Kelet-európai befordultság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF: a II. VH-zás is gyenge érv, mivel aki kicsit jobban átlátja, az tudja, hogy csak vesztesek voltak mindkét oldalon, senki nem nyerhette meg, csak véget kellett neki vetni, mert már a világ legnagyobb hatalmai sem bírták a vele járó emberi, lelki és gazdasági terheket... ON

http://gaborszantai.co.uk/

Na igen, de minket mindenki a környéken! És ennek oka van... akitõl félek ( nem csak fizikálisan ) azt utálom, mert mást nem tehetek ellene... ez pszichológia! 😊

www.smart-bus.hu

NEM!TE TANULMÁNYOZTAD AZT A KORT?GONDOLKOZOL EGYÁLTALÁN?KIVEL BONYOLÍTUTTOK LE A KERESKEDELMET?KI VETTEL EL A TERÜLETEKET?Egyáltalán az angoloktól soha semmi nem kaptunk,a legtöbb azt se tudja hol van magyarország kb bukarest.

immovable
gratulálok
immovable
ahogy mondtad KÉNE
immovable
ugyanmár

szinte az összes ország utálja a szomszédját

angol-német-francia
német-osztrák
még a cseh is utálja a szlovákot

ezek mindig lesznek, nem kéne örökre erre fogni, de mindegy jah nem menjünk ebbe bele
Szerintem fontos a hátra tekintés! A múlt hibáiból kell ( kéne ) tanulnunk! Álltalában az mondja, hogy ne álljunk a napra, akinek vaj van a fején! 😊))

www.smart-bus.hu

Megint baromság,azokhoz álltunk akik segítettek ennyi...Mert ha most az elsõ vagy második világháborúra gondolsz jó helyen álltunk.

immovable
aham
csak a legtöbben szivesebben tekingetnek hátra ahelyett, hogy elõre néznének
(itt most nem a politikáról beszélek, mert ez egy politikus szájából hangzott el😉 )
Molnibalage
Arra, hogy mióta van világháború nem volt, mert nem merték bevállalni. Nagyon nagy vissztartó erõ két atomhatalom között.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pont ez a lényeg! Nem véletlenül dolgozik ellenünk mindenki pár nép kivételével! Na de ez már messze vezet! Ebbe tényleg nem akarok belemenni!

www.smart-bus.hu

hát igen ebbe van valami hoogy mindig kifogtuk a vesztes oldalt.

immovable
nem szídjuk egymást csak megy a vita 😉
immovable
ha így lenne ahogy mondod akkor itt már egy birodalomnak kéne állni bakker, jólétnek....
csak hát ugye mi mindig tudtuk hova kell állni....
Naaaaa... ez nagyon nem így van! Én azt is leírtam, hogy a mi hibánk, hogy most itt tartunk!! Ettõl még a történelmünkre és a múltunkra büszkék lehetünk... a jelenünkre már nem annyira! Ha a jövõ nemzedéke lenéz minket az elmúlt pár évtizedért, azt adom is...

www.smart-bus.hu

mi lenne ha abbahagynátok egyás szidását ez nem a topik témája erre csináljatok inkább külön "Szidjuk egymást" topikot<#wink>

immovable
#162 kb ez lenne a válaszom
Egyébként nagyon félreérthettél... nem személyeskedtem amíg te el nem kezdted! Ha rosszul, félreérthetõen fogalmaztam ami személyeskedésnek tûnt, azért elnézést! Másért nem! 😄

www.smart-bus.hu

immovable
Azt baromira nem bírom mikor el vannak itt ájulva a nagy patriótizmus közepette, hogy ejdeklafa gyerek ez a magyar, micsoda történelmünk van, de mikor megkérded, hogy ha mi ilyen f*sza gyerekek vagyunk miért tartunk ott ahol tartunk?...akkor jönn te hazaáruló...és a többi és a többi
Köpjem én is le? ez a baj látod...ha vki nincs elájulva a "nemzeti érzéstõl" akkor az már köpköd 😞

És akkor az miért van, hogy ha én ezt szóba hozzom akkor "jobb" esetben magyarkodó vagyok, rosszabb esetben rasszista!? 😞

www.smart-bus.hu

szerintem a hozzáállásunknak és a modorunknak a történelmünkhöz van valamennyi köze.de szerintem ez inkább a jelenkori életsznivonal és a többi ember hozzáállása formálja elsösorban.

