Microsoft: szabványsértő a Linux és az OpenOffice
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát ilyet épeszû ember csak akkor csínál, ha nem azzal keresi a pénzét (valamibõl élni is kell, a boltos nem szólgál ki csak azért ingyen, ha azt mondom, hogy én ingyen írok softwaret az FSF-nek, meg a nagytömegnek), ergo hobbiból csinálja. Ha valaki hobbiból csínál valamit, akkor igen ritkán tartja magát elõírásokhoz, illetve a kompatibilitáshoz, továbbá nem érdekli, hogy mások valyon megvalósították-e már azt. Semmiféle felhasználói igényekkel (itt elsõsorban az elrendezés, és a könnyen(!) konfigurálhatóságra gondolok, az /etc-ben való configfájl szerkesztés nem az), sõt fel se mérik azokat (erõforrás, idõ és pénz hiányában). Ha elkészül a progija, szentül hiszi, hogy az a legjobb, illetve a legkönnyebben kezelhetõ.
Na mindegy, ez most nem tartozott ide, csak azért MS is koppint nem is keveset.
Na úgyanezt csinálja a Firefox, Opera, de IE7 kicsit késõbb jött ki...
Nem arra, hanem arra, hogy egy az egyben az összes XAML-ben szereplõ funkciót megkívánták valósítani, míg annak a végleges verziója meg sem jelent. Erre gondoltam.
A másik, hogy Torvalds bácsi is megválogatja, hogy mi kerül be a kernelbe és mi nem.
A felületrõl annyit, hogy egyes disztrók valóban windowshoz hasonlító felületet készítenek, de ennek általában az oka az, hogy egy kezdõ linux felhasználónak is a megszokotthoz hasonló számára már barátságos felület legyen elérhetõ. Akinek nem tetszik, az válogassa meg hogy milyen disztrot/ablakkezelõt/témát használ.
/*WTF?!*/
>A Windows a leghülyébb kezdõtõl kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyûparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.
Nálam ez valahol nem mûködött. Jah igen, hülye vagyok a windowshoz mert az az idõ folytán belassul. Hogy nem kéne programokat telepíteni rá? Akkor meg mindek van? ja hogy ucolgatni kéne a registry-t, mekkora barom vagyok, még az msconfigot sem túrtam fel, é különben is olyan jól finomhangolható, hát milyen ember vagyok. Ja, hogy akkor már egy linuxot is be lehet enyni erõvel konfigolni? Nem baj, a windows hülyétõl profiig bárkinek van, ha hülye vagy hozzá, úgy maradsz lehülyézve.
Továbbá van egy kis vonzódásom a parancssoros vezérléshez, de annyira perverz még nem vagyok, hogy a profi cmd.exe hatalmával parancssorból telepítsek programokat. Vagy egyáltalán csak egy mappát létrehozzak. Jelen esetben a billentyûparancs az, ami gyors felhasználás alatt érthetõ.
>Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.
Tudja. És képzeld, van ilyen hülye. Sõt, olyan hülye is, aki évi 2 millió dollárt ad csak arra, hogy terjesszék a linuxot (Mark Shuttleworth. Olyan ûrtúristaféle).
>A látszólagos dolgok és a belsõ nagyon nem ugyanaz. Ebbõl is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedõl a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".
Errõl el lehetne vitázni, hogy ki kirõl másolt. Én csak egy páldát hoznék fel: UAC. A Vista legnagyobb találmánya, az elsõ védvonal, a biztonsági szent grál már az elsõ linuxokban létezett sudo néven, és már elég régóta van grafikus változata. Ezen felül már csak egy apró része a dolognak, hogy a Vista-ban ha jól emlékszem valamivel az RC1 elõtt vezették be, hogy ha UAC ablak jelenik meg a képernyõn, minden elsötétül az ablak kivételével. Ugyan ez már jócskán ez elõtt megvolt a linuxban.
amugy is annyira komplex ma egy oprendszer, h lehetetlen 1-1 ötleten lovagolni, h ki kitõl is lopott ... csakhát nagy cég, bejegyeztet minden szart, hátha egyszer majd jol jön ... és bezony, amerikában elõbb utobb jol fog jönni, mert ott már zsebben az egész hivatali gépezet 😞
Forza.
Aha, miért érzem úgy, hogy ez nem fog közel sem olyan gördülékenyen menni? Majd beüt valami gebasz, aztán szophatsz napokat parancssorban, amíg esetleg találsz hozzá valami leírást, hogy mi a baj vele (persze angolul, a mezei felhasználó meg le van szarva).
A Windows a leghülyébb kezdõtõl kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyûparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.
Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.
A látszólagos dolgok és a belsõ nagyon nem ugyanaz. Ebbõl is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedõl a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
nem tudom miért nem védették még le a levegõvézelt
most fizethetnénk licenszdijat
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
így jöhet újra a bevált módszer.
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
Az XP-m is ilyen. De az egyetemen speciel leginkább linux van (azt is tanítják Oprendszerek kurzuson), meg openoffice.
Nekem kell a windows, mert itthon szoktam játszani is 😄.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
http://kutyuszoba.blog.hu/
Ez a dögöljön meg a szomszéd lova nagyon nem tetszik. Már nagyon várom, hogy a ReactOs végre kész legyen, akkor csáó windows, többé nem kellesz.