Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát egy nyomorék vagyok hogy nem tudom megcsinálni ? ? ?

SG

SG

[url=http://www.atv.hu/kulfold/20130726-beketargyalasok-vedhetetlen-hatarok-koze-szoritanak-izraelt

[url=http://kuruc.info/r/6/115580/

[url=http://www.atv.hu/kulfold/20130726-beketargyalasok-vedhetetlen-hatarok-koze-szoritanak-izraelt[url

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

PSG 1
Tobb tevedes 1 post-ban: met latogatom folyamatosan es rengeteget kommenteltem is..A masik, hogy nem ertem az altalad irottakat valaszkent a post-omra.. :S
Az allam(iranyitas) es vallas szetvalasztasa volt a tema es nem az, h a vilagban ki gyakorolja a tenyleges hatalmat(vagy propbalja gyakorolni)

\"one shot one kill..\"

javasolnám látogatni az NWO topicot, elég sor érdekes hírt és cikket olvashatsz ott. és akkor tágulhatna a világnézeti képed, mert pont azt a világképet testesíted meg, amit a vezetõ pénzügyi háttérhatalom (nálad is) sikeresen a fejdbe ültetett. csakhgogy az nem felel meg a valóságnak, egész más miatt történnek a dolgok.

http://szabadriport.wordpress.com/2013/03/26/roger-waters-izrael-bojkottjara-szolitja-fel-a-zeneszeket/

PSG 1
Nincs ellentmondas..A jenkik joggal erzik/ereztek pofanveresnek amit kaptak, mert: a kituzott politikai es katonai(!) celokat sem sikerult elerniuk a hatalmas(katonai, anyagi, stb.) aldozatok aran es az elert katonai sikerek ellenere sem..Kb. ezt nevezik Vietnam-szindromanak(vmi ilyesmi kisert Afganisztanban is, bar itt joval ovatosabbak, ezert kisebb merteku a jelenlet, talan pont a tapasztalatok miatt..Irak kisse mas tema, mert ott a szinte teljes katonai "siker" es a hatalmas anyagi aldozatvallalas ellenere nagyobb a kaosz mint a megszallas elott, tehat a haboru csak artott: megint leszamitva a hadiipart..)

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Egyiptom: a hadsereg eltavolitott a posztjarol egy torvenyesen valasztott allamfot es letartoztatta(igazabol senki nem tudja miert), a partjanak tobb kepviselojet orizetbe vette, a mediaikat korlatozta/reszlegesen betiltotta es mindezt: "..Washington nem tartja katonai puccsnak.." Mi a fene az a katonai puccs..

\"one shot one kill..\"

”Megismételni azt, amit mások mondtak, csak iskoláztatást igényel, kétségbe vonni viszont agyat.”

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Molnibalage
Egy gyõztes háborúban is vannak halottak...

Vietnámnak az azt a szakaszát, ahol jenki részvétel volt a jenkik megnyerték, ÉV nem tudta elérni az elsõdleges katonai és politikai célját, nem tudták megszállni DV-t A másodlagos - vagy ez volt az elsõdleges ? - az sikerült, mert a jenkik feladták DV további védelmét. A jenkik 1972 vége után kivonultak és ÉV a 0 morállal bíró DV erõket nyomták le, nem a jenkiket. IGen, ÉV katonai és politikai sikert is elért, csak katonait nem éppen a jenkik ellen. Ja, és micsoda abszolút és relatív veszteségek mellet...

1972-ig teljesen idióta RoE mellett teljesen idióta célok ellen küzdhettek a jenkik. Aztán egy idõ után - nem vicc - többen leszarták, egy magas rangú katonai parancsnokok kicsit zargattak is miatta - de a Lin II-nél lényegében azt megtették amivel kezdeni kellett volna, vagy 5-6 évvel korábban megcsinálni, mert akkor is meg lehetett volna. Persze ehhez nem kellett volna aggódósan hozzállni meg félni, hogy jajistenem szovjet "tanácsadó" meghalhat. Jól pofán kellett volna verni a komcsikat, mert csak abból értettek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ReszegKoldus
a jó link
http://www.youtube.com/v/aSZosqXOyc0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

ReszegKoldus
Pedig Vietnam veretlen <#hehe>
http://www.youtube.com/v/N-6iNzwXEg0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Strahd_
Nem szulethet mindenki olyan langelmenek mint te, sajnos ez van, tudod ez igy az homo sapienseknel igy szokott lenni hamar a faji besorolasom firtatod, de tudom te nem tartod magad annak igy felteszem ezert is zavar teged.

