289
  • jzombi
    "És még ezer ilyen van, aki nem csak 1 oldalas szövegek általános iskolában való leadásra használja a szövegszerkesztőt (kvázi irógép helyett) az tudja, hogy milyen igénytelen az oo. De mondtam: AKINEK EZ MEGFELEL AZ HASZNÁLJA! Csak aztán ne fröcsögjön hülyeségeket, hogy az opensource programozók mekkora ászok, meg a ms-nál nem tudnak programozni, mert ez nagyon forditva van."

Naja. Az emberek 90%-nak megfelel. Akkor igénytelen az OOo, vagy csak egy más rétegnek az igényét elégíti sokkal jobban érték/ár alapján?
    Ilyen alapon lehet azt is állítani, hogy igénytelen a win guija, mert az explorer több memóriát eszik, mint a wmaker-em, és sokkal nehezebb testre szabni a kedvelt billentyűkombinációimat, tehát gagyibb is.
    Az 1 oldal meg baromság, tudod te azt jól.
    De gondolj amit akarsz, neked lehet, hogy megéri otthonra is sokezer HUF-ért, én meg inkább veszek helyette 1 giga ramot, és akkor már nem gáz ha sokat eszik. Ja és még marad pénz nyaralásra is:P
    //a végét ne vedd komolyan, nemtom mennyibe kerül egy MSOffice:)
  • KoS
    Hat pedig szvsz a beadott office doksin nem csak atfutnak meg egy ket sort lejjeb raknak vagy feljebb :)
    A beadas utan nyeri majd el vegso formajat, az aztan meg nagyjabol mind1, hogy ms office-bol vagy oo-bol kell kinyerni a szoveget/kepeket. Adott ceg valogatja hogy mit fogad el, de hogy komoly nyomda nem fogad el semilyen office doksit az aztan (tudtommal) ziher.
  • remark #127
    Rakerdeztem meg 1x. A problema ott van, hogy a juzerek a magyar fuggvenynevekhez vannak szokva, viszont begepeleskor az excel nem eszi meg az angol kepleteket, az OO meg nem eszi meg a magyar kepleteket. Atvinni at lehet a lementett tablat a masik programba, de a fuggvenyeket 2 nyelven kellene ismerni. Azaz: mivel az excel van elterjedve, ezert az is marad meg egy darabig. :-) Majd ha lesz egy user upgrade idokozben, akkor lehet OO-t tolni.
  • BStage
    nem.

Igényes dokumentum, könyv nem openoffice-al iródik, hanem ms office-al. (lásd igénytelenség) Hogy utána a legvégső nyomdai követelményekhez még átfut mégegy szoftveren az ettől független. Openoffice-ban el se jutsz addig, hogy egy kiadványszerkesztő egyáltalán hozzányúljon.
  • KOXX
    Elég szomorú, hogy egyesek abba is belekötnek amit teljesen ingyen megkaphatnak és még versenyképes is.
  • BStage
    "Csak nem elkezdett félni az ms az opensource-tól? "

debizony, nagy gáz van náluk, épp nemrég jelentették be történetük legsikeresebb pénzügyi negyedévét, amiben már szerepeltek a vista és az office 2007 induló eladásai...
  • KoS
    Nem pontosan ezt irtam? :)
  • KoS
    Egyaltalan nem openoffice-ra gondoltam. Amikor office-t irok, akkor mindkettore gondolok. Miota kisebb editor szamodra az openoffice??
    Csak arra akartam ravilagitani, hogy az altalad emlitett progik bizonyos esetben pont a leghatekonyabbak. Tehat adott lehet hogy pont az dont bolcsen, aki azt hasznalja. Ergo nem all meg az ervelesed, hogy azok elmaradottak akik azt hasznalnak.
  • BStage
    "Mar elnezest, de komoly emberek komoly doksikat nem office-ban keszitenek (akarmelyikben is). "

tényleg? a legnagyobb könyvek, kiadványok word-ben készülnek, egyedül a végső tördelést végzik más (alkalmasabb) eszközökkel.
  • HUNIgor
    HEhehe!!

