36194
  • MikX
    Ez ilyen. Szerintem aki okostelefont vesz, számol ezzel, és nincsenek olyan illúziói, hogy majd addíg bírja, mint egy mp3 lejátszó
    Vedd alapul a manapság legalább 800Mhz-es procikat, a nagy kijelzőket, 3g, wifi egyebek...
    Hozzátenném, hogy anno a nokia n73-asom is kb egy napot bírt, ahoz képest most egy kb 3x akkora kijelző és procival, nomeg mindenféle kütyüvel ami még bennevan kb ugyanezt produkálja, az nekem nem visszafejlődés.
  • Match
    Ott valami más gebasz van.
    Nekem ha csak zenét hallgatok (olyan 45 perc az út a munkahelyemre) akkor legtöbbször mire beérek, 1% sem merül (esetleg 1-et). 2-3% akkor van, ha közbe végig msn-ezek is mellette.
    A 10-et még úgy sem tudtam sztem elérni, hogy zene, msn, plusz játék, de erre már nem emlékszem pontosan.
  • vass17
    Hangsúlyozom, repülő üzemmód, tehát nem keres semmit:)

Na mind1, végülis meg lehet szokni, hogy minden este kell tölteni a telefont, csak gondoltam megemlítem. Egyébként az a vicces, hogy az újabb verziókban az ios is többet fogyaszt, mint korábban (tudom multitasking és egyéb dolgok), de nem kellene visszafejlődni, ha már sikerült valamit elérni
  • Büdös Bohóc
    talán mert ha eddig nem jöttél volna rá, ez nem mp3as lejátszó, hanem telefon :D

vágod, bázisállomás keresés meg ilyenek.
  • Vadnokedli
    hát nekem Galaxy S Zene mellet. 3-4-5% óránként.
  • vass17
    Egy dolgot nem értek az Androiddal kapcsolatban:

Miért nem képes magát alacsonyabb energiafelhasználású állapotba tenni?

tudom, ez itt nem az apple topic, de mégis leírnám a véleményemet:
    mivel sokszor hallgatok zenét, de elromlott az ipod touchom, gondoltam, hogy összevonnám egy telefonnal, ami lehetőleg androidos (Legend). Nincs is vele gond, sőőt a személyre szabhatósága miatt sokkal jobban bejön, mint az ios, de egyszerűen nem értem, hogy ha kikapcsolok minden háttérben futó programot és az adatforgalmat is (repülő üzemmód), akkor miért merül óránként 10 %-ot zenehallgatás közben, miközben a kijelző se megy. Így hozzávetőlegesen 10 óra alatt lemerül.
    A touch 900mAh-s akksival könnyedén vitte 30 órán keresztül, gyakorlatilag a zene olyan volt neki, mintha nem is használnám.

Másnak is ilyen gyorsan merül? Nem lehet valahogy optimalizálni, esetleg egy jobb programmal?
  • Solten
  • Vadnokedli
    eléggé ellehet ha az ember rosszul csinálja; :D és Garanciavesztéssel jár; de valahogy megoldható hogy meg csinálja az ember 'mintha mi sem történt volna' :D
  • vass17
    Köszi
  • zoliii
    Nem lehet elcseszni a telót, ha rootolom? LG GT540 mobilom van.
    Csak szeretnék mem. karira telepíteni.
  • Solten
    Elrajtolt az Android 3.0

• Vadnokedli
    Sehol;
    Go Android Market -> Download "3G Watchdog" <- Search for this on AndroidMarket.
  • vass17
    Nem tudjátok véletlenül, hol lehet ellenőrizni az adatforgalmat? Illetve jelzi valahol a telefon, hogy kapcsolódott a mobilnethez?
  • Vadnokedli
    Ne is mond; köcsög OTP raktár; folyton elromlanak azt hurcolhatom targoncával.
  • morleone
    sudoku kitöltést a google goggles-el tudod megcsinálni, meg azzal tudsz úgy keresni hogy lefényképezed és a google rákeres. cigis dobozzal, sörös dobozzal tökéletesen működik, meg a metropolban található sudokut is így töltöttem ki!
    a másik kedvencem a google places, amivel szintén lehet kincset keresni, pl otp atm-et! :D
  • patkomar
    Akkor ezek szerint már telefonnal is lehet kincset keresni :)XD Szerintem tök mindegy, hogy iránytű vagy hangszóró mágnes által működik...
    Tudtok még valami hasonló felesleges, de mégis jópofa programokat telóra?
    pl sudoku kitöltő...stb. :D
  • Megtörhetetlen
    Tudtommal is az iránytűt használja.. Azaz azt olvastam én is, de a lényeg, hogy ez nem egy külön kis fémdetektor hanem ez egy már meglévő hardver alkatelem speciális újszerű felhasználása ;) nincs ebben semmi egyedi, vagy különleges és nagyon soktípusú telefonon működik, persze ami androidos :)

Én sem mondtam ilyesmit, csak azt, hogy nem értem ennek mi köze az Xperiához és miért mondod ezt: "Xperia meg ezzel reklámozza a telóját, mintha a Sony Ericcson szarta volna a spanyol viaszt kb..." ergó ezért miért szar az Xperia nem értem az összefüggést... :S
  • Jim Morrison
    a hangszóró mágnesét használja metál detektornak.
  • kifli
    ha telót egy helyben tartom, és a kulcsomat rakom közel hozzá, akkor is jelez :D