Molnibalage
No offense, de Vietnámban az amerikai haderõ aratott katonai gyõzelmet és nem ÉV. A Lin II után ÉV fegyverszüntet kért. Mikor DV elesett egy gramm amerikai haderõ nem volt ott. Valahol csodás, hogy ennyire alapvetõ dolgot nem képes felfogni az emberek 99,9999%-a...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jó hülye vagy,hogy a fajtád által elõidézett dolgokon most felháborodsz.....

PSG 1
Ezert kerdeztem, h milyen pofanvagas felelne meg az izlesednek(vs realpolitrika) Tomahawk tomegpusztito vs hagyomanyos toltet, UCAV csapasok, stb..??
Persze mindezt szigoruan a sajat erdekukben: nehogyma ne legyenek demokratak.!!

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Ebben igazad van, de mi a francnak nekik "korszeru hadero"..? Hiszen csak "tevebaszo faszfej"(by SAS) mindegyik..
Okosabban is elkolthetnek/befektethetnek a petrodollarokat(mint a nyugati hadiipar termekeinek a megvetelebe)..A fegyverek meg soha nem oldottak meg semmit a kornyeken..(Pl. a Szovjetunio mit ert el Afganisztanban, az USA Irakban-Afganisztanban-Vietnamban, stb. fegyverekkel? A valasz= 0;Egyedul Izrael koszonheit eleve a letezeset a fegyvereknek es a kivalo vegyveres erejeenek..Talan ezert a legjobbak..)

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Aha..folyamatosan keni.. :)
Kit erdekelnek a hagyomanyos hadviseles szabalyai..? Ilyesmi mar csak a megrogzottek agyaban letezik..A kerdes ki eri el a gyozelmet..Vietnamban: a Viet-Cong(elotte Viet-Mihn a franciak ellen), Afganisztanban a Taliban, Szomaliaban szinten tasli jart..a sor folytatodni fog, ha oda toljak a pofajukat(1 pofonert) ahova nem kellene..
Elofelejthetned mar a technologiara alapozott katonai gyozelmeket: az oksagi osszefugges nem kotelezo ervenyu( haborukat a katonaknak kell/ene/ megnyerni es ebben a nyugatiak eleg gyengecskek= egyik sem siet megdogleni nehany dollarert, mig a hazajat/vallasat vedo elvakult "fanatikus" szamara barmi megengedett)Tok erdekes, h ezt minden szakerto igy tudja(legalabbis ezt hallom) es a politikai vezetok is tisztaban vannak vele, mert nem hulyek(ezert keresik iokabb a parbeszedet(lasd: az USA targyaloasztalhoz valo uleset a talibannal), csak haborusdi "szerelmesei" nem kepesek felfogni..(A haddipar erdekeit meg megertem<#ravasz1>

\"one shot one kill..\"

PSG 1
A wiki 25000-et ir..pontos adat nincs(http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Afghanistan_%282001%E2%80%93present%29oldalt a strenght alatt), de 15-50000 kozott mozgott a letszamuk(http://patacsipilvax.hu/2010/08/23/afganisztantaliban133/)..
HVG-s 2009-es adat: 22-27000 kozott..

\"one shot one kill..\"

Molnibalage
Az, meg hogy a 30k-s tálib csatlósok számát honnan vetted, az is rejtély.

Ha a Közel-Keleten nem lenne olaj, akkor az ottani népek ma is 50-100+ évvel lemaradva élnének vagy középkori szinten, ahogy Afganisztán...

Szóval addig adják nagy arcot, amíg a világnak szüksége van kõolajra és gázra, de még így is erõsen függenek attól, hogy mennyire jóindulatú a nyugat. Mert csak úgy van korszerû haderejük, hogy Samu bácsi meg az EU politikája értelmében vehettek, nem azért, mert õk képesek bármit gyártni - már elnézést és némi költõi túlzással - ami egy kalapácsnál összetettebb...

