Új halálos trükköt fejlesztett ki az ebola
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
kis javítás
<< Különben nagyon örülnék ha 1% gondolkodna, mint én, nagyon de nagyon pici kisebbség vagyok én. >>
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Egy csótánynál lehet, hogy az élet egyetlen értelme a szaporodás, de egy intelligensnek mondott fajnál nem így kellene lennie.
"There's no way to rule innocent men. The only power any government has is the power to crack down on criminals. Well, when there aren't enough criminals, one makes them. One declares so many things to be a crime that it becomes impossible to live without breaking laws."
Ayn Rand
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
"Ami viszont a teljes természeti kincs felzabálását illeti annak csak egy oka, van - ingyen vagy olcsón kapod és drágán adhatod el. És ez kitõl függ? A piatól még véletlenül sem mert a piacon nem lehet olcsó dolgokat drága pénzért eladni, ezt csak egy irányított intervencionalista gazdaságban lehet."
na ezt gondold át még egyszer, mert szinte minden a piactól függ
„piacon nem lehet olcsó dolgokat drága pénzért eladni”
hiszed vagy sem a piacon sokszr olcsó dolgokat adnak drága pénzért, hol élsz te?
A fa is egy termék: azért is fizetni kell. A levegõ még ingyen van, meg a napfény is. Ha nincs pénz fára, tessék építeni napkollektort.
Nem pont te panaszkodtál a #20-ban meg egypár hozzászólásodban, hogy túl vagy fizetve, pedig alig csinálsz valamit?
Na akkor légyszíves döntsd már el végre hogy a nullát el lehet-e adni jó drágán vagy sem.
lenne gazdag befolyásos ember fegyveresekkel, õ is vágja a fát, de tudja, hogy egy idõ után elfogyhat és, hogy neki sokáíg elég legyen nem enged másokat a közelébe, az õrei meg nem fognak dideregni mert azokat jól eltartja, az õröknek is megéri majd, hogy lelõjenek
Rendkívül olcsó és könnyû is. Csak egy balta és egy fûrész kell hozzá. Néhány óra alatt elég szép mennyiséget kilehet vágni.
Ami viszont a teljes természeti kincs felzabálását illeti annak csak egy oka, van - ingyen vagy olcsón kapod és drágán adhatod el. És ez kitõl függ? A piatól még véletlenül sem mert a piacon nem lehet olcsó dolgokat drága pénzért eladni, ezt csak egy irányított intervencionalista gazdaságban lehet.
„Hány olyan programot ismersz amelynek az a célja, hogy megszüntesse saját magát.”
Nagyon sok olyan helyzet volt ahol egy vállalkozás addig ment amíg ki nem irtotta az összes fát, vagy egyéb természeti kincset az adott területen és bizony nem ültetett helyettük újakat. Majd ezután belekezdett egy másfajta vállalkozásba. Bizonyos állatfajok pedig teljesen vagy szinte teljesen kiirtottak.
Vagy másfajta példákkal:
Ha valami miatt nem jönne több gáz az oroszoktól. A megmaradt apró kis erdeinket gyakorlatilag kiirtanánk, hogy ne faggyúnk meg telén, amennyiben nem gátolják meg fegyveres õrök.
Ha világ valamelyik szegényebb fertályán van termelésre megfelelõ talaj amin jelenleg erdõségek vannak és növekszik a népességük. Akkor kivágják az erdõt, hogy kaját termeljen magának, nem kell hogy sok pénze legyen hozzá, hogy ezt megtegye és eltartsa magát.
Szóval az egész nem mûködik hosszú távon, ha nincs annyi ész vagy lelkiismeret, hogy valaki csak annyit termeljen ki az erõforrásokból amennyit vissza is tud állítani. Fáknál az ültetés, álatoknál meg pl: amennyi kell, hogy ugyan arra a létszámra vissza tudjanak szaporodni. Ezt ugyebár sokan nem tartják be, vagy csak félig meddig ami gyak elodázza csak a problémát.
Arról nem is beszélve, hogy számtalan dolog miatt a természeti területek csökkenek. PL. a termõföldek vagy az újabb lakóterületek miatt.
