Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ReszegKoldus
És mitõl jobb a te elképzelésed a videón szereplõ paliénál?

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://kuruc.info/r/4/116930

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Oroszország és Kína képviselõi elhagyták az ENSZ BT ülését
- Szíria rendelkezik olyan védelmi eszközökkel, amelyek ámulatba ejtik a világot - Mondta a szír külügyminiszter

Az orosz és a kínai diplomata elhagyta az ENSZ Biztonsági tanácsa new yorki ülését, amelyen a Nagy-Britannia által beterjesztett határozati javaslatot vitatták meg. E javaslat szerint erõt lehetne alkalmazni Szíriával szemben – jelentik ma a médiák. A nyugati országok folytatták a vitát. Bõvebb információkat nem közöltek az ülésrõl.

Korábban szerdán a szíriai miniszterelnök, Vael Nader al-Halki kijelentette, hogy a Szíria elleni agresszió „az intervenciós csapatok temetõje” lesz.
A kormányfõ szavai szerint a Nyugat az Egyesült Államok vezetésével hamis ürügyeket keres, hogy megindokolja szíriai intervencióját.

Szíria rendelkezik olyan védelmi eszközökkel, amelyek ámulatba ejtik a világot – hangoztatta Valid Moallem szíriai külügyminiszter.
„Nem lesz könnyû dolog elfoglalni Szíriát. Rendelkezünk olyan védelmi eszközökkel, amelyek ámulatba ejtik a világot” – mondta a miniszzter.

Forrás: Oroszország Hangja

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Az Egyesült Államok csütörtök éjjel támadást indít Szíria ellen

Az Egyesült Államok Haditengerészetének és a Birt Királyi Haditengerészetnek a Földközi-tenger keleti részén tartózkodó hajói vélhetõen rakétatámadást indítanak szíriai célpontok ellen csütörtök éjjel, miután a brit parlamentben megszavazták a szíriai rezsimmel szembeni hadmûvelet bevetését – számoltak be amerikai újságok és tv-csatornák.

A csapás várhatóan több óráig fog tartani, amelynek fõ célpontjai a szíriai hadsereg egységei lesznek, amelyek vegyi fegyvereket alkalmazhatnak, továbbá fõhadiszállások, kommunikációs központok és hordozórakéták kilövésére alkalmas állomások – számolt be a sajtó, meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Pentagonban.

Forrás: Oroszország Hangja

Strahd_
Mert akkor azt kellene bevallani hogy egy iskolaban vagy a mellet taroltak oket, bar igen ezt elkepzelhetonek talalom, bar azota mindha megint hasznaltak volna.

Strahd_
igen igen ahogy a pestist is a zsidok okoztak..... ez idiota.

Strahd_
Szarazfoldi csapast max Izrael oldalarol tudok elkepzelni, ha Sziria elkezdi loni az izraeli civileket akkor arra valaszt fog adni ergo elfoglaljak Sziriat, gerilla csapatokkal nem tudnak mit kezdeni de minden mast szarra tudnak loni

Molnibalage
Furcs, de az az opció senkinben nem merült fel, hogy senki nem vette be? Ha egy raktárt találat ért, ahol tárolták, akkor nem szándékos "használat" történt. A II. Vh alatt is a vegyi fegyverneknek áttételesen volt áldozata, amikor mustárgázos bombákat vagy tüzérségi gránátokat szállító hajót elsüllyesztett a Luftwaffwe Olaszországban.

(Végszükség eseténre küldtek a raktárakba minimális mennyiséget, frontra soha nem került ki vegyifegyver.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor jól le kéne bombázni aaaaz ellenzéket! <#eplus2>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pluskast
Hááát. Most szárazföldi csapás biztos nem lesz. Úgy értem jenki katonák nem szállnak partra. A légicsapás meg sokat nem ér. Majd úgy is az idõ dönti el, hogy mi lesz ennek a vége.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

a "mesterlövészek" is szar munkát végeztek pár napja.....

persze,hogy nem õ vettete be,meg az egész 2 éves mismásolás/ az USA által pénzelt/felfegyverzett kiképzett?"lázadókkal"/ csak arra ment ki,hogy majd /most?/ jól megtudják támadni Szíriát vagy Iránt....persze vannak hangzatos kijelentések mindegyik féltõl,de ennek ellenére borítékolhatjuk,hogy bezuzzák Szíriát a jenkik....

Pluskast
Logikus is volt. Ott vannak az ENSZ ellenõrök és persze pont az õ orruk elõtt veti be. Azért Asszad nem hülye és nem akarja a saját kezével elvágni a torkát.

