330
Miért van az, hogy tőlünk nyugatra az emberek kedvesek, nyitottak, nem méregetnek az utcán, nem olyan feszültek vagy idegesek mint mi, kelet-európaiak?
-
G_ArchAngel #210 nem azonos kategória:
fekete = fehér
roma = kurd -
#209 attól még néger (és nem írtam niggert)...vagy inkább hívjuk negroidoknak őket (úgy tudományosabb)
Ez kb. olyan hogy ne cigányozzuk le a romákat, pedig mióta együtt élünk mindig is cigányoknak hívtuk őket, és nem volt semmi gond ezzel (lásd: muzsikusok) -
#208 tudod...a történelem az élet tanítómestere...tanulhatunk, okolhatunk belőle -
G_ArchAngel #207 afro(európai)nak vagy feketének hívják őket, de bepróbálkozhatsz a "niggerezéssel", csak előtte szólj, mert felakarom venni videóra... -
#206 miért akkor mi? erőteljesen napbarnított? -
#205 Végre röhögni is tudtam... -
#204 omg...ahhoz képest, hogy tanulod eléggé el vagy tévedve...
a jelenlegi "alkotmányunk" (ami inkább egy ránkerőltetett kommunista tákolmány) 1949-ből való... -
#203 ahogy te tévedsz -
homeless #202 Amúgy a legtöbb probléma forrása az irigység. Azt nem tudom, hogy miért lettünk ilyenek, de hülyeség a szerencsétlen történelmünkre fogni. A cseheket tudnám felhozni példának. Voltam már többször Prágába és teljesen le voltam döbbenve amikor először jártam ott. Mintha egy másik bolygóra mentem volna, az emberek kedvesek voltak és segítettek, szórakozóhelyeken nem lehetett látni egyetlen balhét se, nem méregetik az embert, stb... Pedig nekik se volt túl szerencsés történelmük. A nyugatiak meg nem azért járnak ide szórakozni, mert itt állat módjára viselkedhetnek(lehet hogy ezért is), hanem inkább azért mert itt rengeteg a ribanc. Volt még szó Romániáról is. Pont tavaly voltam Erdélybe, és tényleg hihetetlen ütembe fejlődnek, nem csak a média találta ki az egészet. Még nem hagytak le minket de le fognak, ez 100%! Határmenti falukból a magyarok járnak át romániába dolgozni!!! Rengeteg plázát meg bevásárlóközpontot építenek meg az utakat csinálják szóval van munka bőven. -
#201 eszembe jutott egy Hofi idézet :D
"Jó hely ez, jó szélvédett. Szélvédett, igen, de a büdös is megmarad!" :D -
homeless #200 igen -
Solt #199 További szép napot mindenkinek.... -
Solt #198 Én is ilyen vagyok, hamar bepörgök, de aztán tudok elnézést kérni! :)) ( Azért is Hajrá Magyarok! :D:D persze nem a szlogen miatt! ) -
#197 picit néha elhajolt a téma de pörög télleg:) -
#196 én igyekszem türelmes lenni az emberekkel, csak egy idő után én is kezdek belefásulni és átveszem a stílusukat ha nem vigyázok...
de amúgy igazad van -
#195 Húha...pörgünk, pörgünk...majd holnap átolvasom az új kommenteket, most sajnos nem érek rá...de örülök, hogy másokat is izgat ez a kérdés... -
Solt #194 Az az... főleg az álneves ... oldali újságíroknak köszönhetően! :)) -
#193 a népéről inkább nem mondok semmit, mert akkor télleg én leszek a rasszista :) -
#192 Engem is nagyon kellemes csalódás ért Angliában és Walesben, hogy odakint sokkal kedvesebbek az emberek. Persze mindenhol vannak tahó emberek, de átlagban odakint sokkal kevesebb.
Aztán amikor hazajöttem, szinte rosszul voltam az itteni emberek viselkedésétől. Az első két nap rögtön kifogtam 2 db nem épp szocializált buszsofőrt. Nem akartam elhinni. A sofőrökkel amúgy is gyakori a rossz tapasztalatom, nem értem miért megy egy intoleráns bunkó paraszt sofőrnek, aki még az emberekkel sem tud beszélni. Persze senkit sem akarok beskatulyázni, hisz találkoztam már kedves és jófej buszosokkal is.
