262
Miért akarunk egyre intelligensebb gépeket létrehozni?
  • Nuki
    kérdőjel kérdőjel
  • Alice Sabbat
    5. generáció
  • Nuki
    leállt :(
    [ték]
  • mikike
    hogy áll a "teremtés"?
  • Locutos
    Az intelligenciára én azt a meghatározást adnám hogy olyan valami/valaki/alkotmány, aki képes lemodellezni a valóságot(a valóság mechanizmusai((fizikai)törvényei))(pl.neurális halózatában) és fel tudja használni valamire...mint továbbtanulás, vagy bármely más feladat elvégzése.
  • Alice Sabbat
    Ebben a kérdésben gyakorlatilag mnidnekinek vannak érvei és elenérvei ...

Szerintem a mesterséges inteligencia egy olyan dolog ami az idö függvényében (eltekintve az esetleges kihalási fázisoktól)) célkitűzésel megvalósítható és megfelelő körülmények között megalkotható mivel Az analóg és digitális világot felfoghatjuk Gépi Digitási jelhalazon alpuló igen nem logiai kapukból felépülő redszernek valamint organikus vegyi alapon működö redszernek ... és mindkettő redelkezik/rendekelzhet inteligenciával és ez a 2 inteligencia sohasem fog egy és ugyanazon lenni, mnidenfélképpen különbözniük kell ... Viszont hogyha anyira akarunk a magunéhoz hasonló gondolkodást létrehozni akkor azt kel apaul venni szerintem hogy mnidkét redszer anyagok terek stb kölcsönhatásán átalakulásain alapszik ... és ezek a köclsönhatások átirhatóak digitálsi jelekké hogyha elvonatkoztatunk az anyagiasságtól tehát
    az elsősorban hogyha az idegselytek működését mniden atomnyi kis mértékben meglévő tulajdonságaival enyütt programkódokba átkonvertáljuk a logikáját megírjuk és felépítjük a pontról pontra elméletben megalkotható szabad tudattal rendelkező kép szinte program ... és ezt nevezhetnénk mestersées inteligenciának.. mivel az emberi viszonylatban a mesterséges a digitálist, a gépiest jelenti ....

másik oldala a dolgonak hogy (bizonyítéka) hogy évmilok alatt az organikus test úgy alakult hogy az anyagok kölcsönhatásai és egymásra való reakcióikhoz alkalmazkodott és együttest alkotott .. és ez a folyamat megírható sokkal gyorsabban is ... az már részlet krédés hogy más anyagokkal ... Chipekkel ... kapukkal.. az egének a legkiseb részével amiismétlődhet ... gépies lehet ... és ez a konvertációs válltozó vagy épp fix pont is a végén csak eggy hiperbonyolult képlet lesz .... ami papírra lehet írni.. és az lesz az ugynevezett AI

(bocs ha "csúnyán írtam" de sietek ) ....
  • Nuki
    Igen fogni kéne egy informatikust és definiáltatni kéne vele, hogy mi az inteligencia, és mi a mesterséges inteligencia fogalma az informatikában.
  • mikike
    így van
    csakhogy utasítások végrehajtása esetén nem beszélhetünk intelligenciáról
    bár van itt olyan, aki ezt megteszi, de az nagyképűség
  • Christo
    ez a nem mindegy gyerekek, EZ a nem mindegy
    ha tudni akarjátok miért, szánjatok legalább annyi időt a honlap olvasására amíg el nem juttok a honlap tartalmának egy lényeges elemét tartalmazó részhez, ez rendszerint kb 5 percet vesz igénybe, lassú olvasás és fáradtság esetén kb 10-et
  • light00
    inkább egyedi :Dd
  • sz4bolcs
    jó az izlésed.. :)
  • AranyKéz
    "Ez legalább olyan, hogy hasonlitsd össze a pacalt a citromfagyival"

Együtt a jó
  • AranyKéz
    Az én gépem néha eléggé motiváltnak tűnik hogy mindenáron tönkretegye az idegeimet.
  • light00
    Ha adsz neki, lesz. Ezt kell megértened. Le kell fektetni a "tanulás" alapjait algoritmusokban, hogy utána azt használhassa. Ez a motivácio. Mig egy könyvtár viszont csak tér, nem lehet még közel sem egy géphez hasonlitani.

Ez legalább olyan, hogy hasonlitsd össze a pacalt a citromfagyival
  • mikike
    miért nem jó a példa?
    egy programnak sincsen semmiféle motivációja
    csak amit beleprogramozunk, de önállóan nincs
  • light00
    Aranykéz: A szidás nem megfelelö egy ilyen kaliberü beszélgetésben, ne azt villogtassuk, ki a fasza gyerek htx.

Mikike: Amit csinálsz az egyértelmü kisarkitás. Csak figyelmedbe ajánlom a #77es hozzászolásban leirt mondatom: "Az addig oké, hogy a gondolkodást minöségben kell mérni. De kell hozzá alap."