Téged a szüleid tanítottak, neveltek! Egy nemzetetnek, országnak a történelem a nevelõ szülõ! Amit nagyapánk esetleg elszenvedett a Don-kanyarban azt viszi tovább a fiában, lányában, akitõl aztán majd mi is kapjuk a nevelõ "infót"! Ez ilyen egyszerû! Kelet európa mindig is zûrös volt a fekvése miatt! Nem véletlen, hogy az itteni népek olyanok amilyenek! A nyugati országok történelme séta galopp a keleti országokéhoz képest... szerintem mindenki boldog lenne, ha legnagyobb gondja az lenne, hogy mindenki jobbra álljon a mozgólépcsõn! Hidd el, hogy megfelelõ állami hozzáállással itt is menne...

www.smart-bus.hu

immovable
nem haragszom rád..szép lenne, egy fórumon😊

Köpjem én is le? ez a baj látod...ha vki nincs elájulva a "nemzeti érzéstõl" akkor az már köpköd 😞

Tegyem ezt annak tükrében, hogy a történelmünk teljesen mást igazol? hogy a történelmünk mit igazol, azt mindenki másképp látja...

Nem vagyunk életre képtelenek, csak a megfelelõ életre vagyunk képtelenek szvsz, hogy ez mitõl van nem tudom...

Értem, majd atyámnak megmagyarázom, hogy az autószerelõ a nyilasok miatt számlázta ki az új alkatrészt a beépített felújított helyett.
Az Oszmán Birodalmat fogom hibáztatni az összefirkált épületekért.
Anyám is megfogja érteni, hogy azért nem engedi elõre a diák, mikor bemegy a gimnáziumba, mert nehezen viseli el Trianon nyomását...

Szerintem lassan felkellene fogni, hogy az alapvetõ kultúrának és a szociális értékeknek semmi köze nincs a történelemhez.
Arról, hogy irigykedve nézzük mások ingóságait vagy tolakszunk a mozgólépcsõn marhára nem a történelem, hanem a rossz nevelés tehet.
Semmi köze nincs Kádár Jánosnak ahhoz, hogy valaki automatikusan jobbrahúzódik a mozgólépcsõn.
Mintahogy a legtöbb felnõtt rossz idegállapotáról sem a Don-kanyar tehet, mert semmi köze a munkahelyi légkörhöz.

Tükröt meg az tartson magafelé, aki elkezdett személyeskedni...

Tényleg ennyire nehéz amit írok? Mi ebben a Magyarkodás? Honnan ez a reakció? Ez a hazám! Itt születtem! Baj, hogy szeretem? Köpjem én is le? Ismételjem naphosszat, hogy mi lopunk, árulkodunk, savanyúak vagyunk és életre képtelenek? Tegyem ezt annak tükrében, hogy a történelmünk teljesen mást igazol? Ne haragudj rám, ha nem teszem! 😊) Én sem haragszom rád... 😊)

www.smart-bus.hu

immovable
kiváncsi lennék mennyire lennél nagy magyar egy szlovák discoban
Igen én mondom ezt! Olvass vissza! 😊

www.smart-bus.hu

immovable
mondod ezt te
immovable
buszos? 😄
Neked is csak a szövegértelmezést, és a tükörbenézést tudom javasolni! 😊)

www.smart-bus.hu

immovable
te nem tanultad
immovable
te itt mutatod az igazi magyar mentalitásodrögtön leszûklátókörüzöd mert nem ért veled egyet
Ha volnál szíves elolvasni és értelmezni amiket írtam, akkor a buta szó emlegetése közben tükröt tartanál magad elé! A #125-ben leírtak csak reakció volt, te erre reagáltál, de egyszerûen nem vagy hajlandó felfogni amiket írok. A kialakult helyzet amit ez a szerencsétlen ország a mindennapokban, és az átlagemberen keresztül megél, átél az az OKOZAT! A történelmünk pedig az OK! Ha tudomást veszel róla, ha nem! Ne próbáld belénk magyarázni, hogy genetikailag selejtesek vagyunk...

A fent leírtak alapján remélem sikerül összekapcsolni, hogy véleményem szerint a topic-hoz tartozik a mondandóm!

www.smart-bus.hu

Sokat "járni valahol" nem egyenértékû az "élni valahol"-lal...

Nekem volt szerencsém vidékrõl Bécsbe, onnan Budapestre, majd Londonba költözni - éltem hónapokat Szlovéniában és Bulgáriában mégsem mernék ítélkezni a társadalmuk felett...

Egyszerûen nem rasszista vagy, hanem buta. (Tudom, én meg balfasz...)
Legalább annyit tegyél meg, hogy a topic alcímét elolvasod és megpróbálsz a témánál maradni, nem az utazási irodátokat futtatni.