Csak nem elkezdett félni az ms az opensource-tól?
  • KoS
    "pedig ha megnézel pár profi dokumentumot amit egy office 2007 alól adott ki valaki a kezei közül és megnézel hasonlót oo alól neked is az lesz az érzésed, hogy igénytelen a használója."

Mar elnezest, de komoly emberek komoly doksikat nem office-ban keszitenek (akarmelyikben is). Vagy utana valaki meg atszerkeszti, kovertalja.
  • BStage
    "Van aki office-szal edital egy .txt file-t is de minek? Sokkal gyorsabb egy kisebb editorral."

Igazad van, kis txt-ket openoffice-al érdemes szerkeszteni, ami 3x annyi idő alatt töltődik be és felzabálja a fél gépet...

Kis txt fileokhoz egyik sem alkalmas, az csinál ilyeneket aki tényleg irógépet lát a számitógépben...

"Egyebkent megeshet hogy hatekonyabban kodolok vim-mel mint sokan akarmelyik IDE-vel."

elhisszük.
  • Sanyix
    Nincs értelme magyarázni neki, ezt is majd jól megmagyarázza, hogy nem úgy van, még akkor is, ha az orrod előtt megy úgy a dolog, ahogy leírtad.

Egyébként már egyre jobban alázza a linuxot, egyre több hülyeséget ír, már habzik a szája a vérfanboynak :)
  • BStage
    "Szóval le**rom a videót "

dugd csak a fejed a homokba, igy szokták a linuxosok, a tények nem érdekli őket, csak fujják a hülyeséget. (aztán nem értik miért röhögik ki őket nagyvállalatnál, mikor munkát szeretnének kapni és kiderül, hogy fogalmuk sincs semmiről, csak a kis álomvilágukban élnek)

egyébként a videon 1000+ oldalas doksi volt és az a szánalmas oo egyetlen sor hozzáirása után fél percig homokórázott egy sima save gombra...
  • KoS
    Attol meg hogy valami puritanabb lehet az adott dologra hatekonyabb.
    Van aki office-szal edital egy .txt file-t is de minek? Sokkal gyorsabb egy kisebb editorral.

Egyebkent megeshet hogy hatekonyabban kodolok vim-mel mint sokan akarmelyik IDE-vel.
  • BStage
    "Pont erre akartam rámutatni, nem kéne a szakadt ruhájú embereket hasonlítani az OOo használókhoz. "

pedig ha megnézel pár profi dokumentumot amit egy office 2007 alól adott ki valaki a kezei közül és megnézel hasonlót oo alól neked is az lesz az érzésed, hogy igénytelen a használója.
    "benne van a szöveg? Benne."

Hasonlóan csoportmunkánál. Ms office-nál pl közvetlen linkkel megnyitsz egy osztott doksit mondjuk sharepoint webről, módositod, nyomsz egy save-et és kérdés nélkül visszamegy verziókövetve, workflow-val mindennel a webhelyre a módositott dokumentum. Ugyanez oo alatt? Rányomsz, elmented, megkeresed, megnyitod, módositod, visszamented, megint megkeresed, visszamész a portálra, megkeresed a feltöltő oldalt és (figyelve az azonos névre és helyre) visszatöltöd. Igénytelen aki igy csinálja? Az. És még ezer ilyen van, aki nem csak 1 oldalas szövegek általános iskolában való leadásra használja a szövegszerkesztőt (kvázi irógép helyett) az tudja, hogy milyen igénytelen az oo. De mondtam: AKINEK EZ MEGFELEL AZ HASZNÁLJA! Csak aztán ne fröcsögjön hülyeségeket, hogy az opensource programozók mekkora ászok, meg a ms-nál nem tudnak programozni, mert ez nagyon forditva van.
  • jzombi
    Jólvan, kötözködj csak.
    Szánalmas a linux igazából, csak az elvakult OS hívők használják. A GUI is egy akkora fos, meg gagyi a memóriakezelése, pfúj.
    A flame boldogít?
  • strogg
    3 mp alatt indul az OOo-m, és köszöni 120-130 oldalnál sem vészesen lassul be.
    Konfig: athlon 3000+ M, (1600 mhz) 512 DDR +ubuntu fiesty fawn. A memóriáról annyit, hogy a gépem csak játékoknál kezd swappolni. (no nem aknakereső, hanem medal of honor, tremulous, neverwinter nights) Szóval le**rom a videót :)
  • BStage
    "Egyébként ez az "Erőforráspazaró" szoftver csak windows alatt enyire pazarló.. Linuxos környezetben beéri közel fele ennyi memóriával is!"

