Microsoft: szabványsértő a Linux és az OpenOffice

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Igen sok lelkes programozó van, aki érzi az ingyenesség és szabadság fontosságát, és nem a pénz lebeg a szemük elpõtt"

Hát ilyet épeszû ember csak akkor csínál, ha nem azzal keresi a pénzét (valamibõl élni is kell, a boltos nem szólgál ki csak azért ingyen, ha azt mondom, hogy én ingyen írok softwaret az FSF-nek, meg a nagytömegnek), ergo hobbiból csinálja. Ha valaki hobbiból csínál valamit, akkor igen ritkán tartja magát elõírásokhoz, illetve a kompatibilitáshoz, továbbá nem érdekli, hogy mások valyon megvalósították-e már azt. Semmiféle felhasználói igényekkel (itt elsõsorban az elrendezés, és a könnyen(!) konfigurálhatóságra gondolok, az /etc-ben való configfájl szerkesztés nem az), sõt fel se mérik azokat (erõforrás, idõ és pénz hiányában). Ha elkészül a progija, szentül hiszi, hogy az a legjobb, illetve a legkönnyebben kezelhetõ.

Ja, és több fül bezárásakor rákérdez, de van egy opció hogy ne kérdezzen többet, Ctrl++-ra nagyít, felugró ablakok blokkolásakor fent becsúszik egy sárga figyelmeztetés. Dettó Firefox.
Na mindegy, ez most nem tartozott ide, csak azért MS is koppint nem is keveset.

Nem baj az, ha bevált mintákat adoptálnak. Pl. IE7 mért is néz ki úgy, ahogy? Ctrl+T-re új fület nyit, ha középsõ egérgombbal kattintasz egy fülre akkor bezáródik, ha középsõ egérgombbal nyomsz egy linkre akkor új fülön nyílik meg, van bezárógomb minden fülön, Shift+W-re új ablakban nyitja meg a linkeket. Jobb felsõ sarokban keresõmezõ.
Na úgyanezt csinálja a Firefox, Opera, de IE7 kicsit késõbb jött ki...

"Mire gondolsz? Arra, hogy a GPU-t használja megjelenítésre? Ezt elvileg már az MacOS X 10.2 tudta..."

Nem arra, hanem arra, hogy egy az egyben az összes XAML-ben szereplõ funkciót megkívánták valósítani, míg annak a végleges verziója meg sem jelent. Erre gondoltam.

KOXX
Igen sok lelkes programozó van, aki érzi az ingyenesség és szabadság fontosságát, és nem a pénz lebeg a szemük elpõtt, meg a "hogyan fejjük meg a felhasználót akár csalással" gondolatok. Az, hogy egy programért pénzt kérnek nem feltétele annak, hogy a minõsége is olyan jó (így van ez fordítva is).
A másik, hogy Torvalds bácsi is megválogatja, hogy mi kerül be a kernelbe és mi nem.
A felületrõl annyit, hogy egyes disztrók valóban windowshoz hasonlító felületet készítenek, de ennek általában az oka az, hogy egy kezdõ linux felhasználónak is a megszokotthoz hasonló számára már barátságos felület legyen elérhetõ. Akinek nem tetszik, az válogassa meg hogy milyen disztrot/ablakkezelõt/témát használ.

Ezt azért csinálják, hogy a hozzá nem értõket, akik váltani szeretnének, elriasszák. Aki kicsit is ért a dologhoz, az mosolyog ezen, illetve nagyon úgy tûnik, hogy a MS be fogja szopni, igen keményen. Abban a pillanatban, ahogy a Google beteszi a lábát a "szabadalomsértõ" területre. Nekünk kell félni, mint már mondtam.
Gyors google után az Avalon valami hiperinnovatív XML alapú scriptnyelv lustáknak.
asysoft
Mire gondolsz? Arra, hogy a GPU-t használja megjelenítésre? Ezt elvileg már az MacOS X 10.2 tudta...

