289
-
BStage #209 "Marikat pontosan ugyanannyi ideig tartana megtanitani egy magyar feluletu Linux alatt dolgozni, mint ameddig tartott win alatt."
Mondjuk OO-ban dolgozni miközben egész életében ms office-t használt, annak minden előnyével együtt? Elvégre majdcsak rájön, hogy kell 10 lépésből valami hasonlót összehozni abból ami ms office-ban egy lépés volt, miközben ott toporzékol előtte a vevő? Erősen kétlem. És akkor tényleg csak egy office csomagról beszéltünk még és lehet még ott pár LOB alkalmazás, aminek persze elve nincs is linuxos alternativája...
Átneveleni pedig soha nem olcsó. Ma már szinte senkit nem vesznek fel úgy, hogy soha nem látott számitógépet, tehát valamennyi gyakoralata van már. És miben van az a gyakorlata, hát win-ben és ms office-ban. És ez után egy jóval primitiv környezetre kéne átnevelni végfelhasználókat... -
KoS #208 Csak egy eszrevetel azzal kapcsolatban hogy te is sarkitasz:
"Minek tanuljon meg Marika angolul, mikor windows, office, és a saját fejlesztésű wines line of business alkalmazások alatt évek óta kiválóan elvégzi a munkáját? Rugjuk ki és vegyünk fel helyette egy 2x akkora kereseti igényű angolul kiváló beszélő, magas informatikai ismeretű egyént, azért, hogy megspóroljuk a windows egyszeri 20e ft-os árát? Ez lesz aztán a gazdasági kánaán."
Marikat pontosan ugyanannyi ideig tartana megtanitani egy magyar feluletu Linux alatt dolgozni, mint ameddig tartott win alatt. Marika csak hasznalja a rendszert, nem o allitja be.
Nem errol a celcsoportrol volt szo az angol nyelvvel kapcsolatban, es egyebkent is en leirtam hogy egyre tobb es jobb magyar nyelvu infohoz lehet hozzajutni (azok szamara akik be is allitjak a rendszert). -
BStage #207 "OO es linux nem koppint (vagy ha igen, akkor mindenki mas is)."
na mesélj, mennyit koppintott a ms office az oo-ról.
"OO es linux nem sert semmilyen ismert szabadalmat"
Ez igen merész kijelentés. Szakember ilyet kijelentést nem nagyon tenne, ha nem akar közröhej tárgyává válni. Esetleg átolvastad és megértetted a linux teljes forrását, majd összegyezteted az amerikai szabadalmi hivatal összes szoftverekre vonatkozó bejegyzését? Szakmaiság, mi...
"OO es linux nem az igenytelenek hasznaljak, hanem azok akik a tobbfele szoftvermegoldas kozul ezt tartottak a leginkabb megfelelonek az adott feladat megoldasahoz."
Biztos van ilyen, kár, hogy az ide járó linux vitézek 99% képtelen szakmailag alátámasztani a mondanivalóját és égbekiálltó hülyeségket hordanak össze. Ezek után elhiszi ezeknek valaki, hogy alaposan megvizsgálták az alternativákat, megértették azok működését és úgy döntöttek egyik vagy másik mellett? Ugyan már...
"azt allitom hogy bizonyos feladatokra jobb mint az MS Office"
légyszives majd javitsd ki legközelebb a linux vitézek ms office fröcsögéseit ezzel, persze alátámasztva konkrét példákkal, miben jobb, hogy gyorsabb stb.
"Meg kell tanulni angolul kulonben a vilag 98%-a zarva marad elottunk."
Ezzel ki is zártad a userek majd 98%-át az open source-os termékekkel való ügyködésből. Minek tanuljon meg Marika angolul, mikor windows, office, és a saját fejlesztésű wines line of business alkalmazások alatt évek óta kiválóan elvégzi a munkáját? Rugjuk ki és vegyünk fel helyette egy 2x akkora kereseti igényű angolul kiváló beszélő, magas informatikai ismeretű egyént, azért, hogy megspóroljuk a windows egyszeri 20e ft-os árát? Ez lesz aztán a gazdasági kánaán.
"Van meg olyan teveszme amit meg kell cafolni?"
Azt hiszem nincs több... -
BStage #206 "a linux es az OO milyen SZABADALMAKAT"
Az oo valószinűleg elég sokat, mivel az egész az ms office koppintása. Hogy az ms office-ból mi lett szabadalommal védve azt nem tudom, nem is érdekel, ez a jogászok dolga.
A linuxban szerintem kevesebb valós szabadalomsértés van, de azért ott is akad, pl NTFS, SMB stb.
Egyébként ha tippelni kéne, akkor annak a 230 szabadalomnak talán a 10% az ami valós és egy perben meg is állná a helyét, a többi csak baromság.
"Az, hogy az ugyfeligenyek szoftverbe epitese koppintgatas "
nocsak-nocsak, most már ügyféligény? Általában azt halljuk, hogy amit az oo nem tud, arra nincs is szükség. Akkor hogy lehetett ez ügyféligény?
"Ha a calc felhasznaloja ossze akar adni szamokat, akkor lesz benne sum fuggveny."
Érdekes módon már az oo 1.0-ban is volt sum függvény. De látom nem érted a lényeget. Office csomagokat ezer féle képpen lehet fejleszteni, a gond azzal van, hogy az oo semmi egyedivel nem tud előrukkolni, csak másolja azt amit az ms office bejáratott, kitesztelt, bemutatott az embereknek. Ha igazad lenne és az oo nem koppintana, hanem véletlen csak mindig később hoz ki olyan funkciókat amik az ms office-ban egy évtizede elérhetőek, akkor kb ugyanilyen számban találnánk forditott esetet is, mikor valamit az oo talált ki és az ms office-ba került bele később. Érted már a lényeget?
"az hogy az excel-ben elobb volt sum fuggveny, az kit erdekel? Semmi jelentosege. "
A fentiek figyelembe vétele mellett, ajánlanám újra elolvasni amit már 20 leirtam: miért nem azoknak mondod ezt akik elinditották a másolós vitát? Én csak reagáltam ezekre, hogy azért nem egészen a ms lop az opensource-tól! Hányszor irjam még ezt le?! Amúgy engem sem érdekel, ha valami előbb volt egy másik rendszerben, főleg, ha a másolat jobb mint az eredeti. (lásd novell edirectory - ms acitve directory) Vagy akkor se érdekelne, ha nem jönne elő hetente valami agyalágyult, hogy a ms csak lopja az opensource fantasztikus találmányait. Szóval akadjunk le végre erről a másolós témáról, mert nem hoztam fel.
"OO olyasmit nyujt amit az MS Office soha nem is fog, meg akkor se ha beleintegraljak a Windows-ba es ingyen adjak melle. Open Source. "
Ez pedig megint nem szakmai érv. Ez gyakorlatilag a kutyát sem érdekli, idei felmérések szerint a felhasználók 5%-át ha érdekli. Engem speciel nem érdekel. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy programozottan elérhető, scriptelhető legyen az alkalmazás, aminek a ms termékek 100%-ban eleget tesznek az opensource-osok között pedig elvétve ha találni ilyet.
