262
Miért akarunk egyre intelligensebb gépeket létrehozni?
-
AranyKéz #182 << #176: Figyelj, a végén belemagyarázzuk, hogy a 21 gramm az intelligencia az emberben >>
Azért annyi nincs.
-
#181 Film is készült belöle. a cime Az élet sulya: 21 gramm...vagy az egyik az alcime :D
#176: Figyelj, a végén belemagyarázzuk, hogy a 21 gramm az intelligencia az emberben -
patiang #180 Dehogynem. Megtanulnánk gyorsolvasni.:) -
#179 talán el kéne olvasni a könyvet
nem hiszem, hogy ártana
bár attól tartok, számotokra haszna sem lesz... -
Nos #178 egyáltalán mi ez a 22 g? honnan van? ki mondta? -
Nos #177 Húha, ebbe inkább ne menjünk bele. A relativitás elmélet szerint tényleg nagyobb a tömege egy gyorsabban mozgó testnek, de hogy ezt grammokban lehessen mérni, ahhoz ahhoz egy embernek párszor meg kell kerülnie a földet másodpercenként........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... -
patiang #176 Most csak filózok.
Azt hiszem köztudott, hogy minden mozgásban levő test bizonyos nagyságú energiát képvisel. Ez vonatkozik a vérre, a sejtek egymással való kummunikációjára........stb, stb. Ezek "tömegvonzása" a halál pillanában megszűnik, és ez a 22 gramm.
Azért jól eltávolodtunk a mesterséges értelemtől. -
AranyKéz #175 Valószínűleg jópár élőlény hasonló súlycsökkenést produkálna döglődéskor, de garantált hogy az a 21 vagy hány gramm nem a lélek távozásának tudható be hanem valami más folyamatnak (akár a tüdő leállása, akár bármi más)
-
patiang #174 No most megkapom a magamét. -
patiang #173 Az a 22gramm K I N E K számolt be az "élményeiről"?!
Csak kérdezem, hogy az állatok, melyek nagy része meglehetősen fejlett inteligenciával rendelkezik / most nem a fagyasztott csirkére gondolok/, az ő "lelkük is mérhető? És ha igen akkor az hova távozik?;-) -
patiang #172 Hát JAH!!
-
AranyKéz #171 << Könyörgöm csak egy aprócska bizonyítékot! >>
A halálkor távozó lélek 22 grammot nyom, ez neked nem elég bizonyíték ??? -
patiang #170 Balogh Béla:"Több tudományág eredményeinek (fizika, matematika, orvostudomány, agykutatás, pszichológia, evolúciós elméletek) összevetése után olyan következtetésekre jutottam, amelyek egyértelmûen cáfolják azt az elképzelést, miszerint az ember pusztán anyagi lény, és halálával számára minden véget ér."
Könyörgöm csak egy aprócska bizonyítékot!
-
patiang #169 Azt hiszem félreértetted mikike-t. Ő a vallás oldaláról közelíti meg, más pedig / pl én / tudományos oldalról, ha elfogadom a rezgés elméletet. Azt persze én sem hiszem, hogy a világegyetem tele van kószáló lelkekkel, akik egyszercsak valamely oknál fogva testet öltenek. -
AranyKéz #168 -
patiang #167 "úgy olvastam/hallottam, hogy lélek lehet anyag nélkül, de anyag csak akkor keletkezik, ha a lélek úgy dönt testet ölt / lelassítja a rezgését"
Látod ebben egyetértek Veled. -
#166 egyébként ha ez érdekel téged, balogh bélá-t ajánlom
végső valóság
http://www.baloghbela.hu/
-
#165 nos...
fogalmam nincs
illetve... fogalmam azért van: ld. aláírás
úgy olvastam/hallottam, hogy lélek lehet anyag nélkül, de anyag csak akkor keletkezik, ha a lélek úgy dönt testet ölt / lelassítja a rezgését -
patiang #164 Egyébként az emberi tudás nagyon viszonylagos, kémiai folyamatok összeséga, melyet külső bevitellel könnyen lehet befolyásolni. Ha egy tökre ateista egyénnek halucigéneket adnak, biztos olyanokat fog tapasztalni amikben alapból nem hisz. Ha ezeket a kémai összefüggéseket megfejtik /miért is ne/, akkor mi áll a mesterséges intelligencia előtt? -
patiang #163 Ez az amit sokan nehezen tudnak feldolgozni. -
patiang #162 Ne haragudj, de igazából nem tudok ilyen site-ot, mert amit tudok azt könyvekből, rádióból és TV-ből szedtem össze. -
patiang #161 Ez így igaz, de ez csak az un. genetikai kiválasztódás, mely csak az esetleges túlélésre elegendő. Pl. ha egy "programozástól" mentes emberkét kapunk, belőle programozással /neveléssel/ bármely tulajdonságokkal rendelkező személyt hozhatunk létre. Lehet belőle gyilkos, istenhívő, avagy tagadó, esetleg öngyilkos muzulmán. Az persze, hogy midenkiből nem lehet atomtudós, az a szerzett genetikai állománytól is függ. S mindezt a gépekre is lehet vonatkoztatni. -
Albertus #160 Egyes vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy ~6% genetikai emléket hozunk magunkkal szüleinktől.