Az iránytűt használja a fém detektálására. A start megnyomásakor, nulláza az értéket, ezért kell távol lenni minden befolyásoló tényezőtől.
  • Solten
    Wow, ez brutaljo :)
  • Vaxi
    és már megy a login is :D
  • FZoleee
    végre :) ki tudom jelölni mit akarok felrakni a telefonomra és wifi közelben nem kell keresgélnem, hanem felrakja :D tudom, appbrain képes volt rá, de akkor is, ez hivatalosabb :D
  • Vaxi
    sajna :S
    érdekes volt ez a tájékoztató. szinte lépést sem lehet tartani velük :DD
    viszont ezek után kell egy táblagép... :D

amikor a google-s hitelkártyáról megvette az appot, és rákérdezett, hogy szabad-e, felröhögtem :D
  • desigo
    A bejelentkezés még nem működik. :/
  • Vaxi
    http://market.android.com/
    érdekes :)
    egyébként akit érdekel, tényleg nézze a videót, jó dolgokat mondanak :)

szerk: a válasz gomb csak véletlen :D
  • Rage47
    a progi leírja, hogy egy mezőt hoz létre a start lenyomása után és legyünk távol az elektromos cuccokatól.
    gondolom a start lenyomása után kilövi ezt a mezőt, és a progi megjegyzi, hogy a szobában merre vannak a mágnesezhető tárgyak. ezért írja, hogy ne változtass start lenyomásakor pozíciót, ill. nyomd le a kalibrálást minden komolyabb pozícióváltás után, pl. szobaváltáskor
  • kifli
    amelyik telefonba van irányítű, szerintem azokkal működik
  • Vadnokedli
    az mágnesesség érzékelő; mert van egy mágneses szenzor kb minden Androidos telefonban; és ez csak azt érzékeli hogy bocsájt e ki valami minimális mágneses dolgot is az a bizonyos fém; pl radiátor cső az meg mágnesezhető;
    én spec barátnőmön a melltartó fém tartóját vizsgálgattam :D
  • Landor
    "mágneses cucc"
  • HeadHunter86
    Szerintem ez egy egyszerű mágneses cuccal van megoldva. Metal Detector-nak hívják. Nem azt mondtam hogy ezzel nyulat lehet lőni.
  • desigo
    iGOMyWay-androidra nem optimalizált ezért enyhén lassú viszont a legjobb magyar térkép van hozzá
    Sygic Aura-marketből letölthető,teljesen jól használható
    CoPilot-számomra legkevésbé szimpatikus de egy próbát megér
  • desigo
    Google android event élőben közvetítve a youtube-on a mai napon magyar idő szerint este 7-től 10-ig.

http://www.youtube.com/android
  • Cat 02 #2841
    Valaki tud jó navigációs szoftvert ? NDrive van most kinézve itthon, ez jó ?
  • Megtörhetetlen
    Látszik, hogy fogalmad nincs a működéséről egy fémdetektornak...
    Inkább ne beszélj hülyeségeket, de arra videóra kíváncsi lennék, hogy mire gondolsz, mert ha tényleg ezzel fényezi (félreérthetően) az elég gáz :S
  • HeadHunter86
    Tudtátok hogy egyes készülékekben van fémdetektor? :D Nekem Galaxy 3-mam van, és most szedtem le egy Metal Detectort (fizetős verziót) és müxik rajta. Xperia meg ezzel reklámozza a telóját, mintha a Sony Ericcson szarta volna a spanyol viaszt kb...
  • Büdös Bohóc
    na erről nem is tudtam (hogy HTC így kezdte) mondjuk valahol el kell kezdeni :)
  • Büdös Bohóc
    jaok
  • GregSB
    Azt azért ne felejtsük el, hogy a Blade sokkal olcsóbb anyagokból épül fel, mint a szifon. Persze így is sokkal többet kaszál az Apple az iPhoneon, mint a ZTE a Bladen, de a ZTE-nek most pont ezt kell csinálni: minél olcsóbban adni telefont, mert új játékosok a piacon, és minél hamarabb nagy felhasználó-bázist kell kialakítaniuk. Ezt sikerült is, viszont az eladott telefonokból bejött profitjuk igencsak alacsony, míg az Apple a teljes mobilpiac profitjának 51%-át zsebelte be az elmúlt negyedévben.

Ne féljetek, ha a ZTE befut, ők is fognak 150.000-180.000 Ft-os telefont kínálni, mert ezeken kaszálnak a legnagyobbat a gyártók. Csak nézzétek meg a HTC életútját. Ők is ugyanolyan beszállítók voltak anno, mint a ZTE, aztán ma már saját maguk optimalizálják a szoftvert, és vannak csúcskategóriás (150.000+ Ft-os) telójuk is.
  • Megtörhetetlen
    Persze ebben is van valami sőt, de senki nem mondta a ZTE-nek em, hogy Androidot kell feltelepítenie, illetve ha megnézed a fejlődési sebességét, akkor ez még csak a legeleje, ha ilyen ütemben halad az iOS sehol sem lesz pár év múlva, és felveszi a kihalófélben lévő BlackBarry szerepét és egy az egyben rétegmobillá változik... Persze ez nyilván az európai piacra vonatkozik, tengerentúl minden más...
  • GregSB
    Ja, nem kötekedésből írtam, csak ahogy morleone írta erre már rég lehetett számítani.