Sokat jártam Londonban... tisztában vagyok vele mi van kint, de nem merem mondani, mert egybõl rasszista leszek! 😊

www.smart-bus.hu

Megint nem érted mirõl beszélek, tehát rasszista vagyok! Bravó!

www.smart-bus.hu

tisztában vagyok az alkotmányunkkal...

az, hogy megvan a jogod, és az, hogy gyakorolhatod-e két külön dolog! 😊

www.smart-bus.hu

Z
Héhé, szvsz ne egymás torkát tépjétek. Btw mintha kicsit elbeszélnétek egymás mellett... 😄

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Kicsikiraly
szerintem amit írt nem kell szó szerint érteni. az afroeurópai arannyakláncosok tulajdonképpen amerikában vannak 😄 a nyakláncos néger alatt egyáltalán az alsóbb rétegeket értette szt, akik nem segélyekbõl élnek meg, csak egyszerûen nem kapnak rendes munkát (bár ilyen van mo.-n is)

DFTBA &#3232;_&#3232;

mondjuk aki "négerezik" azzal nem is érdemes bármirõl vitatkozni, vagy egyáltalán civilizált embernek tartani...

Kicsikiraly
ja értem 😄 bár hozzátenném hogy csak ebbe a suliba 1000 diák ( összevonások miatt ennyi egy másik hasonló típusú iskolával lett összevonva) jár, és tudtommal több ilyen iskola is van. akit érdekel, szt be tud jutni 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Kicsikiraly
"évtizedekig élnek alapvetõ emberi jogaik nélkül," ehhez hozzátenném azt, hogy emberi jogok, meg nagyon sok jogunk régóta megvan, nem változott sokat az alkotmány '45 (igen, tanulom, azért tudom) óta, ugyan 89-ben akartak rajta változtatni de nem igazán sikerült akkor sem, tehát a jogaink ugyanazok voltak akkor is mint most is. sok olyan jogunk van amirõl egész egyszerûen nem tudunk. akik tudják, azok pedig nem mondják el a többi embernek, hanem azokat a kiskapukat felhasználják saját érdekükben. tehát voltak jogaink, csak nem akarták h tudjunk róla.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Jééézusom! Te elolvastad amit írtam? Te olyan szûklátókörû vagy, hogy az már fájdalmas! Fejezzük be, olyan távol állunk egymástól, hogy bármiféel meggyõzés reménytelen! Arannyakláncos néger aki munkáért áll sorban!? Na jóóó... hagyjuk...

www.smart-bus.hu

Z
Milyen érdekes, hogy a teljes lakosságnak hány-százaléka-jár-ilyen-iskolába...hány százalék tanulja ezeket szerinted a teljes tanulói létszámra vetítve? Nem arról beszélek, hogy nem lehet ilyet tanulni, hanem arról, hogy ezt mindenkinek kéne tanulni! Comprende? 😊

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Kicsikiraly
mire hasznos, elárulod nekem?

DFTBA &#3232;_&#3232;

1., nem vagyok budapesti, így ott is térképeznem kellett, mikor rendõrtõl kértem segítséget a Ferencziek terén, le sem sz*rtak...
2., Magyarországon van házam, autóm, kutyáim, barátaim, építészként nemigazán voltak anyagi gondjaim, tanulni jöttem Londonba - így ennyit a kis eszmefuttatásodról
3., a barátnõm éjfél után jár haza melóból, és egyszer nem hívott még, hogy valaki követte vagy beszólt neki, otthon többször is
4., a marketingdumád meg nem kicsit bûzlik, már ne haragudj

Amit továbbra sem fogsz fel, hogy az a pozitív a történelmünk, voltak szép eredményeink a sportban és tudományokban ugyanannyira veszélyes hazugság és szûklátókörüség.
Fejedbe verték a Nagy Mesét és redõnyt még nem húztad fel a szobádban.
Olyan történelmi dolgokkal jössz. ami nyomába nem ér az Indiát vagy Vietnámot ért csapásoknak - igen, és õk tudnak mosolyogni! 2008-ban semmi köze nincs az 57 éves apám fizetésének és munkakörülményeinek a zsinagógákhoz és koncentrációs táborokhoz.
Tudod mi érdekli az egyszerû magyar embert?
Hogy elfagy-e tavasszal a barackfája, lesz-e elég szõlõ, vagy nem kell-e a tervezettnél többet költenie a 12 éves autójára.
Én a hétköznapok angoljairól írtam, a süket marketing duma és a történelemmel való takarózás kicsit szánalmas.

Tudod mit csinálnak itt az afroeurópai aranynyakláncosok?
Sorban állnak a Job Centre Plus elõtt munkáért, nem a Polgármesteri Hivatalok segélyosztásain, merdzsókulcsot pörgetve.

Tudod miért szeretnek Budapesten bulizni a német/olasz/angol fiatalok? Mert ott állatként viselkedhetnek. Ugyanis azért, amit Kelet-Európában megtehetnek máshol börtön, vagy kemény büntetés jár.