"hanem a negyzetracsos papirt, az AmigaOS-t, a Unix rendszereket, a lotus 1-2-3-at "
azon már régen túlnőtt az oo, igy marhaság, hogy ezeket szeretné utolérni. A ms office-t szeretnék utolérni és a windows-t.
Az office-t sikerült is utolérjék csak éppen 10 évvel vannak lemaradva. De azért egy 1-2-3-at meg 10 évvel túlnőtték már.
"Szoval kitol is koppint a linux meg az OO? A felhasznaloktol."
LOL
"Akkor meg ne reklamozd a szuksegtelen funkcioidat ezeknek a cegeknek, ok jol megvannak az OO-val."
Nagyon unom már, hogy nekem hozol fel olyan dolgokat amiket nem én kezdtem itt el. Mindig a linuxosok és az opensource-osok kezdik fikázni a ms és closed source termékeket, hogy milyen ócskák. Egyetlen egyszer nem szólaltál fel, hogy ne reklámozzák a szarjukat, a cégek nagyon jól megvannak az ms o-val és windows-al. Ugye-ugye, kettős mérce? Ellenben engem egyetlen egyszer nem láthattál azzal inditani egy topicban, hogy bezzek a ms termék. Én mindig csak a linux vitézek szakmai hülyeségeire reagálok amivel megpróbálnak hittériteni. Szóval előbb a saját portád előtt, légyszives...
"Licencdijat meg mire fizetunk? Mindenre. "
Akkor már megin a hozzá nem értés esete van. Vettetek volna csak outlook license-et.
"Pedig arra hogy heti egyszer megnezzek egy excel tablat, vagy megnyissak egy word doksit, arra eleg lenne az OO is."
ha kompatibilis lenne, akkor valóban elég lenne, de fényévekre van attól. De ismét csak visszakanyarodunk a hozzáértéshez, ha ennyi az igényed, akkor az outlook license mellé letöltöd az ingyes office viewereket és máris meg tudsz nyitni bármilyen office állományt mégpedig teljes pompájában, nem össze-vissza ahogy az oo szétrontja a komolyabb dokumentumokat.
"Te egyszeruen nem tudod lenyelni azt hogy az OO elegendo nem 1 es nem 2 ceg szamara"
Hányszor itam eddig le, hogy akinek elég az oo, azt használja? 10x? Neked szövegértési nehézségeid vannak?
"De az szintiszta kábitas hogy azt mondod az OO-ra hogy jatekszer"
Aki teljesen ismeri az ms office képességeit (és nem irógépként használja a word-öt) annak valóban játékszer az OO. Aki meg primitiv feladatokra használja, annak egy primitiv program is megfelel. Hol itt a probléma? -
remark #205 1) OO es linux nem koppint (vagy ha igen, akkor mindenki mas is).
2) OO es linux nem sert semmilyen ismert szabadalmat, az MS csak szokas szerint tisztessegtelen politikai eszkozokhoz nyult.
3) OO es linux nem az igenytelenek hasznaljak, hanem azok akik a tobbfele szoftvermegoldas kozul ezt tartottak a leginkabb megfelelonek az adott feladat megoldasahoz.
4) Nem, nem allitom hogy az OO jobb mint az MS Office, azt allitom hogy bizonyos feladatokra jobb mint az MS Office.
5) Meg kell tanulni angolul kulonben a vilag 98%-a zarva marad elottunk.
Van meg olyan teveszme amit meg kell cafolni? -
remark #204 Nem lenne baj, hogy felrovod az OO-nak hogy "koppint", ha felronad az MS-nek is hogy "koppint". Igy hogy csak "hazbeszelsz" mennyi hitele van annak amit mondasz?
Ez a koppintos tema zsakutca, nem kellene eroltetned. -
remark #203 Vagy feldobtak a hirt (linux szabadalmat sert) megneztek hogy reagal a vilag, es mikor lattak hogy ebbol az lesz hogy rajukgyujtjak az irodajukat, akkor visszavettek kicsit. -
remark #202 >>> "Szoval a koppintason kar lovagolni."
ebben egyébként egyetértünk. Kár, hogy nem a linux vitézeknek mondod, akik (szokás szerint) elinditották a koppintás témát. <<<
Ennek ellenere a te vesszoparipad lett, es a hsz-emre amiben nem is volt szo koppintasrol, valaszul felhoztad a koppintgatos temat. -
remark #201 Nem veszed eszre hogy nem cafolod az eredeti felvetest csak tovabbugrasz? -
homeless #200 "Ha jól sejtem a mostani sokszáz "koppintás" 99 százaléka is ilyen!!!"
A microsoft ma(vagy tegnap este) bejelentette, hogy nem fogja beperelni a linux felhasználókat(milyen rendesek:)), és soha nem fogja nyilvánosságra hozni, hogy mik voltak azok a bizonyos szabadalmak, szóval ezt nem fogod megtudni.
Valamint bejelntették azt is, hogy ők csak a "hidat" szeretnék erősíteni a linux és a windows között. Én ezt úgy értelmezem, hogy rá akarja tenni a kezét az összes nagyobb disztróra. -
remark #199 >>> "Az Open Source halott lenne?"
ez talán az a topic?
itt a szabadalomról kéne beszélni, ehelyett betódult a sok szerencsétlen linux vitéz és elkezdte nyomni a szakmai sületlenségeket. <<<
Nem, ez nem az a topic. Ez azon cikkhez tartozo topic amelyikben az MS nem azzal hulyit, hogy az OS halott, hanem azzal, hogy a linux es az OO szabadalmat sert.
Tudom hogy kenyelmes a "szavakon lovagolva" elmenni a kerdesem mellett, de tenyleg kivancsi vagyok, hogy szerinted a linux es az OO milyen SZABADALMAKAT sert, vagy akar barmelyik masik MS hulyitessel kapcsolatban leirhatod hogy mi a velemenyed, mert szamomra ez a cikk lenyege. Ugy altalaba: Mi a velemenyed arrol, hogy az MS alaptalan propagandaval akarja befolyasolni a piaci szereploket?
Es itt kapcsolodik ide a kovetkezo dolog:
>>> "Vedjuk az MS-t koromszakadtaig, de mikor hulyeseget csinal, megy a lapitas."
ha hülyeséget mondd, akkor az le kell irni. Csak nem kéne szakmai téveszméket idekeverni a túloldalról, lásd ms office-oo vita. <<<
Igen, egyetertunk, nem kell a teveszme, viszont le kell irni ha az MS hulyeseget csinal. Ugyhogy mondd, neked errol mi a velemenyed? Miert csak az a tema szamodra, az melto a reakciodra, hogy ha egy linux-vitez szakmai teveszmeket kever ide, mikor meg konkretan rakerdezek valamire akkor habar reagalsz, de a kerdest kikerulod. Mi ez, ha nem csatlakozas az MS agyferdito hadjaratahoz.
