Kelet-európai befordultság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Amúgy alant is sok helyütt olvasható, hogy hány és hány sebbõl vérzik az ország mind úgy, mint az államszervezet, mind úgy, mint a társadalom. Engem az érdekelne, szerintetek záros határidõn belül megállítható-e a folyamat, neadj'sten visszafordítható? Magyarul, van-e reális esély (azt már nem is kérdezem, hogy a "mi generációnk idejében...") mondjuk száz éven belül egy élhetõ országot csinálni a süllyedõ szarkupacból, kábé olyant, amilyenrõl Oláh drága énekelt; vagy ez már menthetetlen?
Én úgy látom, nem egy olyan probléma van, amelynek megoldásai olyan lépéseket követelnének, amelyekhez a komplett politikai palettánk inkompetens, töketlen és szakszerûtlen. Amellett, hogy gerinctelen. Alapvetõen ezzel "csak" az a probléma, hogy "kifutunk az idõbõl", és a problémák hatványozódnak, újabbakat szülnek, amik megint félmegoldásokkal lesznek eltussolva, stb.
Én szeretem ezt az országot, méginkább a szûkebb hazámat; de az, hogy csak egy példának a millió közül, a "saját" kisvárosomon nem tudok végigmenni lassan úgy, hogy ne kössenek belém / szóljanak be, az annyira nonszenz, hogy hihetetlen. Van egy olyan gyanúm, hogy amint lehetõségem adódik rá, én lelépek innét...
Szóval a kilátások nem éppen derûsek. És emellé jön még a zsigerbõl jövõ pesszimista hozzáállás a nép zömétõl. Talán ezért fordul be a magyarok többsége.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
In Lak\'ech Ala K\'in
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
fekete = fehér
roma = kurd
http://gaborszantai.co.uk/
Ez kb. olyan hogy ne cigányozzuk le a romákat, pedig mióta együtt élünk mindig is cigányoknak hívtuk õket, és nem volt semmi gond ezzel (lásd: muzsikusok)
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
a jelenlegi "alkotmányunk" (ami inkább egy ránkerõltetett kommunista tákolmány) 1949-bõl való... <#falbav>#falbav>
"Jó hely ez, jó szélvédett. Szélvédett, igen, de a büdös is megmarad!" 😄
DFTBA ಠ_ಠ
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
de amúgy igazad van
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
www.smart-bus.hu
Aztán amikor hazajöttem, szinte rosszul voltam az itteni emberek viselkedésétõl. Az elsõ két nap rögtön kifogtam 2 db nem épp szocializált buszsofõrt. Nem akartam elhinni. A sofõrökkel amúgy is gyakori a rossz tapasztalatom, nem értem miért megy egy intoleráns bunkó paraszt sofõrnek, aki még az emberekkel sem tud beszélni. Persze senkit sem akarok beskatulyázni, hisz találkoztam már kedves és jófej buszosokkal is.
Ugyanez igaz külföldre is, de ott van egy hatalmas különbség! Mégpedig az, hogy megfigyeltem a kinti embereken egyfajta "csomagolást". Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül kedvesebbek kint az emberek, viszont akik nem azok, azok is felveszik az udvariasság álcáját. Most lehet arra gondolni, hogy ez a kétszínûség rosszabb, mintha mindenki magát adja, de én ezt nem így látom. Ha felszállok egy buszra és egy nem épp kedves sofõr "eljátsza" hogy kedves és tényleg értem dolgozik, segítõkész, akkor egyáltalán nem érdekel, hisz nem fogok vele egy életre szoló barátságot kötni, viszont nagyon jól esik, hogy segítõkész volt. Itthon nem veszik a fáradtságot, hogy kedvesek legyenek az emberek, pedig ez szvsz RÉSZE egyes munkaköröknek (boltos, postás, taxis, pincér és mindenki aki emberekkel érintkezik).
Véleményem szerint ez az ország jólétéhez köthetõ. Itthon sokkal stresszesebb az emberek életvitele, egyeseknek már nem jut se energiája, se kedve arra, hogy az udvariasság terhét is magára vegye. Természetesen most nem csak a dolgozó emberekre gondolok, hisz én sem úgy szólok oda pl. egy pincérnek, hogy "Hé te! Hozzá má egy pohár szódát!", de nincs is annál rosszabb, amikor te kultúráltan és udvariasan viselkedsz és ezt nem viszonozzák.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
itt oldalakról volt szó s az egyik oldal megtestesítõje az említett faszkalap volt
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu