• Tetsuo
    Én kb ugyanezt mondtam.. ha egy kicsit mögé látna vki a mondandómnak.. mind1

Itt magával a sejtések és absztrakt világok konkrétumával nem értek 1et, nem a specifikussággal. Természetesen van értelme kitalálni axiómákat, amik a mi világunkban és még csak az Univerzumban sem léteznek, hogy lássuk a különbséget (való és valótlan között) amiből eredményeket kaphatunk és felhasználhatjuk a valóságban.
    Ti okostojások :) én NEM EZT KÉRDŐJELEZTEM MEG, hanem azt h mér pont 248 mér nem 256 dimenzió, meg a többi elvont konkrétumot, aminek mintájára több sejtést is meg lehet alkotni, ill különböző kitalált rendszereket aminek akkor még semmi gyakorlati haszna nem volt és nem is volt az sejthető, csak később véletlenül pont kellett.. mint a #31ben a Lottó 5ös.
    Másik szemszög (még gyengébbeknek): A matematikai sejtések miért nem általánosabbak, miért nem hasznosíthatóak 1ből a megoldásaik? Azért mert olyat sokkal nehezebb kitalálni, már sokminden le van lőve.. főleg a 'többpálcás' elméletek.

Egy prof, aki a szakterületével foglalkozik a nap 24 órájában, elmélyül benne, simán kitalálhat olyan dolgot amit addig más senki, hiszen már annyira specifikusak a kutatások h egy igazán mély dologhoz nem sokan tudnak akár hozzászólni sem, csak az a baj is egyben, h az már annyira konkrét, vagyis csak nagyon szűk keretek között használható, h kevés az esély a széleskörű használatra, sok esetben pedig a valaha használásra is.

A példák amiket a #31ben írtam, kicsit vicces és persze komolytalan, de gondolj bele, őszintén: simán meg lehet alkotni egy olyan világot mint a dimenziók v halmazok világa, saját törvényekkel amik logikailag helyesek. Vagyis egy új absztrakt matematikai világot. Csak szerintem qrvára nem mind1 h ki találja ezt ki! Egy világhíres tudós, v pl egy kezdő matematika tanár. Az előbbi a Science oldalain kezd.. az utóbbit meg átlag wannabe-nek tartanák az MTAn, ha 1általán olvasnák az elméletét.

Csak ennyit akartam. Köszönöm! :)