Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ReszegKoldus
Még annyit mondhatott volna a csajnak, hogy "Your tears are delicious" <#hehe>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

trident
Ennyi.

A népirtást nem lehet magyarázni. S ez ugyanúgy igaz a máshol és másutt történõ genocidiumra.
(Sem azt, hogy terrorral, gazdasági eszközökkel próbálnak más országban zavargást, "forradalmat", puccsokat, embargót, nyomort elõidézni).

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

http://www.youtube.com/v/4KuzdUVp6Fw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Pedig õk soha! <#nezze><#hehe>

#9713: Otthonról az orr mérete égetõbb kérdés! :D

www.smart-bus.hu

nos itt már néhányan már bizonyították is hogy a drága szerettet google nem csak kifejezetten rólunk mutat ferde képet hanem jóformán minden más néprõl is, most kipróbáltam a törökökkel rögtön dobta is ki a gyûlölik a kurdokat görögöket örményeket de még az arabokat is.

és most látom koldus is kipróbálta szóval elvárom hogy most elnézést kérj és emellett válaszolj a kérdésemre hogy jövünk mi most a zsidó palesztin vitához? mert úgy 9705kommentik errõl volt szó... és nem nem kérek több terelést.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

ReszegKoldus
Nem szép dolog ennyit gyûlölködni <#ejnye1>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Mondjuk a törököket nem értem, valami hiba lehet ez a google automatikus kiegészítõjében (néhe automatikusan kicserél szavakat is). Pont mi nem utáljuk õket, ellentétben a bolgárokkal, szerbekkel, görögökkel :)

Amúgy lehet játszogatni:
why do romanians
why do slovakians
why do serbs (haha, true)
Nekem ugyanaz, lehet ha valaki izraeli IP-rõl van annak mást ad ki? :)
ReszegKoldus
Meg lejjebb van olyan is, hogy miért játsszák mindig az áldozat szerepét :D

Ennyit arról, hogy hazudik!

Nemde... inkább a zsidó mentalitást mutatja, mely szerint csípõbõl a magyarsággal mostok össze mindent, ami bármilyen téren negatív lehet.

www.smart-bus.hu

Strahd_
Erdekesseg kepp es nem utolso sorban mutatja a magyar mentalitast nemde? :) a keresesed en is beirtam erdekes nekem mast hozott ki ergo vagy hazudsz, vagy hazudsz? :) kepet vagy nem igaz.

nekem ezt hozta ki

és hogy jövünk mi most ide? nem rólunk van szó.

hmm most hirtelenjébe én is beírtam a googlebe why do jews és máris dobálta kifelé a hasonló szövegeket(why do jews kill palestinians, hate americans, hate everyone, stb)

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Molnibalage
Magyarul beírva sem kapász nagyon eltérõ eredményt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Strahd_

A fundamentalista keresztények szerint ez a feltétele Jézus második eljövetelének (de elõtte még az Armageddonban elpusztul Izrael, ez is rész a sztorinak legalábbis egyes értelmezések szerint).
Aki esetleg még nem volt 100% biztos abban, hogy Izrael célja nem a béke, hanem a palesztinok Indián sorsra juttatása és területeik elrablása.

Gratulálok minden nem zsidónak aki ehhez drukkol. ( A zsidókat még megérti az ember hisz mindenki a saját falkájához húz)

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Hogy jönnek ide a turisták, vándorok? Te tényleg nem fogtad föl, hogy mire értettem, ugye?

Részeg írta, hogy már a 15. századból vannak feljegyzések egy településre többek közt az akkori "turistáktól". Erre írtad gúnyosan, hogy "Turizmus tuti jellemzo volt 1400-1500 kozott ;)", én meg válaszul, hogy turisták alatt nem strandozókat kell érteni, de látom nem jött át.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ReszegKoldus
Mert nem tudhatom, hogy eltalál-e...

Az a hasonlat arra van, hogy ha csak annyit írnak ki, hogy 25 lövés, akkor azt hiheti az ember, hogy milyen sok, gondolhatja, hogy akár 20 is eltalálhatta a kaput, de aztán meglátja, hogy csak 2 találta el, úgy már mindjárt más az ábra.

Strahd_
Hol akadtal el? Segitsek ertelmezni ?

Strahd_
Miert rohannal ha ugysem talal el? Hisz tudod...
"Focuban is hiába van 25 lövés, ha abból 2 megy kapura, kapuba meg egy se."

Szövegértelmezéssel gondok vannak barátom.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

ReszegKoldus
Engem azért érdekelnek ilyen mások számára feleslegesnek tûnú adatok, mint a becsapódási arány és az áldozatok száma, mert van aki akkora cirkuszt csap minden rakétázásnál, hogy az ember azt hiszi minden alkalommal legalább 1 falut földig rombolnak.
Fociban is hiába van 25 lövés, ha abból 2 megy kapura, kapuba meg egy se.