/*WTF?!*/

Tipikus buta hozáállás. Megjegyzem, azoknak a bizonyos újabb disztróknak a nyilvános célja, hogy egy egyszerû _mindenki_ álltal használható rendszer legyen, és jelen esetben a mindenki többnyire a windowsoskat jelenti -> legyen a rendszer windows szerû, windowsal kompatibilis (windows megosztások kezelése, NTFS olvasás-írás, migration manager a feistyben, etc.).

>A Windows a leghülyébb kezdõtõl kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyûparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.

Nálam ez valahol nem mûködött. Jah igen, hülye vagyok a windowshoz mert az az idõ folytán belassul. Hogy nem kéne programokat telepíteni rá? Akkor meg mindek van? ja hogy ucolgatni kéne a registry-t, mekkora barom vagyok, még az msconfigot sem túrtam fel, é különben is olyan jól finomhangolható, hát milyen ember vagyok. Ja, hogy akkor már egy linuxot is be lehet enyni erõvel konfigolni? Nem baj, a windows hülyétõl profiig bárkinek van, ha hülye vagy hozzá, úgy maradsz lehülyézve.

Továbbá van egy kis vonzódásom a parancssoros vezérléshez, de annyira perverz még nem vagyok, hogy a profi cmd.exe hatalmával parancssorból telepítsek programokat. Vagy egyáltalán csak egy mappát létrehozzak. Jelen esetben a billentyûparancs az, ami gyors felhasználás alatt érthetõ.

>Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.

Tudja. És képzeld, van ilyen hülye. Sõt, olyan hülye is, aki évi 2 millió dollárt ad csak arra, hogy terjesszék a linuxot (Mark Shuttleworth. Olyan ûrtúristaféle).

>A látszólagos dolgok és a belsõ nagyon nem ugyanaz. Ebbõl is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedõl a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".

Errõl el lehetne vitázni, hogy ki kirõl másolt. Én csak egy páldát hoznék fel: UAC. A Vista legnagyobb találmánya, az elsõ védvonal, a biztonsági szent grál már az elsõ linuxokban létezett sudo néven, és már elég régóta van grafikus változata. Ezen felül már csak egy apró része a dolognak, hogy a Vista-ban ha jól emlékszem valamivel az RC1 elõtt vezették be, hogy ha UAC ablak jelenik meg a képernyõn, minden elsötétül az ablak kivételével. Ugyan ez már jócskán ez elõtt megvolt a linuxban.
Azt bírtam, még meg se jelent a WPF (Avalon), de már kezdték lekoppintani, rendkívûl innovatív módon.

arty
igy van

amugy is annyira komplex ma egy oprendszer, h lehetetlen 1-1 ötleten lovagolni, h ki kitõl is lopott ... csakhát nagy cég, bejegyeztet minden szart, hátha egyszer majd jol jön ... és bezony, amerikában elõbb utobb jol fog jönni, mert ott már zsebben az egész hivatali gépezet 😞

Forza.

Penge4
"Fontos információ, hogy az ReactOS nem a Windows kernelre épül. Csak annyit a közös bennük, hogy az elõbbi rendszer képes lesz az utóbbi rendszerre írt programokat futtatni."

Aha, miért érzem úgy, hogy ez nem fog közel sem olyan gördülékenyen menni? Majd beüt valami gebasz, aztán szophatsz napokat parancssorban, amíg esetleg találsz hozzá valami leírást, hogy mi a baj vele (persze angolul, a mezei felhasználó meg le van szarva).

A Windows a leghülyébb kezdõtõl kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyûparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.
Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.
A látszólagos dolgok és a belsõ nagyon nem ugyanaz. Ebbõl is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedõl a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Extraboy
Ahogy azt te elkepzeled 😊

