• n3whous3
    1. "Ha jól tudom az SW szabadalom nem az implementációt védi le, hanem az ötletet."
    Hát erről (is) van szó. Ötletek miatt is perel
    2. "Egyébként hülye az MS. A Linux mint olyan alapvetően free szoftver. BÁRMI bele tehető szabadalomtól függetlenül épp azért mert teljesen nyílt a forráskódja!"
    Akkor most gyorsan megszerzem illegálisan a Havok legújabb motorját és belerakom a készülő játékomba... Szerintem ezek után érted, hogy mekkora hülyeséget mondtál.
    3. "A microsoft perel, mert fél a linuxtól, de a szaros oprendszerébe több unixos kód van mint saját."
    Ezt is nevezhetnénk rágalmazásnak. Kíváncsi lennék, hogy miért vagy ilyen biztos benne. Tudtommal az MSDOS nulláról lett írva egy fiatalember által, aki aztán eladta 50 ezerért Bill bácsinak. Aztán a winek ezt használták alapnak, az XP pedig (ha esetleg csak 99.999%-ban) kigyomlálta az elődöt. Ahogy a Vista is. Szóval nem tudom, hogy hol lenne a kib* Unix sértés. Eselteg például a virtuális memória kezelő modul át lett véve? Ha így lenne, akkor nincs gond, ugyanis a forráskódok védve vannak, de AZ ALGORITMUSOK NEM. Azokat nem lehet szabadalmaztatni (és egyébként teljesen mást használ a két OS, alig vannak olyan háttérszolgáltatások, amiknek az elvei egyeznének a két rendszerben )