-
#159 (tényleg)
(csak egy fehérje önmagában kevés, ugy értettem) -
Nos #158 Én is sajnálom, hogy nem válaszol (mármint Mikike) -
Nos #157 (az idegsejt is csak fehérjékből áll, de csak egy példa volt, írhattam volna aminosavat vagy ionáramot is) -
#156 adathordozo az idegsejt, nem a fehérje :)
de miért lenne az adatszállitás probléma? már most fénysebességgel tudunk adatot szállitani, akkor az miért probléma? -
patiang #155 Ja, és még csak annyit, hogy én tisztelem mikike-t, hogy kiáll az igaza mellett. -
#154 öööö igazábol nem, majd nézek neten anyagot, de ha tudsz jo linket, thx érte.
Azt hittem, hogy az energiahalmazon natur energiát értesz, semmi fizikai testet (vammit...)
-
Nos #153 most is minden az energiaáramláson múlik
mozgási, helyzeti, elektromos, belső..........
szerintem az alapvető probléma még ugyanaz marad, legyen az energiaátvitel egy fémszálon, egy mesterséges fehérjén vagy a térben elektromágneses hullámokkal, esetleg mittoménmivel
-
patiang #152 Látod ez a baj, hogy leragadunk a jelennél. Pedig csak nézz vissza pár századot. Már most a gépekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni. Vagy vezérelj le egy síma űrrepülőgép landolást. Való igaz, hogy az ember rendelkezik logikával, de csak ez a járható út?? Lehet, hogy majd valamikor csak meg kell adnunk , hogy le akarunk szállni és az összes többit elvégzik helyettünk. Már most is egy gép nagyságrendekkel gyorsabban dönt, s csak a jóég a megmondhatója, mikor fognak annyi tudás adatbázissal rendelkezni, mely a gépi logika alapja lesz.
"energiahalmaz? ez alatt mit értesz? szabad, nyers, áramlo energiát?"
Ma egy gépet csak izgő-mozgó testben tudunk elképzelni, de bizonyára Te is halottál az amorf testekről. -
#151 energiahalmaz? ez alatt mit értesz? szabad, nyers, áramlo energiát? -
#150 de ott még mindig csak számolnak a gépek, többre nem képesek. A "gondolkodás"-hoz többre van szüksége egy gépnek. Helyzetelemzsére. Informácio szabad feldolgozására. Ezek az alapok, amit alapjában be kell programozni beléjük, és ez az, ami miatt szerintem egy MI csak programozott alapokon nyugodhat.( bármennyire is furcsa, pontosan, mint az ember) -
patiang #149 Nem, én nem azt mondtam. Csupán próbáltam érzékeltetni a lélek függőséggét-függetlenségét a testtől. S ugyanez bekövekezhet a gépek esetében is. Lehet, hogy a jövőben nem a mai értelemben vett gépek lesznek, hanem energiahalmazok. -
#148 szerintem a megszületendö embrionak igenis van tudata, ösztönök, reflexek vannak benne, azt nem késöbb tanulja meg.
Csak a jelen kornak megfelelö "programozás"-ra van szüksége.
(psszt..a gépekröl ilyeneket ne mondjál, mikike keresztre fog fesziteni érte) -
patiang #147 Az új generációs computerek tervezését -
Nos #146 és jobb neki test nélkül?
(hú, eltávolodtunk kissé a témától :) ) -
patiang #145 A megszületendő embrió egy tiszta energia, melynek beprogramozása később következik be, amit el is lehet tolni.
A gépek esetében hasonló a helyzet, s csak idő kérdése lehet, hogy mikor "jönnek rá", hogy el képesek látni önmagukat. Az új generációs computereket nem emberek, hanem számítógépek végzik. A mérnökök csak a kritériumokat adják meg. -
patiang #144 Mert ugye azt is mondják, hogy a test a lélek börtöne. -
patiang #143 Nem én vagyok a titkok tudója, de szerintem sokan leragadnak a mai tudáshalmaznál.