Molnibalage
Pár COIN háborút leszámítva a nyugati haditechnika ledózerolta az ellent.

Az afganisztánban szolgáló erõkbõl mennyi szerinted a harcoló alakulat..? Egyébként meg hiába a számszerûleg nagynak tûnõ erõ, ha az országba szabadon mozoghat a tálib és ott építhet ki helyi létszámfölényt, ahol akar, és a "barát" néha nem barát, hanem úgy változtatja azt, hogy melyik urat szolgálja, ahogy a szél fúj...?

Félelmetes, hogy a rendfenntartó erõk zaklatását valaki úgy fogja fel, hogy képes pofánverni nyílt háborúban egy komoly katonai hatalmat. A tálibok a helyi 0 színovalú rendõrök zaklatásában jók, meg a civilek elleni pattogásra, de a valódi fegyveres harcban simán leapítják õket modern technikával. Nézegesd a neten az n+1 videót, ahol a mezítlábas felkelõket halomra mészárolják a helik UAV-k és a légicsapások. A baj az, hogy mivel a területet nem tartják ellenõrzés alatt ez bárhányszor meg lehet ismétleni, és a helyzet nem változik. A megszálló/rendfenntartó erõket a nyugati normák kötik, meg mindenféle jog, amire magas ívbõl szarnak a tálibok. Szeritned az õ eszközeikkel mennyi ideig tartana rendett tenni, vagy amúgy római módra...? Szerinted hány perc alatt bukna bele politikailag bárki...?

Molnibalage
Ez mind belföldön mind háborúban megy. Katonailag az arab államok nagy részét ma a nyugati világ elkenné annak ellenére, hogy mondjuk a szaúdi vagy UAE államok nyuati fegyverzettel vannak ellátva. Az USA puszta katonai súlya elég ehhez.

A másik, ahogy már mondtam az belpolitika. Ha a választók szerint egy népcsoport deviáns, akkor az olyan hatalmat választ meg, aki seggberúgja ezeket.

PSG 1
"..Gazdasági súlyuk 0, hatalmuk 0, tehát pofánverhetõek katonailag is..."

Asszem akik eddig pofan lettek verve azok a Nyugatiak, Indo-Kinatol--Afganisztanig..Ez utobbi orszag felkeloinek csapatai meretukhoz kepest kulonosen sulyos maflasokat tudnak osztogatni..(A taliban felkelok letszama ritkan erte el a 30.000 fot, mig a szovetsegeseke meghaladja a 100.000-et--+ a 300.000-es helyi erok-- a hatalmas technikai "folenyrol" nem is beszelve..Ez--csak a nyugatiakat szamitva--minimum 4-szeres erofoleny..Ki vag akkor pofan itt kit..??)

\"one shot one kill..\"

ReszegKoldus
Természetesen a #9425-ben lévõ videóra gondoltam, mert azért az nem túl valószínû, hogy a franciáknál meg belgáknál (és egyéb országokban) a helyi "szélsõjobbos nácik" forszírozzák, hogy minél több muszlimuk legyen.

PSG 1
"..A modern társadalmak egyik fõ jellemzõje (úgy kb Napóleon óta), hogy az állam és az egyház külön vált.."

Es szerinted ez nem all jo nehany allamra ahol az iszlam a hivatalos vallas..?
Hanyat soroljak..? Torokorszag, Malajzia, Singapore, Indonezia, Sziria, Irak(e ketto vilagias allam volt a "balhekig"), Pakisztan, Egyiptom-ban kulonvalt megha nem is nyugati ertelemben veve..Ezekben--ahogy irtad--a vallas athatja az egesz tarsadalmat, de kozjogilag(es a valosagban!) nem egyhazi intezmenyek iranyitanak, hanem valasztott politikusok, vagy diktatorok..
(Pl. Thaifoldon sem a buddhista "egyhaz" iranyit, megha ez is a hivatalos allamvallas es az "uralkodo" es a tarsadalom tobsegenek a vallasa ez..)

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Tenyleg..? Es hol van ilyen(demokracia= nephatalom= ahol a nep gyakorolja a hatalmat) rendszer..? (Egyrol sem tudok, bar vannak probalkozasok itt-ott, hogy az emberek kozvetlenul szavazhassanak--pl. net-en--a kertdesekben es a politikusok menjenek a picsaba, dehat a hatalmak a az igazi demokraciatol rettegnek a legjobban..Mi lesz akkor a hatalmukkal.?)