Sajnos ezt csak akkor fogjuk károsnak érezni, ha emiatt tényleg felborul a föld ökoszisztémája.
Hány olyan programot ismersz amelynek az a célja, hogy megszüntesse saját magát. Hány olyan programot amelynek az a célja, hogy pl. lábraállítsa az afrikaiakat és, hogy bezárjon mert nincs többet rá szükség. Egyet sem, mind évtizedek óta éppen annyi segélyt ad a szegénynek, hogy az holnap is sorba álljon az ajtaja elõtt, mert így minden rendben van, a szegényekbõl "ügyfeleket" csinált magának akinek a mások által megtermelt értéket átadja, de olyan mennyiségben, hogy azok csak éppen éhen ne haljanak, hogy biztosan holnap is ott legyenek, az állam és a bürokratáinak igy biztosított a megélhetés, mert ugye mi elfogadhatóbb dolog attól, hogy "segítünk" a szegényeken? Régi kínai mondás... "tanitsd meg halászni, ne adj neki halat..." nem ártana ha betartanánk.
Szvsz ennek az lehet az oka, hogy annakidején a 'fejlett' gyarmatosító államok a default vadászó-gyûjtögetõ életmódot folytató törzsekre rákényszerítették a saját értékrendjüket, úgysmint a földmûvelés, állattenyésztés, vallás, stb. Viszont a környezeti adottságok nem igazán kedveznek ezen dolgoknak, egy idõ után kimerül a talaj, elsivatagodás meg ilyen nyalánkságok jellemzik az adott területet. A népesség szépen szaporodott azon idõ alatt, míg az adott terület képes volt kiszolgálni az igényeket.
Ezenkívül pl. az esõerdõk irtásáért némileg mi is felelõsek vagyunk, ugyanis nemcsak annak a szerencsétlen néger (vagy indián) parasztnak van szüksége az új termõterületekre hogy ne dögöljön éhen sem õ, sem a családja. Hanem bizony kell a termõterület a kávé- és kakaóültetvényeknek is.
Hmm. Ez úgy érzem hogy némileg komplexebb probléma, mint ahogy elsõ látásra tûnt. Valószínû hogy most nem fogom feltárni az összes összefüggést ezzel kapcsolatban... 😄
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Ez még véletlenül sem jelenti, hogy a világvégét várják. 😄
Örök élet meg feltámadás virágzó gazdaságban is lehet.
Ha jól megnézzük, akkor ennek nem az az oka hogy nincs elegendõ élelmiszer. Ez csak azt a célt szolgálja, hogy nagyobb legyen az adott élelmiszeren a profit, illetve az olcsóbb legyen, mert akkor jobban viszi a birka a boltokból. Példának kedvéért ott van a sajt. Ezervalahányszáz forint kilója az eredeti tehenet is látott sajtnak, viszont a pálmazsírból készült 'vegetáriánus' sajt tizedannyiból kihozható és féláron adható. És ez vonatkozik szinte az összes élelmiszerre.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
\"The voices are back... Excellent.\"
Sok minden változott, de sok minden nem...
És õszintén szólva nem tudom milyen irányba fognak mozdulni. Az viszont biztos, hogy egyre több a belpiacos termékük, fejlettségben hasítanak, ûrprogramjuk van (verseny is van épp, a japánokkal), úgy hogy közben sokan éhen halnak...
Egyébként Dél-Korea sokkal mélyebbrõl indult mint Kína, egyszerûen máshogy szervezték, iszonyatos sebességgel érte el a mostani állapotot, más a kultúra. (Azt se felejtsük el, hogy a mostani Németország a II vgh után is elég alacsonyról indult...)
- Irving Fisher, Ph.D. in economics
"There will be no interruption of our permanent prosperity."
- Myron E. Forbes, President, Pierce Arrow Motor Car Co.
"It's impossible for prices to go down this year."
- Gary Watts, Spokesman Orange Country Association of Realtors
"I don't worry about new home sales,"
- James Glassman, JP Morgan Chase Economist
"In most of the cities and towns of this country, this Wall Street panic will have no effect."
- Paul Block (President of the Block newspaper chain), editorial
"I cannot help but raise a dissenting voice to statements that we are living in a fool's paradise, and that prosperity in this country must necessarily diminish and recede in the near future."
