36194
  • bardocz
    Van már Samsung Ace 10k-ért a telenornál. Bezzeg vodánál semmi.
  • 5c0rp330n
    vagy a gyartok tovabbra is basznak ra is igy mar a market se fog menni :D
  • Vadnokedli
    Mii? EZAZ! :D nem fognak szopatni... :D
  • HiPPoNaX
    Szep koncepcio :]
  • Solten
    Kikényszeríti a rendszeres szoftverfrissítést a Google

"A jövőt hosszan ecsetelő bemutatóban azért fontos információmorzsák is akadtak. Az első ilyen, hogy a Google rendkívüli módon fel kívánja gyorsítani az Android fejlesztési ütemét annak ellenére, hogy a gyártók még a mostani tempót sem tudták tartani. A keresőcég azonban úgy tűnik, megtalálta a gyártók ösztökélésére a megfelelő módszert: amelyik nem frissíti pár hónapon belül a készülékeit, azt kitiltják a Marketről, ezzel elkerülhető a fragmentációt, vagyis az Android platform töredezettsége, másrészt a gyártók rákényszerülnek a hosszabb távú szoftvertámogatásra."

• Solten
    Gingerbread + Honeycomb = Ice Cream?
  • jimySz
    Letölthető android fejlesztői könyvek:
    android.uhh.hu
  • Match
    A simes dologra androidon a megoldás: sim checker.
    A lite verzió csak sms-t és emailt küld ha sim-et cserélnek a telefonban.
  • kifli
    Is, ez backupolja a telót egy netes tárhelyre, a conntactocat, híváslista ilyesmiket, plusz, ha kell és le van halkítva a teló, elkezdi villgotatni, és hiába van halkítva elkezd hangot is kiadni magából hogy könnyen megtalálható legyen, meg ugye a gps-el is megtalálja neked, meg le lehet vele appokat is kódolni. Ha megveszed a progit, akkor ezeken kívül, még le is tudod zárni a telefont neten keresztül, vagy törölhetsz róla minden adatot.

Ez az sms-es mókával ellentétben akkor is működik, hogyha nem tudod a teló számát, mert pl lenyulták, és más sim kártya van benne.

Mondjuk erre volt egy jó megoldás win mo-n, ha kicserélték a simet a telóban, akkor egy előre meghatározott számra, küldött egy sms-t az új számról, hogy sim kártya lett cserélve.

Ezt egy netes felületről lehet buzerálni.
  • bardocz
    Okos, azt hiszem fel fogom rakni, nem mintha eddig egy telefonom is elhagytam volna, nade még előfordulhat.
  • Vaxi
    Where's my droid.. Elküldesz egy sms-t a telódra, aminek tartalma egy előre megadott szöveg, és felveszi a hangot és/vagy benyomja a gps-t
    info
  • bardocz
    Ez ilyen gps-es móka, ha elveszne? Tényleg, milyen ehhez hasonló dolgok vannak még?
  • kifli
    Lookout Mobile Security progi szintén kötelező alkalmazás, most segített megtalálni a telómat :D

• theone91
    Tárt karokkal várja. Mondom, ha befürdik a WP-vel akkor még gyorsan odaszalad a Google-höz.
  • Solten
    A Google is megpróbálta elcsábítani a Nokiát

• Solten

• mojito10
    Az a lényeg, hogy mindenkinek a saját mobilja vagányul működjön az androiddal. Lehet, hogy bennem van a hiba, de én nem nagyon figyelem, hogy melyik új verzió futkos nálam :) de ha nincs vele gond, akkor felesleges is azon agyalni. Úgyis rövid időn belül ki fognak találni valami okosat a google-nél :) addig meg úgyse lesz tablet pc-m sajna :( pedig az is hasznos egy kütyü :D
  • MikX
    SE Play jól hangzana, csak szerintem buktató bejelenteni egy telót snapdragon+ardeno chip-el.. Gyakorlatilag ugyanaz a hardware mint az x10-emben. És nemhinném, hogy a jövőben érkező unreal3-as játékokat élvezhetően vinné.
    galaxy S2 hadware-e jól hangzik, csak ne lenne akarna iPhone lenni ennyire.

