meg a szomszéd tehetne is, hanem, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene {ennek napi szinten tanúja vagyok}