• BCS pixel
    #83
    Értem amit írsz, bizonyos szintig egyet is értek vele. Viszont van egy nagyon labilis pontja, az pedig a tudatos, természeti kincsekre, erőforrásokra gondoló életmód. Mivel ez nem születik az emberrel, csakis tanulás, és megfelelő nevelés útján. Plusz még ez utóbbi sem igazán használ , ha a közösség nem várja el az egyéntől.
    „Hány olyan programot ismersz amelynek az a célja, hogy megszüntesse saját magát.”
    Nagyon sok olyan helyzet volt ahol egy vállalkozás addig ment amíg ki nem irtotta az összes fát, vagy egyéb természeti kincset az adott területen és bizony nem ültetett helyettük újakat. Majd ezután belekezdett egy másfajta vállalkozásba. Bizonyos állatfajok pedig teljesen vagy szinte teljesen kiirtottak.
    Vagy másfajta példákkal:
    Ha valami miatt nem jönne több gáz az oroszoktól. A megmaradt apró kis erdeinket gyakorlatilag kiirtanánk, hogy ne faggyúnk meg telén, amennyiben nem gátolják meg fegyveres őrök.
    Ha világ valamelyik szegényebb fertályán van termelésre megfelelő talaj amin jelenleg erdőségek vannak és növekszik a népességük. Akkor kivágják az erdőt, hogy kaját termeljen magának, nem kell hogy sok pénze legyen hozzá, hogy ezt megtegye és eltartsa magát.
    Szóval az egész nem működik hosszú távon, ha nincs annyi ész vagy lelkiismeret, hogy valaki csak annyit termeljen ki az erőforrásokból amennyit vissza is tud állítani. Fáknál az ültetés, álatoknál meg pl: amennyi kell, hogy ugyan arra a létszámra vissza tudjanak szaporodni. Ezt ugyebár sokan nem tartják be, vagy csak félig meddig ami gyak elodázza csak a problémát.
    Arról nem is beszélve, hogy számtalan dolog miatt a természeti területek csökkenek. PL. a termőföldek vagy az újabb lakóterületek miatt.
    Sajnos ezt csak akkor fogjuk károsnak érezni, ha emiatt tényleg felborul a föld ökoszisztémája.