\"one shot one kill..\"

PSG 1
"Megszallas" alatt valoban nincs, de gyakorlatilag(persze hivatalosan nem is annyira) blokad alatt all..minimalis(szerintem szinte semmi) a kulonbseg..

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Abszolute azt vallom, hogy idegen kulturakbol erkezettek(barhonnan-barhova) tartsak be a helyi szokasokat..De avvaal nem ertek egyet(az elozobol ez sztm automatikusan kovetkezik), hogy barmely orszag, vagy kultura meghprobalja raeroltetni a nezeteit, eletvezetesi szokasait, stb. egy masik kulturara, orszagra(barmennyire nem ert vis vele egyet)..
Persze a nyugat konfliktusai (a kelettel) inkabb uzleti es strategiai erdekek menten szervezodtek, mint kulturalis okok miatt..

\"one shot one kill..\"

PSG 1
A nyugat eddig (viszonylag sikeresen) mindent megtett, hogy barmilyen intervencioja, nehogy a vallashaboru latszatat keltse az iszlam-vilagban, mert ez belathatatlan kovetkezmenyekkel(pl. az iszlem vilag politikai egysegesulese) jarna...(A "kereszteny" vilag mar egy vallashaborut kegyetlenul elveszitett az iszlam vilaggal szemben, sulyos arat fizetve, aminek maig hato kovetkezmenyei is vannak..)

\"one shot one kill..\"

ReszegKoldus
A lejjebb belinkelt videóban pedig látható kiknek "köszönhetõ" ez a multikulti. :)

(na nem mintha pl a franciákat olyan nagyon sajnálnám)

PSG 1
Es hogy javaslod ezt a "pofanvagast"..??
Pl. hiroshimai-nagaszaki modszer, vagy eleg lesz 1-2(sok) cirkalo-raketa, vagy UCAV..?

\"one shot one kill..\"

Strahd_
http://www.youtube.com/v/ZDKk15KcqNk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Strahd_
http://www.youtube.com/v/pDQrvObop3E&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Strahd_
Eljen EU nem kereskedik akkor a cikk alapjan Gaza val :) de "szegeny nyomorba taszitott" palesztinokba meg egy rugas (meg is erdemlik) elvegre Gaza tiszta palesztin terulet nincs megszallas alatt, pont ezert raketaznak es pont ezert hajtja az izraeli jobbik malmara a vizet a nagy izrael kerdeskorben.

bocsi, na akkor rájöttem hogyan is kell legközelebb

http://idokjelei.hu/2013/07/az-eu-megszallonak-minositette-izraelt/

sztem már itt is elmítettem a fórumon, hogy nem zsidózni kell hanem a cionista politikát elítélni. egyészt a zsidó vallású vagy nemzetiségú, ill. zsidó érzelmú embereket az ilyesmi rettentõ módon irritálja, így még azok is a cionista vezetés mögé sorakoznak fel, akik amúgy normálisak és megbékélés, együttéléspártiak. haragból vagy félelembõl, de a zsidózás meg adjgázozás éppen ezek malmára hajtja a vizet

természetesen nem mintha izrael párti lennék, sõt. ott meglehetõs kisebbségben vannak a normális emberi értékeket hordozó emberek, de ez pontosan annak a gyerekkortól kezdõdõ nevelési formának "köszönhetõ" amiben részesülnek. a normális emberi értékekkel bírók számára meglehetõses sokuk egy féreg, és ez elég helyes meglátás, ugyanakkor azt ne felejtse el senki, ha már gyerekkorától ilyen fasiszta nevelésben részesülne, vajon Õ különb lenne tõlük ?

