Utazás a 248. dimenzióba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez télleg humbug! :) Ok, az eredménye télleg hasznos lehet, de az alapja a sejtés, mint sok matematikai sejtés az egy ökörség.
Ilyen sejtéseket mindenki ki tud találni.. pl én most kitalálom a ABCD sejtést. :) (Az ABC sejtés analógiájára.)
V vmit amit már bebizonyítottak 2 és 3D-ben, kitalálom ennek a 128D-ben való sejtését.. LOL Ha azt is bizonyítják, akkor a 2007D-ban lévõ érvényességét dobom fel..
Jó ok, tudom h a sejtésnek konkrétabb a definíciója, bazz de akkor meg kitalálok különféle axiómákat pl egy új térelmélethez, ahol a bázisvektorok mondjuk párhuzamosak v meghatároznék fél dimenziókat.
Vagy ezt a színes mandalát rárajzolnám 1 nagyobb térképre, mondjuk 333 dimenzióbóli leképezés lenne és kb 5TB-os tárhelyre raknám fel..
Vagy lerajzolnám a 9D-s árnyákát a rubik-kockának.. hûha.
Persze ezeknek az absztrakt kitalált világoknak télleg van haszna, h a nagy számítások közepette esetleg vmi értelmes dolgot (pl ha lehet, szélesebb körben általánosít) is kitalál a tudóska.
Meg rohadt kis valószínûséggel, késõbb télleg konkrétan az az eset állhat fenn, amin morfondírozik néhány prof; pl kozmológiában télleg szükség lehet ahhoz a levezetéshez ami egy objektum 67 dimenzióbóli árnyékát leképezi 19 dimenziós térbe, de a Lottó 5ös jobban valószínû. :)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
Itt komoly számítások, elméletek vannak. Õ jött rá, hogy van ilyen. Nem csak felfedezte az erdõben, hogy hoppá ilyen is van... ha úgy vesszük, akkor valójában most sincs, hiszen ezek csak számok...
szerintem...
Tehát elõtte nem létezett? Ezek szerint, ha ez a faszi nem találja fel akkor ma senkit nem érdekelne a 248 dimenzió?
Nem inkább úgy kellene írni, hogy Sophus Lie dolgozott ki a 19. században?
Szóljatok, ha vagyok a hülye, de feltalálni pl. egy eddig nem létezõ valamit lehet és ez valszeg van már az idõk kezdete óta létezik csak ez a csávó akkor jött rá, hogy ilyen is van.
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
4 dimenziós Rubik-kocka - a böngészõdhöz kell Java-plugin a mûködéséhez.
5 dimenziós Rubik-kocka - Windowshoz
Sztereó (piros-kék) szemüveges, 3D-ben látható 4 dimenziós kocka
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehûti a lábamat.
Már csak 4 <#ticking>#ticking>
Ezek a dolgok mind hasznosak higgyétek el... nekem még azt is elég megérteni, h a felületmenti integrál jó vmire... bár féléve még a belsõ pont, és az x0 középpontú
Na, kemény dolgok ezek, ha valakinek van 6 matematikai diplomája (vagy inkáb 8), akkor most biztos kiugrott a bõrébõl <#vigyor4>#vigyor4>
- Te józsi találjuk fel a 248 dimenziós szerkezetet, aminek adjuk az E8 nevet!
practitioner of the forbidden arts of death
Nekem ezt a részt nehéz elképzelnem, néha még ez a 3 általam ismert is gondot okoz :P
Idõ: LOL. Nézzük például az (1, 2, 3, fél tizenkettõ) 4 dimenziós vektort. Hoppá, ebédidõ. :-)
már tényleg össze vok zavarodva <#confused>#confused>
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
"Na pont most néztem meg egy ismeretterjesztõ filmet a párhuzamos univerzumokról."
Az filozófia.
"Meg most ez a 248 dimenzió."
Igen, 248 dimenzió. Ez pontosan azt jelenti, hogy minimum 248 darab vektorra van szükséged ahhoz, hogy az összes vektort leírd ezen vektorok skalárszorosainak összegeként egy 248 dimenziós térben. (Ha mondasz sok, páronként lineárisan független vektort, akkor ezekbõl pontosan 248-cal le lehet leírni az egész 248 dimenziós teret, kevesebbel nem. Például 248 egymásra merõleges vektor, mint 3 dimenzióban a 3 egymásra merõleges vektor, amit koordinátatengelynek becéznek középsuliban, egyetemen meg általánosítják, és bázisvektornak becézik.)
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
Én például a fenti grafikát szívesen kitenném a falra, matyóhímzések mellé, magam gyönyörûségére. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Mellesleg hogy teszik közzé a térképet? Egy 60GB-s letölthetõ fájl formájában? :)
Ott van a nevükben: "Lie csoport"... <#banplz>#banplz>
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Spread De Love!