A könyvtáras példád meg igazán értelmetlen, semmi akarat, motivácio nincs a könyvtárban, hogy gondolkodjon. Nem is tudom, hogy is jutott eszedbe.
  • light00
    Húúú, valaki nagyon benne van a lecsóban..
  • Inquisitor
    Ez nyilvánvalóan sarkítás, az emberi agy nem digitális hanem analóg, ráadásul a kismillió kapcsolódás közül "nagyobb" az ingerátvívő képessége azoknak amik sűrűn használódnak, stb.

A.I.-t meg nem programozni, hanem tanítani kell ... szerintem. Az esetleges HW/SW neuronhálózat szimulációhoz kell programozás, nem?
  • AranyKéz
    Egy szóval se mondta hogy pusztán a tárolókapacitás elég, te idióta barom.
  • Laney 3000
    Minden amit az ember elképzel az elméjében, egyszer megvalosul. mindenképpen. lehetetlen nincs.
  • mikike
    kedves vagy, akkor én is rávilágítok a hibádra:
    a hely önmagában nem elég a gondolkodáshoz/inteeligenciához, mert akkor a könyvtárak lennének a legokosabbak a világegyetemben
    de sajnos ehhez kombináló készség/kreativítás is kell, amit nem lehet programozni
  • light00
    egyes számitások. Én a második számitásnál voltam ott^^
  • Nuki
    "Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte."
  • light00
    ennyi. lehet kevésnek tünhet, de valahol asszem "10billio bitnyi adatot" olvastam. :\
  • Nuki
    áh, többet is. ^^
    az a sok név, sok arc, sok tananyag, sok emlék, szag, tapintás, íz, hang, satöbbi...
  • light00
    mikike barátom, már megint hajtod a magadét, és képtelen vagy a dolgok mögé látni. nem szidni akarlak folyton, csak rávilágitani hibáidra, hogy azt orvosolhasd.
    Az addig oké, hogy a gondolkodást minöségben kell mérni. De kell hozzá alap. egy alap, ahova tudsz gondolkodni. ahogy te is felejtesz, ugy kell az ujhoz a hely. Tehát mennyiségben is kell mérni az intelligenciát. Mellesleg az emberi agy kb 1 Tb-nyi adatot képes hordozni.

És az idöre most ne ugy gondolj, mint számokra, hanem mint körülményre. Nem kell leirni számokra, mert Einstein is "csak" körülménynek vette nem változonak. Tegnap ota is eltelt 1 nap, és itt az idö telése az orvosság. Igy kell figyelembe venni az idöt, hogy nem ma, nem holnap, de egyszer, egyszer meg lehet csinálni. A világ fejlödik folyton, és ezt te sem tudod megállitani.
  • mikike
    biztos nem ismered a realativításelmélet, de valójában olyan, hogy idő nincs
    bár ez off is, de az kitartok eredeti álláspont mellett:
    a kreativítást nem lehet leprogramozni
    anélkül pedig nem beszélhetünk intelligenciáról...
  • Zoli007
    Szeretnék rámutatni a hozzászólásomban az idő szóra. Tudod az az a dolog ami telik. Az idő kérdése szóösszetétel pedig arra mutat rá, hogy a jövőben. Nem tudod bebizonyítani az ellenkezőjét, és én sem a magam igazát, de ha belegondolsz a fejlődés ütemébe, igenis lehetséges.
  • sz4bolcs
    és valóban xDDD
  • mikike
    hát...
    ha a te munkásságodat ez kimeríti, akkor tényleg lehet
    bár szerintem ennél még te is többet teszel
  • guardian hero
    Ki nem tud? Arra a szintű kreativitásra, amit Te produkálsz, még én is írok algoritmust:

10 CHECK FORUM
    20 IF EVOLUTION GO TO 50
    30 IF AI GO TO 50
    40 IF ANYTHING ELSE NOT IN THE BIBLE GO TO 50
    50 DECLINE! DECLINE! DECLINE!
    60 MAKE NEW TOPIC
    70 GO TO 10
  • mikike
    ...talán, hogy a kreativításra nem tudunk algoritmust írni?
  • Zoli007
    Én személy szerint nem látok okot arra, miért ne lehetne AI-t termteni. IMHO ez csak idő kérdése, mint minden más.
  • mikike
    élénk tévedés:
    nem az nevezzük intelligensnek, aki lexikonokat képes a fejében tartani

némi kerativítás is kéne hozzá...
  • AranyKéz
    És a mesterséges intelligencia egyik nagy korlátja éppen mennyiségbeli.
  • mikike
    amúgy most is sokan néznek hülyének

akkor nekem van igazam?
  • mikike
    az mennyiségi változás volt, ez meg minőségi lenne
  • homeless
    Miért nem? Már ma is létezik sokféle mesterséges intelligencia. Az emberéhez hasonlót lehet, hogy sokáig nem fognak csinálni, de az se lehetetlen.

20 éve még hülyének néztek volna, ha azt mondod, hogy néhány otthoni számítógépekbe 1terás vinyó lesz meg 3+ GHz-es proci.
  • sz4bolcs
    Te a jövőbe látsz? Van egy ilyen kis varázsgömböd?
  • mikike
    az ember soha nem fog tudni mesterséges intelligenciát teremteni