"Te statisztika alapjan itelsz ha nem csapodik be akkor nem is kell tole felni"
Dehogynem kell, csak nem nekem, mert nem itt rakétáznak, hanem ott.

"mert velemenyed szerint 100% as vedelmed"
Én tudom, hogy nem 100%-os a védelem, hanem 85-90 körül, azért a 0-nál jobb valamivel.

"ergo pl ha ilyen helyzetben lennel te meg se remulnel hisz ugysem csapodik be a te gyereked szobajaba a dicso szabadsagharcos raketaja..."
Jó, hogy ilyen könnyedén jutsz ennyire téves következtetésekre :)
Nyilván ilyen helyzetben rohannék én is az óvóhelyre.

Strahd_
Persze hogy kulonbseget teszel mert fogalmad sincs milyen lehet hogy te mint civil fogalmad sincs hogy becsapodik e vagy sem de a gyerekeddel menekulnod kell az ovohely fele, nekem sincs, ellenben en el tudom kepzelni, illetve az en nagyszuleim meg meseltek nekem milyen volt amikor Budapestet bombaztak.

Te statisztika alapjan itelsz ha nem csapodik be akkor nem is kell tole felni mert velemenyed szerint 100% as vedelmed, ergo pl ha ilyen helyzetben lennel te meg se remulnel hisz ugysem csapodik be a te gyereked szobajaba a dicso szabadsagharcos raketaja...

Molnibalage
Ez nem a szavakon lovaglás. Nem létezett sem Izrael sem Palesztína, mint állam, sem mint nemzet. Mindkettõt ugyanaz az ENSZ határozat hozta létre. Ez is n+1-szer el lett magyarázva. Mintha a falnak beszélne az ember...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ReszegKoldus
Nem tudom hol írtam házépítésrõl, meg arról, hogy nem ítélem el a rakétázást, de mindegy is... :)
Én csak szimplán különbséget teszek az olyan rakétázások közt, ahol be is csapódik a rakéta és nem sérül meg senki, meg az olyan közt, ahol már eleve be se csapódik.

De igazából arra végül csak nem írtál semmit, hogy kik rakétáztak és mivel indokolták...

Viszont azt pontosan tudod, hogy izraelt neveztem terroristának, csak terelsz szokás szerint. :)
Amúgy se lehetnek valami okosak, hiszen mint tudjuk: okos enged :D

Palesztinának nevezett terület létezett (1000 évig senki nem hívta Izraelnek), többségében arabok által lakottan... Lehet lovagolni a szavakon, Izrael egy modern honfoglalás eredményeképp jött létre, telepeket épít olyan földön, ami a nemzetközi jog szerint nem az övé stb.
Kb. mintha mi olyan erõsek lennénk, hogy visszafoglalnánk mondjuk Erdélyt, aztán szépen elkezdenénk oda betelepíteni magyarokat, a románok földjét elkobozni, a sok ronda ortodox templomot, amit odaépítettek székely földre, eldózerolni stb. Leszarva minden ENSz és egyéb beugatást, mert mondjuk még mögöttünk állna egy szuperhatalom is (bár szavakban idõnként elítélne minket, mert mondjuk formálisan Románia is a szövetségese lenne, és fontosak lennének neki a ploesti olajmezõk:))
Nem mondom persze, ha így lenne örülnék neki, és érvelnék a "mi" igazunk mellett. :D
Ja hát, ha a telkeden építene valaki házat biztos örülnél. Tegyük fel, õ azt mondja az övé, a vallására hivatkozva. Semmilyen külsõ fél nem fogadja el az övének, de mondjuk erõsebb nálad, és ha pofázol neki, behúz neked egyet. Biztos nagyon baráti érzelmeket táplálnál az illetõ iránt:)
Molnibalage
Bocs, de a felirat eleve gigantikus baromság. Emberek éltek ott. Olyan, mint palesztin nép nem létezett. Ha százszor nem volt leírva, akkor egyszer sem.

Az alapokkal sem vagy tisztában, de itt tolod ezerrel a bullshit propaganda képeket. Ennyi erõvel Lenin idézetekkel és a Pravda 40 éves számaival is érvelhetnél. Viccnek jó, másra nem.

Strahd_
Miert kene a palesztinoknak barmit is tennie? Eleg csak fenyegetozni hogy majd robbantgatnak, keselnek stb. Kozben az EU / UN szeles hattal tamogatja oket hisz hogyan is lehetne elvarhato toluk barmifele emberi viselkedes, nah de Izrael... ejnye hogy a sajat fovarosaban epitkezni akar, hogy kepzeli...