>>> "Ugy erted hogy olyan programot irni ami szoveget szerkeszt, koppintas?"
nem. úgy értem, hogy nézd meg az oo néhány évvel ezelőtti verzióit és vedd hozzá change logokat és nézd meg, hogy gyakorlatilag kivétel nélkül olyan funkciók kerültek bele, amikor az ms office-ban már sokéve megtalálhatóak. <<<
Igen, es? Mit allitasz ezzel? Az, hogy az ugyfeligenyek szoftverbe epitese koppintgatas akkor hogy ha az mar valaki valahol a Foldon egyszer mar implementalta? Azt allitod hogy ha egy ceg igent mond egy ugyfeligenyre, akkor automatikusan ugyanerre az ugyfelegenyt mindenki mas vissza kell utasitsa, mert az koppintgatas?
Nincs a Foldon aki ne igy csinalna (ne "koppintgatna"), es ez ne lenne teljesen termeszetes dolog. Ha a calc felhasznaloja ossze akar adni szamokat, akkor lesz benne sum fuggveny. Ennyi. Most az hogy az excel-ben elobb volt sum fuggveny, az kit erdekel? Semmi jelentosege. Es aki az ellenkezojet allitja az agyferdit, mint az MS a nyilatkozataival meg a bloffhadjarataval.
1) Az MS ugyanugy "koppint", mint barki mas. Az MS-t miert nem utalod? Vagy ha az OO hivoket tartod elfogultnak, az MS hivoket (vagy magadat) miert nem kritizalod meg?
2) (Gondoltam irok valamit amit az MS Office nem tud, az OO meg tud:) Az OO olyasmit nyujt amit az MS Office soha nem is fog, meg akkor se ha beleintegraljak a Windows-ba es ingyen adjak melle. Open Source. Lehet probalkozni ezt lekoppintani az MS-nel. Azt pedig most ismertnek veszem, hogy mi az hogy Open Source, es hogy mik annak az elonyei (vannak hatranyai is, de ugyanmar ne bantsuk azokat, akik az elonyei miatt ezt valasztjak, mert akkor en is bantani fogom azokat, akik az MS programjait valasztjak az elonyei miatt es nagyvonaluan elfeledkezdnek a hatranyairol).
3) Az OO es a linux nem az Office-t meg a Windowst koppintja, ha mar a koppintgatast eroltetjuk, hanem a negyzetracsos papirt, az AmigaOS-t, a Unix rendszereket, a lotus 1-2-3-at (sot lehet hogy Sinclair ur ZX Spectrum-at is, hiszen linuxon is van kurzor) es meg sorolhatnank. Azt az MS csak szeretné ha az OO fel akarna noni az MS Office melle. Ez biztos legyezgetne hiusagukat, hogy ok a peldakepek. De nem egeszen, az OO megprobalja azt amit a lotus 1-2-3 is meg akart tenni: kiszolgalni a felhasznalokat. Szoval kitol is koppint a linux meg az OO? A felhasznaloktol. Ellopja az otleteiket. Ja, es az MS meg detto ugyanez. :-) Elnezest hogy nem tudom a kerdest komolyan venni, de ennyi szamarsagot olvasva nehez is...
>>> Az már egy más kérdés, hogy az ms office olyan mennyiségű funkcióvan rendelkezik, hogy sok évnyi koppintás után jutottak el kb az office 97 szintjére. És ugye most jött ki a 2007-es office, nem kis újdonságokkal. <<<
Senkit se erdekel az hogy mennyivel tud tobbet az MS Office (tobbe is kerul, tudjon is tobbet, a szabadversenyben ez igy helyes). Te magad mondod, hogy akinek eleg az OO funkcionalitasa, az hasznalja azt. Akkor meg ne reklamozd a szuksegtelen funkcioidat ezeknek a cegeknek, ok jol megvannak az OO-val.
Pl. az en munkahelyi gepemen is van Office. Outlook-ot hasznalom minden nap de ennyi. Licencdijat meg mire fizetunk? Mindenre. Pedig arra hogy heti egyszer megnezzek egy excel tablat, vagy megnyissak egy word doksit, arra eleg lenne az OO is. De hat a szokas nagy ur. A cegnel policy-t kellene valtani, dehat minek. Senkinek se erdeke. Igy nyert az MS Office kiutessel es nem ugy hogy tele van egy halom szuper mindenkinek kello funkcioval.
>>> "Az viszont megint a te szakmai tevedesed hogy aki pl. OO-t hasznal az igenytelen."
ez nem szakmai kérdés, csak szavakon lovaglás. (...) egy lapon sem emlithető a két szoftver. Az egyik egy ingyenes játékszer, ami komoly munkára alkalmatlan, a másik pedig egy vérprofi termék, az etalon. <<<
Nnna. Szoval szavakon lovaglok. Igazad van, nem szakmai kerdes megtalalni a legkevesebbe kerulo szoftvert az ugyfeleknek. Majd azt mondom nekik legkozelebb hogy igaz hogy ez is tokeletesen megfelel nekik, de ezt csak idiotak hasznaljak.
Ki is lovagol itt a szavakon ugy hogy szavakon lovaglasnak minosit egy szakmai kerdest?
Te egyszeruen nem tudod lenyelni azt hogy az OO elegendo nem 1 es nem 2 ceg szamara. Ha meg eleg, akkor ne mondd hogy igenytelenek, mert hulyeseget irsz. Ha kitartanal amelett hogy az MS Office tobbet tud mint az OO arra azt mondanam hogy igaz. De az szintiszta kábitas hogy azt mondod az OO-ra hogy jatekszer, pedig kozben tudnod kell hogy nem igy van, csak keptelen vagy beismerni. Es mivel szakmabeli vagy, igy ez a tevedesed szakmai tevedes lesz.
Annyit meg hadd irjak, hogy partatlansagra valo keptelenseg csak az ember szakmai hitelet assa ala szvsz. -
AljasGetto #198 "Nekem nagyon tetszik hogy sok progiba belépve, ugyanazokat a bill parancsokat használhatom, és nem kell megtanulni 8-10 progi kezelhetőségét, menürendszerét."
Hehe, akkor az MS-től nehézkes a koppintás, próbálj meg egy egyszerű keresés gyorsbillentyűt használni a magyar officban Word, Excel, és PowerPoint alatt..
Amúgy meg szvsz nem az MS-sel van a baj, hanem hogy olyan faxságokat le lehet védeni, mint egy MP3 lejátszó menüje, vagy egy mobiltelefonban a közös híváslista...
Ha jól sejtem a mostani sokszáz "koppintás" 99 százaléka is ilyen!!! -
BStage #197 "ja hogy ott már volt szövegszerkezstő"
apple-ön? És nem szánalmas, hogy a "csodás" mac-ekre a mai napig a ms gyártja (szándékosan 1 év késéssel a wines mögött) az egyetlen komoly munkára alkalmas office csomagot?
