262
Miért akarunk egyre intelligensebb gépeket létrehozni?
-
patiang #62 A mesterséges intelligencia megteremtése, ill. létrejötte csak idő kérdése. És ez csak emberiség javára fog vállni. Mégpedig azért, mert ez az emberiség túlélési esélye. A mesterséges intelligenciát nem úgy kell kezelni, hogy az csak úgy egyszercsak megteremtődik, hanem nagyon hosszú folyamat eredménye, és soha nem állíthatjuk, hogy ez csúcs. Mivel a földön eddig már ötször volt nagyobb kihalási periódus, akkor nagy a valószínűsége a következőnek. Ha viszont az ember a gépekkel szövetkezne, nem biztos, hogy szükség lenne a föld oltalmazó szerepére. Persze azok a gépek bizonyára nem így fognak kinézni, pl. amorfok lesznek. -
#61 ezt ki is mondta?
mert én nem emlékszem ilyenre
azt írtam, hogy dobokockákból (anyagból) nem tud életet csinálni
úgy hogy ledobja a sarokba és magára hagyja...
aztán majd "magától" összeáll... -
AranyKéz #60 Szóval azt mondod hogy nem lehet táptalajt, műtrágyát, esetleg kaját készíteni mesterséges úton ? Aha.
-
#59 a földet nem te teremtetted
csináld meg ugyanezt mondjuk dobókockákkal
-
Nuki #58 oké, ez a két hsz megy be a topik leírásába, és minden további hozzászólás értelmetlen...
még ha komolyan végiggondolod, ezzel mindent összefoglaltunk :) -
#57 Vagy azért, hogy saját magát szórakoztassa, esetleg gyakoroljon/tanuljon. Lásd játékokban mesterséges intelligencia, sakk/amőba/póker AI stb. Amúgy de. -
Nuki #56 Nem azért hozza létre az ember a gépeket és ruházza fel azokat inteligenciával hogy megkönnyítse saját életét? -
#55 Tudok egy jó módszert: nemz gyereket :D -
Shadow_THH #54 valószinüleg nagyon értesz a 'gépekhez' ha ilyeneket kérdezel
lehet feltünt de nem csak a gépek fejlődnek folyamatosan, csupán azokról többet tudsz mert amikor kijön egy új játék alá van irva a gépigénye -
#53 Most én a tudósok helyében keresztbetenném a kezem, várnék tíz évet, aztán rádmutatnék. xDD -
#52 lol igaz menj 10 évet vissza az időbe és mutass meg 1 embernek 1 PSP-t :D -
#51 Inkább: mért, az mi? :DDD -
#50 Ahogy kolléga megfogalmazta meglátva a címet: "itt az esgén??!" xDD -
#49 -
#48 szívesen. xDDD -
#47 Na barátom, ez már kisarkitás :D -
#46 hopsz, elszóltad magad. -
#45 Hö...mivan? Egy: a tanulás feltételezi a gondolkodást, igy a kettö egy. A lélek meg egyedi kifejezés, lelke van annak, ami él. Egy gép soha nem fog "élni", az ember szemében csak egy gép marad, igy nem sorolja az élölények közé. Ennyi. És a sci-fit nem kell belekeverni (najo de :D), az fabtázia-szülötte, nme hajtja a gép uralma alá az embert, mivel programozott alapokon kell nyugodnia. És hadd ne magyarázzam tovább. (Najo, hamár példálozni akarunk: I robot) -
#44 Ennyire laza feltételekkel én is tudok élőt teremteni, fogok egy föld kupacot, formálok belőle valamit, azt csá. Nem ember, tök másból van, de cáfolja meg valaki, hogy élő. Még szerveződik is. Magára hagyom, pár év múlva rajta a virág.. xD -
#43 Pont az ilyenekből születnek a 'csuda-gép-önálló-életre-kell-és-uralma-alá-hajtja-az-emberiséget' témájú filmek :D -
#42 Szóval a gép egyik szülő atyja az lesz aki megadja majd nekik a "Tanulás" képességét, a másik aki a "Gondolkodást", majd a harmadik aki beleleheli a "Lelket"? -
#41 -És az emberteremtésbe ne kössetek bele, példaként hoztam föl. köszi- -
#40 A gépet nem embernek kell teremteni, hanem gépnek. Isten embert teremtett, nem Istent. A gépnek meg kell mondani, te barátom gép vagy, én ember. ennyi. Nem emberként kell élnie. -
#39 a gépnek nem feltétlenül ugyanabbol kell élnie, mint nekünk. söt. a többire a válasz #35 -
#38 mikike mostmár nagyon kiváncsi vagyok rád, tényleg érdekel milyen lehetsz valojában. HOgy a retek fenébe jöbbek ide meg a másikba is az emosok?????? -
#37 Az addig oké, hogy van egy adathalmazod számítógépen, tökéletes modellezése az embernek, atomokra lebontva, és akkor hogyan tovább?