A googlearth és a wikipedia nem a világ, kikellene nyitni a szemedet vagy a topic témájához hozzászólni és nem mellébeszélni, mert akkor annyit sem érsz, mint egy balfasz...

Kicsikiraly
milyen érdekes, én TÉNYLEG tanulom ezeket. Közgáz szakközép, 1. év. alapvetõ jogokat, politikát tanulunk, van viselkedéskultúra óránk amin igazi illemet stb. tanulunk. tanítanak ilyet, van lehetõsége az átlagpolgárnak is ilyet tanulni.

DFTBA &#3232;_&#3232;

mondjuk szerintem valami olyasféle a helyzet a turistákkal hogy az mondják itt milyen jó(mikor itt vannak) ,aztán mire hazaérnek átgondolják az itt látotakat aztán otthon másképp látják másképp modnják hogy mien volt.(persze van kivétel) Mondjuk europa egyik érdekes jelenség az hogy a környezö országokhoz képest mi vagyunk az egyetlen nép aminek nagyobb %okban csökkene a népessége.és ezt még a bevándorlokó és a cigányok se ellensulyozzák.

mi a baj a zsinagógával?

mitõl lennék táltos?

ez a szakmám okoska! 😄

www.smart-bus.hu

Elõször is nézd meg, hogy én milyen kérdésre adtam választ!

Másodszor, amiket leírsz Londonról, az megvan Budapesten is, és fordítva szintúgy. Minden nagyvárosra jellemzõ a lehúzás, a lopás és az agresszív autós, ugyanúgy mint a kedves, vagy éppen rossz kedvû eladó, a vidám napozó nyugdíjas, vagy éppen a helyi vagány! Londonban nem a kopaszkigyúrtharcikutyás figura a menõ, hanem a félkilósaranynyakláncosmelegítõruhásnéger. Van különbség? Budapesten mikor szerencsétlenkedtél térképpel? Ugyanis itt is segítenek. Mosolygó öregeket láthatsz a városligetben sakkozni, a Széchenyi fürdõben úszkálni. Szilveszterkor tele volt a város olasz és osztrák fiatalokkal, akik hozzád hasonlóan azt emlegették, hogy ilyet még életükben nem buliztak! Azt értsd meg, hogy, ha külföldre mész, akkor olyan információk érnek, amik itthon nem. Hozzászoktál itthon valamihez, belefásultál már egy picit a mindennapokba, persze, hogy kint tele friss és új élményekkel minden jobbnak tûnik. Ez olyan, mint amikor az ember szerelmes lesz. Eleinte minden rózsaszín, aztán ahogy fokozatosan megismeritek egymást, olyanokat is észreveszel a másikon, amik addig is ott voltak, csak te az elvakultságtól nem láttad. Szándékosan csak a rosszat emeled ki Budapestrõl! Ennek mi értelme? Külföldön nincs bûnözés? Jössz ezzel a 12 éves mauglival… itt legalább nem robbantgatnak terroristák! A kettõs mérce tipikus jeleit vélem felfedezni a mondandódban. Igazad van abban, hogy Budapest koszos, mocskos, ingerült lezüllött, és kutyaszaros. Abban is igazad van, hogy sok a megcsömörlött, szomorú ember! Azért én a helyedben feltenném a kérdést, hogy miért? Kíváncsi lennék bármely más nép hangulatára akiket megcsonkítanak, családokat tépnek ketté, táborokba internálnak fél falvakat, padlást söpörnek le, félelemben élnek évtizedeken keresztül, leverik a forradalmukat egy nagyhatalommal szemben úgy, hogy közben a másik nagyhatalom folyamatosan bíztatja, hogy tartsanak ki, mert jönnek és segítenek. Ezek után átélik a megtorlásokat, és évtizedekig élnek alapvetõ emberi jogaik nélkül, majd amikor felcsillan a remény a változásra, pár év múlva kiderül, hogy megint becsapták õket! Mégis milyen hangulatot vársz ezek ismeretében? Most jöhet a szokásos „birka nép” szlogen, de az vesse az elsõ követ a másikra, akinek nem a családja személyes biztonsága az elsõ. Egy Hofi idézet jut eszembe: „Tudod mi a különbség a balfasz és a jobbfasz között? Mindkettõ feláll, de a balfasz hozzá is szól!” Személy szerint sajnálom, hogy úgy döntöttél, inkább a könnyebb utad választod és elmenekülsz külföldre. Ezzel az éleslátással talán itthon is tehetnél érte, hogy megváltozzanak a dolgok, bár tény, hogy a nyugatról hazamagyarázás régóta divat!

Upsz… ez majdnem kimaradt! Kíváncsi lennék én arra, hogy egy idõs német turista az mondja-e amit hallani akarok, vagy azt ami a véleménye!

www.smart-bus.hu