289
-
Yv@n #49 "egy az egyben az összes XAML-ben szereplő funkciót megkívánták valósítani, míg annak a végleges verziója meg sem jelent"
Uhm, már nem azért de ez speciel hátrány. Többek között emiatt akkora fos az ie6, mint amekkora. Az egyes ajánlások még nem vltak kész, így amiket hiányoltak, azokból behoztak saját implementációt. Ezeknek köszönhető a sok ie only weboldal, és egyéb szabványos fejlesztést megnehezítő szopás.
Épp úgy kéne fejlesszenek, hogy ezen dolgokat update formájában utólag a winupdate le tudja húzni és begyúrni a rendszerbe. Semmi gond nem lenne ie6-al sem, és a 7esre sem lett volna túl sok szükség, ha a 6ost rendesen rednszeresen 1-1 w3c ajánlás véglegesítésekor frissítik. Ellenben most kb 7es is ugyanott tart...javascript enginje egy tetű, css támogatása úgyszintén trágya maradt. Írsz egy normálisabb mérető css állományt, összetett selectorokkal, és úgy belassul a francba az egész, hogy el sem akartam hinni. -
kay3 #48 Tiszta játék bizony a k**va anyjukat... az a cég aki levédeti a duplakattintást mint hatalmas szellemi terméket az nekem ne beszéljen tiszta játékról. Arról meg jobb nem is beszélni hogy ki lop kitől. Már csak kb 10 év és lesz a windows-nak is normális shell script-je és ujjongani fognak hogy milyen ügyesek voltak.
Pár éve még azt se tudták mi az a többszálú programozás, vagy rétegelt kernel, persze a sok idiótát csak az érdekli hogy menjen a Next-Next-Next-Finish. Ezért nem is hibáztatom őket - így kell pénzt csinálni - de hogy semmi nem elég és a hobbiprogramozót szivatják az már mocsokság.
A kódjukban persze nem lehet turkálni, pedig erős a gyanúm hogy kiderülne egy s más...
Idegesítő. -
sathinel #47 Ha a kínaiakat és távolkeletet nézed, akkor ez nemsokárra változhat. Ha már nincs ez meg. A kínai kormány pl a kormányzati gépeket linux alapokon üzemelteti, mert szerintük hátsókapuk vannak a nemzetbiztonságnak hagyva a winben, stb. A másik része a dolognak, hogy kína, japánnal, és ha jóltudom más országok is csatlakoztak, közös linux-os rendszereken dolgoznak. Ha ők mondanak valamit, akkor álltalában az van) -
sathinel #46 Igen én láttam már olyat, hogy valakinek megnézték a munkáját, és utánna kapkodtak utánna. Ha ezt évekig jól csinálja, akkor nincs az a cég aki ne szeretné maga melett tudni. És vannak akik 3-4 cég szolgálatában is állnak miközben a saját dolgaikat is fejlesztik(főleg ha ez a kettő összefügg). Aki tud, és márpedig vannak linux konferenciák, stb azoknak a neve azért ismert) -
sathinel #45 Nemtudom hogy vagy vele, de nekem könyebb a konsolon netről telepíteni egy programot, amit még mutat is az OS hogy megfelel-e a rendszeremnek, mint parancssorban. Ha belinkeled ide hogy megy akkor ok. Nagykirály a Tab billentyűre felugró lehetséges parancsok listája:D na ezt nem lehet űberelni szerintem:DDD -
braeburn #44 Már ma sem okoz különösebb gondot, hogy a legalapabb felhasználó is használhasson Linuxot. A multimédeás Achilles-sarok a múlt ködébe veszett, angolul sem kell nagyon tudni, bár illendő lenne az EU gagyisztikus sarkaiban is. A Microsoft hadoválásaira a kutya sem figyel már oda, aki akarja, fizet azért, ami ingyen is elérhető, aki pedig gondolkodni is hajlandó, az magasról tesz ezekre a mára megfoghatatlanná vált szerzői jogokra. Ja kérem, nem kellett volna kitalálni az Internetet és mindenki boldogan húzogathatna le megszámlálhatatlanul rengeteg bőrt ugyanarról a rókácskáról. -
A1274815 #43 És kifizeti meg a programozókat, én itt arról beszéltem, hogy a szabad software fejlesztők többsége hobbiból csinálja. Vagy a Linux adminok fizettek a fejlesztőknek? -
A1274815 #42 "Attól, hogy Billi bácsi jól megfizeti munkásait, nem feltétlen fognak jobban dolgozni, ha a tudásuknak határaik vannak."