Ugyanez igaz külföldre is, de ott van egy hatalmas különbség! Mégpedig az, hogy megfigyeltem a kinti embereken egyfajta "csomagolást". Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül kedvesebbek kint az emberek, viszont akik nem azok, azok is felveszik az udvariasság álcáját. Most lehet arra gondolni, hogy ez a kétszínűség rosszabb, mintha mindenki magát adja, de én ezt nem így látom. Ha felszállok egy buszra és egy nem épp kedves sofőr "eljátsza" hogy kedves és tényleg értem dolgozik, segítőkész, akkor egyáltalán nem érdekel, hisz nem fogok vele egy életre szoló barátságot kötni, viszont nagyon jól esik, hogy segítőkész volt. Itthon nem veszik a fáradtságot, hogy kedvesek legyenek az emberek, pedig ez szvsz RÉSZE egyes munkaköröknek (boltos, postás, taxis, pincér és mindenki aki emberekkel érintkezik).
Véleményem szerint ez az ország jólétéhez köthető. Itthon sokkal stresszesebb az emberek életvitele, egyeseknek már nem jut se energiája, se kedve arra, hogy az udvariasság terhét is magára vegye. Természetesen most nem csak a dolgozó emberekre gondolok, hisz én sem úgy szólok oda pl. egy pincérnek, hogy "Hé te! Hozzá má egy pohár szódát!", de nincs is annál rosszabb, amikor te kultúráltan és udvariasan viselkedsz és ezt nem viszonozzák. -
Rundstedt17 #191 Aki nem állatvédő az már gonosz romlott személyiség?:D -
#190 főleg a pol fórumok
na az kemény :)) -
Rundstedt17 #189 Igen de nem a faszkalap számított az oldalon hanem az országa népével való kapcsolat. -
#188 mármint nem Runstedt17 -
Rundstedt17 #187 Jaja rögtön náci fasiszta rasszista aki nem ért vele egyett -
G_ArchAngel #186 erősen OFF-topic, a személyiségedet pedig már ismerjük más topikokból... -
#185 nana ne forgasd ki a szavaim:)
itt oldalakról volt szó s az egyik oldal megtestesítője az említett faszkalap volt -
Solt #184 Egyébként hihetetlen, hogy a netes fórumok 90%-a fél óra vita után nácizásban végződik!!! :D -
Solt #183 Ha van igazság a mondandójában akkor már náci? :) -
Rundstedt17 #182 Magad nevében beszélj:).Maradjunk abban az angoloktól nem kaptunk semmit:).De hagyjuk az offot -
#181 mielőtt lefekszel hitler képét porold le azért :)
-
G_ArchAngel #180 OFF: a II. VH-zás is gyenge érv, mivel aki kicsit jobban átlátja, az tudja, hogy csak vesztesek voltak mindkét oldalon, senki nem nyerhette meg, csak véget kellett neki vetni, mert már a világ legnagyobb hatalmai sem bírták a vele járó emberi, lelki és gazdasági terheket... ON -
Solt #179 Na igen, de minket mindenki a környéken! És ennek oka van... akitől félek ( nem csak fizikálisan ) azt utálom, mert mást nem tehetek ellene... ez pszichológia! :) -
Rundstedt17 #178 NEM!TE TANULMÁNYOZTAD AZT A KORT?GONDOLKOZOL EGYÁLTALÁN?KIVEL BONYOLÍTUTTOK LE A KERESKEDELMET?KI VETTEL EL A TERÜLETEKET?Egyáltalán az angoloktól soha semmi nem kaptunk,a legtöbb azt se tudja hol van magyarország kb bukarest. -
#177 gratulálok -
#176 ahogy mondtad KÉNE -
#175 ugyanmár
szinte az összes ország utálja a szomszédját
angol-német-francia
német-osztrák
még a cseh is utálja a szlovákot
ezek mindig lesznek, nem kéne örökre erre fogni, de mindegy jah nem menjünk ebbe bele -
Solt #174 Szerintem fontos a hátra tekintés! A múlt hibáiból kell ( kéne ) tanulnunk! Álltalában az mondja, hogy ne álljunk a napra, akinek vaj van a fején! :))) -
Rundstedt17 #173 Megint baromság,azokhoz álltunk akik segítettek ennyi...Mert ha most az első vagy második világháborúra gondolsz jó helyen álltunk. -
#172 aham
csak a legtöbben szivesebben tekingetnek hátra ahelyett, hogy előre néznének
(itt most nem a politikáról beszélek, mert ez egy politikus szájából hangzott el;) ) -
#171 Arra, hogy mióta van világháború nem volt, mert nem merték bevállalni. Nagyon nagy vissztartó erő két atomhatalom között.