(persze ezen sem volna mit lovagolni, ha valaki - már megint melyik oldal? - elő nem hozná, de bezzeg milyen jó is volt az apple 20 évvel ezelőtt...) -
BStage #196 "ugyanazokat a bill parancsokat használhatom"
ha a linux és az opensource csak ezeket koppintaná, akkor senki nem szólna semmit. Csak éppen nem erről van szó. Egyébként a GYK mégegyszer és utoljára leirom, az sem baj, ha csak koppint az opensource, mindaddig amig valamelyik szerencsétlen elő nem adja magát, hogy az a gány amit összehoztak mennyivel jobb mint az eredeti. -
sathinel #195 ja hogy ott már volt szövegszerkezstő. A genyó hát onnan nyúlta???:DDDDD -
BStage #194 "lentebb már kérdeztem hogy mi a gond az OO-val."
lentebb már irtam, hogy ezerszer ki lett már tárgyalva, szedd elő az oo videós topicokat, ott is előjött már, "igaz, hogy tetűlassú, de mi az amit nem tud"...
Ezer dolgot, kezdve a normális auto correct-től, az elválasztáson át, egészen a korrekt stiluskezelésig/egyesitésig. És persze a komolyabb funkciókból, collaboration, integrálhatóság, programozhatóság, automation és hasonlókból dunát lehetne rekeszteni.
" Profi termék, profi embereknek? "
nem profi az office? Na, akkor meséld már el, bármelyik platform bármelyik alkalmazáscsomaga közül melyik a profi, ha nem az ms office? Nagyon kiváncsi leszek -
sathinel #193 Nem tudom hogy vagytok vele de én utálom hogy minden paraszt azzal akar virítani hogy neki másmilyen gombokkal működik a rendszer. Aztán meg sokan sírnak hogy hát ez nem MS, és ezt máshogy nevezik, és máshol van, tehát nem tudom használni marhasággal. Nekem nagyon tetszik hogy sok progiba belépve, ugyanazokat a bill parancsokat használhatom, és nem kell megtanulni 8-10 progi kezelhetőségét, menürendszerét. Ha valaki ezt koppintásnak gondolja, akkor építsen már autógyárat, és mindent(ülés, műszerfal, kormány, váltó,stb.) helyezzen úgy el a kocsiban hogy az ne hasonlítson más autóra:DDDDD És ki is ugat a szabványok miatt? akkor legalább egységes kezelőfelület miatt nem lenne gond. De ebből is kihozza hogy MS-ről koppint. Lol akkor nézz utánna hogy az Apple hogy volt amikor az első MS kijött, és milyen gépen dolgozott fürer Bill Gates mikor tervezte hogy nézzen ki az MS..... -
BStage #192 "Csak a _felulet_ az ami hasonlit "
mindjárt az elején a nagy tévedés. Nemcsak a felületet koppintják, hanem a funkcióit is. (az már egy külön vicc, hogy már meg is alakult az opensource-os office 2007 felület koppintó brigád)
"Azert mert azt szoktak meg, es vannak akik nem szeretnenek ujat megtanulni"
Aha, ezért is néz ki teljesen máshogy az office 2007. És lefogadhatjuk, hogy az opensource-osok ezt is le fogják koppintani, pedig nem kis munka volt benne a ms részéről.
"Szoval a koppintason kar lovagolni."
ebben egyébként egyetértünk. Kár, hogy nem a linux vitézeknek mondod, akik (szokás szerint) elinditották a koppintás témát. -
BStage #191 "Az Open Source halott lenne?"
ez talán az a topic?
itt a szabadalomról kéne beszélni, ehelyett betódult a sok szerencsétlen linux vitéz és elkezdte nyomni a szakmai sületlenségeket.
"Vedjuk az MS-t koromszakadtaig, de mikor hulyeseget csinal, megy a lapitas."
ha hülyeséget mondd, akkor az le kell irni. Csak nem kéne szakmai téveszméket idekeverni a túloldalról, lásd ms office-oo vita.
"Ugy erted hogy olyan programot irni ami szoveget szerkeszt, koppintas?"
nem. úgy értem, hogy nézd meg az oo néhány évvel ezelőtti verzióit és vedd hozzá change logokat és nézd meg, hogy gyakorlatilag kivétel nélkül olyan funkciók kerültek bele, amikor az ms office-ban már sokéve megtalálhatóak. Leforditva az autós példádra, kiadtak egy másik autót (oo első verziója) majd megnézték, hogy a piacvezető autó miben tud többet és elkezdték ezeket a funkciókat egyenként lekoppintani. Az már egy más kérdés, hogy az ms office olyan mennyiségű funkcióvan rendelkezik, hogy sok évnyi koppintás után jutottak el kb az office 97 szintjére. És ugye most jött ki a 2007-es office, nem kis újdonságokkal.
"Az viszont megint a te szakmai tevedesed hogy aki pl. OO-t hasznal az igenytelen."
ez nem szakmai kérdés, csak szavakon lovaglás. 20x leirtam már, hogy akinek az a szegényes funkcionalitás (10 évvel ezelőtti office tudását közeliti) elég, az használja, nincs azzal semmi baj. Csak ne kezdjen el hülyeségeket beszélni, hogy az jobb mint az ms office, mert egy lapon sem emlithető a két szoftver. Az egyik egy ingyenes játékszer, ami komoly munkára alkalmatlan, a másik pedig egy vérprofi termék, az etalon. -
sathinel #190 lentebb már kérdeztem hogy mi a gond az OO-val. Mi a gány, és szerinted mi nem működik ami nekem is fontos lehet, és nem csak egy cégnek? Persze arra is csak köpködés, és :"Csak koppintják a ms termékeket és egy évtizedes lemaradású gányolást sikerült összehozzanak sok évnyi koppintás után. " ilyen válaszok születnek. Én használom régóta. És ez után még azt mondod hogy az igénytelenek fröcsögnek? lol MS-nél dolgozol vagy csak nem olvastad el a hozzászólásokat(vagy nem követed)? Profi termék, profi embereknek? :DDDD lol ha informatikus mond ilyet, akkor kiröhögöm... Remélem te nem infósként dolgozol, max eladóként. -
KoS #189 Nem tudom miert kell ezt a koppintas temat allandoan belekeverni (foleg az M$ vedelmeben :))).
Csak a _felulet_ az ami hasonlit (bizonyos programoknal, desktopoknal, GUI-knal), es azert hasonlit mert ez a _felhasznalok_ _igenye_. Azert mert azt szoktak meg, es vannak akik nem szeretnenek ujat megtanulni. Ha nem lenne hasonlo, akkor arrol menne a szajtepes, hogy azert szar mert nem ugy nez ki, nehez megtanulni.
Aki viszont regebb ota hasznalja a Linuxot, vagy hajlando ujat tanulni, az sokszor rajon hogy a kulonbozo dolgok neha hatekonyabbak Linux alatt, es utana mar az esik nehezere, ha valami a win-hez hasonloan kell csinalni, mert nyakatekert, felesleges.
Szoval a koppintason kar lovagolni. -
remark #188 Abban 100%-ban igazat adok neked hogy ha az MS megtalalja a modjat hogy hogyan hulyitse a nepet akkor az MS-sel szemben alloknak is kicsit okosabban kellene fellepniuk es nem baromasagokat (olyasmiket amivel mindent elernek csak a celjaikat nem) osszehordaniuk.