Strahd_
Erdekes hogy aki hazat epit a szemedben elitelendo, aki a masikra raketaval lo nem.

Igen Izrael ott rontotta el hogy targyal a Palesztinokkal, hisz terorristakkal nem lehet targyalni.

Erdekes hogy abba a tenybe probalsz kapaszkodni hogy hany halott van egy raketa tamadasnal ha nincs halott akkor semmi nem tortent. Ergo ha en kimegyek a varos ligetbe es elkezdek random lovoldozni az emberek fele de nem talalok el senkit ergo nincs halott akkor nem is vetettem semmit?
En ugy tudom 2 ember kerult korhazba a trauma miatt amit okozott a raketazas. Tudod a raketak celja n feltetlen hogy oljenek is hisz azt a legvedelem leszedi es vagy van bunker is hanem maga a teny hogy felelmet keltsen tudod terrorizalja a lakossagot.

ReszegKoldus
És mennyi ért célt? Mennyi áldozat van? Meg azt is beírhatnád, hogy miért lõtték ki a rakétákat és kik, mivel az is benne van a hírben.

Palesztinok biztos sok amcsi filmet néztek, amibõl megtanulták, hogy ne tárgyaljanak terroristákkal, lehet ezért nem tesznek a béke érdekében :)

Strahd_
Ma ejjel raketakat lottek ki Eilat ra (turistakra, vagy Pares kedveert Vandorokra, Utazokra) mindezt tuti a beke erdekeben :)

Erdekes dolgoz ez a Kelet Jeruzsalembe uj epuletet epitenek a lakossagnak, akkor mint uj settlementkent egyesek illegalis zsido telepeket vizionalnak... a meglevo varos bovitese.

Nah nezzuk mit tettek eddig a Palesztinok a beke erdekeben? :) arrol konnyu listat csinalni mit tettek eddig a zsidok... Hajra Precise mutass fel valamit.

Vándorokról, utazókról hallottál-e te szerencsétlen?

Strahd_
Turizmus tuti jellemzo volt 1400-1500 kozott ;)

ReszegKoldus
The Arab village of Majdal was mentioned by historians and tourists at the end of the 15th century. In 1596, Ottoman records showed Majdal to be a large village of 559 Muslim households, making it the 7th most populous locality in Palestine after Safad, Jerusalem, Gaza, Nablus, Hebron and Kafr Kanna.

Strahd_
es azok a szemet Libanoniak ;) meg azt merik allitani hogy ez Libanon es nem Palesztina ;P https://en.wikipedia.org/wiki/Majdel_Balhis
Vagy

http://en.wikipedia.org/wiki/Majdal_Shams ;) amit Druzok lakjak es akkor szemet Szirek? :)

;) de hamar propaganda haboru :) nesze Precise

Szerintem meg a budai vár a török hódoltság idején :)
polluxware
figyumán... ez a volt szent istván téri piac... ott a víztorony is

Majd a koreaiak beket teremtenek :)

BBC

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

polluxware
látom itt továbbra is megy a tronfolás:)))))

Hehe, hát igen akinek az eredeti neve Leibowitz az nyugodtan gúnyolódhat az izraelieken ;)
A dél-amerikai populizmust azért nem lehet ennyivel elintézni, amikor sima katonai diktatúrák voltak akkor sem volt jobb a többségnek, amikor neoliberális, az IMF tanácsadóit követve kormányzó figurák irányítottak, akkor sem, bár mondjuk egy Pinochet némileg gatyába rázta a chilei gazdaságot az tény, igaz az árba beletartozott pár ezer ember "eltüntetése" is, de ez így volt az argentin katonai uralom idején is. Csak a "felsõ tízezernek" (ami persze lehetett felsõ 10% is), a többség csóró volt. Venezuelában sem azért kerülhetett hatalomra Chávez, aki tényleg egy demagóg féldiktátor volt, nem csak azért mert annyira csípik arrafelé a karizmatikus vezetõket (bár ez is igaz). Egyszerûen olyan társadalmi szerkezet alakult ki ezekben az országokban (a nemzeti vagyon túlnyomó többsége max. pár száz család kezében összpontosul, a többség nincstelen és tanulatlan és sok esélye sincs kimászni belõle, ez a következménye. Venezuela esetében pl. a jobbmódú kisebbségnek szarabb lett Chávez alatt, a többiek vagy kicsit jobban érezték magukat (a baloldali diktatúrák vagy féldiktatúrák alatt általában a "proliknak" valóban kicsit jobb szokott lenni, legalábbis ha van legalább átmenetileg mibõl osztogatni nekik) vagy ugyanúgy.