Carla del Ponte: Szíriában az ellenzék fegyveresei alkalmaztak vegyi fegyvert

A Damaszkusz környéki Keleti Gutában a szemtanúk és károsultak vallomásai „teljes nyilvánvalósággal arra utalnak, hogy a szarin idegmérget az ellenzék fegyveresi alkalmazták” – hangoztatta a svájci televíziónak nyilatkozva Carla del Ponte, az ember jogok esetleges megsértésére vonatkozó szíriai esetek kivizsgálása céljából létesített bizottság tagja.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pluskast
A nagy és hangzatos szavak elhangzásán (és a sajtó szokásos szenzáció hajhász kijelentésein) kívül semmi. Ha Asszad 2 év alatt képtelen volt félkatonai szervezetekkel elbánni akkor aligha fog tudni több komoly erõvel rendelkezõ profi hadsereggel. Ráadásul két éve harcban áll így az erõi jelentõs része le van kötve. Az meg, hogy kilõ néhány rakétát... Sok vizet nem zavar. Ebben az egész dologban egy biztos. Az, hogy a vegyi fegyvert nem õ vetette be.

ejj baszki.....mi lesz itt.....

Molnibalage
Ennél azért picit több.

Aki szerinted ilyeneke összehoz - és olyan lektorálták, akik szintén értenek hozzá - az szerinted nyertlen kétéves?

Most már tényleg kezded nagyon kihízni a gyufát kisfiam... Láthatólag HT és természettudományos analfabéta vagy, de a pofád az kurvanagy...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Olvastam róla" köszönöm ,belesétáltál a csapdába! nincs is több kérdésem! szevasz!

Davidus
"ÉK-t meg pontosan azért nem bombázzák, mert egy háború esetén a dél-koreai civilek szívnák meg elõször."

ja ez igaz. tényleg teljesen más a szitu

V9ykn8_TZL0

Molnibalage
Olvastam róla, szakirodalom, pilóták beszámolói és a legfontosabb, természettudományos ismeretek meglépte. Az, hogy mekkoa a CEP értéke egy BM-ne vagy vadászgépek fegyverének az nem hétpecsétes titok. Az, hogy te abszolút nem értesz ezekhez - ahogy a lakosság 99+ százaléka - nem baj, cask akkor ne ugasság be nagy arccal olyannak, aki viszont igen...

Miért? Szerinted ez nem releváns? Vagy te úgy osztod az észt, hogy éltél Izraelben Iránan, Szíriában és beszéled mindhárom ország nyelvét?

Molnibalage
Egy hadmûvelet technikai lehetõsége és annak politikai következményei nem egyazon oldalon vannak. Mindig az a kérdés, hogy mit mire cserél fel az ember. Kínát nem hiszem, hogy túlságosan érdekelné Szíra. Miért érdekelné õket...?

ÉK-t meg pontosan azért nem bombázzák, mert egy háború esetén a dél-koreai civilek szívnák meg elõször. A háború után meg az északikak, mert olyan humanitárius katasztrófa lenne ott aztán, amihez hasonlót csak a legnagyobb afrikai éhínségek idején lát az ember. Csak éppen Koreában télen még hideg is van...

A céltalan bomázgatásnak egyébként mi értelme van. Gondolod ez úgy megy, hogy XY felkel reggel és akkor kitalálja, hogy "akkor bombázgassunk"...? Bármilyen ÉK-val felvállalt konfliktusnak igazából egy értelme vége képzelhetõ csak el. A rendszernek buknia kell. Ahhoz viszont több kell egyszerû "bombázgatásnál". Sokkal. Az ÉK haderõ mérete egyszerûen megköveteli a szárazföldi hadmûveleteket és igen masszív tûzerõt.

vártam valami hasonlót tehát fel is készültem a válaszodra....

tehát akkor ezt pl."Egy Mk-84 bomba nagyobb pusztító erõvel bír és egy 30 éves F-16A is 6 km magasból 30 méteres CEP-el dobja le"
te élõben láttad,tesztelted,dolgoztál vele,pilóta vagy,USA katona vagy,fegyverszakértõ vagy VAGY csak szeretsz sokat olvasni haditechnikai könyveket? na melyik az igaz?

Molnibalage
Bírom a magadfajtát. Egyõbl TV meg híradós dumával jössz elõ. 2008 óta nem nézek TV-t néhány sporteseményt leszámítva. Azt hallom, amit néha fél füllel hallok, ha éppen megy, amikor a közelében vagyok.

