• BlackRose
    #74
    "Stock prices have reached what looks like a permanently high plateau."
    - Irving Fisher, Ph.D. in economics

    "There will be no interruption of our permanent prosperity."
    - Myron E. Forbes, President, Pierce Arrow Motor Car Co.

    "It's impossible for prices to go down this year."
    - Gary Watts, Spokesman Orange Country Association of Realtors

    "I don't worry about new home sales,"
    - James Glassman, JP Morgan Chase Economist

    "In most of the cities and towns of this country, this Wall Street panic will have no effect."
    - Paul Block (President of the Block newspaper chain), editorial

    "I cannot help but raise a dissenting voice to statements that we are living in a fool's paradise, and that prosperity in this country must necessarily diminish and recede in the near future."
    - E. H. H. Simmons, President, New York Stock Exchange

    "This crash is not going to have much effect on business."
    - Arthur Reynolds, Chairman of Continental Illinois Bank of Chicago

    "... a serious depression seems improbable"
    - Harvard Economic Society

    "This is the time to buy stocks."
    - R. W. McNeel, market analyst, New York Herald Tribune

    ...

    a lista végtelen, a statisztika először is hazudik, másodszor még ha igazat is mond rosszul értelmezik... erre nagyon sok bizonyíték van, nemrég maga Alan Greenspan is mondta, hogy nem tud semmit a jövőről és, hogy amikor minden a legjobban néz ki akkor vagyunk a legközelebb a katasztrófához.

    Persze nem gondolom, hogy világ vége lesz, de, hogy sokan elveszítik vagyonukat az szinte 100% biztos, ez a pénzügyi rendszer nem képes fennmaradni és amikor összeomlik akkor az jár jó akinek a vagyona kemény (ingatlan, gépek stb.) az akinek a számlán van pénze vagy aki részvényekbe fektetett az szegény lesz fél óra alatt mint a templom egere. De nem is ez a legnagyobb baj, a legnagyobb baj, hogy már hosszú ideje szegényedik a középosztály, már a hivatalos statisztika is ezt mondja ha éppen a statisztikának hiszel. Mit szolsz ahhoz, ha egz olyan államot veszünk figyelembe ahol már hosszú ideje van egy jó életszinvonalú középosztály (pl. USA), a 60-as években is volt nekik már TV, két kocsi, mentek nayaralni, telelni, stb. és még volt nekik egy kis megtakarított pénzük is, ma is van nekik 2 kocsi, 3 TV, mennek nyaralni, telelni... csak még akkor csupán a házra felvett hitel volt a nyakukon és az sem mindenkinek, ma ez mellett, ott van majdnem 10000 dolláros adóság a hitelkártyákon családonként... ezenkívül a megtakarítások legtöbb esetben nem léteznek. Az igazság, hogy nem költhetünk többet mint amennyit termelünk ha az egész füldet figyelembe vesszük, de valaki költhet sokkal többet, akkor ha valaki másét költi. Na ez van most a nyugati termelés visszaesett elment ázsiába, viszont a pénz amit költenek érte az nem, azt most is nyugaton költik el, a bürokrátiára és a semmirevaló "munkahelyekre", ázsiának meg IOU-val fizetnek... még lehet, amikor majd nem kell nekik az IOU akkor összeomlik a pénzügyi rendszer, és a középosztálj fogja érezni de nagyon.