A "Ha az kell, akkor azt mondja az ember hogy pl. a Word egy nagy szar. Es akkor mi van?" az valoban gyenge resze volt az ervelesnek, de mindossze azt akartam vele mondani hogy ha az MS mondhat hulyeseget, akkor en is mondhatok. Ami nem tetszik az az, hogy az en hulyesegemet hallva pl. te is azonnal jossz es (jogosan) helyre teszel, de mikor az MS beszel total hulyeseget, akkor az normalis, azt hagyjuk szo nelkul. Vagy te ezt hogy latod? Az Open Source halott lenne? Azt megertem hogy veded a MS-t, mert van miert (en is leirtam hogy jol teljesitenek a dolgai, szervernek se rossz stb.) de valahogy egyoldalu az egesz. Vedjuk az MS-t koromszakadtaig, de mikor hulyeseget csinal, megy a lapitas.
Az irasod tobbi reszevel mar nem ertek egyet.
"az opensource-osok amit lekoppintanak a ms-ról az jobb mint az eredeti, lásd oo szinvonala, tudása, erőforrásigénye"
Nem tudom ki allit ilyet SZO SZERINT. Az viszont igaz, hogy az OO alternativaja az MS Office-nak, es ezt az MS is tudja. Remelem te is. Igaz, hogy ugy fogalmazol hogy "akinek az kell, hat hasznlja" meg hogy aki azt hasznalja az igenytelen, de mindegy, ezek csak frazisok, azert te is csak tudod, hogy az OO az alternativa nagyon sok feladatra, nagyon sok cegnel... Ha igy van, ird mar le legyszi hogy igy van.
"Csak koppintják a ms termékeket és egy évtizedes lemaradású gányolást sikerült összehozzanak sok évnyi koppintás után."
Ugy erted hogy olyan programot irni ami szoveget szerkeszt, koppintas? Ez a mondatod nalam a flame kategoria. Talan az MS volt az elso aki tablazatkezelot meg szovegszerkesztot adott ki? Amikor egy masodik ceg is elkezd autot (motorral ellatott negykereku kozlekedesi eszkozt) gyartani akkor az koppintas? Vagy nem igy erted, akkor megis hogyan?
Az, hogy a koppintast hangsulyozod, (hogy irjam hogy ne legyen szemelyeskedes) azzal olyan helyzetbe hozod magad, mint azok a bizonyos linux vitezek, akik "ha az kell" alapon nalatok az allasinterjun szakmai butasagokat beszelnek.
"A vita mindig abból jön, hogy az igénytlenek elkezdenek fröcsögni az eredeti termékről és kvázi lehülyéznek mindenkit aki nem igénytelen és profi terméket akar használni."
Azzal egyetertek hogy sok a divatfikazo ember. Azaz aki csak ossze-vissza szid mindent amit er, foleg az MS-t, viszont a sok beszednek semmi alja. Az viszont megint a te szakmai tevedesed hogy aki pl. OO-t hasznal az igenytelen. Es ez az, ami a vita masik felet generalja. Olyan jelzoket es olyan megfogalmazast dobsz be, ami egyszeruen (hogy irjam) nonszensz, minden alapot nelkulozo, es csak generalja a flame-et.
Szoval ha nalad kinyilik a bicska mikor a linux vitezek szakmai szegenysegi bizonyitvanyukat allitja ki, akkor legyel magaddal is hasonloan kritikus, mert ha egy linux vitez lehulyezi azt aki MS cuccot hasznal, minden gondolkodas es megalapozott erveles nelkul, akkor ez bizonyos mertekben rolad is elmondhato. -
BStage #187 "Ha az kell, akkor azt mondja az ember hogy pl. a Word egy nagy szar. Es akkor mi van?"
Semmi, az illető kiállitotta a saját szakmai szegénységi bizonyitványát.
És pont ezért röhögik ki már egyre több helyen a linuxosokat, mert gazdasági, piaci magatartási problémákra válaszul elkezdenek eszetlenül szakmai butaságokat összehordani "ha az kell..." cimén.
Ha nem tetszik a ms PR-ja vagy marketingje akkor az ellen kell felszólalni és nem olyan égbekiálltó marhaságokat összehordani, hogy az opensource-osok amit lekoppintanak a ms-ról az jobb mint az eredeti, lásd oo szinvonala, tudása, erőforrásigénye. Csak koppintják a ms termékeket és egy évtizedes lemaradású gányolást sikerült összehozzanak sok évnyi koppintás után. Amivel egyébként nincsen semmi baj, akinek ez kell hát használja. A vita mindig abból jön, hogy az igénytlenek elkezdenek fröcsögni az eredeti termékről és kvázi lehülyéznek mindenkit aki nem igénytelen és profi terméket akar használni. -
remark #186 Egyebkent meg komolyan nem ertem az egesz vitat.
Igen, az MS-nek vannak olyan szoftvermegoldasai amik megerhetik egy cegnek a befektetest. Es vannak mas cegek akiknek (vagy ugyanezen cegnek mas feladatai amikre) meg tok jo az OpenSource. Na es? A cikk errol szolt? Nem.
En legyek okos, muvelt es igenyes, es fogalmazzak az MS-sel kapcsolatban pontosan. Igen? En vegyem a faradtsagot mikozben mint kiderult az egesz cikk egy nagy FUD. Es nem az elso MS-sel kapcsolatos hir ez. Az MS tolhatja a lejaratohadjaratot, de valaszul csak kedvesen emlitse meg az ember, hogy ejnye-bejnye? Hat nem. Ha az kell, akkor azt mondja az ember hogy pl. a Word egy nagy szar. Es akkor mi van?
A cikk pont arrol a folyamatrol szol ahogyan a cegek a piacot probaljak mindenfele piszkos eszkozzel befojasolni. Errol szol a cikk. Es ez igaz? Persze hogy igaz, meg akkor is ha ezt is probljak a cegek milliokat forditva a kerdesre elfedni. Van eleg cikk a monopolokkal (MINT PL AZ MS) valo kuzdelemrol (AMERIKABAN IS), van eleg anyag arrol hogy az ember lassa hogy az EU is ezen alapon lep fel. Ez a nagy tema, ez fogja meghatarozni az IT ipart a kovetkezo evtizedekben (ahogy pont ez, azaz az MS es piacmodellje hatarozott es hataroz meg dolgokat a multban es meg most is).
A jomagyarember meg mirol vitazik? A registry-rol meg a /etc/netgroup-rol vagy akarmirol, mikozben meg egyre tobbet dolgozik az ember egyre kevesebbert ezekenek a szarjanko cegeknek.
Fuuu. Asszem megnyugodtam. :-)
Csak meg egy pelda. A Nike volt a kilencvenes evekben az etalon, ahogy kepes volt atalakitani a ceget termekkozpontu cegbol markakozpontu cegge. Komolyan az egesz vilag oket akarta lemasolni (Adidas pl. tok jol le is masolta a modellt), olyan eredmenyei voltak a cegnek hogy tatott szajjal nezte mindenki, egyetemeken tanitottak a modszeruket stb. Nem gyozom hangsulyozni hogy mekkora sikertortenet ez. Es? Megis mi volt a valosag? A valosagban ez az uzletmodell kizarolag a reszvenyeseknek jo. Ez annak a tipikus esete mikor kulcsin mogott nincs semmi, egy rothadt haldoklo belso van csak. Kizsakmanyolouzemek azsiaban, munkahelyvesztes a termek felvevopián (USA), bandaharcok, gyilkossagok (!) a tulgerjesztett markaimazs miatt.