Davidus
de ha ennyire sima ez az egész ügy akkor miért pattognak obamák? miért éri meg húzni az oroszok meg kína agyát?
pár száz ember miatt aki meghalt a gáztámadásban?

ok de ha enyire lelkükön viselik a civilek sorsát akkor koreát miért nem bombázzák le?

V9ykn8_TZL0

komolyan mondom te az RTL klub híradóból szerzed a tudásodat? halvány lila segédfogalmad sincs a világban zajló VALÓS eseményekrõl....bár kétségkívül van lexikális tudásod csak rossz lexinokokat forgatsz....

Molnibalage
Mezei balliasztikus rakáták hagyományos harci résszel szart sem érnek. Minden BM rakéta aminek nincs végfázisos vezérlése én nem intelligens fegyer akkora szórással bír és olyan csekély romboló erõvel, hogy katonailag gyakorlatilag nincs harcértékük. Egy Mk-84 bomba nagyobb pusztító erõvel bír és egy 30 éves F-16A is 6 km magasból 30 méteres CEP-el dobja le. A világ legjobb "buta" BM-jenek sincs ennyire alacsony CEP értéke...

Molnibalage
Irán ellen gazdasági szankciók vannak érvényben nem? Tehát most is korlátozottan veszt rész benne. Ha kiesik, akkor ez kinek lenne akkora "trauma"...?

Molnibalage
Az olaj ára mitõl szállna el? Olaj kitermelõ országok nem vesznek részt benne, 2 éve lõnek Szíriában. Most az, hogy bombáz a jenki erõ vagy semi, az már kis túlzással huszadrangú kérdés. Szállítási útvonalak, kitermelõk és finomítói kapacitás sincs veszélyben.

Továbbra sem értem azt, hogy Szíria bombázása miben segítne bármit Irán ellen...? Ez olyan, minta Franciaország megtámadásával akarnád Ukrajnát bevenni.

Irán megtámadása hirtelen hogyan jött elõ? Szíria a téma. 2007 óra hallom a sok jóstl meg "szakértõtõl", hogy "hamarosan indul támadás". Persze, ha 20 évig mondják, akkor egyszer csak bejöhet és lehet mellett verni, hogy "én megmondtam". Persze. Én meg röhögök egy jót...

Izraelre meg bármi másra is lehet szórni a szar BM-et, de itt is az áll, hogy ezek pontossága olyan, hogy örülhet Irán, ha egy olajfinomító méretû célt, ha eltalál. A dolog szépséghibája ott van, hogy ezen országok USA-val jó viszonyt ápol, tehát jenki Patriot PAC-3 települhet oda, ha igény van rá. Izraelnek meg van saját ABM rendszere, még ha nem is Scud méretû célokra van belõlve.

Szóval ez megint az a kategória, hogy tomboló kisgyerek vs. kigyúrt nehézsúlyú boxoló. Nem kétséges a mérkõzés kimenetele...

Pluskast
Kicsit átfogalmazom mert így most már értem mire akartatok (te és Sususrác) célozni. Nézd katonailag biztos nem. Ma az USA-t önmagában egy állam sem lenne képes megverni. De ugye - a térség elmúlt harcaiból kiindulva - egy dolog katonailag megverni Iránt és megint más megszállva tartani. Szóval katonailag gond nélkül nyerne az USA de ha nem tudja megtartani a legyõzött területet akkor sokat nem ér el vele. Az meg, hogy az Iráni rendszer esetleges összeomlása után mi lenne ott.. Káosz az biztos. A világgazdaságnak meg jót gondolom nem tenne.

Davidus
akkor azt mondjátok hogy irán nem tud kárt tenni a rendszerben ha megtámadják? csak olyan rakétái vannak amivel csak sacc/kb tudnak irányba lõni?

én elhiszem sõt ötülök neki ha így van😄

V9ykn8_TZL0

akkor már ketten vagyunk😛

Davidus
"Hol az érvelés...?"

sehol😛 ezt raktam össze az alapján amit a híradóban láttam

" Mit értesz "vége a dalnak" alatt?"

szíria tényleg annyira fontos hogy mondvacsinált bizonyítékok alapján le kell bombázni?

szerintem a végsõ cél itt irán. én így érzem😄

ha iránt megtámadják akkor õk meg 2 kézzel fogják szórni a rakétákat izraelre meg a szaudi olajra

V9ykn8_TZL0

biztos hogy lenne egy jó nagy taligára való még ezekbõl is, a tömegek hülyítésének már elég "szép" hagyománya van, elég csak megnézni nagy háborús plakátokat és végigolvasni az akkori újságokat.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Pluskast
Nem is errõl beszélt. Tényleg nem értem, hogy hozod ide Iránt? Huszonhatszor megveri akár az USA akár a NATO. Olyan képességekkel ruházod fel ami nincs is neki. Atomja nincsen a SCUD-ai meg semmit nem érnek. Nem egy vezetõ nagyhatalom.