Egy fenét éri be. (erről is volt egy video valahol) Kb ugyannyit eszik maga az oo, csak ott legfeljebb több memória maradt, ha a linuxon kevesebb daemon indul el mint winen. A sebessége meg talán még rosszabb is mint winen, mivel nincs normális prefetch, a gui meg mindig is tetűlassú volt linuxon.
  • jzombi
    "eddig amire szükségem volt office terén arra tökéletesen megfelelt."
    mármint az OpenOffice. Kicsit álmos vagyok a fogalmazgatáshoz:)
  • GABOR16
    Érdekes.. nekem mennek a magyar Exel alatt készített táblák amik magyar függvényeket használnak OO alatt gond nélkül.. :S Még szerkeszteni is tudom..
  • jzombi
    "Ismerosnel, ceges kornyezetben sokat hasznaljak az excel-t. A MAGYAR excel-t. MAGYAR fuggvenyekkel. Hiaba ajanlgatom neki az OO-t, azt mondja hogy tul sok ido attenni a mar meglevo es mukodokepes tablakat OO ala, hiszen a fuggvenyeknek mas a nevuk... Mit lehet tenni?"
    AFAIK a függvényeket nem a nevük alapján tárolja, tehát működni fog OOo-ban is, csak ott talán nincsenek magyarítva a függvénynevek, tehát angol nevüket fogja mutatni.

"a szó szoros értelmében az ocsmány ruhákban, büdösen járó (amúgy jómódú) ember sem igénytelen, hiszen van igénye - takarja valami a testét - csak ezen igény az emberek többsége szerint olyan kicsiny, hogy igénytelennek nevezi."
    Pont erre akartam rámutatni, nem kéne a szakadt ruhájú embereket hasonlítani az OOo használókhoz. Attól még hogy valaki nem akar több milliót egy autóra költeni, nem lesz igénytelen, hogy csak egy ladája van. Az emberek 90%-nak felesleges szerintem az MSOffice nyújtotta többlet, eddig amire szükségem volt office terén arra tökéletesen megfelelt.
  • GABOR16
    Egyébként ez az "Erőforráspazaró" szoftver csak windows alatt enyire pazarló.. Linuxos környezetben beéri közel fele ennyi memóriával is! És ott lényegesen gyorsabb is.