De legalább ott vannak, egyébként Billy bácsiék, azért egy kicsit még az Ultra dokror, pro programozókat is tovább képzik, amikor jelentkeznek hozzájuk, és időnként tovább képzik őket.
"Csak figyeljétek, hogy az ócska szabadszoftver az évek során milyen szinten fog előretörni..."
Ezt senki sem vitatja, csak addigra már a nem szabad software hol fog tartani.
"... és idővel az sem lesz gond, hogy az eddig csak winen működő, létfontosságú szoftverek más rendszereken is fussanak."
Ez csak akkor fog teljesülni, ha úgy elterjed, hogy megérje kielégíteni a Linux only felhasználók igényeit is (azaz a csak Linux-ot használó userek aránya legalább>15-25% legyen, és így se fogja minden cég ezt megteenni, a leg több cég 50%-ig fog várni). Ahhoz pedig, hogy ez bekövetkezzen, a programozóiknak nem csak elsősorban a saját igényeit és elképzeléseit kell, hogy megvalósítsák. -
sathinel #41 az hogy valaki ingyé fejleszt, az nem jelenti azt hogy ingyé van mindenkinek. Pl linux-ot telepíthetsz ingyenesen is céghez, de akkor szerezz rendszergizdákat vagy beszopod, és ha nagycéges, jólműködő vállalati rendszert szeretnél, az linux-ból sem olcsó.
És hogy miért megy jól? mert több milla felhasználó használja otthon, és fórumokon, etc pampognak hogy mi nem működik magától, mert nem mindenki linuxguru mint pl én sem. Ezért chat, és fórumok böngészése után látom egyszerűen mit kell, a köv kiadásban pedig javítják(ami nem évek, mivel mint egy legót, fejlesztheted részegységeit).
Ha normálisan akar valaki üzemeltetni gépet, akkor fizet informatikusnak. Nem az informatikust akarják ezekkel a progikkal megkerülni. Pont akik legtöbbet fejlesztik a fejlesztő cégeken kívül. Az otthoni felhasználóknak meg ingyen az a feladatuk, hogy ingyen tesztelik a rendszert, és pampognak ha valami nem megy). -
#40 Attól, hogy Billi bácsi jól megfizeti munkásait, nem feltétlen fognak jobban dolgozni, ha a tudásuknak határaik vannak.
Csak figyeljétek, hogy az ócska szabadszoftver az évek során milyen szinten fog előretörni és idővel az sem lesz gond, hogy az eddig csak winen működő, létfontosságú szoftverek más rendszereken is fussanak. -
A1274815 #39 "Igen sok lelkes programozó van, aki érzi az ingyenesség és szabadság fontosságát, és nem a pénz lebeg a szemük elpőtt"
Hát ilyet épeszű ember csak akkor csínál, ha nem azzal keresi a pénzét (valamiből élni is kell, a boltos nem szólgál ki csak azért ingyen, ha azt mondom, hogy én ingyen írok softwaret az FSF-nek, meg a nagytömegnek), ergo hobbiból csinálja. Ha valaki hobbiból csínál valamit, akkor igen ritkán tartja magát előírásokhoz, illetve a kompatibilitáshoz, továbbá nem érdekli, hogy mások valyon megvalósították-e már azt. Semmiféle felhasználói igényekkel (itt elsősorban az elrendezés, és a könnyen(!) konfigurálhatóságra gondolok, az /etc-ben való configfájl szerkesztés nem az), sőt fel se mérik azokat (erőforrás, idő és pénz hiányában). Ha elkészül a progija, szentül hiszi, hogy az a legjobb, illetve a legkönnyebben kezelhető. -
Charybdis #38 Ja, és több fül bezárásakor rákérdez, de van egy opció hogy ne kérdezzen többet, Ctrl++-ra nagyít, felugró ablakok blokkolásakor fent becsúszik egy sárga figyelmeztetés. Dettó Firefox.
Na mindegy, ez most nem tartozott ide, csak azért MS is koppint nem is keveset. -
Charybdis #37 Nem baj az, ha bevált mintákat adoptálnak. Pl. IE7 mért is néz ki úgy, ahogy? Ctrl+T-re új fület nyit, ha középső egérgombbal kattintasz egy fülre akkor bezáródik, ha középső egérgombbal nyomsz egy linkre akkor új fülön nyílik meg, van bezárógomb minden fülön, Shift+W-re új ablakban nyitja meg a linkeket. Jobb felső sarokban keresőmező.