Molnibalage
A kommentet nem is értem, mert sehogy nem kapcsolódik az elõzõhöz. Van egy sejtésem, hogy egyszerû trollkodás volt a célod...

Egyébként meg igen, egy nem idióta harctéri parancsnok nem megy neki az eszetlen túlerõnek, hanem próbál kedvezõbb helyzetet felvenni, vagy leteszi a fegyvert, mert a semmiért meghalni nincs értelme. Csak a balfaszok heroizálják azt, hogy ez milyen fasza dolog...

Ezek szerint akkor te Görgey Artúrt te minek tartod? Ugyanis õ belátta, hogy mikor jött el az a pillanat ahol nincs értelme legyilkoltatni egy rakat ember úgy, hogy semmit nem ér el vele és letette a fegyvert.*

A "nagy" kossuth meg lelépett és köpködött midenkit meg osztotta az észt kinrõl úgy, hogy õt nem fenyegette az, hogy kivégzik pedig részben õ a felelõs azért, ami történt. Tehát felelõsséget nem vállalt, de a pofáját azért jártatta. Sajnos õ a történészek szent tehene, pedig az én szememben a féreg kategóráját súrolja az az ember.*

A fotelprofesszorságról meg annyit, hogy láttam én már sok nagyhangú turbómagyar balfaszt, de nagyon megnézém õket, hogy ha mondjuk az iráni módira ûznék a hondvédelemet és a háborút, ahogy tették Irak ellen 80-88 között, akkor is ekkora pofájuk lenne -e. Amíg feltételes mód van, addig kurva könnyû szájból segget csinálni...

Egyébként meg csak "kicsit" irritáló, amikor magadfajta trollok állnak neki kiselõadást tartani hazafiságról.

(*Vagy Rákóczi féle szabadságharc vezetõi mik voltak? Ugyanis akik felesküdtek a királyra, azok kegyelmet kaptak, a szabadságharc egyfajta konszolidációval ért véget, akinek meg nem tetszett, az elhagyhatta az országot.)

jó hazafi lehetsz.....tehát a te olvasatodban ha pl. megtámadnák Mo-ot mondjuk a Románok 😛😊) akkor te csak akkor bocsátkoznál harcba ha elõtte kiszámolnád,hogy nekünk van-e elég tankunk velük szemben?
sry,dee te nemvagy normális te fotelprofesszor

Molnibalage
Sosem értettem az ilyen posztokat. Hol az érvelés...?

Vége lesz a dalnak

Kinek és miért? Mi által? Mit értesz "vége a dalnak" alatt? Ez milyan veszteséget, pusztítás, politikai arcvesztéset vagy bármi mást takar?

irán nem fogja ölbe tett kézzel végig nézni a mûsort

Miért nem nézi? Technikailag mit tud tenni a nagy büdös semmin kívül? Még csak nem is határos Szíriával, szárazföldön nem tud segítséget adni, légiereje meg nagy 0 bármiféle akcióhoz és itt is probléma lenne a távolság és a szomszédok. Irak légterét az USA ellenõrzi államközi szerzõdés és vállalás értelmében, amíg Irak nem képes rá. A törökök meg miért is egedélyeznék az iráni légtérhasználatot?

én is azt érzem,hogy Szíria a csali Iránnal szemben....viszont a Kínaiak/Oroszok csak kakaskodnak az amcsikkal biztos nemfognak nekik menni....

pár hete beszélgettük a barátokkal,ha felvételrõl leadnának a CNN/BBC-n egy atomdúrva CGI Washingtoni"ufó leszállást" és full igazinak állítanák be mennyien hinnék el......

Davidus
olajárak mennek az egekbe a gazdaság meg az alagsorba

V9ykn8_TZL0

Davidus
kubai rakétaválság óta szerintem ez a legparább helyzet

ha betámadják szíriát és õk beváltják a fenyegetésüket és kilövik izraelre amilyük van akkor itt vége lesz a dalnak

irán nem fogja ölbe tett kézzel végig nézni a mûsort és nyilván mondanom sem kell hogy obamáék csak erre várnak

és akkor ott van ugye kína meg ororszország...

V9ykn8_TZL0

jah :-/ sebaj legalább megint lehet menni bombázni és még nagyobb káosz teremteni.

a világ lakosságának 80-90%-a bekajálja mint floki a lábtörlõt....

eddig is már gyanús volt ez a gáztámadásos sztori.