Egyébként mi az a funkció amit a MSOffice annyival jobban tud? Konkrét példát tudsz említeni?
    Mert én az alatt a 3 és fél év alatt mióta az OO-t használom nem látok jelentős külömbséget.. azt leszámítva, hogy azóta irdatlanul sokat fejlődött (egyre jobb azonos áron :D ). A 2.x es széria meg már erősen kielégíti az igényeket.. még a helyesírásellenőrzője is jobb (persze nem az alapnak, hanem az FSF által módosított verziónak)!
  • Sanyix
    Nemtom, ilyenre nem volt szükségem, de gondolom keresés/csere :)
  • BStage
    a szó szoros értelmében az ocsmány ruhákban, büdösen járó (amúgy jómódú) ember sem igénytelen, hiszen van igénye - takarja valami a testét - csak ezen igény az emberek többsége szerint olyan kicsiny, hogy igénytelennek nevezi.
  • remark #104
    Ismerosnel, ceges kornyezetben sokat hasznaljak az excel-t. A MAGYAR excel-t. MAGYAR fuggvenyekkel. Hiaba ajanlgatom neki az OO-t, azt mondja hogy tul sok ido attenni a mar meglevo es mukodokepes tablakat OO ala, hiszen a fuggvenyeknek mas a nevuk... Mit lehet tenni?
  • jzombi
    Ne keverd a kifejezéseket, "igénytelen ember"!="kisebb igényű ember".
  • BStage
    ezerszer le lett már irva mennyi mindent nem tud az oo (és amit tud azt is elég gagyin) videók is voltak az irdatlan memóriapazarlásáról és a tetű működéséről. De ha elolvasnád az idézetet, akkor rájönnél, hogy most nem az a lényeg, hogy kit idegesit, ha tetűlassan működik, zabálja a memóriát és 10 évvel kullog az ms office után tudásban, hanem csak valamelyik "szakember" agymenésére válaszoltam vele, mi szerint az opensource, ha lop is valamit a microsofttól, akkor azt jobban csinálja meg mint az eredeti. Hát ha valamit folyamatosan koppint az az office, az eredményt meg látjuk, szánalmas. Hogy valakinek ez megfelel, az már egy másik kérdés, használja egészséggel. Van aki paintet és notepad-et használ, linux alatt meg vi-vel szerkeszt. Ettől még ezeknek az ócskaságoknak nem lesz nagyobb szakmai érdemük, ugyanolyan szarok maradnak. Ugyanigy az openoffice sem lesz jobb, ha néhány igénytelen embernek megfelel szegényes tudása és irdatlan erőforráspazarlása.
  • KoS
    Ehhehe :DDDDDDDDD

Szolj mar legyszi az M$-nek is hogy tok felesleges ugralnia :)
  • Athlon64
    :DDDD
  • homeless
    :DDDDDDDDDD
  • archkoven
    Engem őszintén nem érdekel, hogy milyen szabadalmat sért a linux és milyet nem, a linuxosokon úgy sem lehet bevasalni egy fillért sem, mert olyan csórók, hogy kilóg a seggük a gatyából.
  • strogg
    Énszerintem meg meddő vita az office-t hasonlítgatni. Az összes ofisz hasznos funkciója ugyanúgy működik, egyszerűen azért, mert a szövgszerkesztési, táblázatkezelési (stb) funkciók már kiforrták magukat. Egy bizonyos szint felett minden opció, amit vagy használsz, vagy nem. (általában nem) Ezért azon vitázni, hogy X ofisz 1200 funkciót tud, míg a másik "csak" 800-at tök felesleges, mert a userek 80-90%-a használ kb: 100-at. Az a 100 pedig mindegyikben ugyanúgy működik, és ugyanazt tudja. Egyszerűen azért mert máshogy nem igazán könnyű/logikus/átlátható/stb...

Nem véletlen, hogy az m$ is tövbbféle m$Office csomagot kínál. Vállalati környezetre, kis cégeknek, home usernek, stb....
    Enyhén szólva is hiteltelen, hogy pistike lelopja a nagyvállalti verziót, és utánna van képe fikázódni, hogy az openoffice bezzeg csak 800 funkciót tud. És persze ő is kb: 100 funkciót használ. De legalább lopottam ;)
  • bandypappa
    Az is jó az ubuntuba, meg a többi linuxba, hogy te választod meg, hogy milyen programok töltsenek be inditáskor, persze ehhez kell egy kis ismeret is, de megéri nagyon.
  • bandypappa
    Na igen, knockage funkcio az türül. Rácsapsz egyet a pc-re és elindul a zenelejátszo, firefox, stb, amit beállitasz. A merevlemez rázkodásvédelmét használja ehhez. Mondjuk nem tanácsos túl sürün használni, de mégis jo móka néha.
  • Sanyix
    "Tényleg kíváncsi lennék hogy mit dolgoznak world, exel, powerpoint alatt, akik azt mondják hogy az OO kb Office 97-el ér fel? Én 1.5 éve használom rendszeresen, és mindent meg tudok vele csinálni. Tényleg érdekel hogy mi az amit nem tudok megcsinálni vagy miért mondják. Mert nem hallom csak hogy gyenge és kész.... Jó érv(láttatlanban, vagy dolgoztok vele?)..."