Az ember gyakran nem latja hogy a tetteinek mik a kovetkezmenyei. Nincs egyertelmu osszefugges a kozott amit tesz, es a kozott ami tortenik. Ki mondta volna hogy egy Nike cipot venni az egyenlo azzal mintha effektive tamogatnad az emberi jogok sarba tiprasat? Vagy hogy a helyi vagy akar a vilaggazdasagot vegervenyesen rossz utra viszed ezzel? Elegge tulzo megallapitasok, igaz?
Es kozben azert gondoljunk bele hogy valojaban mik az osszefuggesek... Milyen vilag az ahol a gyerek windows-on no fel, windows-t tanul az iskolaban vegig? Abnormalis.
Mintha az egyik gyogyszergyar felvasarolna az orvoskepzest (nem egy, de tobben egyutt meg is teszik). Vagy ha az autoszerelokepzest felvasarolja a VW konszern.
Elkepeszto hogy az fontos, hogy a registry-be irok vagy az /etc-ben buheralok, de az, hogy lassan eladjak a fejem felol a tiszta levegot, az le van szarva. Es azzal meg tul fajdalmas szembenezni, hogy mindezt EN teszem lehetove a felelotlensegemmel, nemtorodomsegemmel, a butasagommal.
Hulye pelda hogy eladjak a levegot? Az ESOVIZZEL mar megprobaltak mashol, maskor, lett is belole jo kis lazadas, rengeteg serult, egy kisgyerek meg is halt... Miert is kell egy embernek azert meghalnia mert a VIZHEZ valo jogaert harcol?? Miert is kell nekem HARCOLNOM a tiszta es modsitasok nelkuli elemiszerert? Miert nem tudja az EU kizarni a fos szar amerikai genkezelt szarokat Europabol? Mert talan mindent az uzlet iranyit en meg le vagyok szarva? Hat itt kapcsolodik ez a tema az MS-hez, es a hulye kijelenteseihez, hogy az Open Source halott. Mitha bejelentette volna hogy vegervenyesen nyertunk, az emberek feladtak az onallo gondolkodast! (Persze paran mar feladtak...) -
remark #185 "Leszokhatnátok már erről a fizetős vs. ingyenes vitáról."
Ez azert nevetseges hogy az egyik mondatban arrol megy a szajtepes hogy az ms cuccai milyen elkepeszto dolgokat tudnak aminek nincs OS megfeleloje, de aztan mikor az ember felhozza hogy talan meg kellene nezni hogy mekkora befektetessel kapja meg az ember ezeket a csucsszuper dolgokat (ertsd: az OO ingyenes), akkor meg jon csavar, es kiderul hogy ezt a reszet hagyjuk.
Bakter egy ceg mikor szoftvermegoldast keres, akkor megnezi hogy mekkora befektetessel mekkora elonyhoz jut. Hiaba tud az MS mindent ha egyszer nincs ra keret, es az OS alternativa megfelelo a szamukra. Hogy lehet azt mondani hogy az nem fontos tenyezo hogy az OO ingyenes, arra hivatkozva hogy a windows meg a word meg elerheto FELTORVE. Magyarazd ezt meg egy vallalkozasnak. -
remark #184 "Teljesen igazad van, hogy a legtobb/legjobb info Linuxhoz valoban angol nyelven elerheto, es aki esetleg nem tud angolul az tenyleg hatranyban van ezen a teren."
Igen, hatranyban van az angolul nem tudo. De ebbol ne vonjunk le hibas kovetkeztetest.
Mondjuk ki, amit nalunk fejlettebb orszagokban is kimondanak: az angolt meg kell tanulni, mert anelkul nem lehet az ember (az orszag) versenykepes. Nem az a kerdes hogy az angolt megtanulja-e az ember, hanem az, hogy mellé tanuljon-e nemetet, spanyolt, olaszt, franciat, hollandot... -
remark #183 Igen, a windows-t is szepen lehet konfiguralni.
De:
1) Nem ertem miert lenne konnyebb valamit a registry-ben atirni mint a /etc-ben. Folyamatosan az a tema ugyanis hogy a linux az csak 2 ev tapasztalattal hasznalhato jol. Ahogy mashol is irtam: Teljes uralom es teljes kenyelem az nem fer ossze egymassal. El kell dontened hogy melyiket valasztja az ember.
2) A penzen vett szabadsag nem egyenlo a szabadon elerheto szabadsaggal. Ez utobbibol egyre kevesebb letezik, legyen szo barmirol is. -
remark #182 Mindez valasz #143-ra. -
remark #181 OFF, de azert:
Ugyanigy nem artana egy kozos EU hadsereg se. Ne kelljen mar mindig a szep szal de nagy marha ocsenket segitisegul hivni minden "aprosaghoz"...
"Európa és Amerika összefügg. Mint két test: ez az öcsém, akármilyen nagy marha, mégis a testvérem. Szép szál, erős legény, és ha segítségül hívom, mert meg akarnak pofozni, jön. Persze Európa másodrendű hatalom lett."
Es ne kelljen mar mindig az MS-t segitisegul hivni... Szep szal ceg az, de nagy marha neha, raadasul igy mindenki mas csak masodrendu hatalom... -
remark #180 Latom nem ertetted hogy mire kerdeztem ra.
Linux alatt az az elv ahogy elerhetove teszik a kiegeszitoket, nagyonis kulonbozik attol az elvtol ahogyan windows alatt elerhetove teszik a kiegeszitoket. Ha mar tulvagy az OS (win vagy linux) feltelepitesen, pl. a feladat az, hogy telepitsd az eMule/aMule-t. Gondold vegig milyen lepesekbol all ez windows-on, es milyen lepesekbol all linuxon. (Es nezd meg milyen funkciokat kapsz utana...) Es ugy altalaban. Gondold vegig hogy az MS mennyi tamogatast ad ahhoz hogy te konnyen megszerezd a szamodra szukseges kiegeszitoket? Windows Marketplace? Bongeszhetek egy halom fizetos cucc kozott? Fizess, telepits, es ha megsejo akkor vissza az egesz? Es mi van azokkal a kiegeszitokkel amely "gyartoi" nem paktaltak le az MS-sel? Es egyebkent is, a kulcsszo az volt hogy megszerezd a SZAMODRA szukseges kiegeszitoket. Ha olyan mazlista vagy akinek pont az kell amit az MS es partnerei felkinalnak, akkor minden kiraly. De ha nem?
Ezekkel az "MS fele elviek"-kel mindossze annyi a baj mint minden mas hatalommal biro ceggel. Rameroszakoljak hogy fizessek azert amit en jobban tudok es ami nelkuluk jobban is mehetne. Csak epp nekem semmihez sincs jogom lassan. De ez mar visszavisz ahhoz a temahoz hogy hogyan is iranyitja "demokraciaban" a nemtorodom 90% a maradek 10-et.