S az mi, hogy most olvastam, MWC-n bejelentették, hogy mégiscsak egy andriod verzió lesz telókra és tabletekre 3.0 és 2.4 kijövetele után...
    Nemértem, most nem tudják eldönteni melyik lenne jobb? Csakmert már most annyi verzió futkos különböző telefonokon, hogy nehéz követni.
  • Solten
    WTF...

• JürgenKlinsmann
    Szerintem is a mágnesességre bukik, mert én is kipróbáltam (nem biztos, hogy azt amit az általad látott videóban, de itt az elv a lényeg). Nem mindig a fémek mérete volt a szűk keresztmetszet, meg volt olyan is, hogy monitor közelébe tettem és bejelzett, miközben a fém kulcsokra nem. Persze tudom a monitorokban is vannak fémek, de ettől függetlenül nem ezzel fogok menni kalózkincset vadászni a Karibb-tenger partjára.
  • Vadnokedli
    Majdnem minden android telóban van mágnesességet érzékelő szenzor; Pl galaxy s ben; fény-közelség-mágnesesség stb.
  • Tetsuo
    Vannak nem magneses femek is. ;) Szerintem a telefon antennajat hasznalja elektromagneses hurokkent, amivel mondjuk nagy vezetoket (femeket) erzekel.
  • Büdös Bohóc
    ez nagy volt :DDDDDDD
  • vass17
    Gondolom, ahogy az iránytű is, mágnesesség alapján.

Nekem pedig azt magyarázza el valaki, hogy ha már napok óta nem használok egy alkalmazást (pl Facebook, News vagy a Mail), akkor van az aktív alkalmazások között? A netre sem csatlakoztam már napok óta, szóval nem értem miért aktívak?
    Tudom, az android nem hasonlítható a windowshoz és gondolom, hogy ez így a természetes, de mégis miért nem állítja le őket?
  • Thaison
    Azért az Engadget nem rossz, mindig náluk vannak fent leghamarabb a hírek, az már más kérdés hogy milyen stílusban...!

Más kérdés, egyik nap láttam egy videót, Android marketről szed le a csóka egy olyan programot ami fémdetektorként működik szóval érzékeli a fém tárgyakat. Én elsőre azt mondtam hogy ez kamu, mi lehetne a telefonban ami ezt érzékel, kíváncsiságból kipróbáltam, és meglepődtem mert működik. Mondjuk a kulcsokat nem érzékeli de a nagyobb dolgokat igen. Ezt magyarázza meg nekem valaki, hogy ez hogy működik? Mi alapján érzékeli? Mágnesesség? :S

A Xoom meg szerintem elég jó lett, nagyot üt rajta az android, az árával vannak gondok, amit talán majd a megjelenés után kicsivel levisznek. Addigra már úgyis több tablet lesz a piacon, kénytelenek lesznek.