No mi van? A SCO kifulladt, erre jön a fõ szarkavaró... <#ravasz1>

Így utólag belegondolva erre lehetne építeni egy reklámkampányt. 😊
dejavu

Amugy ez egy erdekes hezag a jogrendszerben. Mig a microsoft nyugodtan kutatkodhat egy GPL-es kodban (pl linux kernel) addig forditva a kernel hackerek nem kutatkodhatnak a windows kodjaban. Emiatt valoszinuleg sosem derul ki hogy az MS mennyi jogot sertett.
Szvsz kb ez lehet. Valamikor 10 éve levédették a jobbklikket, hátha hasznos lesz. Megy a menüs elrendezést, meg az ablakokat, gondolom én. Mondjuk elég gyerekes teknika: ha látják, hogy a konkurencia esélyes, azonnal jogi útra térnek.
Mike at home
MS mindent levédet, aztán harc
nem tudom miért nem védették még le a levegõvézelt
most fizethetnénk licenszdijat

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Hmm, ideje volna kipróbálnom az Ooo-t. Ha a Microsoft be akarja perelni õket, akkor már elég jó lehet...
Office ,számlával<#kocsog>

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Ezt már egyszer eljátszották az APPLE-el, mivel a kutya sem emlékszik már rá,
így jöhet újra a bevált módszer.

http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

Bith
MS office, mivel ingyen vót, egyetemista vagyok, és az állam gecisokat tejelt a MS-nak ezért. Így hát akkor legalább érteleme is legyen a kiadásnak feltettem. Mondjuk én semmire nem használom, de a barátnõm néha használja a word-öt (neki is ingyen jár).
Az XP-m is ilyen. De az egyetemen speciel leginkább linux van (azt is tanítják Oprendszerek kurzuson), meg openoffice.
Nekem kell a windows, mert itthon szoktam játszani is 😄.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Bith
Bagoly mondja...

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

MEdievil
Openoffice ofc... vagy mire gondolsz?

F

Nekem NeoOffice (OO.o macre). Azt ugye még szabad?
Nekem OpenOffice 2.2 van fenn, ingyen vettem 😊

már várom hogy valami szélsõséges terroristacsoport lemerényelje a microsoft központját egy nagy elnöki gyûlés közepén..
Mo.Organ
Sok okos aki itt hozzá szolt, az most gondolkozzon el milyen office van a gépén, és hogy mennyiért vette. Suta népség. Tisztelet a kivételnek.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

10 giga win partíció vész esetére, minden másra ott az Ubuntu. Nekem bevállt.
Ameddig a Microsoft diktatórikus eszközöket alkalmaz a rendszerében (DRM, Protected Video Path, és társai), addig kussolhatna. Nem jogi, morális Már látom az elvadult Linuxosokat, amint világszerte tûzbe borítják a Microsoft központokat 😄
Amíg programok nagy része csak windowson fut, és nincs igazán alternatívája Linuxon, addig marad legelterjedtebb a win. Én is most konkrétan azért használok windowst, mert van 3 progim, amik nélkülözhetetlenek és nem mennek Linuxon, Mac-en. Amúgy nézegettem az Ubuntot, elég jó, de ha egyszer nem mennek rajta a programjaim...

Ahogy az egyik tanárom mondaná: "Hülye vagy te fiam" Ez a Microsoftnak szól 😊

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Nemazért de a Microsoft is egy marék szabadalmat sért sértett és .. talán még fog is...
PsyhoApu
Rájöttek, hogy néhány linux disztribúció már több mint versenyképes a vistácskával. Mielõtt kinõne belõle egy komoly konkurencia fojtsuk már meg elv érvényesül. De lekéstek, nálam már ubuntu mûkszik, és nem sírom vissza az xp-t se a vista-t

http://kutyuszoba.blog.hu/

Pffff. Savanyú a szõlõ, a mikrofosnál? Az ingyenes szoftverek is ugyanolyan jók már, mint a horror áron adott Office csomag. mindkét támadott szoftver évek óta létezik. Miért csak most jöttek rá, hogy "lopott" komponenseket használtak?
Ez a dögöljön meg a szomszéd lova nagyon nem tetszik. Már nagyon várom, hogy a ReactOs végre kész legyen, akkor csáó windows, többé nem kellesz.

Hajrá Microsoft! 😊 <#eljen>

scorpeeon
Ezaz! Öljük meg a nyílt forráskódú szoftvereket!

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

← ElőzőOldal 6 / 6