Na úgyanezt csinálja a Firefox, Opera, de IE7 kicsit később jött ki... -
A1274815 #36 "Mire gondolsz? Arra, hogy a GPU-t használja megjelenítésre? Ezt elvileg már az MacOS X 10.2 tudta..."
Nem arra, hanem arra, hogy egy az egyben az összes XAML-ben szereplő funkciót megkívánták valósítani, míg annak a végleges verziója meg sem jelent. Erre gondoltam. -
#35 Igen sok lelkes programozó van, aki érzi az ingyenesség és szabadság fontosságát, és nem a pénz lebeg a szemük elpőtt, meg a "hogyan fejjük meg a felhasználót akár csalással" gondolatok. Az, hogy egy programért pénzt kérnek nem feltétele annak, hogy a minősége is olyan jó (így van ez fordítva is).
A másik, hogy Torvalds bácsi is megválogatja, hogy mi kerül be a kernelbe és mi nem.
A felületről annyit, hogy egyes disztrók valóban windowshoz hasonlító felületet készítenek, de ennek általában az oka az, hogy egy kezdő linux felhasználónak is a megszokotthoz hasonló számára már barátságos felület legyen elérhető. Akinek nem tetszik, az válogassa meg hogy milyen disztrot/ablakkezelőt/témát használ. -
ehhehe #34 Ezt azért csinálják, hogy a hozzá nem értőket, akik váltani szeretnének, elriasszák. Aki kicsit is ért a dologhoz, az mosolyog ezen, illetve nagyon úgy tűnik, hogy a MS be fogja szopni, igen keményen. Abban a pillanatban, ahogy a Google beteszi a lábát a "szabadalomsértő" területre. Nekünk kell félni, mint már mondtam. -
kogasom #33 Gyors google után az Avalon valami hiperinnovatív XML alapú scriptnyelv lustáknak. -
#32 Mire gondolsz? Arra, hogy a GPU-t használja megjelenítésre? Ezt elvileg már az MacOS X 10.2 tudta... -
kogasom #31 Tipikus buta hozáállás. Megjegyzem, azoknak a bizonyos újabb disztróknak a nyilvános célja, hogy egy egyszerű _mindenki_ álltal használható rendszer legyen, és jelen esetben a mindenki többnyire a windowsoskat jelenti -> legyen a rendszer windows szerű, windowsal kompatibilis (windows megosztások kezelése, NTFS olvasás-írás, migration manager a feistyben, etc.).
>A Windows a leghülyébb kezdőtől kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyűparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.
Nálam ez valahol nem működött. Jah igen, hülye vagyok a windowshoz mert az az idő folytán belassul. Hogy nem kéne programokat telepíteni rá? Akkor meg mindek van? ja hogy ucolgatni kéne a registry-t, mekkora barom vagyok, még az msconfigot sem túrtam fel, é különben is olyan jól finomhangolható, hát milyen ember vagyok. Ja, hogy akkor már egy linuxot is be lehet enyni erővel konfigolni? Nem baj, a windows hülyétől profiig bárkinek van, ha hülye vagy hozzá, úgy maradsz lehülyézve.
Továbbá van egy kis vonzódásom a parancssoros vezérléshez, de annyira perverz még nem vagyok, hogy a profi cmd.exe hatalmával parancssorból telepítsek programokat. Vagy egyáltalán csak egy mappát létrehozzak. Jelen esetben a billentyűparancs az, ami gyors felhasználás alatt érthető.
>Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.
Tudja. És képzeld, van ilyen hülye. Sőt, olyan hülye is, aki évi 2 millió dollárt ad csak arra, hogy terjesszék a linuxot (Mark Shuttleworth. Olyan űrtúristaféle).
>A látszólagos dolgok és a belső nagyon nem ugyanaz. Ebből is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedől a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".