hatalmas szerepe van a felnõtt gondolkodásban és döntéshozatalban a gyerekkori éleményeknek, és a feszültséget direkt szítják, és amúgy tényleg mindkét oldalról

az utóbbi egykét hétben beraktam jópár izraelt elmarasztaló anyagot amik frissek, így Strahd úr se mondhatja azt, hogy pusztán saját véleményt fogalmazok meg mikor izraelt, és az azt vezetõ politikát bírálom. az emberek viselkedése ennek a velejárója, de õk is inkább áldozatok, bármilyen furcsa is ezt egy erõszakos népre mondani. hiszen valljuk be õszintén, aki gyilkol, aki gyilkos, aki ilyen helyzetben ilyen életet él, az sose lesz boldog, sosem él teljes életet. persze nyilván azért attól sokkal jobb ez is mint meghalni nyomorultul fegyverek által, vagy nyomorban leélni egy egész életet mint amit a palesztinoknak szántak

itt egy új cikk, a többivel már elég meggyõzõ hogy ki is az igazi hunyó a történetben :

[url=http://idokjelei.hu/2013/07/az-eu-megszallonak-minositette-izraelt/[/url]

Strahd_
Ah nem mukodne ;) megalapitas utan az emberek elkezdenenek aramlani egyik helyrol a masikra es a vegul lenne palesztin es zsido kerulet. De ez is egy megoldas.

En az eredeti palesztin teruleten az east bank en letrehoznam palesztinat ahova az osszes menekult palesztin kenye kedve szerint mehet stb a gond meg lenne oldva csakhogy a gond megoldasa nem cel.

ReszegKoldus
Én létrehoznám Palesraelt, ahol minden utca úgy nézne ki, hogy egy zsidó ház, mellette egy arab ház, így szépen sorban.

(Most, hogy így "kitaláltam", rákerestem és meg kellett állapítanom, hogy Palesraelt nem én találtam ki :D)

Strahd_
masik cikk

Susu meg ugy is csak readonly uzemmodba van ;) kajpa csak szepen vissza West Bank egy reszet Jordania es Gazat Egyiptom ;) akitol Izrael elfoglalta 1967 ben... ok ok erdekes hogy a vesztes oldal probal diktalni felteteleket a gyoztes fel szamara ;) de legyen

Pateroljak ki a palesztinokat onnan es beke lesz ;) mert anelkul nem nagyon. Ha csak azt nezzuk a nagy beke targyalas es tuzszunet ellenere az elmult honapban 3 raketat lottek ki Izraelre a palesztinok de sajna mivel a hirekbe sehol nem sirtak a palesztinok igy Izrael nem lott vissza vagy kezdett bele egy szonyegbombazasba gaza felett...

ReszegKoldus
Ja ez az irános dolog, de itt valami kereskedelmi kapcsolatról volt szó, persze ki kell vizsgálni ezt is. "Követelte" hát igen...

ReszegKoldus
Egyébként ez a videó már be volt ide linkelve szerintem, szóval az Európa túléléséhez elengedhetetlen multikulturalizmus "bevezetésében" a zsidóknak központi szerepe van, és hogy ez milyen jó dolog, azt épp a svédeknél lehetett látni pár hónapja is... <#rolleyes>

http://www.youtube.com/v/MFE0qAiofMQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Peres szerint felvásárolnak.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

ReszegKoldus
Én most leginkább arra gondoltam, amit te linkeltél, ott van benne, hogy szerinte a kóser vágást azért tiltják be, hogy a zsidókat elûzzék...
Európát azért írtam, mert legutóbb Lengyelországról olvastam ilyet, hogy betiltották.

Mondjuk az számomra alap, hogy egy országban elsõsorban nem egy kisebbség óhajait lesik, hanem a többségnek kedveznek.

Ezt a magyar-arab dolgot nem nagyon értem, én nem úgy látom, hogy nagyon lelkesednének az emberek az arabokért, dubajozni meg eddig is mehetett, akinek volt erre igénye.

Strahd_
Mi az amit szerinted europaban a zsidok csinalnak? :)

Most ne Jobbikos (Susu fele propagadna szoveget kezdj el mondani hanem tenyleges tenyeket.) Jahogy idiotak kozott talalsz zsidokat is milyen meglepo... milyen mas vallasu ember csinal meg idiota dolgokat? Ertem en hogy az uj magyar hozzaallas hogy edesgessuk magunkhoz az Islam / Arab orszagokat mert akkor jo lesz nekunk... mert fuj USA de majd milyen jo lesz amikor minden kislany mehet dubajozni a magyar solyommal? szoval tenyeket kerek