Mert hülyék, összevissza írnak baromságokat. Énis elég rég óta azt használom, és mindent meg tudok vele csinálni. Tényleg van amiben többet tud az ofisz, ezt megfigyeltem, csak ezek olyan funkciók, amiket szinte senki sem használ...
  • Yurij
    Microsoftnak el kellene gondolkozni mar végre azon egyszer hogy nem minden a pénz és valamit adhatnának is a felhasználoknak.Lásd a Vista amu ugy egy rakás szar ahogy van.Támogatás semmi addig ki sem szabadot volna adni amig nem csinálják meg rendesen.A Linux-ban es az OO-ban az faj nekkik hogy nincs bellöle pénz,és hogy van egy két informatikus zseni aki meg tud csinálni az office-hoz hasonlo progit ingyen és bérmentesen.Én igen is támogatnám öket és a játék fejlesztö cégeknek is tennék kedvezményeket ha erre is fejlesztenek Gamekat.Akkor aztán vége lenne a microsoft egyeduralmának.
    Egyébként minap probáltam ki az UBUNTU-t és igen kellemeset csalodtam benne a vista a közelébe sem ér.Ja és ami a legszebb benne csak le kell tölteni ki irod cd-re és még csak telepiteni sem kell mert cd-röl is kiprobálható.
  • sathinel
    Tényleg kíváncsi lennék hogy mit dolgoznak world, exel, powerpoint alatt, akik azt mondják hogy az OO kb Office 97-el ér fel? Én 1.5 éve használom rendszeresen, és mindent meg tudok vele csinálni. Tényleg érdekel hogy mi az amit nem tudok megcsinálni vagy miért mondják. Mert nem hallom csak hogy gyenge és kész.... Jó érv(láttatlanban, vagy dolgoztok vele?)...

Hogy lassú? nekem a world megnyitása lassabnak tűnik. Mikor bejön én már dolgozok OO alatt) memória? 1 gigánál észre sem veszem. Sok cég is csak azért használja, mert valsz gagyi. Kb mint amikor megmagyarázza az okos hogy a gimp az gagyi, aztán meg amikor olvassa hogy hollywoodban is azt használják meg ég a feje hogy nem tud semmit róla csak hallott valamit, vagy olvasott, és azt szajkózza... Dolgozz vele és rájössz nem annyira gáz. Ha az lenne akkor az MS miért is tervezi hogy opendokument formátumban fog menteni a world? Ja mert senki nem használja...
  • KoS
    Nem tartom valoszinunek hogy kritikus reszeket ki kellene venni a Linuxos programokbol. Az M$ legtobb szabadalma trivialis hulyeseg (foleg amiknek koze lehet a szabad szoftverekhez), csak az a gond hogy ahhoz is penz kell hogy ezeknek valaki nekimenjen es megsemmisittesse oket...
  • sonicXX
    Az európában "gyártott" disztribeket és szabad szoftvereket többségében valószínűleg egyáltalán nem értinti amúgy a dolog, tekintve hogy az EU-ban egész másként működnek ezek a szabadalmi dolgok (gondolok itt arra, hogy [ha jól tudom] EU-ban nincs szoftverszabadalom).

Amit az MS most csinál, egyszerű páváskodás, tökre fölösleges parázni rajta. Mi itt amúgy is legfeljebb annyit tudunk tenni ellene, hogy vagy egyiket vagy másikat szidjuk rendre mint a bokrot. Ez pedig értelmetlen.