- E. H. H. Simmons, President, New York Stock Exchange
"This crash is not going to have much effect on business."
- Arthur Reynolds, Chairman of Continental Illinois Bank of Chicago
"... a serious depression seems improbable"
- Harvard Economic Society
"This is the time to buy stocks."
- R. W. McNeel, market analyst, New York Herald Tribune
...
a lista végtelen, a statisztika elõször is hazudik, másodszor még ha igazat is mond rosszul értelmezik... erre nagyon sok bizonyíték van, nemrég maga Alan Greenspan is mondta, hogy nem tud semmit a jövõrõl és, hogy amikor minden a legjobban néz ki akkor vagyunk a legközelebb a katasztrófához.
Persze nem gondolom, hogy világ vége lesz, de, hogy sokan elveszítik vagyonukat az szinte 100% biztos, ez a pénzügyi rendszer nem képes fennmaradni és amikor összeomlik akkor az jár jó akinek a vagyona kemény (ingatlan, gépek stb.) az akinek a számlán van pénze vagy aki részvényekbe fektetett az szegény lesz fél óra alatt mint a templom egere. De nem is ez a legnagyobb baj, a legnagyobb baj, hogy már hosszú ideje szegényedik a középosztály, már a hivatalos statisztika is ezt mondja ha éppen a statisztikának hiszel. Mit szolsz ahhoz, ha egz olyan államot veszünk figyelembe ahol már hosszú ideje van egy jó életszinvonalú középosztály (pl. USA), a 60-as években is volt nekik már TV, két kocsi, mentek nayaralni, telelni, stb. és még volt nekik egy kis megtakarított pénzük is, ma is van nekik 2 kocsi, 3 TV, mennek nyaralni, telelni... csak még akkor csupán a házra felvett hitel volt a nyakukon és az sem mindenkinek, ma ez mellett, ott van majdnem 10000 dolláros adóság a hitelkártyákon családonként... ezenkívül a megtakarítások legtöbb esetben nem léteznek. Az igazság, hogy nem költhetünk többet mint amennyit termelünk ha az egész füldet figyelembe vesszük, de valaki költhet sokkal többet, akkor ha valaki másét költi. Na ez van most a nyugati termelés visszaesett elment ázsiába, viszont a pénz amit költenek érte az nem, azt most is nyugaton költik el, a bürokrátiára és a semmirevaló "munkahelyekre", ázsiának meg IOU-val fizetnek... még lehet, amikor majd nem kell nekik az IOU akkor összeomlik a pénzügyi rendszer, és a középosztálj fogja érezni de nagyon.
Igazán szép, hogy magadból indulsz ki, de láttam nem egy olyan elfajult vitát, ahol megvillant a kés és ha az x és y nem tudta volna, hogy az élete tropára megy, mert jön a bünti, akkor megtette volna.
A lopás is pontosan ilyen, most is sokan, sokat lopnak, sokan közülük le is buknak és irány a sitt. Fogadni mernék, hogy törvények nélkül sokkal, de sokkal többen lopnának. Engem igazolnak a New Oreleansban történtek, vagy a nagy áramkimaradás New York-ban. Elõzõ esetben pár nap alatt számos gyilkosság, rengeteg rablás történt, a nemi erõszakról nem beszélve, míg utóbbi esetben boldog/boldogtalan indult lopni és kirakatokat betörni.
Szerinted rendõri intézkedés és törvények nélkül mi történt volna Pesten?
Elhiszem, hogy jó ember vagy és te nem tennéd... én sem tenném, de van még pár milliárd egyén rajtunk kívül ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nekem sincs kedvem vallási vitába elvinni ezt az egészet, de úgy fest egy picit kénytelen vagyok idézni: "Várom a holtak feltámadását, És az eljövendõ örök életet."
Ezt 2 millárd ember mondja, minden vasárnap. Ciki.
A másik:
"Ne haragudj, de csak egy hülye várhatja a káoszt."
Az Armageddon nem káosz, hanem a jelenések könyve szerinti végsõ "ütközet", melyet egy utópia követ. Tudod ez olyan, mint a gyomlálás, a gaz megy, a többi marad.