Mi sem a levegőben lógunk, nem attól élünk.. -
#36 jó, de gondolj bele rajtad kívüli létező dolgok nélkül te sem nagyon lennél. Hogy programozod le szegény programnak a levegőt, és az őt körülvevő jelenségeket? -
#35 A gépböl alap, hoyg hiányzik néhány életben rejlö dolog. Ösztön. Intelligencia. Akarat. Stb. Ezt valahogy meg kell "tanulnia", másnem bele kell programozni. Vagy programozott alapokon nyugvo gondolkodo entitás. Tehát az alapokat le kell fektetni, hogy abbol tud majd maga számára fejlödni a gép. Innentöl "tud" tanulni. És igenis célszerü feltételezni, hogy a program tudja magát tovább irni. Mert igenis tudja. Ha megfelelöen le vannak fektetve az alapok. -
#34 igen a gépek istene az ember lesz
de mindjárt ebbe is belekötnek az emo-sok -
#33 Nézzük mezei alapon,
Isten megteremtette az embert saját képmására (a cselessége miatt van hogy mindenki különbözik, ergo nehogy megtudjuk milyen is valójában :P).
Az ember megalkotta a gépet saját képmására. Így a gépnek az 'istene' az ember lesz?
---
Mivel a földön az ember a legfejlettebb és intelligensebb élőlény ezért maximum önmagát másolhatja egy gépbe. Az hogy a másolat képes lesz-e a fejlődésre (Program nélkül!)... na ez egy jó kérdés :) -
#32 :D -
#31 Hagyd, csak nem tudja elképzelni, hogy a kutyák b*sznak.. -
#30 Jesszusom, mikike ne folytasd már tovább a saját lejáratásod. már komolyan olyan veled a társalgás mint egy sajtreszelövel valo rejszolás. Aki tudja tudja, aki nem, hát igy járt...
Most nem a TERMÉSZET alkotta intelligenciárol van szo, hanem MESTERSÉGES, ember alkotta intelligenciárol. A másik topikban leirtam a különbséget. De ha most belekötsz abba, hogy "áhá, a természet alkotta, nem magátol jött létre?"..... ... ... ... -
#29 Te sem magadtól jöttél létre, tehát mesterséges vagy!
Amúgy az intelligencia nem mesterséges szvsz, hanem az, amit mondjuk egy játékhoz írnak. -
#28 komolyan nem értem
az intelligencia ("mesterséges") miért nem tud MAGÁTÓL létre jönni?
hiszen ti erről meg voltatok győzödve... -
Locutos #27 mikike komolyan hosszú távon káros az egészségre
És mirk...te is beteszed az öntudatot a mágiskus, soha meg nem fogjuk tudni csinálni dolgok közzé, úgy mint annakidején a szerves anyagok voltak. Csak az életerő hozhat létre szerves anyagokat.
Vajon hogy dőlhetett meg.... -
AranyKéz #26 mikike mániája hogy az életet egy tévéhez hasonlítja. de főleg az evolúció témakörében. és aztán evvel érvel.
-
#25 Óvazzeg, itt is a TV-ről van szó XDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#24 teremtsüüüünk???
miért nem jön létre magától, mint a TV?
-
#23 nem csak az embereknek vannak érzelmeik