Amit hianyolok az ENSZ-ben, amit hianyolok az EU-ban az megvalosulni latszik a OS kozossegekben. Roviden: azt latom hogy nem szamit az en igenyem es az en kerdesem, es kiszolgalas es valasz helyett meghatarozzak hogy mit hogyan csinaljak.
De mindegy. Ezt vagy igy latod mint en, vagy nem. Ha igy latod, vagy ha erted mirol irok, akkor erted hogy mit jelent a linux-szal es OS community-vel vagy az internettel kapcsolatban az a szo hogy "szabadsag".
Az a trend hogy a kozossegek es a helyi csoportok lassan jelentoseguket veszitik, szvsz megfordulni latszik. (Es hogy miert fontosak a kozossegek? Hosszu lenne leirni, de onnan indul el minden, hogy egy "ellenlábas" nem problema a "hatalom" szamar, de mi van ha a kozosseg osszefog es alternativ megoldasokhoz nyul azaz kiáll az eltero velemenyeert vagy az eltero celjaiert? Ez igy mar veszelyesebb.)
Mar sokan felemelik a szavukat olyan problemakkal kapcsolatban amiket roviden a globalizaciora szoktak fogni. Arrol a trendrol beszelek, hogy az eletunkben szepen lassan mindenen arcimke lesz, es mar csak ebben tudunk gondolkodni, kozben minden mas cel eltunik, minden mas ertek elertektelenedik. Az hogy az informatikai ipar (egy szegmense, de ez mindig valtozik) egy bizonyos ceg celkituzeseinek vet ala mindent, az legalabbis bosszanto de inkabb felelmetes. Ahogyan felelmetes az ilyen cegek szamara mint az MS vagy a Nike, vagy a McDonalds (vagy akar az USA) az a jelenseg hogy barhogy is erolkodnek, es koltenek egyre tobbet es tobbet a hatalmuk terjesztesere, markaepitesre, lobbira, egyszeruen kitermelnek egy veluk ellentetes celokat kituzo kozosseget. (Es ha igy van, akkor miert nem egyertelmu hogy ezen csoportok celjai nem esnek egybe a kozosseg celjaival?)
Az MS szabadon dobalozhat olyan kijelentesekkel hogy az OS-nak vege, nincs tobbet, vagy hogy a linux szabadalmakat sert, anelkul hogy megmondana hogy milyen szabadlamakat, ez nem tobb mint mikor a CNN tolja a hulye gagyi hireit, vagy mikor Clinton vagy Bush nyomatja a demagog nyilatkozatokat... Senki mas nem erzi fojtogatonak ezeket a dolgokat? Prison Planet...
A Windows mukodik. De az egy cella. Egy zarka aminek a kulcsa nem nalam van. Barmit is akarok, megkerhetem az őröket hogy biztositsak szamomra, de az esetek tobbsegeben nem ertik a kerdest es megmagyarazzak hogy az nekem nem is kell, ellenben ha eladom nekik az utolso gatyamat is akkor kapok valamit aminek biztos nagyok fogok orulni. Jo esetben amit kérek, azt mar kérte másik 1000 rab is, es akkor megkaphatom, mondjuk a vacsoramert cserebe. Szamomra celravezetobb inkabb leszarni az őröket es a cellatarsaimmal egyutt megoldani a problemakat. De meg jobb lenne inkabb megszerezni a kulcsot, es legalabb bőrtönt valtani. Esetleg meg az is kiderulhet hogy nem csak börtönök kozott valogathatok, hanem letezik mas is odakint. De ezt anelkul nem tudja meg az ember, hogy feladja a börtön biztonsagat, biztossagat, es bevallalja az ismeretlent...
Te nevezheted azt is szabadsagnak, ha akarod, hogy megvalaszthatod hogy A es B kozul kinek a csatlosa leszel. Ez is egyfajta szabadsag. Azok szamara biztos az, akik csak annyit akarnak hogy szabadon lehessen valasztani A es B kozott...
"Az magától értetődik, hogy Windowsos szoftverekhez van a legtöbb infó, support (fórumokon, itt ott)...stb."
Ez nem ertetodik magatol. Ha az a baj, hogy nem tudsz angolul es ezert nem erted azt a rengeteg informaciot amit felkinalnak szamodra, akkor nem a vilagban van a hiba. Es most nem bantani vagy lehulyezni akarlak, de ha tenyleg szeretnel dolgokrol informalodni, akkor elkerulhetetlen az hogy megtanulj angolul. Es ennek semmi koze a linuxhoz vagy az MS-hez. Ennek a vilaghoz van koze. Ha neked nem tetszik ez igy, akkor ne a linuxot (vagy az OS kozosseget) akard megvaltoztatni, hanem valtoztasd meg a vilagot.
"Én nem az a típus vagyok, hogy elém tesznek valamit és használom, hanem szeretek utánanézni hogy miből mi a legjobb, illetve a globális vélemény az adott valamiről, bármiről legyen is szó."
Szuper. Az Open Source dolgok pont neked valoak. Egyebkent a globalis velemenyeket milyen nyelven olvasod el? Vagy a globalis alatt a magyar globalitast erted?
"Másrészről meg szeretem én "uralni" a szoftvert, tehát a legkisebb részletekig meghatározni, hogy melyik partíció melyik könyvtárába települjön, esetleg a profilok hol helyezkedjen el, kirakjon-e ikont, ha igen, hova...stb"
Meg szuperebb. Megintcsak az OS-t tudom ajanlani. Vagy esetleg a windows telepitok next-next-next-jet nevezzuk "uralas"-nak? Mert ha nem, akkor linuxon ugyanugy uralhatod a gepet mint windowson, felteve ha le tudsz mondani a next-next-next-rol. Teljes uralom es teljes kenyelem az nem fer ossze egymassal. El kell dontened hogy melyiket valasztod.
Te tenyleg ugy erzed hogy a fizetos vonal, a kenyszerpalya, a "megmondjuk hogyan akard" elv az, amit te szeretnel?
Ha te tenyleg ugy szeretnel elni amit leirsz, akkor tanulj meg angolul, es kezdj el olyan filmeket nezni, konyveket, cikkeket, forumokat olvasni ahol pontosan azzal a temaval foglalkoznak amit leirtal: informaciohoz valo jog, szabad utanajaras, szabad valasztas joga, a teljes iranyitashoz valo jog, a szabad donteshez valo jog...
Persze ez nem azt jelenti hogy nem valaszthatod a "készet". Hogy nincs jogod ahhoz hogy mindent a multiktol vegyel meg, hogy egyeterts a multik celkituzeseivel, vagy akarki mas celkituzesevel. Ha te azon szerencsesek koze tartozol akik celkituzesei megegyeznek az epp aktualis hangadokeval, akkor jo. Mondom en, mazlista vagy. De problad meg megerteni, hogy nem mindenki akarja ezt. -
ehhehe #179 A Linuxot fenyegető per visszafele sült el
2003 tavaszán perelte be a kaliforniai SCO az IBM-et, arra hivatkozva, hogy a Kék Óriás olyan védett szoftvertechnológiákat osztott meg az open source közösséggel, melyet nem lett volna joga átadni. Az először egy, majd három, később ötmilliárd dollárra felkúszó kártérítési pert aztán kiterjesztette az összes Linux disztribútorra, végül pedig a végfelhasználókat fenyegette meg. Ezeknek a lépéseknek az eredményeként igen népszerűtlenné vált a vállalat, például a website-ját többször is feltörték (sőt, még masszív féregtámadás is fenyegette az SCO webhelyét). Az igazságtalanságot érző felhasználók odáig mentek, hogy életveszélyesen megfenyegették a cég vezetőit, így nem egy igazgatót testőrök kísérgettek útjukon.