Nem érdekel, hogy ki miben hisz, ebbe ne menjünk bele, tényleg ne legyen itt vallási vita. Nem is ezért idéztem, hanem ezért, hogy megértsd, hogy 2 millárd ember másképp gondolkodik, mint te.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A törvények betartása nagy százalékban véletlen egybeesés, aki erkölcsileg viselkedik az 99%-ban az erkölcsi törvények szerint él még akkor is ha ezek nem léteznek, aki pedig nem annak a törvény nem jelent semmit.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Ja és rajtad kívül, a többi keresztény és egyébb valláshoz tartozóak nem várják az Armagedont, esetleg 1-2 hülye.
"A törvény most sem ér semmit"
Te hol élsz? Burmában vagy Sierra leoneban? Mert nem mondanál ilyet, ha fejlett országban élnél. Vagy mondhatsz, de akkor vak vagy.
Nem ér semmit a törvény? Menj ki az utcára és lõjj fejbe egy embert, 10 percet nem adok és 2 pár rendõrcsizma lesz a szádban.
De elég az is, ha elveszed az elsõ szembejövõ autós kocsiját, hiszen a lopást említetted. A városból se nagyon jutsz ki.
Különben gondolkodtam egy kicsit a témán... és kb igy modósitanám a kijelentésemet: A jelenlegi 6.5 milliárd ember LEHET, hogy sok a jelenlegi technológiai szinthez viszonyítva és ezért nem vagyunk képesek elegendõt termelni, hogy mindenki legalább egy középszintû életszinvonalat mondhason magáénak, de ennek semmi köze a föld eltartóképességéhez. Ez csupán annak az eredménye, hogy az állam egyik helyrõl elveszi az erõforrásokat és a pénzt és a másik helyre teszi ezért olcsó élelmiszer és lakás stb. azt eredményezte, hogy a szaporulat nagy legyen.
Ha elfogy az élelem nincsennek többé szabályok, semmit nem ér a törvény, nem hogy felezés lesz, hanem inkább 6-odolás. VÁROM.
Hol piacgazdaság az, hogy van egy korrupt állam és egy korrupt cég, aztán baszhatják a versenyt a munkaerõért??? És hol kollektivizmus az, ha az állam odabasz a törvényeket nem betartó, nem éppen fair módon viselkedõ cégeknek???
Akkor gondolom Kína azért tartja olyan alacsonyan a Yuan árát hogy a csúnya nyugati államok ki tudják használni.
<< Pl. meg tudod nekem magyarázni, hogy miért fizet nekem <...> >>
<< A Nigériai ha nem <...> >>
Ez azért van mert neki nincs senki aki az érdekét képviselné, nincs egy tökös jogrendszer a védelmére, nincs egy kormány aki odabaszna a cégnek és egyéb hátráltató tényezõknek.
Szivacsos agyvelõkárosodásról gondolom már hallottál.
Én értem, hogy kínkeservel elbírná a Föld, de milyen életszínvonal lenne az a többség számára? Azt nevezitek életnek. Na hagyjuk bmeg. >>
Sztem simán elbírná, ha mindenhol piacgazdaság lenne. Persze drágább lenne a kaja, de legalább nem zabálnának annyit az emberek, és nem lenne annyi dagadék (Japánban is valami hasonló van). A gyerekvállalási kedv is csökkenne, szóval idõvel stabilizálódna a népesség.
MELYIK BAROM LENNE AZ AKI A FÉL FÖLDÖN SZÁLLÍTANÁ ÁT A ROMLANDÓ KAJÁT, MÉREGDRÁGÁN?!?!
HA NEM TUDSZ GONDOLKODNI, LEGALÁBB NE SZAJKÓZD PÁR BAROM PROPAGANDÁJÁT!
Mellesleg hol látsz te itt redisztribúciót ? Mindenhol vonják meg a segélyeket (ha adják egyáltalán, nem pedig csak a pénzt nyúlják le), mert egyre kevesebb értelme van.
Csóró területekre érkezõ segélyek meg elhanyagolhatóak (ott is, ha jó helyre megy egyáltalán, nem pedig egy n+1-edik háborúban költik el fegyverekre).