Erről el lehetne vitázni, hogy ki kiről másolt. Én csak egy páldát hoznék fel: UAC. A Vista legnagyobb találmánya, az első védvonal, a biztonsági szent grál már az első linuxokban létezett sudo néven, és már elég régóta van grafikus változata. Ezen felül már csak egy apró része a dolognak, hogy a Vista-ban ha jól emlékszem valamivel az RC1 előtt vezették be, hogy ha UAC ablak jelenik meg a képernyőn, minden elsötétül az ablak kivételével. Ugyan ez már jócskán ez előtt megvolt a linuxban. -
A1274815 #30 Azt bírtam, még meg se jelent a WPF (Avalon), de már kezdték lekoppintani, rendkívűl innovatív módon. -
#29 igy van
amugy is annyira komplex ma egy oprendszer, h lehetetlen 1-1 ötleten lovagolni, h ki kitől is lopott ... csakhát nagy cég, bejegyeztet minden szart, hátha egyszer majd jol jön ... és bezony, amerikában előbb utobb jol fog jönni, mert ott már zsebben az egész hivatali gépezet :( -
#28 "Fontos információ, hogy az ReactOS nem a Windows kernelre épül. Csak annyit a közös bennük, hogy az előbbi rendszer képes lesz az utóbbi rendszerre írt programokat futtatni."
Aha, miért érzem úgy, hogy ez nem fog közel sem olyan gördülékenyen menni? Majd beüt valami gebasz, aztán szophatsz napokat parancssorban, amíg esetleg találsz hozzá valami leírást, hogy mi a baj vele (persze angolul, a mezei felhasználó meg le van szarva).
A Windows a leghülyébb kezdőtől kezdve a professzionális gyors felhasználásig (akár parancssorban, és/vagy billentyűparancsokkal) minden igénynek eleget tesz.
Ezt egy Linux soha nem fogja pótolni, ha tudná, akkor nem lenne olyan hülye, aki ingyen adná.
A látszólagos dolgok és a belső nagyon nem ugyanaz. Ebből is látszik, hogy megint ki koppint? Az újabb Linuxok kísértetiesen a Windows felületére emlékeztetnek (start menü...stb), csak ha már komolyabban bele akarsz mélyedni, akkor összedől a szépen felépített (lemásolt) "kártyavár".
-
#27 Ahogy azt te elkepzeled :) -
Praetor #26 No mi van? A SCO kifulladt, erre jön a fő szarkavaró... -
L3zl13 #25 Így utólag belegondolva erre lehetne építeni egy reklámkampányt. :) -
Praetor #24 dejavu -
fako #23 Amugy ez egy erdekes hezag a jogrendszerben. Mig a microsoft nyugodtan kutatkodhat egy GPL-es kodban (pl linux kernel) addig forditva a kernel hackerek nem kutatkodhatnak a windows kodjaban. Emiatt valoszinuleg sosem derul ki hogy az MS mennyi jogot sertett. -
kogasom #22 Szvsz kb ez lehet. Valamikor 10 éve levédették a jobbklikket, hátha hasznos lesz. Megy a menüs elrendezést, meg az ablakokat, gondolom én. Mondjuk elég gyerekes teknika: ha látják, hogy a konkurencia esélyes, azonnal jogi útra térnek. -
#21 MS mindent levédet, aztán harc
nem tudom miért nem védették még le a levegővézelt
most fizethetnénk licenszdijat -
L3zl13 #20 Hmm, ideje volna kipróbálnom az Ooo-t. Ha a Microsoft be akarja perelni őket, akkor már elég jó lehet... -
Cleawer #19 Office ,számlával -
kow83 #18 Ezt már egyszer eljátszották az APPLE-el, mivel a kutya sem emlékszik már rá,
így jöhet újra a bevált módszer. -
#17 MS office, mivel ingyen vót, egyetemista vagyok, és az állam gecisokat tejelt a MS-nak ezért. Így hát akkor legalább érteleme is legyen a kiadásnak feltettem. Mondjuk én semmire nem használom, de a barátnőm néha használja a word-öt (neki is ingyen jár).
Az XP-m is ilyen. De az egyetemen speciel leginkább linux van (azt is tanítják Oprendszerek kurzuson), meg openoffice.
Nekem kell a windows, mert itthon szoktam játszani is :D. -
#16 Bagoly mondja... -
#15 Openoffice ofc... vagy mire gondolsz? -
kogasom #14 Nekem NeoOffice (OO.o macre). Azt ugye még szabad? -
Charybdis #13 Nekem OpenOffice 2.2 van fenn, ingyen vettem :) -
Szefmester #12 már várom hogy valami szélsőséges terroristacsoport lemerényelje a microsoft központját egy nagy elnöki gyűlés közepén.. -
#11 Sok okos aki itt hozzá szolt, az most gondolkozzon el milyen office van a gépén, és hogy mennyiért vette. Suta népség. Tisztelet a kivételnek. -
kogasom #10 10 giga win partíció vész esetére, minden másra ott az Ubuntu. Nekem bevállt.