Az Open Source Development Labs (OSDL) igazgatója, Stuar Cohen egyetért azzal, hogy az elmúlt két évben történt események népszerűtlenséget szültek az SCO számára, ugyanakkor úgy véli, hogy ennél jobb reklámot nem is nagyon kaphatott volna a Linux. A nyíltforrású operációs rendszer fejlődésére nagy hatást gyakorló OSDL vezetője a londoni Mária Királynő Egyetemen beszélt arról, miben változtatta meg az SCO játszmája a linuxos világot. Elmondása szerint az emberek kíváncsiságát inkább felcsigázta a nagy felhajtás, Cohen szerint többen voltak azok, akik inkább pont emiatt próbálták ki a Linuxot, mint akik a fenyegetések miatt tartották távol magukat tőle.
„Azon dolgok közül, ami felgyorsította a Linux elterjedését, ez gyakorolja a legnagyobb hatást; az egyik legjobb, ami valaha is történt az operációs rendszerrel.” - mondta az OSDL vezetője. Cohen szerint az SCO által kezdeményezett pereskedés mára kifulladóban van, szó szerint úgy fogalmazott, hogy nemsokára halott ügy lesz. A bíróság ugyan némely téren elmarasztalta az IBM-et, de nem adott igazat az SCO-nak sem; ez utóbbi azonban komoly gazdasági problémákkal küzd.
(forrás: terminal.hu) -
ehhehe #178 "Ugyanakkor nem áll felkészületlenül az open source-ban komoly üzleti lehetőséget látó vállalatok csoportja sem. Még 2005-ben hozták létre az Open Invention Network társulást, melyet a Sony, a Red Hat, az IBM, az NEC és a Phillips alapított - azzal a céllal, hogy egybegyűjtsék saját szellemi tulajdonjogaikat, amelyeket egy esetleges Microsoft perben a saját javukra fordíthatnak a redmondi gigásszal szemben. Erre egyelőre nem került sor, de arra nincs garancia, hogy nem is fog bekövetkezni- Ugye még sokan emlékeznek az SCO-IBM perre, ahol több milliárd dollárt próbált meg a kisebbik szoftvervállalat kihúzni a Kék Óriás zsebéből?" (forrás: terminal.hu) -
turul16 #177 Ha csak azért nem jó neked linux, mert nem megy Office, akkor minimális összegért vehetsz az MS. Office -d mellé egy CrossOver Officét, ami üvel megy pl. a Photoshop is Linuxon.
A szövegszerkesztésnek nem az alfája és omegája word -ök, de az ilyen stílusú szövegszerkesztőknek a használatát tudod legkönnyebben megérteni Gizikével.
1. Magyar jogrendben nincsenek szoftver szabadalmak.
2. Ha nem a haszonszerzés miatt használsz valami szabadalmat, akkor nem kérhetnek jogdíjat egyébként sem.
USA -ban lehet gebasza azoknak a Linux Distró gyártó profitorientált cégeknek akik nem kötöttek paktumot az MS-el.
MS rá akkarja tenni a mancsát a Linuxra, (Egyébként már most is árul Linuxot (SUSE-t))
Open Source szofver fejlesztők jelentős része kap fizut a munkájáért.
Kereskedelmi softverek vannak Linuxra is. pl Nero.
Az oltári nagy baromság, hogy programozók fognak éhhezni a nyílt forráskód miatt. (FUD^3)
Diablo II tökéletesen megy Linuxon. -
GABOR16 #176 ÁÁÁ
a mesteri eladók :D
Ez aztán a TV Shop-os módszer :D -
ehhehe #175 Ne térjünk el a tárgytól. :D -
BStage #174 "Azért, mert akkor ő meg volt győződve róla, hogy az már tök kész, és örült milyen jó fej"
ez nem a program gondja.
"A word NEM alkalmas kiadvány szerkesztésre"
állitotta valaki az ellenkezőjét? Azt mondtam a könyvek és kiadványok nagy része abban készül. Hogy utána még átmegy egy kiadványszerkesztőn ami végső formára hozza az tökmindegy.
"A nyomdai program pedig a QuarkXpress volt, mert az erre való"
Akkor próbálj meg egy ezer oldalos könyvet ábárkkal, hivatkozásokkal, csatolt excel táblázatokkal, külső forrásból importált adatokkal amelyek követik a tördeléseket, áthelyezéseket, szakaszokat quarkban és rájössz, hogy miről beszéltem lejjebb...
"A word NEM alkalmas kiadvány szerkesztésre, azt a buta titkárnőknek találták ki ilyen levélírásra"
látom te is irógépnek hiszed a számitógépet... A word egy "kicsit" már más dimenzókban dolgozik.
Az oo van kb az egyoldalas levelek szintjén leragadva.
"Egyszerűen, mert a word (és lehet, hogy az OO szerkesztője is) ahány gép annyi féle módon jelenítette meg a hozott dokumentumot. "
Az áttördelés csak font kérdése, ha ugyanaz a font fentvan mindkét gépen, akkor ugyanúgy jelenik meg. A használt fontok a dokumentumba ágyázása pedig kb 3 kattintással jár. Sajnos erről még sok nyomdász se hallott, de ez megint nem az alkalmazás problémája.
" Meg szinre bontani se nagyon tudott a word. "
az nem is a feladata.
" A pdf pölö egy jó formátum"
mert az ugye szinre tud bontani...
és a fenti példában szereplő könyvet is szeretnéd acrobatban megcsinálni -
#173 "Nem tudom van-e olyan, aki úgy érezte, hogy a '95 után elvettek tőle valamit és onnantól kezdve már csak használta a számítógépet"
Én a 9x sorozatból egyedül a telepítéskor kiválasztható összetevőket "sírom vissza". -
KoS #172 OK, igazad lehet hogy ott mar eleg melyen turkalhat az ember (igazabol nem ismerem tulzottan, te ezt jobban tudhatod). Szoval ezek szerint ez az a szint ami a Linux alatt a /etc/rc* -nak felel meg ha jol ertem (azaz service-ek konfigolasa). Viszont meg mindig fekete dobozokbol epitkezel, es forras nelkul nem is tudsz belejuk nezni. Mondjuk a felhasznalok eleg kis szazaleka akar :) -
jzombi #171 Hát jah. Get the facts;)
BStage: ez mindkettő:D -
ehhehe #170 Jó, de ebből hogy lesz jó kis vita? Mit szólnál egy jó kis Scribus vs QuarkXpress párbajhoz? :D