SE Play, nektek mennyire jön be? Nekem kicsit furcsa egy ilyen telefon, bár így az androidra is elég korrekt játékok jöhetnek majd....
  • Solten
    Az Engadget meg egy csalodas, meghonosodott naluk a szenzaciohajhasz bulvar-szinvonal, a sok eszleny meg egybol benyeli a marhasagait.
  • Solten
    Nem a Motorola akarja, valami nonem jenki oldal szorakozik, $800-kent hirdetik, jelenleg kodde van valva az ajanlatuk: link. :DDD
  • theone91
    A Motorola mit akar amúgy a Xoom 1200 dezsős árával? Abból inkább veszek két iPadet... :D
  • 5c0rp330n
    ha valaki modszeresen, magabiztosan faszsagot allit, amirol eppenseggel kelloen tajekozott vagyok hogy ezt megallapitsam, azert tudok harapni. ilyenkor egyebkent azon kivul hogy a delikvenst elkuldom a qrva anyjaba, kulonosebb idegesseget nem erzek, szoval aranyos hogy aggodsz az egeszsegem miatt, de tudok magamra vigyazni, koszi :) azert majd igyekszem betartani a terapiad, az sosem arthat :)
    de reszemrol (is) tema off
  • kifli
    oda hiába mész, ott csak konzolosok hokiznak egymás szájába :D
  • theone91
    Húzzatok már a faszba. Ha konzolflémet akarok hallgatni benézek PC-s leáldozottba... Vagy legalább ott folytassátok.
  • GregSB
    OFF: Neked egyébként vannak barátaid? :D Szoktál beszélgetni emberekkel, ki szoktad néha engedni a gőzt egy sör + haverok társaságában? Csak mert olyan szinten le tudod üvölteni meg oltani az emberek fejét itt a fórumon, hogy rossz nézni :) Csendben olvasgatod a fórumot, és amikor valaki egy kicsit túloz (elismerem, túlzás volt azt állítani hogy lenyomta a Sonyt, korrigáltam is arra hogy feljöttek domináns szereplőnek), vagy ferdít, egyből olyan szinten elkezded oltani a személyt, mintha személyesen sértegetett volna téged :D

Egy jó tanács: nem egészséges magadban tartani a sok felgyülemlett feszültséget, aztán itt kitörni, és fellángolni a fórumon. Engedd ki a gőzt rendszeresen sportolással, haverokkal, bebaszással, stb, mert nagyon hamar (30 x évesen) be fog figyelni egy agyvérzés.

Lelki tanács rovatunkat hallották.
  • Solten
    tank hero
  • Vadnokedli
    olyan nekem is jöhetne. xd
  • kifli
    meglestem, de ez annyira nem tetszik :D

Valami modernebb lődözős, tankos nincsen? :)
  • Solten
    Nagyjabol ez a helyzet, ott van meg az ncsoft, a milliokat megmozgato MMORPG-ivel, illetve a Paradoxplaza akik a minosegre ado strategia-megszallottak kedvenc kiadoja.
  • 5c0rp330n
    ne nekem magyarazd, en tudok tablazatot ertelmezni, veled ellentetben aki megprobalja a tisztan lathato adatok szoges ellentetet belemagyarazni. ez a "meg mindig nem az igazi" szinten egy teljesen idiota beszolas amit semmivel nem tudsz alatamsztani, ellenben az ilyen beszolasaiddal legalabb tudtara adod az embernek hogy halvany fingod sincs rola hogy mirol beszelsz es legfeljebb kepeken lattal ps3-at, igy legalabb elkeruljuk hogy egy felesleges vita bontakozzon ki. a tablazat teyekrol beszel, hulyesegekrol te beszelsz kisfiam, leulhetsz, egyes. majd gyere vissza ha olyan temaba tudsz erdemlegesen beleszolni amirol barmi fogalmad is van.
  • Büdös Bohóc
    Ehm: a jobb oldali lista csak arról szól, hogy mi lesz adott platformon exkluzív és nem arról, hogy mi jelenik meg idén... a bal oldaliban meg kb egál a helyzet. Harmadrészt meg már jó pár éve megy mindkét platform és egy idő után ok, jóhogy beindul a ps3 is, de még mindig nem az igazi. Mielőtt ilyen tájékozottság rulez szöveget benyomsz, keress már értelmesebb táblázatot és ne ilyen hülyeséget.
  • 5c0rp330n
    hat jah, uzleti szempontbol a pc-s jatekiparnak 2 darab eletbentartoja van: a steam es a blizzard. ezeken kivul gyakorlatilag az egesz egy rohado warezplatform ahova idonkent neha kiadnak valami fos portot aminek 3szor nagyobb gepigenye van mint amit indokolna, de igy legalabb nem is lehet mondani h nicns ra jatek es a hw gyartoknak megjobb uzlet lesz az egesz :)
  • Bexter
    haypi kingdom